Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşayan yada tecrübesi olan varsa bana seçenekleri yazsın diye burada başlık açtım aslında.El elden üstündür diyerek fikirlere açık olduğumu belirttim.Ancak bazı noktalarda seviye çok aşağıda kaldı ve hayret içerisindeyim

Buraya yazman bile bir başlangıç canım vicdanın rahatsız. Bebegin kaybettiğini düşün yada Bi engeli oldugunu ne diyeyim. İnşallah bırakırsın.

Tiksinmenin bir yolu yok sanırım ama mesela biZde oda spreyleri var otomatik. Onlar pistladiginda odaya sıkılan parfüm ve eğer o anda sigara içiyorsam ağzıma gelen parfumlu sigara tadı o an sigarayı sondurmeme sebep oluyor

Çabam da isteğim de bu yönde.Zaten sigara içmeyi savunarak bu yorumlara katılmadım.Başlığı açan ce fikir isteyen benim

Canım benim bu içsel bişey mecbursun bırakmaya bebeği istiyor musun isteyerek mi oldu? Kızma yaa bende içmedim yaşamadık saçma geliyor bazısına ama bu bir bagımlılık millet bebege kıyamıyor kendince ama seni linc ediyor. Terapi dene canım seni kontrol etcek biri ile konus babam elektronik sigara ile bırakmıştı onun bir zararı varmı Dr a sor.

Belkide bebeği hissetmeye başladığımda haklı çıkacaksınız.Şuan 7 haftalık.Ancak daha da büyümeden yok denecek kadar azaltmak yada tiksinmek istiyorum

Gebeliğin ilk 4 ayı ota b.ka migrenim tetiklendi, hem de daha ağır geçti, tansiyonunuz kaç oluyor bilmiyorum da atak sırasında çıkıyor zaten.
Migrenim tutuyor diye sigaraya devam etmeniz garip geldi.
Abartma migren yaşamıyorsan bence konusmamalısın tansiyona çok önemli gebelikte.

Mantıklı doktorumla bunu konuşacağım Teşekkür ederim.Evet isteyerek oldu ilacı bırakmıştım ancak planlı değildi bırakmak için zamanım var zannettim ancak hemen hamile kaldım

Belkide bebeği hissetmeye başladığımda haklı çıkacaksınız.Şuan 7 haftalık.Ancak daha da büyümeden yok denecek kadar azaltmak yada tiksinmek istiyorum
Allah bağışlasın yaa endişelenme ne tatlı hiç çaba vermeden devam eden var taktir ettim seni güzel tatlı Bi anne olacaksın bence.

Bir yaşlı amca bana fesleğen ile bıraktığını anlatmıştı.
Sabahları aç karnına ağız dolusu fesleğen çiğneyip tükürüyormuş. Tiksindirmiş baya 30 yıl içtiği sigarayı bırakmış. Etkisi olur umarım.. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi.

Bugün fesleğen alacağım.Birkaç kişi söyledi bunu.Mutlaka deneyeceğim

Keşke tiksinsen . Bir arkadaşım sigara içerken hamile kaldı. Günde 1 paket üzeri . Bebeğin gelişiminde sıkıntı oldu. Idrar deliği oluşmamış. Yumurta kalitesini etkiliyor tabi sigara. Kürtaj olmak zorunda kaldı. Böyle şeyler yaşayınca sigarayı bıraktı. Keşke önceden bıraksaydım çok üzücü şeyler yaşadım demişti. Sana kötü bir örnek.

İşte tam da bu nedenden size nasip etmiyor olabilir mi acaba ? Hayat koşullarını , şartlarını , içinde bulunduğu psikolojiyi hiç bilmediğiniz bir insanı sigara içiyorum ama bırakamıyorum yardım edin dediği için anneliğe layık görmeyen bakış açınız , haset , kin ve öfke dolu satırlarınız yüzünden ne dersiniz ? Önce insanları sevin , oldukları gibi kabul edin , tepeden bakmayın , kendinizi üstün görmeyin ve Rabbim den dileyin...
Bak ben hayatım boyunca hiç anne olmak için yanıp tutuşmadığım halde , yüksek prolaktin hastası olmama ve neredeyse hamile kalma şansım genç kızlığımdan beri olmamasına rağmen , hiç olmayacak kadar kötü bir evliliğin ortasında hamile olduğumu öğrendim. Oysa ki o günün akşamı için bir planım vardı. Karar vermiştim , İnsanların kötülüğündense senin Cehenneminde yanmayı yeğlerim Allah'ım beni af et demiştim... İntiharımı planladığım akşamın sabahında iş yerinde yaşadığım baygınlık sonucu götürdükleri hastanede Hamile olduğumu öğrendim... Dünya başıma yıkıldı sanki , öyle çok ağladım ki ve kararımı verdim. Önce bebeği aldıracaktım ve hemen Kürtaj için randevu aldım 3 gün sonrası sabah 9 için...
Bu arada hep düşündüm Allah bana bir işaret verdi , yaşamak için nedenin mi yok , al sana sebep dedim... Sonra hayır bunu bebeğime yapamam dedim , bu kadar kötü bir hayatın ortasına onu getirip , sefil edemem dedim...
Neyse kürtaj için gittim Doktorum beni karşıladı , içeri aldı , hazırlanmamı istedi ben de Hayır hayır bu bebek dünyaya gelecek , aldırmıyorum dedim.
Hadi o zaman yukarı çıkıp bakalım miniğe annesi , kalp atışlarını duymak ister misin dedi... Muayenehaneye çıktık , oğlumun ilk kalp atışı ile ona bağlandım. Tam çıkarken doktoruma döndüm dedim ki ama ben çok sigara içiyorum ve içinde olduğum şartlarda bırakabileceğimi sanmıyorum gerçekten yapabilir miyim bilmiyorum acaba aldırmamakla hatamı ediyorum dedim.
Doktorum aldı beni karşısına lütfen sakin ol , öncelikle aldırma kararından vazgeçmiş olmana çok sevindim dedi. Şu an miniğin için stresten ve sinirden uzak durmalısın dedi. Bırakabiliyorsan bırak , azaltabiliyorsan azalt ama olmuyorsada zorlama sinir ve stres daha zararlı dedi. Benim doğuma elinde sigara ile giren hastam bile oldu , pek çok sigara kullanmayan annenin bebeklerinde sağlık sorunları oldu , pek çok sigara kullanana anne sağlıklı bebekler dünyaya getirdi. Genetik yatkınlık ve faktörler önemli burada dedi.
Üstelik ben 36 yaşında hamile kaldım geç gebelik.... Bununla gurur duymuyorum ama tüm hamileliğim boyunca içmeye devam ettim , gayet sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Şu an 5,5 yaşında sağlıklı ve çok zeki bir evladım var. Tüm hamileliğim boyunca riskli gebelik kliniğide dahil hiç bir doktor burada ki kadınlar kadar acımasız yorumlarda bulunmadılar. Bırakmaya uğraştım , azaltmaya çalıştım ama yapamadım.
Ve ben oğluma hem ana hem babayım , tek başıma hiç bir Allah'ın kulundan maddi manevi destek görmeden mutlu bir çocuk yetiştiriyorum ama hamileyken sigara içtim Cani Kötü Bir Anneyim vay be !!!!!

Cümlemizin canım Allah kucağımıza aldığımız günleri de göstersin. Gerçekten bebişin çok sanslı onu düşünüp bunca laf al anı bilmesine ragmen çözüm arayan bir annesi var. Sen basarırsın bence bunu. Bide hemen hamile kalman da süper bence zaten hamile kalmadan daha zor olurdu ki bırakmak. Allah yardımcın olsun kardeşim.. Başarma hikayeni duymak isterim. Sevgiler...

Daha önceki sayfalarda söylediler mi bilmiyorum ama şey yapılabilir,sigarayı içerken küllerini ve izmaritini biraz su dolu bir bardağa atın.Hatta eşiniz içiyorsa onun da kül ve izmaritlerini atın o suya.Aradan bir kaç saat geçtiğinde o suyu koklayın ve suyun balçıklaştığını görün mideniz bulanır zaten gerçekten leş gibi oluyor :/ Naçizane bir tavsiyeydi dilerim tez elden bırakırız hepimiz

Şu yorumu oylesine icten ve guzel buldum ki umarim Allah size ve oğlunuza hayatta hep iyilikler sunar. Azminizi tebrik ederim. Benimde anneme doktorlar doğumda ölürsün aldır bu bebeği dedikleri için aldirilmayi düşünülen bir bebekmişim. Kiyamamis ve dogmusum. Aradan 25 sene geçti annem Allah uzun ömür versin hala Annem yaşiyor ve bugun bana der ki sen olmasan napardim iyi ki doğurmuşum :') Buyudugunde Insallah sizde herseyiniz olan oglunuza seni iyiki dogurmusum diyeceksiniz
Cocuguna camasirsuyu enjekte eden,uvey babaya dovduren veya daha fenalari varken konu sahibine keske nne olmasan demeleri ne kadar üzücu. Insanlar birbirlerini kirmaya,canini acitmaya bayiliyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…