Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamile kalmadan önce çözmeliydiniz.
Sigara içmeyince migreni tetiklemesi gibi ciddi bir sorunu ihmal etmeniz yine sizin hatanız.
Sigara içmek yerine migren ilacı için daha iyi. En azından karnınızdaki bebek duman altı olmaz.

Ve çare bulmaya mecbursunuz.

Neden aylarca kahve içmediniz? Bilmedigim icin soruyorum hamileyken kahve icmek zararli mi?
Evet, kafein almak bebekte bir takim sorunlara neden oluyormus. Gunde 200 ml'den fazlasi zararliymis ama ben tamamen kestim ilk 3 ay. Cunku kafeini cay, cikolata gibi seylerden de aliyoruz. Gerci zaten cay sevmem ama cikolata her gun yerdim. Onlardan da kafein aldigimiz icin miktari kontrol edemem diye dusundum.

Hmmm anladim. Bende çünkü biyerlerde ya okudum ya duydum 1 bardaga izin veriyormus doktorlar diye
Yani mesela hamileyken beslenmek önemli evet ama ornek veriyorum bir anne hamileyken jelibon cani cekse yese bisey olmaz sanki.

Hmmm anladim. Bende çünkü biyerlerde ya okudum ya duydum 1 bardaga izin veriyormus doktorlar diye
Yani mesela hamileyken beslenmek önemli evet ama ornek veriyorum bir anne hamileyken jelibon cani cekse yese bisey olmaz sanki.
Gerçekten çok sevimlisiniz , her yazdiginizi okuduğumda bunu düşünüyorum:)

Bu vicdani sorumluluk meselesi. Bebek digdugunda saglik problemi olurda bu yukle nasil yasayacaksiniz? Sigara o kadar da abartilacak bir sey degil. Hayatta vazgecilmez bir sey yok unutmayin. Hamileyken sigara icen insanlqra cok kiziyorum.

Canım bende senin durumdayım :) günde 1 paket içiyordum öğrendiğim an, 6-7 ye düşürdüm.. sonra kendimi tiksindirmeye başladım içerken zorla öğürüyordum falan :) şimdi günde sadece 3 tane içiyorum :) önümüzde ki hfta 2 ye sonra da 1 e düşüreceğim inşallah :)
içerken öğürmeye çalış bende işe yaradı :) :)

Bu vicdani sorumluluk meselesi. Bebek digdugunda saglik problemi olurda bu yukle nasil yasayacaksiniz? Sigara o kadar da abartilacak bir sey degil. Hayatta vazgecilmez bir sey yok unutmayin. Hamileyken sigara icen insanlqra cok kiziyorum.
bana cevaben mi yazdınız anlamadım? eğer öyleyse yazdığımı anlamamışsınız??

migreni bi kenara koy dogacak cocugunu bir kenara koy hangisi zor düsünki cocugun sigara yüzünden bir hastalikla dogdu ki olma sansida cok yüksek allah korusun yillarca migrenle yasarsin ama vicdan azabiyla yasayamaz bir anne her baktiginda sucluluk hissedersin sürekli bunu düsün canin cektiginde oyalanacak bir seyler bul hic icmiyorum sigarayi yil öncesine kadar tek tük icerdim onuda biraktim lütfen bunu o minik bebegine yapma ve icme paket alma sigara icenlerle bir araya gelmemeye calis sen anne olacan anneler rahime düser düsmez herkötülükten korurlar sende yap ve koru bebegini gerekirse kendinden

Benim hamileliğimin ilk üç ayı migren ağrılarıyla geçti. İlaç içemedim ve 3 ay ağrılardan dolayı süründüm diyebilirim. Migreni hamileliğe bağlayın sigarayı bırakmaya değil. Bahaneniz olmuş olmaz sigara için. Hamilelik ve hormonlar da migreni tetikler.

Biri var çevremde. 3 çocuk annesi. Sigarayı abartarak 1,5 pakete çıkardı 3 gebelikte de. Çocuklar şimdi büyüdü ama doğduklarından beri hep hastanedeler. Bin tane hastalıkları var üçünün de.
Elinize alın içinize çekiyor gibi yapın ama Sigarayı yakmayın.

Benim doktorum günde yarım fincan nescafeye veya günde 1 tane türk kahvesine izin veriyor.
Fazlasına izin vermiyor, tabi ben kahveyle aram olmadığı için aramıyorum da

Bi arkadaşım hamileyken hep içti, sıvısı azaldığı ve birkaç problem çıktığı için bebeği yaklaşık 15 gün erken ve sezeryan ile dünyaya geldi. Normal doğum yapamadı arkadaşım.

Kuzenim içiyordu çocuğu 2 yaş geriden geliyor gelişim olarak. 2012 doğumlu çocuk cümle kurarken zorlanıyor.

Ben de ağır bir sigara içiyorum günde 1 paket, asla da bırakamıyordum ama hamile olduğumu öğrenince çok vicdan yapıp hemen bırakmıştım. Acaba bebeğiniz ile ilgili düşünceleri vs. yoğunlaştırsanız mı? Belki kıyamazsınız o zaman?

Maalesef bunu söylerken utanıyorum ama irade de zayıf galiba bu farklı bi illet hiç istemem adını bile ağzıma almayı ama bırakılmıyor

Ben hamile kalmadım ama 6 ay önce bıraktım. Bir paketi bitirdikten sonra daha da almadım. Bıraktıktan 2 ay sonra içmek istediğimde içemedim tıkandım, geçen ay tekrar denedim ve tekrar içemedim. Ben 5 buçuk yıl kullandım. Öyle azaltarak olmuyo gerçekten, tek çözümü direkt bırakmak. Şu an sigara kokusundan rahatsız oluyorum, çok daha iyi koku alıyorum ve kesinlikle çok daha güzel kokuyorum. Baş dönmelerim ve stres seviyem de azaldı, cildim düzeldi, bağışıklığım arttı. Ben ki azimsiz bir insanım, ben bile yaptıysam siz hayli hayli yaparsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…