• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

ilk evlendiğimizde çalışıyordu sonra bıraktı ben daha önce dış gebelik ameliyatı geçirmiştim ve dr ancak tüp bebekle hamile kalırsın demişti ama oldu .
Kaç yaşında merak ettim hiç sorumluluk almamış mı bu yaşa kadar. Garip geldi nedense. Nasıl ben erkek adamım diye geziniyor acaba.

Peki normalde iyi biri dediğiniz nedir?
Hangi kısmı iyi mesela?

Dövmez, sövmez, iyi bir arkadaştır mı?

Dışarıda çalışmayıp ev işlerini yapsa inanın yorumum bu olmazdı.
Ama bu düpedüz karısının üzerinden geçinme.
Asalak gibi yaşama oluyor.
İnsan hiç değilse evin yükünü üzerine alır.
aynen çok naiftir hep yanımdadır ama o kadar. ben de deli gibi para kazansın demiyorum. bir işe girsin asgari ücret aslın
bari kirayı ödesin.
çabaladığı göreyim yeter.
arada yerleri siliyor o kadar :( o da çok nadir.

Kaç yaşında merak ettim hiç sorumluluk almamış mı bu yaşa kadar. Garip geldi nedense. Nasıl ben erkek adamım diye geziniyor acaba.
33 yaşında evlenene kadar hep ailesi ile beraber yaşamış.
ne fatura ödemiş ne birşey.
benim en çok üzüldüğüm hergün sabah erkenden bu halimle servise koştuğumu görüyor bir gidip de mc donalds
da çalışayım demiyor.
mesleğim yok diyor.ama bir yerden başlamazsa nasıl olacak ben onu anlamıyorum.
hep sabırlı davrandım ama sonunda sabrım tükendi benim de.

aynen çok naiftir hep yanımdadır ama o kadar. ben de deli gibi para kazansın demiyorum. bir işe girsin asgari ücret aslın
bari kirayı ödesin.
çabaladığı göreyim yeter.
arada yerleri siliyor o kadar :KK43: o da çok nadir.

Eşinizi seviyorsanız boşanmadan önce mücadele edin.
Olabilir belki dışarıda çalışma konusunda yetersizdir.
O halde evde yemek yapma konusunda, temizlikte kendisini geliştirsin.
Bu şekilde ona bakışınız değişecektir.
Arada yer silme ile olmaz o iş.

Flört, nişanlılık süreci biraz da bu yüzden önemli bence. Hatta evlenmeden evvel bir süre aynı evde yaşanması lazım, Türkiye'de yaygınlaşmasını zor bulsam da en azından nişanlılık süresinde insanların aynı evi paylaşmalarında fayda görüyorum. Yanlış adamla yanlış bir evlilik maalesef, size bu durumun düzeleceğini söylemem Polyannacılık yapmam demek olur çünkü adam hep aynıymış, siz görememişsiniz ya da görmek istememişsiniz. Sorumsuz adam sırf kendini çalışıp çalışmamasıyla belli etmez zira. Çalışmamasını geçtim bildiğin sömürüyor sizi, onun için para kaynağısınız, cinsellik desen var, çocuk desen doğacak oh mis. Ya boşanacaksınız ya da durumu böyle kabulleneceksiniz. Gerçekten yapacak başka bir şey yok.

Vasıfım yok diyorsa bir fabrikaya işçi olarak girsin. En az 1700 tl maaş alacak.

Günlük mü 50 tl masraf yapıyor bir de bu adam size? Kaç aydır yatıyor? Hiç mi utanma olmaz bir insanda?
ya aynen gir mc donalds a , ya da herhangi bir yere ama kabul etmiyor.
mesleğim yok diyor.
günler geçip gidiyor.
günlük 50 tl en az harcıyor

ben hep iş bulur diye bekledim ama hiç oralı değil. o kadar rahat ki.
hamile değilken bu kadar batmıyordu ama ben hamileyken onun yatması beni delirtiyor.
Yapacağınız belli iste.hemen boşanın demiyorum.ailenizin yanına taşının is bulsun çalışsın bir iki ay da bekleyin burnu sürtsün.
Oturum bir 5 dk düşünün sadece onur boyu adanalı bakacaksınız.kendinize neyi layık goruryorsaniz ona karar verin

Eğer dışarda çalışmıyorsa totosunu yayıp evde oturmasin ev işi yemek vs yapsın. ne ala memleket ya. İyi yere tezgah acmis. Dışarıda çalış yetmesin bir de ev işi yap beyefendi bir taraflarini büyütsün. Şimdiden onlem almazsaniz geleceğiniz hiç parlak değil.

evlenmeden önce ben tek başıma yaşıyordum ve tüm eşyalarım vardı o hiçbirşey almak zorunda kalmadı

Eşiniz hazıra konmuş doğrusu, evlenmeden önce elinizdekilerini aradan çıkarsaydınız ,karakterini daha net öğrenirdiniz.ekonomik gücünü,azmini,problem çözme becerilerini görürdünüz.siz anlayışlı ve beklenti içine girmeden var olan düzeninize ortak etmişsiniz

bebeğinizle yeni hayatınızın değişeceğinden,sorumluluklarınızın da artacağını tatlı tatlı anlatın.alışverişe çıkın,bebek eşyalarına bakın ve maaşınızın yetmediğinden dem vurun, çalışması sayesinde bebeğinize daha iyi koşullarında dünyaya getirmek istediğinizi anlatın

ya aynen gir mc donalds a , ya da herhangi bir yere ama kabul etmiyor.
mesleğim yok diyor.
günler geçip gidiyor.
günlük 50 tl en az harcıyor
Yanlış bir evlilik yapmışsınız maalesef.
Var böyle tembel insanlar.
Ya kabul edeceksiniz ya da yolunuzu çizeceksiniz.

33 yaşında evlenene kadar hep ailesi ile beraber yaşamış.
ne fatura ödemiş ne birşey.
benim en çok üzüldüğüm hergün sabah erkenden bu halimle servise koştuğumu görüyor bir gidip de mc donalds
da çalışayım demiyor.
mesleğim yok diyor.ama bir yerden başlamazsa nasıl olacak ben onu anlamıyorum.
hep sabırlı davrandım ama sonunda sabrım tükendi benim de.
Anladım canım valla o zaman diyeceğim ki eşin o zaman evde bütün ev işleri temizlikle ilgilensin sen çalış. Öylede olmaz ki ama.. Bu çocuk doğduğunda kim bakacak o zaman eşin mi emzircek bakacak sen çalışırken. İki ucu kötü değnek bu. Oturup konuşabiliyor musunuz bu konu hakkında? Belkide kendini işe girme mecburiyetinde görmüyordur sen herşeye koşuyorsun diye. Dünya bu ne olacağı belli olmaz ki. Oldu ki çalışamadın evi nasıl geçindirecek. Allah sabır versin.

Valla kardeş benim kaynım var aynı geçen aylarda da bizden abisinden 7.500 biz 7.500 abisi verip dükkan açacakmış beyefendi çalışma .....ü yok derler bizde de inan eşindir seviyorsundur ama değişmiyorlar hatta eltim gidince kendisini bile haklı gördü yani çalışsın ben 17 yaşımda çamaşır suyla yerleri silerek okudum kimse iş yok demesin herkese iş var ama yerse

Resmen bu adamın bakımını üstlenmiş bir de çocuk yaparak kendinizi iyice çıkmaza sokmuşsunuz. Bu işe yaramaz adamı koca diye yanımda bile taşımazdım.

Bu kadar sorumsuz bir adama nasıl güvenip de çocuk yapmaya karar verdiniz ki? Çocuğu olacak, maddi giderler artacak, geleceğini düşünmesi gereken bir hayat daha olacak, bunların gazıyla harekete geçip, bir işte tutunması lazım en azından. Bunu konuşuyor musunuz? Çocuğunuz doğunca ne olacak? Bir süre çalışamayacaksınız belki. Bu konuda bir planı var mı? Öyle salıp, yapamıyorum, bilmiyorum deme lüksü yok. İş bulamaması da imkansız, çağrı merkezi olur, muhasebe olur, fast-food restorantları olur, markette kasiyerlik olur. Az ya da çok bir şey kazanması gerekiyor. Bunun için çabalamıyorsa, g.tüne tekmeyi koyarım ben öyle adamın. Ailesini düşünmeyen, sorumsuz bir baba modeli... Çocuğunuz için hiç iyi bir örnek değil.

benimde bu şekil bir tanıdığım var. adam evliliklerinin ilk 3-4 yılı 2 ay çalıştıysa 6 ay yattı. kadın memur. çocuk doğduktan sonra tanıdığım abla sırasıyla bir kendi annesini bir adamın annesini çağırdı. adam da utancından mıdır artık 2 3 yıldır asgariucretli bir yerlerde çalışıyor evde yatmıyor. yada çocuklarım oldu sorumluluğunda mıdır bilemedim.

kaç aylıksınız. siz mi bakacaksınız? ücretsiz izne çıkınca kim bakacak.

Back