• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim fakat kürtaj olmak istemiyorum

erkek arkadaşım beni kürtaja zorlamadı illa bu kürtajı yaptıracaksın falan demedi sadece istiyorsan doğur sen bilirsin beni babası olarak yazdırırsın başının çağresine bakarsın dedi yani zorlamıyor beni kürtaja.. benm ikna olmam için de zayıf noktamı deniyor olabilir doğurursan beni kaybedersin diye... ben erkek arkadaşımı savunmuyorum kesnlıkle siz yalam söylüyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın burdan sevgimin azalcağını düşünmüyorum sadece bu kadar sevmem... dedğiniz doğru kendi çocuğu sahip çıkıp evlenelim demesi lazımdı aldırma teklifiyle gelmezdi kendi savunması ona iyi bir gelecek veremeyeceksek daha günah değil mi nasıl bakacaksın kendini düşün biraz millete ne diyeceksin vs vs bunlar oldu beni düşünüyor gibi yapyr ama sanmıyorum bilemiyorum yani buları demesi yerine farklı yaklaşması gerekirdi farkındayım olması gereken bu zaten sağolun eksik olmayın evililik dışı deyip beni yargılayanlara hiç üzülmüyorum açıkçası biz evli olsak da hamile kalsam öyle havalara uçmazdı (keşke uçsa) çünkü cocukları cok seven biri değil biz daha önce bunun konuşmasını yapmıştık evlensek bile çocuk yapmayı çok sonra dşünen biriydi... bunu da SAVUNMAK için söylemedim yanlış anlamayın belki çocukalrı sevseydi allah korkusu kuvvetli vs olsaydı sevmese bile sahip çıkacak sözler söylemesini isterdim....

Canım seni kürtaja zorladı derken psikolojik olarak kastettim.aldırmazsan beni kaybedersin, kendi başının çaresine bakarsın bunlar da bi zorlamadır.Anladığım kadarıyla unutman çok zor olacak ama başka çaren yok evlenseniz bile mutlu olabileceğinize inanmıyorum.Her şey senin yüzünden oldu diye her kavga da başına kakıcak,hayatı mı yaşayamadım vs diye belki eve gelmeyecek geç gelicek seni bebeğinle sürekli evde yalnız bırakıcak,sadece maddi destek sağlıyacak..(keşke evlenme şansınız olsa da de sana ve bebeğine bağlansa)

Biraz daha gerçekçi ve mantıklı düşününce, duygularını için işinden çıkarınca erkek arkadaşının aslında ne kadar yanlış ne kadar bencil bir insan olduğunu görür ondan nefret edersin...Seni inan 1 dk bile düşünmüyor canım sadece senin ona olan zaafından faydalanmaya çalışıyor..

Lütfen birazcık mantıklı düşün canım ve erkek arkadaşını şimdiden çıkar hayatından, seni düşünen insan; hamile kalmış sevgilisini kürtaj yaptırıp psikolojini bozup bi başına bırakıp daha sonra evleniriz mantığıyla olayı bu kadar basit görüyorsa, hele hele bu insan 28 yaşında bir insansa,ben o adamın bir daha suratına bakmaz bebeği de göstermezdim heralde bir doğunca

Belki okuyunca bana kızıcaksın ama inan üzülüyorum böyle olayları duyunca genç kızlarımızın boşu boşuna aşk uğruna kendilerini feda etmelerine ,erkekleri dünyanın merkezine koymalarına

gerektiğinde bu benim için fedakarlık yapmıyor bundan bana yar olmaz diye kabul etmeyişlerine...Çünkü daha ilk başlarda telefonda bile söylemiyordun erkek arkadaşına kürtaj olmak istemediğini hep hastaneye giderken söylerim belki görür sever bebeği dedin burdan bile onun senin için yanlış insan olduğunu anlaman gerekirdi çünkü sen zaten ondan çekiniyordun duygularını açıkça ifade edemiyordun.....
Bu konuda neden ısrar ettiğimi merak ediceksin onu hayatından çıkartıp, umudunu kestiğin anda, erkek arkadaşının gerçek yüzünü kabul ettiğin anda ancak gerçekten mutlu olabilirsin...Kendine bebeğine anneliğe adapte olabilirsin..lütfen kızma yazdıklarıma allah yardımcın olsun....

Son düzenleme:
ya bır kere yargılamadan bı yardım etmeye calıssak ne olur...
kız su an hamıle...
yapılabılecek bırsey varmı...
sevabıda gunahıda kendıne...
bnm yasam tarzımada aykırı yasadıkları...
ama o bu yolu secmıs ve bole olmasını ıstıyor...
yargılamanın vıcdanın yok senın falan demenın ne mantıgı var...
hepımız byanız ve sızın basınıza gelmese bıle bır kız evladınızın bıle basına gelebılır..
allah korusun...

sımdı konu sahıbı arkadasım..
hamılesın ve bu cocugu ıstıyorsun..
sevgılın evlılıge yanasmıyor anladıgım kadarıyla...
o zaman bu bebek dogucak ve sen hem annesı hem babası olucaksın...
yuklerın ıkı kat agır olacak ve sen ztn bunu kabul etmıssın...
17 haftalık bebek aldırılmaz ztn bnm bıldıgım...
anne olmaya kendını hazıırlamalısın...
ve sevgılınde sana arkanı donerse hıc ısyan etme...
cunku daha evlılık sorumlulugu alamayacak bırıne sen bebek sorumluugu yuklemıs olyorsun kı..
ztn sevgılın bu aralar cok agresıf olabılır sana cok kızabılır...
aılesıne sevgılın soylemelı bence.. sen degıl...
sen soylersen olaylar baska taraflara daha kayabılır..
annene acıkca solıceksın ve sonuclarında katlanmak zorundasın...
anne olabılmek ıcın savascı olucaksın daha cok...
hayırlısı olsun...
o cocugun soyadını duusnmelısın bence once...
onu konusmalısın..
o karnındakı mınıcık seyden allahım ısteyen herkeze versın ıns..

sağolun ben artık beni kınayanlara cvp yazmıyorum beni anlayan bana yardım amaçlı yaklaşan arkadaşlarla konuşuyorum. ben onun ailesine kendim söylemeyeceğim zaten çekinirim dediğiniz gibi hoş olmaz annem söyleyecek sevgilim bana çok agresif davranmıyor kendini suçluyor ve bana iyi davranıyor soyadı babasının soyadı olacak doğru sonuçlarına katlanıcam haklısınız 17 haftayken kürtaj yapacak bir doktor bulmuş 2000 tl miş ve ilaçla yapacakmış bunu söylemişti ve
bu parayı vermek onu baya borca soktu başka şeylerden vazgeçti ben hiç üzülmedim hatta keşke o parayı şimdi vermiş olsaydı ben bebeği aldırmadığımda o para da boşa gitmiş olacaktı hiç içim acımazdı bana bunları söylerken sitemle falan söylemiyor ben sormuştum evini de kapatacak kirayı ödemeyeceği için üzülmedim dediğiniz gibi savaşçı olmaya çalışyorum isyan etmeyeceğim amin herşeyi zaman gösterecek ama hala bu kadar yıl tanıdığımvicdansızlığını kötülüğünü görmediğim duygusal olan sevgilimin bu durmda gösterdiği davranışa burdan bir arkadaş erkekler sorumluluk karşısında kaçarlar demişti.....

sağolun ben artık beni kınayanlara cvp yazmıyorum beni anlayan bana yardım amaçlı yaklaşan arkadaşlarla konuşuyorum. ben onun ailesine kendim söylemeyeceğim zaten çekinirim dediğiniz gibi hoş olmaz annem söyleyecek sevgilim bana çok agresif davranmıyor kendini suçluyor ve bana iyi davranıyor soyadı babasının soyadı olacak doğru sonuçlarına katlanıcam haklısınız 17 haftayken kürtaj yapacak bir doktor bulmuş 2000 tl miş ve ilaçla yapacakmış bunu söylemişti ve
bu parayı vermek onu baya borca soktu başka şeylerden vazgeçti ben hiç üzülmedim hatta keşke o parayı şimdi vermiş olsaydı ben bebeği aldırmadığımda o para da boşa gitmiş olacaktı hiç içim acımazdı bana bunları söylerken sitemle falan söylemiyor ben sormuştum evini de kapatacak kirayı ödemeyeceği için üzülmedim dediğiniz gibi savaşçı olmaya çalışyorum isyan etmeyeceğim amin herşeyi zaman gösterecek ama hala bu kadar yıl tanıdığımvicdansızlığını kötülüğünü görmediğim duygusal olan sevgilimin bu durmda gösterdiği davranışa burdan bir arkadaş erkekler sorumluluk karşısında kaçarlar demişti.....

bana kendinizi annelik için hazırlayın dediniz dün akşam ultrason girdim bebeğin resimlerini aldım ve hareketlerine baktım ellerini parmaklarını oynatyıordu ağzını sanki bir şey yermiş gibi açıp kapatıyordu çok tatlıydı bu benim m,i diye inanamadım işte daha çok anne olacağımı hissettim bu çok farklı bir duygu allahım olmayanlara versin. Ona zaten kıyamam ki ne vicdanım ne başka bir şey el verir dualrınızı eksik etmeyin benden

Canım seni kürtaja zorladı derken psikolojik olarak kastettim.aldırmazsan beni kaybedersin, kendi başının çaresine bakarsın bunlar da bi zorlamadır.Anladığım kadarıyla unutman çok zor olacak ama başka çaren yok evlenseniz bile mutlu olabileceğinize inanmıyorum.Her şey senin yüzünden oldu diye her kavga da başına kakıcak,hayatı mı yaşayamadım vs diye belki eve gelmeyecek geç gelicek seni bebeğinle sürekli evde yalnız bırakıcak,sadece maddi destek sağlıyacak..(keşke evlenme şansınız olsa da de sana ve bebeğine bağlansa)

Biraz daha gerçekçi ve mantıklı düşününce, duygularını için işinden çıkarınca erkek arkadaşının aslında ne kadar yanlış ne kadar bencil bir insan olduğunu görür ondan nefret edersin...Seni inan 1 dk bile düşünmüyor canım sadece senin ona olan zaafından faydalanmaya çalışıyor..

Lütfen birazcık mantıklı düşün canım ve erkek arkadaşını şimdiden çıkar hayatından, seni düşünen insan; hamile kalmış sevgilisini kürtaj yaptırıp psikolojini bozup bi başına bırakıp daha sonra evleniriz mantığıyla olayı bu kadar basit görüyorsa, hele hele bu insan 28 yaşında bir insansa,ben o adamın bir daha suratına bakmaz bebeği de göstermezdim heralde bir doğunca

Belki okuyunca bana kızıcaksın ama inan üzülüyorum böyle olayları duyunca genç kızlarımızın boşu boşuna aşk uğruna kendilerini feda etmelerine ,erkekleri dünyanın merkezine koymalarına

gerektiğinde bu benim için fedakarlık yapmıyor bundan bana yar olmaz diye kabul etmeyişlerine...Çünkü daha ilk başlarda telefonda bile söylemiyordun erkek arkadaşına kürtaj olmak istemediğini hep hastaneye giderken söylerim belki görür sever bebeği dedin burdan bile onun senin için yanlış insan olduğunu anlaman gerekirdi çünkü sen zaten ondan çekiniyordun duygularını açıkça ifade edemiyordun.....
Bu konuda neden ısrar ettiğimi merak ediceksin onu hayatından çıkartıp, umudunu kestiğin anda, erkek arkadaşının gerçek yüzünü kabul ettiğin anda ancak gerçekten mutlu olabilirsin...Kendine bebeğine anneliğe adapte olabilirsin..lütfen kızma yazdıklarıma allah yardımcın olsun....
yok ben size kızmıyorum emin olun gözümü açmaya çalıştığınız için de seviniyorum ona karşı duygularım çok karışık evlendiğimizde öutsuz olmayız çünkü bizim onunla diyaloğumuz farklı aslında bir şeyi başa kalkan bir insan değil nasıl böyle bir davranışta bulunuyor nasıl bebeğini düşünmüyor erkek.... doğru söylüyorsunujz bunlar da psikolojik baskı... zaman gösterecek herşeyi her gelişmeden haberdar edeceğim sizleri

tüm bu yazdıklarımı öncelikle üzülerek yazıyorum:5::5::5::5: eğer size bunu yapacak bir cani bulursanız şunlar oluyor;
bu haftada artık bebeğin kalbine bir iğne vurulur ve kalp atışları durdurulur. daha sonra sizin suni sancı ile doğum yapar gibi bu bebeği düşürmeniz beklenir. pek çok riski vardır. nadiren de olsa bebeğin kalbine iğne vurulurken verilen ilaçtan dolayı yapılan işlemden dolayı sizin de ölme ihtimaliniz vardır.

offffffffffffff:43::43::43::43::43::43::43::43:

selam ben ilk başta yazdıklarına inanamayarak tepki verenlerdenim kusura bakma gerçekten inanamadım yardımcı olur mu bilemiyorum ama anladığım kadarıyla sevgilin pek de baba olacak biri değil ben çocuk gel ve eğt öğretmeniyim tek başına çocuk büyüten annelerle çoğunlukla karşılaştım şöyle söyleyim olmaz diye bişey yok yanlız herkes kendi karakterini bilir olumsuzluklara göğüs gerebilecek misin bi de bi işin mesleğin var mı biliyorsun bunlar da önemli sabırlı güçlü olursan tabiki olur

bu arada diğer arkadaşların da dediği gibi bebek bu kadar büyümüşken kürtaj çok riskli

cefam canım hala annene söylemedinmi??
ve benden bişey bekleme diyen sevgiline aqzının payını vermedinmi??
bebeqine ve sana arkasını dönüp gitmektir bunun adı... madem yediniz bir halt sahip çıkıcak...benden bişey bekleme diyen biri asla seni sevmiş olamaz...sende ona karşı aşırı derece pasif kalmışsın sana karşı hiçbir sorumluluk hissetmiyor...vur aqzına al lokmayı derler ya hani seni öyle görüyor...ne duruyosun yaaa yıksana dünyaları :47::47: katsana ortalıqı birbirine ne bekliyosun nee...neyi bekliyorsun cefam...sevgilin kendi borusunu öttürüyor farkında deqilmisin... senin söz hakkın yok ne istediqin onun için hiç önemli deqil görmüyormusun... hala neyi bekliyosun Allah aşkına cefamm...

cefam canım hala annene söylemedinmi??
ve benden bişey bekleme diyen sevgiline aqzının payını vermedinmi??
bebeqine ve sana arkasını dönüp gitmektir bunun adı... madem yediniz bir halt sahip çıkıcak...benden bişey bekleme diyen biri asla seni sevmiş olamaz...sende ona karşı aşırı derece pasif kalmışsın sana karşı hiçbir sorumluluk hissetmiyor...vur aqzına al lokmayı derler ya hani seni öyle görüyor...ne duruyosun yaaa yıksana dünyaları :47::47: katsana ortalıqı birbirine ne bekliyosun nee...neyi bekliyorsun cefam...sevgilin kendi borusunu öttürüyor farkında deqilmisin... senin söz hakkın yok ne istediqin onun için hiç önemli deqil görmüyormusun... hala neyi bekliyosun Allah aşkına cefamm...

canım mrb aynen vur aqzına al lokmayı derler ya.... anneme memlekete cenazeye gitti demiştim ya bu pzt dönüyor yani pu pzt akşamı söylemiş olacağım sonra da annem erkek arkadaşımın annesini arayacak ortalık karışacak... Bir ara ben kürtajı kabul etmiş gibi görünüp doktora gidince söyleyecektim ya işte o ara yani kürtajı açıkça soyleyemediğim zaman ona bu doktor nasıl yasal yapacak benim ondan sonraki psiklojim sağlığım ne olacak hiç düşündün mü bunları falan dedim o da ben seni ne zaman yalnız bıraktım destek olacağım çünkü ben de çok kötü olacağım bu ikimiz için en doğrusu benim de psikolojim ve moralim çok bozuk merak etme acısını bir ömür yaşıcam maddi kısmı düzelir ama başka seyler olursa hayatım biter yasal olmayacak zaten mesajda yazma bunları konuşcaz demişti ben de sen hayatın için her şeyi yaparsın dedim sana çok kızdım kendimi düşünmüyorum sadece ve bana doktorun adını da söylemişt ve kendi muayenehanesinde yapacakğını söylemişti.. ben başka doktora gidelim dediğinde neden kabul etmediğini anladım çünkü diğer hastaneler böyle bir şeyi yapmayacağı için...Artık yavas yavas sonuna yaklaştım hazırım galiba kötü şeylere ya da değilim sen dedin ya sizi düşünmüyor doğru başka şeyler olrsa hayatım biter diyor senin de... sonra ben ona kürtajı istemiyorum dediğimde sen bilirsin karar senin istersen doğur ama kendi başının çağresine bakarsın babası olarak yazdırırsın nasıl bakacaksın ona bilmem ne demişti o yazılarımı okudun mu bilmiyorum canım... Aileler araya girimce görecek o başının çağresine bak ne demek oluyor doktor parasını bulmak için 5000 borcu oldu evini falan kapatacak hiç umrumda değil keşke o parayı o doktora vermiş olsaydı da boşa çıksaydı... tesellim bebeğin sağlıklı ve bende olması dua ediyorum dedğim gibi sona yaklaştım bu pzt ipler kopacak....

bu arada diğer arkadaşların da dediği gibi bebek bu kadar büyümüşken kürtaj çok riskli

o riske girmicem ben de.. sizlere bu haftada kürtajın zararları riskleri ne diye sormamın sebebi kürtajı düşündüğüm için değildi erkkek arkadaşıma bu riskleri sunmaktı...

16 haftalık bebek yasal olarak alınmaz canım, bunu yapacak doktor bulmak zor iş,sandığın gibi kolay değil,
resmen cinayet sayılıyor, sen zaten bebeğini aldırmak istemiyorsun bunu biliyorum,
bence o masum bebek sende kalacak ama ya sonrası....

selam ben ilk başta yazdıklarına inanamayarak tepki verenlerdenim kusura bakma gerçekten inanamadım yardımcı olur mu bilemiyorum ama anladığım kadarıyla sevgilin pek de baba olacak biri değil ben çocuk gel ve eğt öğretmeniyim tek başına çocuk büyüten annelerle çoğunlukla karşılaştım şöyle söyleyim olmaz diye bişey yok yanlız herkes kendi karakterini bilir olumsuzluklara göğüs gerebilecek misin bi de bi işin mesleğin var mı biliyorsun bunlar da önemli sabırlı güçlü olursan tabiki olur

önemli değil yanlış anlamış olabilirsiniz olumsuzluklara gögüs germek zorundayım geri dönüşüm yok allah yardım eder inş. bir işim var ama yüksek maaşlı değil tabi evet bunlar çok önemli artık bir şekilde çözücem kabul etmezse en azında maddı için yasal haklarımı arıcam..

16 haftalık bebek yasal olarak alınmaz canım, bunu yapacak doktor bulmak zor iş,sandığın gibi kolay değil,
resmen cinayet sayılıyor, sen zaten bebeğini aldırmak istemiyorsun bunu biliyorum,
bence o masum bebek sende kalacak ama ya sonrası....

doktoru bulmş adını da söyledi bu doktor bu iş için 2000 tl istemiş cinayet için ya işte para için her şey yapılıyor işte... doğru bu bebek bende kalacak allahjın izniyle sonrasını da zaman gösterecek hayat sürprizlerle dolu umudumu yitirmicem.. bilmiyorum sonrası bana sürpriz olacak... dualarınızı bekliyorum...

çok zor bi konu geçen hafta bu konuyu ilk açtığında o kadar kızmıştımki bebeği yaşamını erkek arkadaşının kararına bıraktığına ama sanırım arkadaşlar güzel bi yol göstermiş sana,o çocuk doğduktan sonra hayat senin için zorlaşabilir ama her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.. Allah yardımcın olsun şayet sen anneliğini kabul edersen o adamcağız babalığını kabul etmezse bu onun kaybı yıllar sonrasını düşün.. Allah yardımcın olsun bizim aklımıza hayalimize gelmeyen belalar cefalar sıkıntılar ardından ferahlıklar mutluluklar ve rızıklar hep belirlenmiştir.. Allah'ın gücüne ve kudretine teslim et kendini.. Biz çocuk sahibi olmaya çalışan insanlar bir peygamber sınavıyla sınanıyoruz.. hepimizin 1. görevi sınavı en az günah en az isyan ve en çok Allah'a inançla bitirmek.Allaha emanet ol

Son düzenleme:
çok zor bi konu geçen hafta bu konuyu ilk açtığında o kadar kızmıştımki bebeği yaşamını erkek arkadaşının kararına bıraktığına ama sanırım arkadaşlar güzel bi yol göstermiş sana,o çocuk doğduktan sonra hayat senin için zorlaşabilir ama her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.. Allah yardımcın olsun şayet sen anneliğini kabul edersen o adamcağız babalığını kabul etmezse bu onun kaybı yıllar sonrasını düşün.. Allah yardımcın olsun bizim aklımıza hayalimize gelmeyen belalar cefalar sıkıntılar ardından ferahlıklar mutluluklar ve rızıklar hep belirlenmiştir.. Allah'ın gücüne ve kudretine teslim et kendini.. Biz çocuk sahibi olmaya çalışan insanlar bir peygamber sınavıyla sınanıyoruz.. hepimizin 1. görevi sınavı en az günah en az isyan ve en çok Allah'a inançla bitirmek.Allaha emanet ol

ben konuyu açtığımda da aldırmayacaktım zaten ama yanlış anlayanlar oldu doğru söylüyorsunz teşekkğr ederim ben de teslim ettim kendime allaha

önemli değil yanlış anlamış olabilirsiniz olumsuzluklara gögüs germek zorundayım geri dönüşüm yok allah yardım eder inş. bir işim var ama yüksek maaşlı değil tabi evet bunlar çok önemli artık bir şekilde çözücem kabul etmezse en azında maddı için yasal haklarımı arıcam..

işinin mesleğinin olması çok iyi bebeğin ve kendin kimseye muhtaç olmayacaksa senin için ayakta kalmak çok daha kolay olur karşı taraftan da maddi destek alırsınız mutlaka
bu arada söylemek bana kolay diyeceksiniz de anladığım kadarıyla yoğun stres altındasınız benden size tavsiye biraz olayları akışına bırakıp stresin size ve bebeğinize zarar vermesini engellemeye çalışın stres hormonları etkiliyor hormanlarda sağlığımızı etkiliyor

keske kendını basta ıı ıfade etseydin:20:bosu bosuna o kadr köpürmüşüm ben desene:17:sen sen ol ne yaparsan yap sakın evladına kıyma ıstemeyen adam alsın yolunu gıtsın ardından bakma bıle kadınlar herseyn ustesnden gelebılır:12:

keske kendını basta ıı ıfade etseydin:20:bosu bosuna o kadr köpürmüşüm ben desene:17:sen sen ol ne yaparsan yap sakın evladına kıyma ıstemeyen adam alsın yolunu gıtsın ardından bakma bıle kadınlar herseyn ustesnden gelebılır:12:

konuyu açtığımda bu kadar uzun açıklama yapmak istememiştim. Allahın izniyle kıymayacağım ama kafam karışık adam alsın yoluna gitsin de söylenmesi kadar kolay değil ki:( bu hafta görüşeceğiz yüzyüze ve her şey daha net olacak erkek arkadaşıma aldırmıyorum falan dediğimde bana başının çağresine bak diyecek ondan sonra nasıl olurum bilmiyorum

Back