• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

Kadın halsizim diyor victory ? Gercekten yorumlarin beni cok sasirtti. Halsizim diyen bir kadın , beni giydirmek zorundasın diyen bir asalak , ve cok nazlısın sanki diyen bir sen varsin bu konuda eyvah eyvah.
bi kere karısının çalılıp kocasınaev geçindirmede destek olması kocasını biraz mahcup etmeliydi ama etmemiş işte. fazladan verdikçe görevimiz zannediliyor

Merhaba,

Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.

Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.

Herkese teşekkürler. Güncelleme 22. sayfada
Eşimin bir kez ütüsünü yapmadım . Yanlış anlaşılma olmasın eşim bana asla “ köle “ gibi davranmadığı için bana ütü yapmak yemek ve temizlik zevk gelirdi. Ama evlenmeden önce de sonra da eşim senin zaten çok işin var ütü de benden olsun dedi ki fiziki anlamda sağlığı iyi değil . Sürekli hafta sonu temizliğine yardım eder . Asla geçip oturmaz . Engelli biri bunu yapıyorsa herkes yapar . İki haftalık ütüsünü yapar dolabına asar. Tek seferde 10 gömlek 5-10 pantolon ütülemek en fazla 1 saat bunun için eşine git deniyorsa altında başka sebep vardır. Hem de hamile eşine. İçine attığı bir stres ya da dengesizlik durumu var . Eskiden de böyle miydi ?

Denedim de eşim 2 sene önce bir kaza geçirdi sağ kolunda sinir hasarı vardı. Şimdi şükür elini kullanıyor da bileğini kaldırmakta zorlanıyor bir tek. Neyi söylesem ben onu yapamam bileğim acıyor diyor. Motor kazası geçirdi ancak hala motor tepesinde işine gelen şeyleri yapınca çok iyi egzersiz oluyor koluma diyor ama böyle işlere gelince bileğim acıyor ütü yapamam bileğim acıyor ev süpüremem bileğim acıyor yer silemem vs vs dedi. Ben de eve yardımcı tutmayı teklif ettim ona bu olaylardan sonra sıcak bakmaya başladı bakalım umarım kabul eder.
Bu bahane olamaz ki canım benim eşim engelli hem de ciddi sorunları var. Buna rağmen içinden gelerek yapar . Ki ben asla zorlamadım 3 kg taşıması yasaktı asla taşıtmadım senelerce ama o az düzelir düzelmez her işi elimden aldı resmen . İyi niyet meselesi. Eşimi övmek seninkine öfke beslemeni şağlamak istemiyorum ama bu biraz bahane bence .

Aileme yakın değilim
Ailem işime yakın ailemden bana destek olacak kimse Yok
Yardımcı almıyorum
Evim tertemiz olsun takıntım da Yok
Eşimle bazen üstten yaparız bazen yapmayız keyif yaparız
Sadece yemek konusunda hassasım evde yemek yemeye özen gösteriyorum
Ben yanlış anlaşıldım
Ben de herseye yetişen hem çalışıp hem evi dört dörtlük çeviren biri değilim
Eşim her konuda yardımcıdır zaten
Demek istediğim şuydu sadece 8 haftalık hamileyim demiş ve ütüyü reddetmıs
Bahsettiği kişi eşi yani adam istedi ise yapabilirdi
8 haftalık hamile ise 8 . Ayda ne yapacak bunu merak ediyorum
Bazı kadınlar hamileliğin arkasına çok sığınıyorlar
Hamilelik hastalık değil
Evet halsizlik yorgunluk keyifsizlik oluyor ama hayat arkadasım gömleğimi
Ütüler misin derse ben ütülerim
Gocunmam
Kölen değilim az ye de Uşak tut
Hem hamileyim hem çalışıyorum moduna girmem
Burada eşinin yaptıklarını onaylamıyorum o tamamen yanlış zaten
Ya o kadar hayat arladasi muhabbeti varsa ortada o hayat arkadasi bir zahmet hayat arkadasim halsiz yazık "kendi giyecegim" utuleyeyim bari hatta yazik hayat arkadasima onunkinide utuleyeyim desin. Ha hayat arkadasi ?

Yazının tamamını okumadım da daha 8 haftalık hamilesin
Bana çok nazlısın gibi geldi
Ben de hamileyim 18 haftalık demin tüm evi sildim
Benim eşim de gömlek giyer iş için dolabında gömleklerini hep hazır ütülü tutarım
Eşinin tavrı yanlış ama senin da daha 8 hastalıkken hamileyim Tribine girmen yanlış
Ayy ne boş konuşuyosunuz siz yaa.. Kadın kanamalı hamile doktor düşük riskin var demiş eşinin sülalesini yemekli ağırlamış o da yetmemiş tüm evi tek başına silmiş süpürmüş hala nazlısın diyosunuzz pess doğrusu :işsiz:

Bakın erkek yardım eder demiyorum
Kadının evinde yaptIgu iş de erkeğe yardımdır
Ben hayatın ortaklaşa olduğundan bahsediyorum
Ben de çalışıyorum eşimle beraber yaparız her işi

Ama eşim gömleğimi ütüler misin dediğimde hamileyim ütüleyemem demem
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Ben konu sahibinin nazlı olduğunu düşünüyorum
8 haftada hamile moduna girmesi garip
Burdaki insanlar da sana diyor ki senin kocanla konu sahibinin kocasi ayni degil... sabah kalkip ise gideceksiniz gec kalmak istenmiyorsa herkes kendi kiyafetini kendi hazirlayip giyecek bu ayri mesele... sabah kalkmisiniz ise gec kalmamak icin sen kahvalti indir kaldir ugrasirken hicbirsey yapmadan uzanip tv mi izliyo senin kocan... demiyor mu gec kalcaz o kahvalti hazirlarjen mesela bende utumu yapayim mi diyor... hangisi senin kocan ona gore yorum yap

Ne kadar anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız yazdıklarımı
Ben hayatın müşterek olduğundan bahsediyorum
Ben de calısıyorum her işe yetisemıyorum
Eşim her koşulda destek
Ütüsüz gömleğe takmak boşluk değil ayrıca
İnsanın kendine ve çevresine saygısıdır düzgün temiz giyinmek
Bir gömlek ütülemeyin hamilelik arkasına sığınılması çok komik sadece
Adam istemiş
Ne olur ütülese
Kocası da başka bir işe el atar ne olacak yani
Ben hamileuim diye Naz’a çekmek komik ve abartı
Koca devirip g..tu yatiyor o esnada iste hicbirsey yapmiyor... buna ragmen hala ne var utulese diyorsun...

Beni tanımadan benim hakkımda bu kadar sert yorum yapmanız çok enteresan
Ben erkekleri çocuk ya da muhtaç olarak zaten görmüyorum
Ben de hamileyim Bugün yemekleri eşim yaptı
Ne alakası var dediklerinizle anlamadım
Ben sadece eşi istiyorsa bir gömleği ütülemenın çok zor olmadığını vurguluyorum ancak hala anlamak istemiyorsunuz
Yahu senin esin yapiyor ama bu kadinin esi yapmiyor ok hala kiyaslama yapiyorsun ya

Çok iyi konuşmuşsun. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Zaten sende çalişiyorsun. Kendi yapsın tüm işlerini hiç taviz verme. Süründür hiç acıma acımaki bir daha böyle bişeye yeltenmesin

Kesinlikle çok iyi yapmışsınız valla bana desinler ki evi baştan aşağı 3 kere süpür sil ya da ütü yap, ilkini tercih ederim en uyuz olduğum şey ütü :KK70:
Bende tam tersi. Biri işleri yapsın ben sizin ütüler bile yaparım. :21:Ama tabi ütü güzel olacak:KK70:

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İş yerlerimiz yakın ben ondan daha geç çıktığım için hergün beni gelip alıyor iş yerinden. Dün aramalarına mesajlarına cevap vermedim. Akşam üstü ''Rica ediyorum beni almaya gelme, akşam eşyalarımı toplamaya geliyorum evde olmaz, işleri zorlaştırmazsan sevinirim anahtarı ve yüzükleri eve bırakırım, çocuk senin çocuğun görmek istediğin zaman görebilirsin ama ben yokum'' yazdım. Oda tipik edebiyatlara girdi herşey bu kadar kolay mı, işte daha dün iyi ki evlenmişiz diyorduk saçmalama gibi şeyler söyledi. Bende benim için kolay, ütülerini annene yaptırırsın davayı yılbaşından sonra açarım senden herhangi bir talebim yok dedim. Tutuşmuş iş yerine geldi insanlara malzeme olmamak için bindim arabaya eve geldik aldım bavulumu topladım eşyalarımı gitmeme izin vermedi ağladı öyle demek istemedim çok sinirlendim vs vs diye.

Dedim ki ''ben senin kıyafetini ütülemek zorunda değilim, sana hizmet etmek zorunda değilim, evi temizlemek zorunda değilim şimdi ayrılmasak çocuk doğunca benim yüküm 1000 olacak en azından annemin evine gider paşa paşa yaşarım sende anana ütületirsin donlarını'' Velhasıl baya yalvardı benim senden beklentim yok yemin ederim hiç birşey yapma o sinirle ağzımdan çıktı kaç gündür yüzüme bakmıyorsun ilgi istedim gibi şeyler söyleyip yemek hazırladı. Ben hala konuşmuyorum kendisiyle kapıyı kitlediği için gidemedim evden. Ama kendisine de söyledim bugün değilse yarın, yarın olmazsa öbür gün sen kapıdan çıktığın anda gideceğim bu evden dedim. Şuan tetikte gece uyurken bile kontrol etti evde miyim diye.
Bence bu korku ona yetmiştir. Bir daha asla öyle ağzina geleni soyleyemez.

Benim eşim de gömlek giyer iş için dolabında gömleklerini hep hazır ütülü tutarım
Eşinin tavrı yanlış ama senin da daha 8 hastalıkken hamileyim Tribine girmen yanlış
Merhaba,

Yorumunuz için teşekkür ederim ancak olayı anlayamadığınızı düşünüyorum. Olay benim hamile olmam veya herşeye yardım eden eşimin kırk yılın başı kıyafetini ütülememi istemesi ve benim naz yapıp ütülememem değil. Eşimin HİÇBİR konuda yardım etmeyip ''kırk yılın başında'' kıyafetini kendin ütüler misin dediğim halde bana ''kendi kıyafetini hazırlıyorsan benimkini de hazırlamak ZORUNDASIN'' demesi. Sizi yaşadığınız müthiş hamilelikten dolayı tebrik ediyorum. İradenize de saygı duyuyorum ancak 8 haftalık hamile de hamiledir. 38 haftalık hamile de hamiledir yani hamilelik tribine girmem çok normal bu durumda çünkü hamileyim. Eğer eşim sizin eşiniz gibi herşeye yardım edip benden bir ricada bulunsaydı tabiki elime yapışmazdı ama rica etmek '' zorundasın'' demek değil maalesef.

Her hamilelik bünyeye göre değişiyor ben naz yapmış olsam belirttiğim gibi evimin her işini yardımsız yapmam. Kaldı ki naz bile yapsam bu benim en doğal hakkım en güzel dönemimi yaşıyorum. Dediğim gibi riskli bir hamilelik geçiriyorum, kanamam var, kasık ağrım var, mide bulantım var üstüne bu olay yaşandığı sırada 3 gün boyunca geçmeyen migren ağrılarım vardı. Aynı zamanda çok stresli bir işte 12 saatten fazla çalışıyorum evimin her işini maalesef ki eşimin yardımı olmadan yapıyorum bir zahmet ütüsünü de yapmayıvereyim kendi yapsın sonuçta rica ettim ''ELİNE YAPIŞMAZ''

Biz eşimle olayı halletik hafta sonu ilk defa evin temizliğini yaptı bende yemeği hazırladım. Dün bulaşıkları eşim topladı makineye yerleştirdi ben çamaşırları yıkadım. Sabah eşim kahvaltı hazırladı ben ÜTÜSÜNÜ yaptım. Hal böyleyken evet yapabilirim eğer istersem ama konumda bahsettiğim böyle bir yardımlaşma değil emirdi. Sonuç olarak biz olayı çözdük bazı tabuları yıktık, sizin de beyninizdeki tabuları yıkmanız dileğimle. Nazsız hamilelikler dilerim...

Merhaba,

Yorumunuz için teşekkür ederim ancak olayı anlayamadığınızı düşünüyorum. Olay benim hamile olmam veya herşeye yardım eden eşimin kırk yılın başı kıyafetini ütülememi istemesi ve benim naz yapıp ütülememem değil. Eşimin HİÇBİR konuda yardım etmeyip ''kırk yılın başında'' kıyafetini kendin ütüler misin dediğim halde bana ''kendi kıyafetini hazırlıyorsan benimkini de hazırlamak ZORUNDASIN'' demesi. Sizi yaşadığınız müthiş hamilelikten dolayı tebrik ediyorum. İradenize de saygı duyuyorum ancak 8 haftalık hamile de hamiledir. 38 haftalık hamile de hamiledir yani hamilelik tribine girmem çok normal bu durumda çünkü hamileyim. Eğer eşim sizin eşiniz gibi herşeye yardım edip benden bir ricada bulunsaydı tabiki elime yapışmazdı ama rica etmek '' zorundasın'' demek değil maalesef.

Her hamilelik bünyeye göre değişiyor ben naz yapmış olsam belirttiğim gibi evimin her işini yardımsız yapmam. Kaldı ki naz bile yapsam bu benim en doğal hakkım en güzel dönemimi yaşıyorum. Dediğim gibi riskli bir hamilelik geçiriyorum, kanamam var, kasık ağrım var, mide bulantım var üstüne bu olay yaşandığı sırada 3 gün boyunca geçmeyen migren ağrılarım vardı. Aynı zamanda çok stresli bir işte 12 saatten fazla çalışıyorum evimin her işini maalesef ki eşimin yardımı olmadan yapıyorum bir zahmet ütüsünü de yapmayıvereyim kendi yapsın sonuçta rica ettim ''ELİNE YAPIŞMAZ''

Biz eşimle olayı halletik hafta sonu ilk defa evin temizliğini yaptı bende yemeği hazırladım. Dün bulaşıkları eşim topladı makineye yerleştirdi ben çamaşırları yıkadım. Sabah eşim kahvaltı hazırladı ben ÜTÜSÜNÜ yaptım. Hal böyleyken evet yapabilirim eğer istersem ama konumda bahsettiğim böyle bir yardımlaşma değil emirdi. Sonuç olarak biz olayı çözdük bazı tabuları yıktık, sizin de beyninizdeki tabuları yıkmanız dileğimle. Nazsız hamilelikler dilerim...
umarım sağlıkla alırsınız çocugunuzu kucagınıza ve evliliğiniz de yoluna girer

Merhaba,

Boşver canım takma kafana , ben hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren yerden eğilip düşen kırıntıyı bile almadım. Ohhh canıma değsin iyikide öyle yaptım. Hamile halimle şunu yaptım bunu yaptım diyorsunuz da kimse madalya vermiyor . Neden kendimizi parçalayalım ki. Nazımıda yaparım , ilgide beklerim. Bu arada sizde 4 4 lük yapmışsınız. Bir gün yapamayınca eşiniz arıza çıkarmış haddinide bilmiş, bildirinde zaten. Artık kendini hazırlasın hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. O yüzden kendinizi geri çekin sadece elzem işleri yapın gerisini bırakın. Hamileyken kendini parçalayınca lohusaykende ayaklarına hizmet bekliyorlar . İlk 3 yıl gerçekten poponuz yer yüzü görmüyor. Çocuk kreşe başlayınca bir derece rahat ediyorsunuz. O yüzden bakın tekrar yazıyorum kocanızı alıştırın kendi işlerini yapmaya. Sonra yetişemiyor insan. Kararlı ve yerinde tepkiniz ve duruşunuz için sizi tebrik ediyorum. Aynen devam edin.

Merhaba,

Tam şimdi yazacaktım ne yaptınız diye, baktım işbölümüne geçilmiş çok güzel:)

Demek ki yapabiliyormuş paşa hazretleri:)

Canım sağlıklı hamilelikler dilerim, bundan sonra hep böyle gider inşallah. Bir de yardımcı almanı da tavsiye ediyorum, iyi birini bulursan elin ayağın oluyor.

Ben Bebek bakıma muhtaç demiyorum erkekler için
Anlamak istediğinizi anlamayın
Hayat müşterek diyorum zaten
Kastım bir gömlek ütülemenin çok zor olmadığı idi
Eşi istedi ise ütülesin ne olacak
Herşeyi kadın yapsIn kocasını el üzerinde tutsun annesi gbi davransın demiyorum

Yorumları okurken şok oldum 40 kisi bir araya gelip ayni seyleri soylemis ama anlama sıfır, bence bu kadar anlayissiz olmak da bir yetenek :bicak::KK53:

Merhaba,

Çok sevindim sizin adınıza :halay: Rabbim hayırlısıyla bebeğinizide kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :KK200:

Tamam siz mükemmelmişsiniz de, karşı tarafın hamilelik sıkıntılarını küçümsemeniz nedir?
Ben de 8 haftalık hamileyim ve ölüyorum!
Tüm yaşam kalitem yerle bir oldu.
Sürekli kusuyor, tansiyon düşüklüğünden bayılıyor ve açlıktan ağlıyorum
Konu sahibi bir de çalışıyormuş, maşallah diyorum ona.
Ben sürünüyorum, çalışmak hak getire.

Off neyse sahiden sinirlendim, kimin ne yaşadığını bilmeden atıp tutan ve kendini öven biri olarak size mutluluklar

Back
X