• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim kürtaj olucam cok üzülerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keske.. kazayla oldu diyenlere inanmazdim. Oluyormus demekki . Bir kere daha anlamis olduk geri cekme bir korunma yontemi degilmis.
Kazayla ya da korunarak olmadı. Siz bile bile hamile kalmışsınız işte. Biz neden acaba hap+prezervatifle çift taraflı korunuyoruz? Konu bu mu diyeceksiniz ama tam olarak bu. Korunmamışsınız bile. Nesi kazara acaba? İlkinde geri çekilmenin korunma yöntemi olmadığını deneyimledikten sonra bu ne cesaret yine aynı şekilde devam ediyorsunuz? O kocanıza da söyleyin, zevki daha önemli değil😡

Haklisiniz inanin spiral taktirmakti aklimdaki adetimi bekliyordum. Esimde asla prezarvatif kullanmaz . Sevmiyor adam ne kadar kaliteli olursa olsun zorla taktiriyorum cikartip atiyor.
Prezervatif takmasina gerek yok bir randevu ve sonrası kürtaja bakar değil mi keyfi?
Bu tarz konularda fiziken ve ruhen asıl etkilenen kadınlar oluyor ayrıca. Biraz aklınızı, iradenizi kullanmak bu kadar zor olmamalı.

Spiral konusunda buradan bir bilgi vermiş olayım. Adet günü beklemenize gerek yok. İki çocuğumda da emzirme sebebiyle ilk adetim çocukların 9. aylık zamanına denk gelmişti ama ben ilk spirali ilk doğumdan 3 ay ikincisini daha kısa bir sürede taktırmıştım.
Ben de bir ekleme yapayim; hamile olmadiginiz garanti olsun diye doktorlar adet iken gelin diyorlar. Eger hamile olma ihtimalim yok derseniz, kesinlikle hamile olmadiginiza eminseniz o zaman adet olmaniza gerek yok. Hamile iken spiral takilirsa dis gebelik yapma ihtimali olurmus.

Ilk gebeligim tek seferde oldu. Dogumdan sonra tekrar hamile kalmaktan o kadar korktum ki hayatimda ilk defa kendim korundum ve 3 aylik korunma ignesi oldum, ayni zamanda esimde korundu. Sizin ilk gebeliginizde geri cekilmeyle olmus, neden korunmadiniz. Sadece sizi suclamiyorum, esinizde korunmak icin hamle yapabilirdi. Simdi ah vah etmenin ne anlami var.

Ikinci çocuk dogduktan kisa bir sure sonra is bulup calisabilirseniz esinizin endiselerini gidermis olursunuz.
Kilo sorunum ve aşırı sigara kullanımı nedeniyle çok zor çocuk sahibi olacağımı düşünürdüm ben. Buna rağmen hap ve prezervatifle korunduk. Nitekim tek seferde de hamile kaldım. Bu yüzden geri çekilme falan gibi saçmalıklara güvenip de hamile kalan insanlara akıl sır erdiremiyorum gerçekten. Doğumdan sonra ilk işim korunmaya başlamak olacak yeniden. Şu duruma düşmemek bir hap yutmak kadar kolayken, ne gerek var ki?

Prezervatif takmasina gerek yok bir randevu ve sonrası kürtaja bakar değil mi keyfi?
Bu tarz konularda fiziken ve ruhen asıl etkilenen kadınlar oluyor ayrıca. Biraz aklınızı, iradenizi kullanmak bu kadar zor olmamalı.

Adam prezervatif kullanmasa bile bin tane korunma yöntemi var korunmak isteyen korunurdu. İkisi de aynı kafada işte. Galiba bu konudan ban yicem….

Cok haklisiniz . Bu konuda tartismalarimiz oldu. Cok kiziyorum. Sen korun diyor. Inanin her defasinda adet gunumu dort gozle bekliyorum. Bu sefer korktugum basima geldi.
Biraz açık olacak ama esiniz bosaldigini anlıyor değil mi ve içinize sperm girip girmediğini. Size de söylüyordur illaki. Bunu öğrenince ertesi gün hapı var ondan kullanabilirsiniz
Bir de doğum kontrol hapını da sağlık ocagi ücretsiz veriyor oradan da edinebilirsiniz.

Kizlar herkeze meraba dertlesmek istiyorum. Evliyim 14 aylik bir bebegim var . Bugun surpriz bir sekilde hamile oldugumu ogrendim. Aslinda belirtiler vardi supheleniyordum. Ama alacagim pozitif sonuctan korktugum icin ancak test yapabildim. Ama korktugum basima geldi.
Herneyse kendi ogluma cok düşkünüm genel anlamda cocuklari cok seviyorum ve asla kiyamam. Ama bebegimi aldirmak durumundayim .Bir tarafim karninda ki bir can oraya düştü ve tutunmaya calisiyor kiyma ona sen onunda annesisin artik diyor . Diger tarafim ekonomik durumumuz hali hazirda bir oglum onun masraflari denk geldigimiz devrin kotulugu bunlari dusunuyor . Esiminde benimde destekci ailemiz yok esim tek calisiyor bende hep tek baktim bebegime. Boyle iyi kotu gecinip gidiyoruz. Esimde istemiyor. Evimiz kira degil askeri ucretin ustunde bir maasi var. Ama maddi manevi cok zorlanacagmizi o dogdugunda oglumuzun da cok ilgiye ihtiyaci olacagini ve tek basimiza basa cikamiycamizi soyluyor. Biliyorum cok haklida. Ama ben kiyamiyorum aldircagimi dusunmek ellerimle onu oldurmek gibi geliyor bana ve dusuncesi bile sabahtan beri beni aglatiyor. Esim hemen cumaya randevu aldi hastaneden aldiralim bakgamayiz Sen iki bebekle tek kalican ben tek maasla nasil yetisicem diyip duruyor. Bense nasil yapicam nasil kiyicam nefesini kesicekmisim gibi dusunup agliyorum . Hakli olan esim mantikli olan onun soyledikleri . Ama vijdanim susmuyo. belki kiymetli yorumlariniz duygularimi kenara birakip mantigimla dusunememe yardimci olabilir . Okuyup yorumlayanlara Tesekkur ederim simdiden.
Hücreye can veren rabbim rizkini da düşünür bakın çok değil beş sene önce teyzem kürtaj oldu nasıl bir hikmetse alınırken çocuğun bir kaç uzvu gitmiş ve ona rağmen içerde gelişmeye devam etmiş daha sonra farkedilince alınamadı ve kuzenim bir kolu ve iki bacağı olmadan dünyaya geldi şuan da teyzem vicdan azabından ölüyor cocugum benim yuzumden sağlıksız diye endişeleriniz var anlıyorum ama size sesini duyuramıyor diye cansız değil ilk oluşan yeri kalbi kimden duyduysam da sonrasında hayatı tepetakla olmuş vicdan azabından ölmüş insanlar var hayatları hep ters gitmiş onu gönderenden kimse daha iyi bilemez şuan nasıl kucaginizda ki Çocuğun kolunu bacağını çekip kesemiyorsaniz veya onun canına kiyamiyorsaniz karninizda ki de aynı sadece sesini duyamiyorsunuz

Cok haklisiniz . Bu konuda tartismalarimiz oldu. Cok kiziyorum. Sen korun diyor. Inanin her defasinda adet gunumu dort gozle bekliyorum. Bu sefer korktugum basima geldi.

Midemi bulandırdınız. 2 yetişkinin seksimiz daha güzel olsun diye doğru düzgün korunmayıp sırf bu yüzden 2. Kez kürtaj olması midemi bulandı. Burada kürtaja dair düşüncemi söylemiyorum bakın. 4. Kez yanlış korunmadan dolayı hamile kalmışsınız. Biri düşmeseymiş 3 kürtaj olacaktı. Bu nasıl sorumsuzluk. Bu nasıl iğrençlik. Beyfendi keyfini ala ala seks yapacak diye prz çıkartıp atıyormuş. Hanımefendi her ay dua ediyormuş. Önce korun sonra et duanı. Sen neden korunmadın?

Kizlar herkeze meraba dertlesmek istiyorum. Evliyim 14 aylik bir bebegim var . Bugun surpriz bir sekilde hamile oldugumu ogrendim. Aslinda belirtiler vardi supheleniyordum. Ama alacagim pozitif sonuctan korktugum icin ancak test yapabildim. Ama korktugum basima geldi.
Herneyse kendi ogluma cok düşkünüm genel anlamda cocuklari cok seviyorum ve asla kiyamam. Ama bebegimi aldirmak durumundayim .Bir tarafim karninda ki bir can oraya düştü ve tutunmaya calisiyor kiyma ona sen onunda annesisin artik diyor . Diger tarafim ekonomik durumumuz hali hazirda bir oglum onun masraflari denk geldigimiz devrin kotulugu bunlari dusunuyor . Esiminde benimde destekci ailemiz yok esim tek calisiyor bende hep tek baktim bebegime. Boyle iyi kotu gecinip gidiyoruz. Esimde istemiyor. Evimiz kira degil askeri ucretin ustunde bir maasi var. Ama maddi manevi cok zorlanacagmizi o dogdugunda oglumuzun da cok ilgiye ihtiyaci olacagini ve tek basimiza basa cikamiycamizi soyluyor. Biliyorum cok haklida. Ama ben kiyamiyorum aldircagimi dusunmek ellerimle onu oldurmek gibi geliyor bana ve dusuncesi bile sabahtan beri beni aglatiyor. Esim hemen cumaya randevu aldi hastaneden aldiralim bakamayiz Sen iki bebekle tek kalican ben tek maasla nasil yetisicem diyip duruyor. Bense nasil yapicam nasil kiyicam nefesini kesicekmisim gibi dusunup agliyorum . Hakli olan esim mantikli olan onun soyledikleri . Ama vijdanim susmuyo. belki kiymetli yorumlariniz duygularimi kenara birakip mantigimla dusunememe yardimci olabilir . Okuyup yorumlayanlara Tesekkur ederim simdiden.
Ah be canım senin durumunda olmak için çırpınan o kadar kadın varken (biri de ben) bunları yazman ağlayarak okudum inan inşallah Rabbim isteyen herkese versin sana gelince kıyma o sabiye gelen rızkıyla gelir günah

Ben de bir ekleme yapayim; hamile olmadiginiz garanti olsun diye doktorlar adet iken gelin diyorlar. Eger hamile olma ihtimalim yok derseniz, kesinlikle hamile olmadiginiza eminseniz o zaman adet olmaniza gerek yok. Hamile iken spiral takilirsa dis gebelik yapma ihtimali olurmus.
Haklısınız detayı ihmal ettim 😌 ben biraz strese girdiğim için spirali erken taktırmak istedim ve işlem öncesi doktor gebelik testi aldı negatif çıkınca o sayede işlemi yaptı.

Bu sizin 2.kurtajinizmis. siz iyi misiniz? Adamin çükünün keyfine surekli kurtaj olamazsiniz kendinize gelin. Bir insanin bir yil icinde alabilecegi anestzi miktari sınırlıdır. Ya acilen baska bir ameliyat olmaniz gerekirse? O zaman riskli bir ameliyat gecireceksiniz haberiniz var mi? Bana sagdan soldan geliyorlar bu konuda

Ilk gebeligim tek seferde oldu. Dogumdan sonra tekrar hamile kalmaktan o kadar korktum ki hayatimda ilk defa kendim korundum ve 3 aylik korunma ignesi oldum, ayni zamanda esimde korundu. Sizin ilk gebeliginizde geri cekilmeyle olmus, neden korunmadiniz. Sadece sizi suclamiyorum, esinizde korunmak icin hamle yapabilirdi. Simdi ah vah etmenin ne anlami var.

Ikinci çocuk dogduktan kisa bir sure sonra is bulup calisabilirseniz esinizin endiselerini gidermis olursunuz.
Esim prezarvatif takmiyor. Iliski basinda taktiriyorum ortasinda ben hic bisey anlamiyorum diyip cikartiyor. Prezarvatifinde kalitelisini aliyoruz. Bu konuda cok tartisiyoruz. Adam dinlemiyor. Sonra kara kara adet gununu beklemek bana dusuyor tabikide. Calismayi isterim tabikide ama bebeklere bakacak kimse yok. Babaanne cok uzakta ananne de yok zaten. Yakin cevremizde guvenebilcegim bir akrabada . Bakiciyada ben birakmam

Var mı öyle bir şey ya?
Spiralle hamile kalan da çok.
Bence en iyisi yine prezervatif.
Birinci olmuşken aynı şekilde ikincinin olmayacağına ne inandırdı sizi?
Gerçekten ne inandırdı?
Usttede belirttim bir arkadasa cevap olarak lutfen okuyun sorunuzun cevabini alin.

Esim prezarvatif takmiyor. Iliski basinda taktiriyorum ortasinda ben hic bisey anlamiyorum diyip cikartiyor. Prezarvatifinde kalitelisini aliyoruz. Bu konuda cok tartisiyoruz. Adam dinlemiyor. Sonra kara kara adet gununu beklemek bana dusuyor tabikide. Calismayi isterim tabikide ama bebeklere bakacak kimse yok. Babaanne cok uzakta ananne de yok zaten. Yakin cevremizde guvenebilcegim bir akrabada . Bakiciyada ben birakmam
Neden kadin hastalıkları uzmanina gidip korunmadiniz simdiye kadar. Yazık degil mi bedeninize, ruhunuza, keyfi aldirdiginiz bebeklere?

Eşiniz vazektomi yaptırsın o zaman.

Oyl
Esinizde fazlasiyla suclu. Sorumluluk alacak durumu yoksa keyfinden ödün verecekti. Kurtaj korunma yontemi degil. Sonrasida oldukca zor gecen bir surec. Sayet kurtaj olursaniz esinizin prezervatif takmayarak size nasil bir kötülük yapmis oldugunu goreceksiniz. Bu arada spiral taktirmak icin dogum sonrasinda regl olmayi beklemenize gerek yok
Haklisiniz hem psikolojik hem fiziki butun yuku bana kaliyor. Ustelik birde bebekle. Spiral konusunuda burdan ogrendim tesekkur ederim

Bakin belli ki yasiniz küçük. Cocugu aldirir misiniz, dogurur musunuz bilmem. Eger cocuk istemiyorsaniz tüplerinizi baglatin belki kurtaj esnasinda baglanabiliyordur. Spiral, hap ya da igne kullanin. Adam kurtaj parasini verip geciyor onu etkileyen birsey yok.

Doğum kontrol hapı da mı alamıyorsunuz hanımefendi? Eşiniz olmadan da korunabilirsiniz farkında mısınız!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back