evlilik dışında cinsel ilişki yaşamak işte bu sıkıntılara düşülmesin diye yasak ama olmuş bir kere..
artık ortada bir can var..
erkek arkadaşın çok sorumsuzca davranmış, aldır da ne demek, keyfine bakarken iyiydi, madem o kadar korkuyordu bu riski göze almayacaktı..
seni kandırmaya çalıştığı çok açık. bebeği aldırdıktan sonra arkasını dönüp bakmayacak bile, üzerinden yük kalkacak..
konunun başında kararlı aldırmak istemiyorum demişsin, yine de bazı arkadaşlar kızmışlar..
şu anda aldırmayacağım diyorsun yine sana kızıyorlar..
şu anki durum farklı çünkü sen de kararsızlığa düşmüşsün ve korkun yazdıklarından hissediliyor, aldırmaya meyletmişsin..
korkman çok normal, hepimiz korkardık, endişelenirdik, sonuçta babasız bir bebek büyütmek bir çok açıdan zor.
toplumda kabul görmen ve çocuğunun da görmesi zor olacak, birçok kişi evlilik dışı bebeği onaylamaz sonuçta..
ama böyle düşünüp bebeği aldırmakta olmaz bence, heleki bu kadar büyümüşken..
sana detaylı bir öneride bulunucam.. çünkü bazı arkadaşlardan söylemem gerekenleri tam ve düzgün bir şekilde yazarmısınız diye istekte bulunmuşsun.
ben de düşüncelerimi ifade etmeye çalışayım.
madem erkek arkadaşının ailesi seni ve bebeği kabul ediyor, annesine git içeri girmeden kapıdan görüş.
ve de ki ben sizi de onu da zorlayamam, babalık ve eşlik yapmak istemiyorsa yapmasın, kendimi zorla kabul ettirecek kadar düşmedim.
benim bebeğim sizin de torununuz herşeyin en güzelini hakediyor. ama nasibinde babası ile büyümek yoksa ben bunu değiştiremem.
duygu sömürüsü yapmıyorum, acıtasyonla size bebeğimizi kabullendirmekte değil amacım..
mutsuz bir evlilik yapmayı kimse istemez, ben de istemem, bebeğimin mutsuz bir ortamda büyümesini de istemiyorum..
çok fazla stres ve baskı altındayım, bebeğime yansımasını istemiyorum,
bizi koruyacak sahipsiz bırakmayacak bir dernek buldum, oraya gideceğim,
oğlunuz korkuyor biliyorum ben de korkuyorum ama korku yüzünden bebeğimden vazgeçecek değilim,
size söylemeden ortadan kaybolmak doğru bir davranış olmayacağı için bilgi vermek için geldim.
bunlar de ve sus..
muhtemelen senden birkaç gün isteyeceklerdir. konu yeni değil ama sizinde son sözlerinizi söylemeye hakkınız var.
düşüncelerinizi duymak için yarına kadar bekleyeceğim de.
aklıma bunlar geldi. çok uzun olmuş. Bana böyle bir konuşma mantıklı geldi.
Tabi bunun adı acıtasyon ama adam korkmuş kaçacak yer arıyor.
Korkması normal ama bu sorumluluklarını ihmal edeceği anlamına gelmez.
Acıtasyonsa acıtasyon, bir çok kişinin bekleyip sahip olmadığı bir bebek söz konusu olan..
Bu kadar uzun yazdım çünkü arkadaşın bunca baskıya dayanabileceğini sanmıyorum..