- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
- Konu Sahibi Papatya012
-
Hamile kalmadan önce çözmeliydiniz.Sanırım okuduğunu anlayamadan yorum yazıyorsunuz.İçmeden durdum denedim ancak migrenimi tetikledi.Eğer migren hastası değilseniz ve eğer sigara kullanmıyorsanız lütfen eleştirmeyin anlamanızı beklemiyorum
Evet, kafein almak bebekte bir takim sorunlara neden oluyormus. Gunde 200 ml'den fazlasi zararliymis ama ben tamamen kestim ilk 3 ay. Cunku kafeini cay, cikolata gibi seylerden de aliyoruz. Gerci zaten cay sevmem ama cikolata her gun yerdim. Onlardan da kafein aldigimiz icin miktari kontrol edemem diye dusundum.Neden aylarca kahve içmediniz? Bilmedigim icin soruyorum hamileyken kahve icmek zararli mi?
Hmmm anladim. Bende çünkü biyerlerde ya okudum ya duydum 1 bardaga izin veriyormus doktorlar diyeEvet, kafein almak bebekte bir takim sorunlara neden oluyormus. Gunde 200 ml'den fazlasi zararliymis ama ben tamamen kestim ilk 3 ay. Cunku kafeini cay, cikolata gibi seylerden de aliyoruz. Gerci zaten cay sevmem ama cikolata her gun yerdim. Onlardan da kafein aldigimiz icin miktari kontrol edemem diye dusundum.
Gerçekten çok sevimlisiniz , her yazdiginizi okuduğumda bunu düşünüyorum:)Hmmm anladim. Bende çünkü biyerlerde ya okudum ya duydum 1 bardaga izin veriyormus doktorlar diye
Yani mesela hamileyken beslenmek önemli evet ama ornek veriyorum bir anne hamileyken jelibon cani cekse yese bisey olmaz sanki.
Tesekkur ederimGerçekten çok sevimlisiniz , her yazdiginizi okuduğumda bunu düşünüyorum:)
Bu vicdani sorumluluk meselesi. Bebek digdugunda saglik problemi olurda bu yukle nasil yasayacaksiniz? Sigara o kadar da abartilacak bir sey degil. Hayatta vazgecilmez bir sey yok unutmayin. Hamileyken sigara icen insanlqra cok kiziyorum.Durumunuz zor
Ben hamile kaldığım günde beri bir adet dahi içmedim tamamen vicdanen
Videolar izleyin ultrasonda bile bebek ne hale geliyor
Benim de hala canım istiyo ama yok asla içmem, bunu bana tutnmaya çalışan miniğe neden yapayım o benden besleniyor benim içimde hayata hazırlanıyor
Lütfen düşünün
Canım bende senin durumdayım :) günde 1 paket içiyordum öğrendiğim an, 6-7 ye düşürdüm.. sonra kendimi tiksindirmeye başladım içerken zorla öğürüyordum falan :) şimdi günde sadece 3 tane içiyorum :) önümüzde ki hfta 2 ye sonra da 1 e düşüreceğim inşallah :)Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?
bana cevaben mi yazdınız anlamadım? eğer öyleyse yazdığımı anlamamışsınız??Bu vicdani sorumluluk meselesi. Bebek digdugunda saglik problemi olurda bu yukle nasil yasayacaksiniz? Sigara o kadar da abartilacak bir sey degil. Hayatta vazgecilmez bir sey yok unutmayin. Hamileyken sigara icen insanlqra cok kiziyorum.
Hayir desteklemistim.bana cevaben mi yazdınız anlamadım? eğer öyleyse yazdığımı anlamamışsınız??
Bence her ne varsa acayip güzel ve sevimli olmuş, hep böyle güzel kalmanızı diliyorum.Tesekkur ederimhafif saflik var bende galiba
sanki ben sigara için demişim gibi bana kızmışsınız da..Hayir desteklemistim.
Guzel düşünceleriniz icin tesekkur ederim. Güzel olan güzel görürBence her ne varsa acayip güzel ve sevimli olmuş, hep böyle güzel kalmanızı diliyorum.
migreni bi kenara koy dogacak cocugunu bir kenara koy hangisi zor düsünki cocugun sigara yüzünden bir hastalikla dogdu ki olma sansida cok yüksek allah korusun yillarca migrenle yasarsin ama vicdan azabiyla yasayamaz bir anne her baktiginda sucluluk hissedersin sürekli bunu düsün canin cektiginde oyalanacak bir seyler bul hic icmiyorum sigarayi yil öncesine kadar tek tük icerdim onuda biraktim lütfen bunu o minik bebegine yapma ve icme paket alma sigara icenlerle bir araya gelmemeye calis sen anne olacan anneler rahime düser düsmez herkötülükten korurlar sende yap ve koru bebegini gerekirse kendindenİnanın denedim.Migren problemim var ağrım be tansiyonum oynuyor.Doktorumla da paylaştım o sorunlar da benim için tehlikeliymiş.Direk bırakma ama dene dedi günde 1-2 düşürmelisin dedi.Tamamen bırakmak istiyorum tabiki ancak tiksinmeyi denemek istiyorum fikri olan yada yapıp tiksinen bana söyleyebilirse sevinirm
Hmmm anladim. Bende çünkü biyerlerde ya okudum ya duydum 1 bardaga izin veriyormus doktorlar diye
Yani mesela hamileyken beslenmek önemli evet ama ornek veriyorum bir anne hamileyken jelibon cani cekse yese bisey olmaz sanki.
Maalesef bunu söylerken utanıyorum ama irade de zayıf galiba bu farklı bi illet hiç istemem adını bile ağzıma almayı ama bırakılmıyorHala da içiyorum demeyeydiniz üzülecektim Sizin için ama önce sizin kendinize üzülmeniz önemli. Daha ne olmalı bir insanın bırakması için. Benim kız kardeşim de bırakmadı çocuklarımız araları ay farkı var hep kıyaslıyor çocuklarınçünkü hem fiziksel hem bilişsel gelişimleri çok önde bizimkilerin. Eşi de kendi de çok zeki ve boylu poslu insanlar ama ikisi de sigarayla mahvetmişler genlerini.
Bu nasıl bir hadsizliktir. Kendinize gelin.Keşke sizler anne olmasanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?