• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,
Günlük 50 liraya ne alıyor sigara 10 lira olsa hergün 40 liralık yemek mi yiyor dışarıdan siz 50 liraya haftalık pazar alışverişinizi yaparsınız.

Bebeğin olacakmış, o evde bebeğe baksın evin işlerini falan yapsın , iyi biriyse boşanma bence. Hep erkek çalışcak kadın evde durcak diye bişey yok, kadında evi geçindirebilir, erkek de ev işleriyle ve çocukla ilgilenebilir.

33 yaşında evlenene kadar hep ailesi ile beraber yaşamış.
ne fatura ödemiş ne birşey.
benim en çok üzüldüğüm hergün sabah erkenden bu halimle servise koştuğumu görüyor bir gidip de mc donalds
da çalışayım demiyor.
mesleğim yok diyor.ama bir yerden başlamazsa nasıl olacak ben onu anlamıyorum.
hep sabırlı davrandım ama sonunda sabrım tükendi benim de.

Bu yasta mc donalds'a da almazlar ki. Meslegi yoksa corap alin pazarda satsin.

Ya "ev işlerini o yapsın, çocuğa o baksın" diyorsunuz da. Adamda sorumluluk duygusu hiç gelişmediği için problem yaşanıyor zaten
Ev işlerini yapmayı kendisi akıl edemiyor mu?
Ya da karısının dürtmesiyle nereye kadar ev işi yapabilir ki? Burada "yapsın" demekle olmuyor ki
Bir çocuğun sorumluluğu da böyle bir adama verilmez

Dediğimin arkasındayım konu sahibi evi birden terk edin parasız kalsın. Böyle bir şoka ihtiyacı var paşazadenin

İyi sabretmişsiniz bu zamana kadar ama kabul edin sizin de suçunuz var.
Bir insan aniden bu şekilde olamaz ya muhakkak öncesinden belli etmiştir sorumluluk alamayacak bir insan olduğunu.
Ayda 1500-2000 tl sırf bu adama gidiyorsa eğer diğer giderlere nasıl yetişiyorsunuz hadi onu geçtim hamilesiniz bunun her ay kontrolü var, ilacı var, doğumu var, çocuk için alınacak eşyalar var.. yani hepsiyle nasıl baş edebileceksiniz?
Bunun doğum izni var bide ikiniz de çalışmazsanız kim size destek olabilecek?

Aynen, kız çocuk da böyle bir erkeği normal zannedip, ileride böyle bir erkekle evlenebilir.
Hiç zannetmiyorum normal sanacağını. Artık evdekinden başka erkek/baba görmeyen bilmeyen nesil kalmadı.

Aksine kız olsa 10 yaşından sonra babaya hizmete başlayacak evde. Diğer babalarla karşılaştırıp nefret edecek.

Ki anne evde bağlayıcı kişidir merhametinden dolayı. Evdeki çatışmalarda anne yeterince vakit ayıramadığından herşeyi birebir görmediğinden dolayı tamamen kopuk olacak.

Ayrılmak istemiyorsanız evin tüm yükünü üstlenmek zorunda olduğunu söyleyeceksiniz konu sahibi. Yada ayrılacaksınız, ki bu size ayda +1500 tl eder. Bu bile çocuğunuza daha güzel geri dönüşler gelmesine sebep olur.

evlendiğimizde çalışıyordu 2 ay sonra bıraktı.
evde yatıyor, cep telefonu , televizyon gün geçiriyor. en az 50 tl harcıyor sigara ve yemek :KK43:
yakında başka birileriylede konuşur erkk dediğin gider taş taşır evine ekmek getirir biraz evi geçndirmeyin doktora gittim o bu şu masraflar oldu iki faturayı ödemeyin elektriği kapasınlar görürüm onu kaynanaya dert yanın yetmiyor doktor masrafım çok işte bulamıyor

e bi şekilde sorumluluk verilmesi lazım
böyle evde otur ye iç yat derken bi sorumluluk almak zorunda kalmamış adam

Ama "deneme objesi" cocuk olamaz. Devamli vakalar duyuyoruz babalar bebeklere bakamiyorlar ve sonrasi bebek icin ya hastane yada ölüm ile sonuclaniyor. Beceriksiz bir insan ise hersey mümkün. Burda daha gecen birisi bebegini onu cep telefonda oynarken rahatsiz ediyor diye hastanelik etti. Bebek öldü sonunda. Ben bu riski sahsen göze almam

Ama "deneme objesi" cocuk olamaz. Devamli vakalar duyuyoruz babalar bebeklere bakamiyorlar ve sonrasi bebek icin ya hastane yada ölüm ile sonuclaniyor. Beceriksiz bir insan ise hersey mümkün. Burda daha gecen birisi bebegini onu cep telefonda oynarken rahatsiz ediyor diye hastanelik etti. Bebek öldü sonunda. Ben bu riski sahsen göze almam
Ay Allah korusan ya...ama hakketen, hani normal yedirip uyutsa bile bütün gün fosur fosur sigara içen, elinden telefon düşmeyen adama bebek mi emanet edilir?

Hamilelik bölümündede yazdım tekrar yazıyorum etraflıca konuşun bu şekilde olmaz.
Hayat sürmez yani !
İnsan hazetmez saygı duymaz böyle birine ya

Konu sahibi eşiniz çalışmıyor hatalı evet ama hatanın büyüğü sizsiniz. Neden eline sigara alsın,yemek yesin vs. para veriyorsunuz. Parasız kalınca,yokluğu görünce mecbur çalışacak.

Aşk falan hikaye önce saygı olacak kardeşim. Gidip çalışıp evine aslanlar gibi bakacak.

Şahsen bende bana biri ayda 1500.- TL para verse çalışmam. Bulmusum kazı yol yolabildiğin kadar hesabı.

Yazdıklarım ağır belki ama gözünüzü açın boşanın diyemem kimsenin yuvasın da vebalim olsun istemem .

Ama pasifsiniz galiba. Biraz olayın çıkarın.

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,
Bu soruyu sormk için sanki geç gibi.annenlere taşın ve eşin işe girmeden gelme naçizane önerim

Esin dupeduz tembelin teki.

Yesina icsin yatsin gunde de 50 lira harcasin.

Ustelik hic caba yok calisma adina

Bence bosanma sebebidir bu sorumsuzluk.

Eve bakmama sorumluklarini yerine getirmeme.

Ama hamilesin muhtemelen ayrilmayi dusunmuyorsun bile

ALLAH kolaylik versin ne diyim
Biraz gozunu korkut bence
Sert cik

evlendiğimizde çalışıyordu 2 ay sonra bıraktı.
evde yatıyor, cep telefonu , televizyon gün geçiriyor. en az 50 tl harcıyor sigara ve yemek :KK43:
yuhhhh
eve para falan bırakmayın
erzak da az bişey alın
bide eline harçlık veriyorum demeyin bayılırım

insan markette çalışır yine evine para getirir kınamıyim de
şımartmışlar sizinkini herhalde

Benim için eş seçerken en önemli kriter çalışıyor olmasıydı. Aşkımdan ölsemde çalışmayan biriyle evlenmezdim. Evlenmeden önce eşimi bu konuda baya irdeledim. İşe giderken vızıklanması bile bitirme sebebi olacaktı. Benim için ev işi yapmasada olur ama ben çalışırken yatamaz. Abim 30 küsür yaşında muhasebe mezunu muhasebe bilmiyorum diyor yatıyor evde en ufak iş deneyimi yok giriyor sonra atılıyor çünkü heves yok çaba yok. Hafta sonu olmayacakmış akşam 5 te bitecekmiş maaşı en az iki bin olacakmış. Birde bu şartları koşuyor yoksa çalışmazmış ki zaten yatıyor. Annemlerde asla evlendirmiyor kızın başını yakar annemlere yük iki kat olur çünkü. Sizde ailesi resmen başından atmış. Ben çalışmayan erkeğe saygı duyamıyorum olmuyor. Doğal olarak sevgim hiç olmazdı. İnsan utanır azıcık karım hamile ben evde malak gibi yatıp parasını yiyiorum diye. Ben olsam boşanırdım net. Çocuğuma bile ben bakacam nasılsa bir boğaz eksik olur.

Back