- 10 Haziran 2019
- 104
- 69
- 13
- Konu Sahibi Papatya012
-
Kendimi rahatlatma çabam nerde pardon? Bence süt içmelisiniz sonuçta onun da seçenekleri var içemiyorum ne demek kötü annesiniz böyleleri anne olacak bu bahaneleriniz saçma ! Bu üslupta olduğu sürece sizden yada başkasından yorum beklemiyorum. Sizden beklenilen süt içemiyorsanız içerisine çubuk tarçın koyun biraz bekletip için böyle denerseniz bir dikişte içebilirsiniz belki.. size sorulan soru budur! Fikriniz yoksa yorumunuz da yok demektir hanımefendi Ve sizin tarzınızda yazan her hanımefendi.Hakaret etmedim ki saygi duymuyorum dedim? Mukemmel bir anneyim de demedim. Mesela sut icmem lazim ama icemiyorum bulantidan icince aninda kusuyorum ve vicdan azabindan ölüyorum. Çevremde sizin gibi tiryaki olup bebegi icin en azindan 9 ay disini sıkan cok kisi var. Demek ki ucunda ölüm yok.
Benim kizdigim nokta imkansızmis gibi kendinizi rahatlatma cabalariniz.
Bu da bu konuya son yorumum ortak paydada bulusmamiz imkansız.
Dilerim bebeginizi de saglikli bir sekilde alirsiniz kucaginiza. Tum yazdiklarim belki azicik sarsilip ilerde vicdan azabi cekmemeniz icin...
Zaten 2 fırt çekip atıyorum hatta içime çekmiyorum çoğu zaman.Azalttım dikkat etmeye çalışıyorum zaten.Bilincindeym.İsteğim tiksinip tamamen bırakmak.Tiksinmek için seçenek ve tecrübe arıyorum ne yapsam tiksindirir.Sorun da bu ancak bazı kişiler tarafından konj anlaşılamıyor ve seyri değiştiİlla ki tavsiye istiyorsan da en azından her bir sigarayı sonuna kadar içmeden söndür ‘migrenin tutmayacak kadar’. Sanki sigarayla doğmuş gibi davranmayın lütfen. Ne insanlar tanıyoruz 30 sene sigara içip bi kalp kriziyle tek seferde bırakanlar. Migren tutuyorsa ilaç alırsın sonuçta ha ilaç içmişsin ha sigara. İlaç içince en azından sağlığın için zehirlemiş olursun bebeğini
Ha ilaç içmişsin ha sigara? Ülkemizde ne çok doktor varmış da haberimiz yokmuş.Umarım yakın çevrenize de aynı tavsiyeleri vermiyorsunuzdurİlla ki tavsiye istiyorsan da en azından her bir sigarayı sonuna kadar içmeden söndür ‘migrenin tutmayacak kadar’. Sanki sigarayla doğmuş gibi davranmayın lütfen. Ne insanlar tanıyoruz 30 sene sigara içip bi kalp kriziyle tek seferde bırakanlar. Migren tutuyorsa ilaç alırsın sonuçta ha ilaç içmişsin ha sigara. İlaç içince en azından sağlığın için zehirlemiş olursun bebeğini
Ben zaten size ozel yazmadimki soruyu soran sizsiniz yardim istemissiniz diger yorum yapanlardan savunan olmus sizin yazdiginiz yaziyla ilgisi yokSavunmayı nerde gördünüz de bu yorumu yapıyorsunuz? Konuşma uslübunu bilmeyen hadsizlere uslüp dersi vermeye çalışır hale geldik çünkü haddini aşmaya hiçkimsenin hakkı yok burda.Herkes fikrini söylemekte özgür başkasına hakaret etmeyi de özgürlük sayıyorlarsa toplum içerisine girmeyecekler.Herkes yorumlarını saygıyla yapsın yapamayanlar da lütfen katılmasın.Özellikle yazdım ki deneyen ve tavsiye verebilenler yazsın! Bunun neresini anlamadınız??
Yok artik...Boşver arkadaşım
Alkol ve uyuşturucuyu aynı kefeye koyan insana bir şey demem ben
Alkol ve uyuşturucu doğrudan fetüse zarar veriyor
Elbette sigara da zararlı , içilmemeli ama bırakmak için yardım isteyen zorda ki bir anne adayına ben yıllardır bebek istiyorum anne olamıyorum diyerek zırlayarak saldıranlara Rabbim iyi ki de bir evlat vermiyor çünkü sevgisizler , empati kuramıyorlar , merhametsiz ve vicdansızlar
Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?
Annelik sigara içip icmemekle mi ölçülüyor:)niye sorgulamali? Buna varana kadar neler var yapılmaması gereken:) paketlenmiş gıda, şeker, yağ, un vs tüketen insan da kendini sorgulamali o zaman. Bu kesinlikle burada söylenmesi gereken bir söz değil. Kadın burada yardım istiyor, fikir istiyor zaten NE YAPABİLİRİM???? diye. Zaten neyin ne olduğunun farkında. Duyar kasmanin, ders vermenin manası yokYav vallahi burada neyi tartisiyosunuz ben anlamis degilim hayatimin yarisini sigara icerek gecirdim hamile kalmayi birak korunmayi biraktigim gun sigarayi biraktim.. bir vucudu iki kisi paylasiyosunuz kendinize sayginiz yoksa icinizdeki cocuga sayginiz olsun onun soz hakki var mi ben iciyorum seni de zehirlicem senin icin sorun var mi diye sorabilir misiniz? Seve seve degilse de baska sekilde birakmak zorundasiniz birakamiyosaniz da burada sawunmayin bari... Nefsine hakim olacak guc bile yoksa bunkadarlik bi fedakarlik gosteremiyosan anne olmaya neden karar verdim diye insan biraz kendini sorgulamali
Kendi evladini bilerek zehirledigin icin sorgulmasi gerekir bu ciddi bi konu sekerle yagla ilgisi yok... Sen fosur fosur sigara iciyosun keyfiyetten karnindaki bebek boguluyo e ben anneligimi niye sorgulim... Sorulan soru da bisey yok zaten sorun verilen cevaplar bazen de bazi cevaplar aci olmali ki insan kendine gelebilmeli karsidaki kisinin yarari icinAnnelik sigara içip icmemekle mi ölçülüyor:)niye sorgulamali? Buna varana kadar neler var yapılmaması gereken:) paketlenmiş gıda, şeker, yağ, un vs tüketen insan da kendini sorgulamali o zaman. Bu kesinlikle burada söylenmesi gereken bir söz değil. Kadın burada yardım istiyor, fikir istiyor zaten NE YAPABİLİRİM???? diye. Zaten neyin ne olduğunun farkında. Duyar kasmanin, ders vermenin manası yok
Kadın zaten keyfi içiyorum, bırakmak istemiyorum ama hamileyim vs dememiş.. birakamiyorum nasıl bırakabilirim diye fikir istemiş.Kendi evladini bilerek zehirledigin icin sorgulmasi gerekir bu ciddi bi konu sekerle yagla ilgisi yok... Sen fosur fosur sigara iciyosun keyfiyetten karnindaki bebek boguluyo e ben anneligimi niye sorgulim... Sorulan soru da bisey yok zaten sorun verilen cevaplar bazen de bazi cevaplar aci olmali ki insan kendine gelebilmeli karsidaki kisinin yarari icin
Yav arkadasim kendim de hamileyim diyosun o zaman tartismaya bile gerek yok senin cikolatali sutten rahatsizlanman bi istisna atiyorum gebelik sekeri olan biri tabii ki dikkat edecek fakat bunlarin hicbiri sigarayla bir degil... Bunlari zaten doktorun da sigara ictigini biliyosa devamli soyluyodur ikisini bir tutmanin anlami yok... Soru sahibinin bence tam da benim verdigim cevaba ihtiyaci var insan biri sarsmadan aliskanliklarini birakamaz... Hepimize saglikli dogumlarKadın zaten keyfi içiyorum, bırakmak istemiyorum ama hamileyim vs dememiş.. birakamiyorum nasıl bırakabilirim diye fikir istemiş.
Ve ayrıca, ben içiyorum. Evet, sadece bebek için değil kendim için de içmemem gerek bunun bilincindeyim. Ama yapamayan yapamıyor ki sekerle yağla da ilgisi var. Arkadaşım bol bol tükettiği hazır gıdalar sebebiyle tansiyon sorunu ve zamanından daha ileri kiloya sahip olan bebek sebebiyle erken şekilde sezaryen doğuma alınacak. Geçen haftalarda içtiğim hazır paket çikolatalı sütü yüzünden ben de rahatsızlık geçirdim ve doktora yetiştim. Doktor bana o tarz tatlandırıcı, yapay gıda içeren herşeyi sınırları:) ot yiyorum, hazır yoğurt bile almıyoruz artık:) Yani sigara evet, zararlı. Ama hem soru sahibine yardımcı olacak cevap verdiğiniz cevap değil hem de sigara içen kendini sorgulayacaksa sağlıklı gıda tüketmeyen de sorgulamali
Ülkemizde ne çok doktor varmış diyorsun da sanki burda uzman yorumu bekliyorsun.. doktor yorumu bekliyorsan doktora sor. Sonuçta bebeğini zehirliyorsun yani değişen bir şey yok bu cevaplar işine gelmiyorsa vicdanen bırakamıyorsan gelip buraya da sorma bence çünkü bu konu da forumdan öğrenileceklerle değil doktordan öğrenileceklerle uzman kontrolünde gerçekleşmesi gereken bi durum. Ben yine inşallah çocuğuna bişey olmamıştır diyim de yarın bi gün doğumda çocuğun akciğerlerinde sıkıntı var beyni yeterince gelişmemiş gibi sıkıntılar var derlerse buraya gelip başka konu açma. Çünkü bunların düşüncesi seni tiksindiremiyorsa hiç bir şey tiksindiremezHa ilaç içmişsin ha sigara? Ülkemizde ne çok doktor varmış da haberimiz yokmuş.Umarım yakın çevrenize de aynı tavsiyeleri vermiyorsunuzdurSorunla ilgili verebileceğiniz tavsiye yok ancak daha da kötülerini verebilen insanlar olarak yorum atıyorsunuz.Lütfen işe yarayacak akıl vermeyecek olanlar yorum atmasın
Çünkü fosur fosur sigara içen yok.İçtiği 2 fırtı da bırakmak için çabalayan birisi var! Lütfen okuduğunuzu anlayabilmek adına kitap oluyun yada kendinizi geliştirin.Bu anlama kıtlığı seviyesindeki yorumların burada olmaması gerektiğine inanıyorum.Yardımcı olmayacak olan köstek de olmasın lütfen.Kendi evladini bilerek zehirledigin icin sorgulmasi gerekir bu ciddi bi konu sekerle yagla ilgisi yok... Sen fosur fosur sigara iciyosun keyfiyetten karnindaki bebek boguluyo e ben anneligimi niye sorgulim... Sorulan soru da bisey yok zaten sorun verilen cevaplar bazen de bazi cevaplar aci olmali ki insan kendine gelebilmeli karsidaki kisinin yarari icin
Umarm başlangıçta hiç sigara içmediğiniz için çocuğunuz tam anlamıyla sağlıklı olur.Bu beddua tarzı yorumlarınızı kendinize saklayınız.Kendi çocuğu sağlıklk olan rahat konuşuyor ancak yeniden anne olacak olursanız kimsenin ahını alıp kalbini kırmayın derim!Ülkemizde ne çok doktor varmış diyorsun da sanki burda uzman yorumu bekliyorsun.. doktor yorumu bekliyorsan doktora sor. Sonuçta bebeğini zehirliyorsun yani değişen bir şey yok bu cevaplar işine gelmiyorsa vicdanen bırakamıyorsan gelip buraya da sorma bence çünkü bu konu da forumdan öğrenileceklerle değil doktordan öğrenileceklerle uzman kontrolünde gerçekleşmesi gereken bi durum. Ben yine inşallah çocuğuna bişey olmamıştır diyim de yarın bi gün doğumda çocuğun akciğerlerinde sıkıntı var beyni yeterince gelişmemiş gibi sıkıntılar var derlerse buraya gelip başka konu açma. Çünkü bunların düşüncesi seni tiksindiremiyorsa hiç bir şey tiksindiremez
Çocuğuma mı ah edeceksin yani tehdit mi ediyorsun?? Kendi çocuğuna kıy ne yaparsan yap da başkasının çocuğundan uzak dur. Çocuğunun iyiliği için konuşuyoruz. İnşallah sıkıntısı olmaz diyorum laflara bak. Afiyet olsun hadi git sigara iç iyice solu e miUmarm başlangıçta hiç sigara içmediğiniz için çocuğunuz tam anlamıyla sağlıklı olur.Bu beddua tarzı yorumlarınızı kendinize saklayınız.Kendi çocuğu sağlıklk olan rahat konuşuyor ancak yeniden anne olacak olursanız kimsenin ahını alıp kalbini kırmayın derim!
Umarm başlangıçta hiç sigara içmediğiniz için çocuğunuz tam anlamıyla sağlıklı olur.Bu beddua tarzı yorumlarınızı kendinize saklayınız.Kendi çocuğu sağlıklk olan rahat konuşuyor ancak yeniden anne olacak olursanız kimsenin ahını alıp kalbini kırmayın derim!
Çocuğunuza ah neden edeyim hanımefendi? Sizin yaptığınızı yaparsam sizden ne farkım kalır?? Eğer anneyseniz yada olacaksanız bu kadar havadan atıp tutarak konuşmayın bir bebeğin hayatı hakkında konuşuyorsunuz diyorum! İnsanların canını yakarak biyere varamazsınız kendi canınız yanmasın istiyorsanız kimsenin canını yakmayın Allah da görüyor yağtığınız şeyi diyorum! O kadar rahat o kdar kötü cümleler sarfederken insanların yerine kendinizi koyun diyorum!Çocuğuma mı ah edeceksin yani tehdit mi ediyorsun?? Kendi çocuğuna kıy ne yaparsan yap da başkasının çocuğundan uzak dur. Çocuğunun iyiliği için konuşuyoruz. İnşallah sıkıntısı olmaz diyorum laflara bak. Afiyet olsun hadi git sigara iç iyice solu e mi
Valla tam olarak hangi cümlem kötü ya da acımasızdı ilk yorumlardan anlamadım çocuğunu zehirliyorsun a takıldıysan eğer sigaranın içinde 4000 çeşit zehir olduğunu bilmen lazım. Ben insanların kendini zehirlemesine karışmam içen içsin kimseyi bağlamaz ama karnındaki canlının seçme şansı yok. Bu kadar kötü bişeyi bırakmak için masum bi bebeğin sağlığından öte sebep ya da tavsiye yok demeye çalışıyorum bunun bilinciyle bırakmalısın diyorum ama diğer yorumlar yüzünden bana saldırıyorsun. Ben de anneyim bebeğim doğduktan sonra öncesinde içtiklerim için bile pişman oldum bırak ki hamileliği. Bildiğim için söylüyorum yazık etme. Bırakabilmek için ne yol varsa dene. Kötü bişey demedimÇocuğunuza ah neden edeyim hanımefendi? Sizin yaptığınızı yaparsam sizden ne farkım kalır?? Eğer anneyseniz yada olacaksanız bu kadar havadan atıp tutarak konuşmayın bir bebeğin hayatı hakkında konuşuyorsunuz diyorum! İnsanların canını yakarak biyere varamazsınız kendi canınız yanmasın istiyorsanız kimsenin canını yakmayın Allah da görüyor yağtığınız şeyi diyorum! O kadar rahat o kdar kötü cümleler sarfederken insanların yerine kendinizi koyun diyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?