• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:) İyi niyetle yazılmış iyi olmayan bir cevap:) doktorum bu kadar acayip üsluba sahip değil yahu😂 insanın bırakacağı varsa da şu üsluba bakıp "sana ne qqq" diyesi geliyor
Banane haklısın.
Sonuçta çocuk dediğin nedir ki?
Yeri gelir seversin yeri gelir acımadan zehirlersin.

Senin malın sonuçta.

Bu sinir bu stresle sizde olmayin diyecektim,Çok büyük konuşuyosunuz ama umarim siz daha iyi bi anne olursunuz. Neden acaba klavye elinizdeyken sürekli negatif yorumlar içindesiniz? Içinizdeki kötülükleri içinizde yaşayın 🙏
Size ne?

Kalkıp da ben beğenmediğim bir mesajınız için sizin anneliğinizi, kadınlığınızı, şahsiyetinizi sorguladım mı?

Yapmam çünkü genel bir mevzuyu hiç alakasız birine indirgeyip şahsileştirecek kadar terbiyesiz değilim.

Size ne?

Kalkıp da ben beğenmediğim bir mesajınız için sizin anneliğinizi, kadınlığınızı, şahsiyetinizi sorguladım mı?

Yapmam çünkü genel bir mevzuyu hiç alakasız birine indirgeyip şahsileştirecek kadar terbiyesiz değilim.
Burası bir forum ve sizin yaptığınız kötü yorumlar gibi bende iyi yorumlarımi yazabilecek durumda olduğum ucu açık bir platform. Yani size ne diyebilecek bir yeriniz yok burada..
Konunun ilk başında (konu sahibine değil) yaptığınız yorumu unuttuğunuzu varsayıyorum? Şahsileştirip insanlarin iradesine bebeğine laf eden siz terbiyesizliği hesaba katmanız demeniz de ayri bi olay.

Doktorumun cevabı günde 2-3ü geçmemem yönünde oldu.Ancak tabiki tamamen kesmem ve tiksinmem için tavsiyede bulundu.Şuanda tiksinmenin yollarınk arıyorum.Bilgisi olan bayanlardan yardm istedim herkes üzerine alındı
Ben sigara konusunda yorum yapmadım.
İnşallah bırakırsınız.
Migren için sabredebilirsiniz gibi düşündüm sadece, kötü ataklar yaşadığım için söylüyorum.

Burası bir forum ve sizin yaptığınız kötü yorumlar gibi bende iyi yorumlarımi yazabilecek durumda olduğum ucu açık bir platform. Yani size ne diyebilecek bir yeriniz yok burada..
Konunun ilk başında (konu sahibine değil) yaptığınız yorumu unuttuğunuzu varsayıyorum? Şahsileştirip insanlarin iradesine bebeğine laf eden siz terbiyesizliği hesaba katmanız demeniz de ayri bi olay.

Ben bizzat kendilerinin ifade ettiği ve ısrarla devam ettirdiği yanlışa yorum yaptım.
Size saldırmadım çünkü muhatabım değilsiniz. Ya da başkasının avukatı da değilim.

sigara kullanmiyorum. nasil biseydir birakmasi vs bilmiyorum.
ama bidigim sey su ki; doktor bana hamilelik diyabetin var gibi gorunuyor, birbucuk hafta sonra yeniden kontrol edileceksin sekeri kesmelisin bu donemde dediginde sekeri kestim. tamamen sifirladim dersem yalan olur, ama sifira cok yakin bir 1,5 hafta gecirdim. bebegimin cok sisman olmasini engellemek istedim, ayrica onda seker hastaligi riski olusacakti ondan cok korktum.
sukur diyabet olmadigim cikti ve ben rahatladim (kendim icinde elbette ama emin o ozellikle BEBEGIM icin), ama olsaydida tedbirle ve irademe sahip cikarak bitirecektim hamileligimi.

elbette bicak gibi kesmek zor gelebilir, gunde 1 paket yerine 1 tane, sonraki hafta haftada 3 tane, sonraki hafta haftada 1 tane derken sifirlayabilirsin. bebeginin sagligi senin sigara bagimliligindan cok daha onemli bunun sende farkindasin. e cokta abartmamak gerek bu sigara olayini, bikac ay sonra baslayabileceksin sonucta. ramazanda oruc tutmakla ayni sey olarak gormek gerek.

Yani banlanmak istemiyorum ama guzel seyler dusunemiyorum kusura bakmayin. Bir de kaciniz yazmis ben hala iciyorum diye. Allah sizi o evlatla sinamasin. Insanlar o bebege sahip olmak icin yillarca gozyasi dokuyo. Siz de keyfinizden size emanet cani zehirliyosunuz. Sirf karninizda diye bu size hak mi simdi?
Neymis migren varmismis. Sen migrenden catlama diye o bebek ölebilir ya da omur boyu hasta olabilir.

Günde 8-9 mu ? Yapmayın lütfen.
Doktora danışın bir an önce.Sakın ''x de kullanmış bir şey olmamış'' deyip devam etmeyin.Çok zararlı.

Bir de farklı şeyler tatmayı deneseniz ?
Annem lolipop şeker yiyordu ilk başlarda :KK53: Tabii ne kadar zararı vardır bilemem ama sigarayı direk kesti,bir süre yiyeceği başka şeyler bulmaya çalıştı zamanla da alıştı.Şu an nefret ediyor kokusundan bile sigaranın.

Bunu anlayışla karşılayabilen, sakin sakin yorum yapabilen arkadaşlara madalya vermek lazim. Bu dünyada bebeği zarar görmesin diye kanser tedavisini bırakan insanlar var. Lütfen migrenimmis nefsimmis filan diye olayı kendi kendinize hafifletmeye çalışmayın. Yaptığınız bile isteye bir canlıya zarar vermek. Madem çocuk yapabilecek iradeye sahipsiniz bir zahmet bı kaç ay öncesinde bırakıp öyle kalkisacaktiniz bu işe. İstemeden olduysa da korunmadan ilişki yaşayacak cesarete sahipseniz öğrenir ogrenmez sigarayı bırakacak vicdan ve iradeye de sahip olmanız gerekir.

uzman yardimi al..gerekirse emzirme sigarana basla ama karnindayken bu kotulugu yapma..

Doktorlar sizinle aynı fikirde değil.Kafamı duvarlara vurmamın yada tansiyon sorunu çekmemin bebeğe faydalı olduğunu düşünmüyorlar.Bu zihniyetle anne olanlara yazıl bebeği korurken başka yerden zarar vermek de içler acısı..
Hangi doktor gunde 8 10 sigara izin veriyor yahu sakamisiniz siz. Gunde 2 sigara icen arkadasimin bebegi 39 haftalik cigerleri gelismeden dogdu 3 ay yogun bakimda kaldi hala gelisim geriligi var. Gidinde ona sorun gunde 2 taneden bisey olmaz yeaaa diyenleri.

Ben bizzat kendilerinin ifade ettiği ve ısrarla devam ettirdiği yanlışa yorum yaptım.
Size saldırmadım çünkü muhatabım değilsiniz. Ya da başkasının avukatı da değilim.
Ben ana saldırdığınızı söylememiştim? "Size saldırmadım çünkü.. " Diğer insanlara olan yorumlarınız saldırı mı? Sanırım öyle. İnsanların manevi değerlerini veya kişilik iradelerini sorguladığınız için fikrimi belirttim. Aynı sizin yaptığınız gibi. :)

Iyide bu dediginiz turk kahvesi icin mi peki anlamadım turk kahvesi cok mu zararli bir bardak içilse ne olur ki şaşırdım ben şuan
Herkeste farklı olabilir ama benim doktorum, kahveyi çok sevdiğim için günde bir fincan türk kahvesi tüketmende sakınca yok demişti. Hatta birşeye faydalı bile olduğunu söylemişti ama ne olduğunu hatırlayamıyorum.

Size ne?

Sizi seviyeli yorumlara davet ediyorum.Hakaret ve saldırganlık içeren yprumlar yazacaksanız yazmayın lütfen 🙏🏻

Anlayamadığınız şey ısrarcı olmadığım.Herhangi bir yanlışı savunan yok.Lütfen benim konuma yorum atmayın siz insanları yargılayın yada aşağılayın diye konuşmuyoruz burada.Doğru yanlış herkes gibi fikrinizi savunabilirsiniz ancak anneliği sorgulayacak kişi siz değilsiniz

Yani banlanmak istemiyorum ama guzel seyler dusunemiyorum kusura bakmayin. Bir de kaciniz yazmis ben hala iciyorum diye. Allah sizi o evlatla sinamasin. Insanlar o bebege sahip olmak icin yillarca gozyasi dokuyo. Siz de keyfinizden size emanet cani zehirliyosunuz. Sirf karninizda diye bu size hak mi simdi?
Neymis migren varmismis. Sen migrenden catlama diye o bebek ölebilir ya da omur boyu hasta olabilir.
hiçbir fikir sahibi olmadan sadece yorum yapabiliyorsunuz.Küçümsediğiniz şeylerle sınanmazsınız umarım.Ana fikir ortak evet içilmemeli ancak bilgisizliğiniz konuyu bitiriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back