• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim fakat kürtaj olmak istemiyorum

işinin mesleğinin olması çok iyi bebeğin ve kendin kimseye muhtaç olmayacaksa senin için ayakta kalmak çok daha kolay olur karşı taraftan da maddi destek alırsınız mutlaka
bu arada söylemek bana kolay diyeceksiniz de anladığım kadarıyla yoğun stres altındasınız benden size tavsiye biraz olayları akışına bırakıp stresin size ve bebeğinize zarar vermesini engellemeye çalışın stres hormonları etkiliyor hormanlarda sağlığımızı etkiliyor

işim mesleğim var ama aldığım maaşla anneme ev kirasına veriyorum dediiğiniz gibi destek olur ben işin maddi kısmını pek düşünmüyorum maddiyat bir şekilde hallediliyor..evet çok stres altındayım küçük bir şey bana büyük gibi geliyor olayı bir zaman akışına bırakıyorm daha sonra tekrar stres üzüntü...mesela dün evde küpem ve kolyem kaybolmuş onlar kayboldu diye hüngür hüngür ağladım birikimlerim oluyor böyle işte bu haftasonu görüşeceğiz erkek arkadaşımla doktora gitmicem zaten. aldırmayacağımı vs konuşacağım eve gelince büyük ihtimal yıkım içinde olcm çünkü onun fikri değişmeyecek yine ben yokum diyecek anneme de pzt söyleyeceğim zaten ama kolay söyler miyim bilmiyormm

işim mesleğim var ama aldığım maaşla anneme ev kirasına veriyorum dediiğiniz gibi destek olur ben işin maddi kısmını pek düşünmüyorum maddiyat bir şekilde hallediliyor..evet çok stres altındayım küçük bir şey bana büyük gibi geliyor olayı bir zaman akışına bırakıyorm daha sonra tekrar stres üzüntü...mesela dün evde küpem ve kolyem kaybolmuş onlar kayboldu diye hüngür hüngür ağladım birikimlerim oluyor böyle işte bu haftasonu görüşeceğiz erkek arkadaşımla doktora gitmicem zaten. aldırmayacağımı vs konuşacağım eve gelince büyük ihtimal yıkım içinde olcm çünkü onun fikri değişmeyecek yine ben yokum diyecek anneme de pzt söyleyeceğim zaten ama kolay söyler miyim bilmiyormm

durumun zor gerçekten ama dediğim gibi biraz daha tevekküle yönel bebeğini düşün artık hareketlenmeye başlamıştır cinsiyetini falan kollarına aldığını sana sarıldığını sana gülümsediğini düşün bunlar sana daha çok güç verir bence bu aralar imkanın varsa psikolojik destek de al

canım mrb aynen vur aqzına al lokmayı derler ya.... anneme memlekete cenazeye gitti demiştim ya bu pzt dönüyor yani pu pzt akşamı söylemiş olacağım sonra da annem erkek arkadaşımın annesini arayacak ortalık karışacak... Bir ara ben kürtajı kabul etmiş gibi görünüp doktora gidince söyleyecektim ya işte o ara yani kürtajı açıkça soyleyemediğim zaman ona bu doktor nasıl yasal yapacak benim ondan sonraki psiklojim sağlığım ne olacak hiç düşündün mü bunları falan dedim o da ben seni ne zaman yalnız bıraktım destek olacağım çünkü ben de çok kötü olacağım bu ikimiz için en doğrusu benim de psikolojim ve moralim çok bozuk merak etme acısını bir ömür yaşıcam maddi kısmı düzelir ama başka seyler olursa hayatım biter yasal olmayacak zaten mesajda yazma bunları konuşcaz demişti ben de sen hayatın için her şeyi yaparsın dedim sana çok kızdım kendimi düşünmüyorum sadece ve bana doktorun adını da söylemişt ve kendi muayenehanesinde yapacakğını söylemişti.. ben başka doktora gidelim dediğinde neden kabul etmediğini anladım çünkü diğer hastaneler böyle bir şeyi yapmayacağı için...Artık yavas yavas sonuna yaklaştım hazırım galiba kötü şeylere ya da değilim sen dedin ya sizi düşünmüyor doğru başka şeyler olrsa hayatım biter diyor senin de... sonra ben ona kürtajı istemiyorum dediğimde sen bilirsin karar senin istersen doğur ama kendi başının çağresine bakarsın babası olarak yazdırırsın nasıl bakacaksın ona bilmem ne demişti o yazılarımı okudun mu bilmiyorum canım... Aileler araya girimce görecek o başının çağresine bak ne demek oluyor doktor parasını bulmak için 5000 borcu oldu evini falan kapatacak hiç umrumda değil keşke o parayı o doktora vermiş olsaydı da boşa çıksaydı... tesellim bebeğin sağlıklı ve bende olması dua ediyorum dedğim gibi sona yaklaştım bu pzt ipler kopacak....

okudum canım bütün tepkim bu sözlere zaten...maden hafta sonu görüşeceksiniz oturup enine boyuna konuşursunuz...içinde hiçbişey kalmasın herşeyi söyle...annenede uygun bir dille anlat zaten herkes anlıcak yakında..bizide habersiz bırakma..

okudum canım bütün tepkim bu sözlere zaten...maden hafta sonu görüşeceksiniz oturup enine boyuna konuşursunuz...içinde hiçbişey kalmasın herşeyi söyle...annenede uygun bir dille anlat zaten herkes anlıcak yakında..bizide habersiz bırakma..

Tamam ablacım habersiz bırakmam bu arada bebek ayakkabısı ve bebeğin ultrason resimlerini kargoyla gönderdim bir de not yazdım ''babacım ben geldım seni seviyorum'' yazdım.. Bana kargo gidince kargo geldi sağol da neden böyle yapysn vicdan yaptrysn zaten kötüydüm iyice kötü oldum sağol dedi bunları kızgınlıkla söylemedi anladım ki duygulanmış iyice kötü olmuş ben de vicdan yaptırmak istemiyorum sadece paylaşmak istiyorum dedim o da aldırmayalım desem hemen kabul edersin değil mi ailenden çevrenden hiç çekinmezsin dedi ben de buna cevap yazmadım ilk başta biraz önce evet kabul ederim aldırmam çekinirim utanırım ama bebekten daha önemli değil elalem ne der yaşamıyorum benim hayatım bu ekmeğim aşım da kimseden gelmiyor yazdım...
Yarın görüşeceğiz işte sizin söylediklerinizi bir kağıda yazdım unutmayım diye bir şey soracağım eminm ki ilk başta olduğu gibi başının çağresine bak diyecek o zaman ne demeliyim şuan aklım resetlenmiş gibi
annem bizim komşuya fal baktırdı falda hamile bir kadın var hane içinde dedi komşumuz ben şaşırdım falda bile çıktım..

tatlım konuyu takip ediyorum bi kaç gündür gerçekten cesaretini kutluyorum... senin yaptığını herkes yapamaz, yerine kendimi koydum ama çok zor... Allah yardımcın olsun. İnşallah erkek arkadaşn da bu durumu kabullenr ve bir an önce mutlu bir yuva kurarsınız...
Allah'ım erkek arkadaşının kalbine merhamet versin :20:

bebeği aldırmama kararına çok sevindim..bebeğin babası tek başınasın dese bile hak hukuk senden yana,hoş bebeği tek başına yapmadın.ben senin yerinde olsam onun bebeği kabul etmesi sahip çıkması için peşinde koşacağıma iknaya uğraşacağıma adli yollardan ararım hakkımı.hatta bunu ona da söyle her şekilde bebeğin ve kendin için hakkını arayacağını bilsin.bu adam madem evliliğe uzaktı birlikte olurken aklı nerdeydi.ben senin yerinde olsam o dr da bastırırım pis bebek katili.ve o ortam ne kadar steril tartışılır.vakti geçipte bebek aldıran sonra anne olma şansını yitiren kaç kadın vardır kimbilir.(yanlış kesi,mikrop,yumurtalık hasarı)en doğru kararı vermişsin boşver bebeğine sonuna kadar sahip çık.evli de olsan bekarda artık bir annesin ve biz karnımızdayken başlarız meleklerimizi korumaya..

tatlım konuyu takip ediyorum bi kaç gündür gerçekten cesaretini kutluyorum... senin yaptığını herkes yapamaz, yerine kendimi koydum ama çok zor... Allah yardımcın olsun. İnşallah erkek arkadaşn da bu durumu kabullenr ve bir an önce mutlu bir yuva kurarsınız...
Allah'ım erkek arkadaşının kalbine merhamet versin :20:

amin amin allah razı olsun bilmiyorum kutlanacak bir cesaret mi... evet cok zor allah yardm eder inş cok sağolun

bebeği aldırmama kararına çok sevindim..bebeğin babası tek başınasın dese bile hak hukuk senden yana,hoş bebeği tek başına yapmadın.ben senin yerinde olsam onun bebeği kabul etmesi sahip çıkması için peşinde koşacağıma iknaya uğraşacağıma adli yollardan ararım hakkımı.hatta bunu ona da söyle her şekilde bebeğin ve kendin için hakkını arayacağını bilsin.bu adam madem evliliğe uzaktı birlikte olurken aklı nerdeydi.ben senin yerinde olsam o dr da bastırırım pis bebek katili.ve o ortam ne kadar steril tartışılır.vakti geçipte bebek aldıran sonra anne olma şansını yitiren kaç kadın vardır kimbilir.(yanlış kesi,mikrop,yumurtalık hasarı)en doğru kararı vermişsin boşver bebeğine sonuna kadar sahip çık.evli de olsan bekarda artık bir annesin ve biz karnımızdayken başlarız meleklerimizi korumaya..

bu görüşeğiz erkek arkadaşımla ona sahip çıkmazsan sen bilirsin ben sonuna kadar by bebeği büyüteceğim senin bırakıp gittiğini ona söylemicem senden nefret etmesin diye bunun yanında birkaç söylleyeceklerim daha var burdaki arkdaşlardan tiyo aldım sağolsunlar siz de adli yollardan hakkımı arayacığımı nasıl ifade edeceğim sonuçta bu zorla olmadı bygün cvp verirseniz sevinirim çünkü bugün görüşeceğiz

Cefammmmm dilerim erkek
Arkadasın her syı kabul edip gelmiştir sen ne soylecegim diye düşünürken insl bunların hiç birine gerek kalmaz . Guzel haberlerini bekliyoruz

Öncelikle bebeğini aldırmayıp herşeye rağmen doğurma kararı aldığın için sana çok büyük saygı duyduğumu söylemem gerek. Gerçekten çok zorlu bi yol bu, kadınların %90ı türkiyede istesemeseler de çocuklarını aldırıyorlar, sırf millet ne der diye, erkek istemiyor diye. Allah yardımcın olsun. Bebeğine tek başına da yetersin sen.

Şimdi gelelim o millette. Yani şurda şu forumda, kızcağız yardım isterken kızı suçlayıp allah seni ıslah etsin diyenlere. Bu kadar basit, cahil, sığ beyinli olduğunuza inanamıyorum.

1-Siz kabul etmeseniz de, evlenmeden önce cinsel ilişki yaşayanlar var ve bu size göre doğru olmasa da dünya şartlarında bi çok insana göre doğru, doğal bir durum.
2-Kızcağız korunmasına rağmen hamile kalmış. Bu da bekar ya da evli, hepimizin başına gelebilecek bir durum.
3-Babasız çocuk büyütmektense bebek daha küçükken aldırsaydı da, bu saygı duyulacak bir karar olurdu. Şartların çok kötü olduğu durumlarda bazen bir bebeğin dünyaya gelmemesi daha iyi olabilir. Evet, bi sürü kadın çocuk isteyip hiç çocuk sahibi olamıycak olsa da, o kişi için o sırada kürtaj olmak daha iyi olabilir. Tabii ki üzücü bir durum, ama uzaktan doğur demek kolay. Bu ülkede evlenmeden hamile kalmanın ne demek olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. 16.haftadan sonra aldırmak tabii ki çok geç, ama daha erken olsaydı ve çocuğunu bi çok sebepten dolayı adırsaydı da saygı duyardım.

'Nası evlenmeden beraber olursun, nası korunmazsın, nası çocuğunu aldırmayı düşünürsün, yuh sana, falan filan..' ya nası sinirleniyorum şu an anlatamam. Siz dünyanın kaç türlü hali var bilmiyo musunuz? Büyük konuşmayın, allah korusun bi gün sizin kızınızın başına gelir, anlarsınız o zaman. Yardım isteyen zor durumda bir insana edilecek lafar mı bunlar? Olan olmuş, ayrıca kızın bir suçu da yok. Allah asıl sizi ıslah etsin. Kız yargılanmak istemiyorum diye de yazmış, siz kimsiniz de kimin ahlakını muhakeme ediyorsunuz? Sizin söylediklerinizi duymaya gelmedi kız foruma, komşu teyze de söylemeyi bilir o söylediklerinizi. Bu at gözlüklerinizle nası çocuklar yetiştireceğinizi düşündükçe üzülüyorum. Gerçekten üzülüyorum.

bu görüşeğiz erkek arkadaşımla ona sahip çıkmazsan sen bilirsin ben sonuna kadar by bebeği büyüteceğim senin bırakıp gittiğini ona söylemicem senden nefret etmesin diye bunun yanında birkaç söylleyeceklerim daha var burdaki arkdaşlardan tiyo aldım sağolsunlar siz de adli yollardan hakkımı arayacığımı nasıl ifade edeceğim sonuçta bu zorla olmadı bygün cvp verirseniz sevinirim çünkü bugün görüşeceğiz

Allah keşke bütün çocuklara senin kadar cesaretli anne nasip etse. Çocuğunu babasıyla ya da babası olmadan çok ta güzel büyüteceğine, onu mutlu edeceğine ve çocuğuna her baktığında içinin mutlulukla dolacağına eminim. Bebeğini kucağına alır almaz iyi ki hamile kalmışım, iyi ki doğurmuşum diyeceksin. Ne olursa olsun. Kendinle gurur duy ve bebeğinden başka kimseye ihtiyacın olmadığını bil.

amin amin allah razı olsun bilmiyorum kutlanacak bir cesaret mi... evet cok zor allah yardm eder inş cok sağolun

tabiki bu cesaret kutlanacak bir durum.. çünkü herkes senin gibi yürekli olamaz... allah'ım hayırla bebeğini kucağına almayı nasip etsin... işlerini kolaylaştırsın..

cefamm nasılsın? ne yaptın? bu haftasonu erkek arkadaşınla buluşacaktınız

cefam..
sanırım bebeqi aldırdın hafta sonu sevgilinle buluşacaktın ve pazartesi annene söylücektin...bukadar süre topiqe girip bişeyler yazmadıqın için dediklerimizin dışında bişeyler yapmandan endişe ediyorum...konunu başından beri takip ettik sana destek olmaya çalıştık...son durumdan bizi haberdar etmen lazımdı..ne kadar yoqun olursan ol 2 kelime yazacak zaman her zaman vardır..bu bize büyük bir saygısızlık!!!

bende cok merak ediyorum,insallah o sefil yaratik kizi zorla kürtaj masasina yatirmamistir :(((( ne yalan söyleyeyim icim cok aciyor, aklima geldiginde.cefam bari bir iyiyim yaz güzelim ya :S

Back