- 26 Haziran 2022
- 746
- 1.022
- 43
- 32
- Konu Sahibi Nurpoyraz55
-
Dualarım sizinle olacak canım.Canim benim.. kiymetli yorumun ve guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Rabbim isteyen tup bebekle bir umut bekleyen herkeze nasip etsin . Gercekten annelik babalik yapabilcek kimsenin kucagini bos birakmasin. Bi tarafta bekleyen cok istyen insanlari gorunce nankorluk ediyormusum gibi ama dogurupta bakamamaktan iki coxuguma yeterli ilgiyi veremeyip ihtiyclarini karsilyamamaktan korkuyoruz esimle. Hakkimizda hayirlisi sagol tekrardan
Bizde bundan korkuyoruz. Bana gorede bebegi aldirmaktan cok dogurup zelzefil etmek ihtiyaclarini karsilayamamk yeterli ilgi ve sevgiyi verememek daha cok gunah. Bir ailee yapimiz destekcimiz sadece (maddi acidan demiyorum) olmadigi icin bas edememekten korkuyoruz.Rızkıyla gelir falan gibi mitolojik hikayelere sığınmak yerine mantıklı çözümler arayın. Bu bebeği aldırmak istemiyorsanız eşinizin yapabileceği bir ek iş, sizin çocuklara bakarken yapabileceğiniz evden bir iş vb. araştırın. Bu yükü omuzlayabilecekseniz, ekstra efor sarf edebilecekseniz aldırmayın.
Keske.. kazayla oldu diyenlere inanmazdim. Oluyormus demekki . Bir kere daha anlamis olduk geri cekme bir korunma yontemi degilmis.
Hayir yoktu . Bitane yeter dedik hep gucumuzun sadece bir cocuga bakmaya yetceginin bilincindeydik . Cok klasik ama inanin kazayla oldu . Ikimizde saşkınızİlerleyen zamanda 2.çocuk fikriniz var mı ? Varsa aldırmayın , bundan sonrasında alacağınız korunma tedbirleri üzerine yoğunlaşın.
Ilk cocugumda planli olmamisti . Ayni sekilde geri cekme yontemiyle hamile kalmistim.İlk çocuğunuz da mı ‘kazara’ oldu? Nasıl bir kere daha anladınız
Ilk cocugumda planli olmamisti . Ayni sekilde geri cekme yontemiyle hamile kalmistim.
Haklisiniz inanin spiral taktirmakti aklimdaki adetimi bekliyordum. Esimde asla prezarvatif kullanmaz . Sevmiyor adam ne kadar kaliteli olursa olsun zorla taktiriyorum cikartip atiyor.Daha kaç kez kazara gebe kalmanız gerek gerçekten korunmanız için?
Var mı öyle bir şey ya?Haklisiniz inanin spiral taktirmakti aklimdaki adetimi bekliyordum. Esimde asla prezarvatif kullanmaz . Sevmiyor adam ne kadar kaliteli olursa olsun zorla taktiriyorum cikartip atiyor.
Esinizde fazlasiyla suclu. Sorumluluk alacak durumu yoksa keyfinden ödün verecekti. Kurtaj korunma yontemi degil. Sonrasida oldukca zor gecen bir surec. Sayet kurtaj olursaniz esinizin prezervatif takmayarak size nasil bir kötülük yapmis oldugunu goreceksiniz. Bu arada spiral taktirmak icin dogum sonrasinda regl olmayi beklemenize gerek yokHaklisiniz inanin spiral taktirmakti aklimdaki adetimi bekliyordum. Esimde asla prezarvatif kullanmaz . Sevmiyor adam ne kadar kaliteli olursa olsun zorla taktiriyorum cikartip atiyor.
Şu yoruma kadar birşey yazmayı düşünmüyordum ama resmen korunmayip hamile kalmışsınız. Sonra çocuğa bakamayiz, edemeyiz, böyle düşünen aklı basinda bir çift bir değil iki yöntem ile bile korunur daha garanti olsun diye.Keske.. kazayla oldu diyenlere inanmazdim. Oluyormus demekki . Bir kere daha anlamis olduk geri cekme bir korunma yontemi degilmis.
İyiy mişHaklisiniz inanin spiral taktirmakti aklimdaki adetimi bekliyordum. Esimde asla prezarvatif kullanmaz . Sevmiyor adam ne kadar kaliteli olursa olsun zorla taktiriyorum cikartip atiyor.
Hem karnım doysun hem pastam dursun diyor yani.Haklisiniz inanin spiral taktirmakti aklimdaki adetimi bekliyordum. Esimde asla prezarvatif kullanmaz . Sevmiyor adam ne kadar kaliteli olursa olsun zorla taktiriyorum cikartip atiyor.
Ewet oyle tabi genede bizim halimize bin sukurki evimiz var . Kitlik derecesinde degiliz . Borcumuz harcimiz yok. Aldigi maas fazlasiyla yetiyor.Ama esim cok huylu bir adam. Mesela taksitle bisey alsak o borc uykusunu kacirir. Fazla fazla verir hemen kapatir. Cebinde parada olsa bebegin bezi bitse dolap bosalsa streslenir hesap yapmaya baslar. Cimri degildir asla yanlis anlasilmasin. Sadece evhamli. Sadece strese sıkıntıya gelemez. Ikinci bebek bizi sarsarmi diye endiseli. Birazda beni dusunuyor. Oglum iki yasina girmemis olucak birde yeni dogan yardimci kimsen yok nasil basediceksin diyor.Ben sizin yerinde olsam arkamda saglam bir koca varsa o bebegi dogururdum..yeterki adam adam olsun maddiyat da onemli tabiki ama karnina dusmus bir kere ..dogurur tuplerimi baglatirdim..ve sizin eviniz kirada degilmis..nice kirada oturan insanlar bile 2 3 4 cocuga bakabiliyor..Haaa gebe kalmis olmasaydiniz boyle pis bir dunyaya bebek getirmeyin her yonden hayat zor derdim .Ama karniniza yerlesmis bebecik bence mutluysanizda bir kez daha dusunun..esinizde istemiyormus ama doguncada iyiki aldirmamis diyecektir bence..cok sevecek belkide...Bir kez daha dusunun derim..Tabi siz bilirsiniz yinede bu benim fikrim.hayirlisi olsun hakkinizda.
Evhamli olan adam ya prezervatif takardi ya da hadi seni bir kadin hastaliklari doktoruna gotureyim, korunma yöntemlerini gorusup en uygun olanini secin derdi. Esiniz cok bencil bir adamEwet oyle tabi genede bizim halimize bin sukurki evimiz var . Kitlik derecesinde degiliz . Borcumuz harcimiz yok. Aldigi maas fazlasiyla yetiyor.Ama esim cok huylu bir adam. Mesela taksitle bisey alsak o borc uykusunu kacirir. Fazla fazla verir hemen kapatir. Cebinde parada olsa bebegin bezi bitse dolap bosalsa streslenir hesap yapmaya baslar. Cimri degildir asla yanlis anlasilmasin. Sadece evhamli. Sadece strese sıkıntıya gelemez. Ikinci bebek bizi sarsarmi diye endiseli. Birazda beni dusunuyor. Oglum iki yasina girmemis olucak birde yeni dogan yardimci kimsen yok nasil basediceksin diyor.
Canm oncelikle cok gecmis olsun allah bir kere daha yasatmasn yasamis biri olatak cok zor bir durum. Bende bir bucuk yil once dusuk yaptim gebe oldugumu ogrendim bi doktordan randevu aldim kontrole gidicektm ama bir kac gun sonra dusuk yaptim. Hersey normaldi evde otururken bi kanama ve hafif kasik agrilari hissettim .kanin rengni hatirlamiyotum ama az miktardaydi. Esimi aradim dusuk yapiyorum galiba dedim . Hastaneye gittik alt ultrasonla muane ettiler bebegin yedi haftalik oldugunu ve keseden ciktini dusugun basladini soylediler . Kurtaja alicaklardi bende istemedim . Tum geceyi hastanede gecirdim eve geldim vee agrilarim sancilarim cok fazla artti kivrandim agridan .cok sık tuvalete cikiyordm tekrar tuvalete girdigimde bi parca dustunu hissettm. vee anladm dustunu .hic bakmadn ciktim .ama agrim ve sancim kesildi dusunce .gerisine esim bakti ben agladigm icin gormek istemedim . Bunyem cok zayif oldugu icin bebegim dusmus . 3 ay sonra tekrar gebe kaldim suan saglikli bir yasinda oglum var . Oglum 10 aylikken tekrar gebe kaldim ama bebegim kucuktu ve maddi imkansizliklardan 26 mayista 5 haftalik kurtaj oldum. Genel anesteziyle 10 dakikalik bir islem hic bir aci ve agri duymuyosn kurtajdanda korkma . Gecmis olsun canm umarim faydali olmusmdur
Hayir yoktu . Bitane yeter dedik hep gucumuzun sadece bir cocuga bakmaya yetceginin bilincindeydik . Cok klasik ama inanin kazayla oldu . Ikimizde saşkınız
Ilk cocugumda planli olmamisti . Ayni sekilde geri cekme yontemiyle hamile kalmistim.
Yalnız kürtaj da bir korunma yöntemi değil bunu da tekrar tekrar tecrübe ettikten sonra anlamazsınız umarım.Ilk cocugumda planli olmamisti . Ayni sekilde geri cekme yontemiyle hamile kalmistim.
Cok haklisiniz . Bu konuda tartismalarimiz oldu. Cok kiziyorum. Sen korun diyor. Inanin her defasinda adet gunumu dort gozle bekliyorum. Bu sefer korktugum basima geldi.Hem karnım doysun hem pastam dursun diyor yani.
Gerci çekme bir yöntem değil ama belli ki kendine hakim olamıyor zamanını da ayarlayamiyor cocuk da istemiyor gerçekten neyine güvenip prezervatif takmıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?