- 11 Haziran 2019
- 669
- 1.424
- 43
- 30
- Konu Sahibi Papatya012
Bebeğinize bu kötülüğü nasıl yapabiliyorsunuz ? Ne hale gelecek karnınızda yavrucak, ona olan sevginiz iradenizi güçlendirmeli bence zor değil.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeği kime nasip ettiğini de görüyordur nasıl bir sozdür. Halbukı bana etmeliydi ama kalkıp şu na etti der gibi. Neden bu kadar kötü kalplisiniz. Allah size de nasip etsin çocuk ama bu kadar ağır eleştiri yapmayınhamileyken sigara içenler için diyecek tek bir kelimem bile yok ama bunu yazmadan duramadım. bir bebek sahibi olmayı çok istiyorum büyük ihtimalle de olamıycam durum onu gösteriyor bir mucize olmazsa, beni böyle bebek için yandıran Allah umarım bebeği kime nasip ettiğini de görüyordur.Nasip ediyor hikmetinden sual olunmaz Rabbim, bana etmiyor işte.
Evet çocukları yanına oturtarak içilen sigaralara bende karşıyım.Ancak insan sigara içerken önce kendisine zarar vermiş oluyor zaten.Çocuk sahibi olmak yada olmak istemekle alakası bile olamaz.Siz içmiyorsunuz sanırım sizce 4-4lük bir annemisiniz?? Neden anne oldunuz yada olmak istediniz? Sigara içmediğiniz için mi? Bu yorumları yapmayın lütfen annelik hakkını Allah herkese vermiştir.Çocuğunu doğurup çöpe atanlar evet anne olmasın ancak sigara içiyor diye anneliği bu derece yargılan insanlardanda çok iyi bir performans beklemiyorum annelik bu kadar basite alınmamalı.Sigara içen çiftlerin neden çocuk sahibi olduğunu ya da olmaya çalıştığını anlamıyorum. Tamam hamilelikle bıraktınız diyelim bebek doğduktan sonra anne babasının zehir dumanında büyümeyecek mi?
Hamileyken bırakacağınıza eminim çünkü yüreğiniz dayanmayacak zaten. Ama çocuk doğduktan sonra ne bileyim... Bebek arabasını iterken sigara içen dumanını yalandan başka yöne üfleyen ebeveynler görünce anlam veremiyorum gerçekten. Hayat zaten zorlu bir yol. Bir de siz çocuğa zarar vererek başlatıyorsunuz bu yola. Eğer planlı gebelikse aylar öncesinden siz de eşiniz de bırakmalıydınız sigarayı. Olsun ama geç kalınmış değil. Sigarayı ömrünüzün sonuna kadar hayatınızdan çıkarın. Gerekirse bu konuda destek alın. Destek hattını arayın, nikotin bantları kullanın, doktorunuza danışın... Ne bileyim buna burada çözüm aramayın.
Sigara artık öyle normal hale geldi ki benim bu düşüncem herkese çok anormal geliyor. Büyük ihtimalle bir sürü aşağı bakan başparmak emojisi alacağım. Ama bunu gerçekten sorun etmiyorum çünkü anne babasının arasına oturmuş dumandan yüzü gözükmeyen 3-4 yaşlarındaki çocukları görmekten bıktım. O yalandan dumanı başka yöne üflemelerini görünce duman her yere yayılıyor diye bağırmak istiyorum.
Umarım bir şekilde sigarayı bütünüyle hayatınızdan çıkarırsınız.
Doktorlar sizinle aynı fikirde değil.Kafamı duvarlara vurmamın yada tansiyon sorunu çekmemin bebeğe faydalı olduğunu düşünmüyorlar.Bu zihniyetle anne olanlara yazıl bebeği korurken başka yerden zarar vermek de içler acısı..Bebegini bile isteye zehirleyen birine Hic sempati duyamayacagim. Bencilsiniz. Vicdansizsiniz. Bir bebegin ozellikle ilk 3 ayi en önemli donemi.migren agrisindan kafami duvarlara vurdugum gun oldu bebegi riske atipta parolden basla agri kesici icmedim. Gunde 8 10 fincan kahve icerdim aninda kestim. Ha herkes bir mi degil ama Keyfi sigara.icmek. ay mis gibi koktu canim cekti filan zirvalik.
Bebeginizi bile isteye gule oynaya zehirliyorsunuz. Bunu dogmadan yapmis olmaniz olayi naiflestirmiyor. Cunku dogmus bir bebeğin agzina sigara sokmaktan farki yok suan.
Umarim yazdıklarım yeterince serttir silkelenip kendinize gelirsiniz.
Sorun irade olsaydı içmeden duramadım yazardım sanırım.Tüm halkımıza daha çok kitap okumasını öneriyorum..Gunde iki paket sigara icerdim hamile oldugumu ogrenir ogrenmez aninda icmeyi bıraktım. Canim cekmedimi cekti ruyalarima girmedimi girdi.krize girmedimmi girdim ama öleceğimi bilsem yinede icmezdim. Zorla agzima soksalar tükürürdüm. Cok zor oldumu oldu ama icmedim. Neden? Cunku ha benegimin agzina verip ona icirmisim ha ben icmisim. Haaa sigara dahami önemli o zaman bebek yapmazdım. He bebek mi yaptim o zaman bebek daha onemli icemem dedim. Ben iki hamililigim de de icmedim. Kendini kandirma içme icme icmeee..
Bir jelibondan bir sey olmaz bence :)Hmmm anladim. Bende çünkü biyerlerde ya okudum ya duydum 1 bardaga izin veriyormus doktorlar diye
Yani mesela hamileyken beslenmek önemli evet ama ornek veriyorum bir anne hamileyken jelibon cani cekse yese bisey olmaz sanki.
Sizler nasıl annesiniz orasını da bilemiyoruz iş sigarayla bitiyosa o kadar kolaysa kabul ederiz
Gebeliğin ilk 4 ayı ota b.ka migrenim tetiklendi, hem de daha ağır geçti, tansiyonunuz kaç oluyor bilmiyorum da atak sırasında çıkıyor zaten.Tamamen kestiğim gün migren ağrım ve tansiyonumla başetmek zorunda kaldım çünkü migren ilaç alınmayınca günlerce eziyet edebilen bir rahatsızlık.
Keşke bazı insanlar da hiç var olmasalar.Keşke sizler anne olmasanız.
Sigara içmeyen kötü bir anne olmayın da allah isteyen herkese nasip etsinÇocuğum yok. Olursa da elimde sigara fosur fosur zehirleyerek annelik yapmam.
İyi ki doktor olmamışsınız.Eğer doktorsanız mesleğinizi yapmamalısınızHamile kalmadan önce çözmeliydiniz.
Sigara içmeyince migreni tetiklemesi gibi ciddi bir sorunu ihmal etmeniz yine sizin hatanız.
Sigara içmek yerine migren ilacı için daha iyi. En azından karnınızdaki bebek duman altı olmaz.
Ve çare bulmaya mecbursunuz.
:) İyi niyetle yazılmış iyi olmayan bir cevap:) doktorum bu kadar acayip üsluba sahip değil yahu insanın bırakacağı varsa da şu üsluba bakıp "sana ne qqq" diyesi geliyorAferin aferin.
Bebeğiniz inşallah ömür boyu astımla uğraşmak zorunda kalmaz sizin iradesizliğiniz yüzünden.
Evet. Doktor olsa, hastası ölse gider hasta ailesine zart diye 'hasta öldü lan' diyecek gibi geldiİyi ki doktor olmamışsınız.Eğer doktorsanız mesleğinizi yapmamalısınız
Doktorumun cevabı günde 2-3ü geçmemem yönünde oldu.Ancak tabiki tamamen kesmem ve tiksinmem için tavsiyede bulundu.Şuanda tiksinmenin yollarınk arıyorum.Bilgisi olan bayanlardan yardm istedim herkes üzerine alındıGebeliğin ilk 4 ayı ota b.ka migrenim tetiklendi, hem de daha ağır geçti, tansiyonunuz kaç oluyor bilmiyorum da atak sırasında çıkıyor zaten.
Migrenim tutuyor diye sigaraya devam etmeniz garip geldi.