• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

Boşa gitsin ya belesciye bak hazir eve gelmiş calisyoda ohh valla. Onun babalığı Batsın. Evde yat hamile kadin calissin olacak is degil ya.

Hangisi kolayına geliyorsa onu yap.
Canına kıymak veya iş bulmak.
Tüm gün tv telefondasın bıktım.
Son 15 günlük sabrım var. Ya iş bulursun -market olur fabrika olur- ya da ben yokum de. Merak etme tüm gün yayılıp keyif yapan insan canına kıyamaz. Blöf yapıyor sende yeme bi zahmet.
tamam deneyeceğim zaten doğum iznine 2 ay kaldı tabi bu gerginlikte zavallı bebeğim sağ salim doğar inşallah olan ona oldu.
doğum izninde en iyisi annemlerin yanına gitmek.ve onu burada parasız bırakmak ailesi baksın.

aynı şeyleri ben de ona söylüyorum sadece diploma ile mi meslek oluyo? kim kendi okuduğu mesleği yapıyor?etrafımdaki
insanlardan da örnek veriyorum. bari bir mağazaya gir diyorum istemiyorum diyor. bir işe girdi 1 hafta sonra işten çıkarıldı çünkü orada da çok pasif kalmı. birşey söyleyince deli gibi ağlıyor canıma kıyıcam diyor.
ayy kıysın yaa içim şişti... kendini öldürecekmiş hıhh bende yedim yani... o bencillikteki adamda kendini öldürecek toto varmıdır sizce... hiç bir halt edemez... evden kov iş bulup bir ay çalışmadan ewe gelme deee, çok ciddiyim kuzum yazık sana o karnındaki sabiye...

aynı şeyleri ben de ona söylüyorum sadece diploma ile mi meslek oluyo? kim kendi okuduğu mesleği yapıyor?etrafımdaki
insanlardan da örnek veriyorum. bari bir mağazaya gir diyorum istemiyorum diyor. bir işe girdi 1 hafta sonra işten çıkarıldı çünkü orada da çok pasif kalmı. birşey söyleyince deli gibi ağlıyor canıma kıyıcam diyor.
ay afedersiniz ama kıyarsa kıysın ! tamamen blöf yapıyor. ailesi senelerce çekmiş olabilir ama siz mecbur değilsiniz. resmen kandırmış sizi evlenmeden once. bir de çocuk, şimdi delirtiyorsa ozaman cinnet getirirsiniz. bir şekilde resti çekin böyle devam etmemeli

Benim de çok yakından tanıdığım böyle bir aile vardı.Kadın asgari ücrete çalışıyor, adam evde yatıyordu, ama bir fark vardı. Adamın ailesi sonuna kadar destek oluyordu geçimlerine, kira, mutfak ihtiyaç harçlık ve fatura her şeyi ödüyorlardı. Buna rağmen kadın 7 yıl dayanabildi, hamile kaldığında adama yalvarıyordu "ne iş olursa yap, yeter ki çalış " diye "çocuğumuz oluyor, ona baban ne iş yapıyor diyecekler, saygınlığım zedeleniyor" diye ama adam çalışmadı.
öyle bir olay ki, mahallede bile x abi demiyorlardı adama y ablanın kocası derlerdi. dediğim gibi kadın 7 yıl dayanabildi, cebinden ekstra masraf çıkmamasına rağmen.
zaten mesele sadece para değil ki, kim çalışmayan evde hiç bir şey yapmadan yatan adama saygı duyabilir ki, hele bir de bu durumu düzeltmek için hiç bir çabası yoksa tam bir asalak ...
dışarıda 50 60 yaşındaki teyze ve amcalar bile ekmeğinin peşinde koştururken, birinin sırtından geçinip gitmek son derece zalimce.
bugün olmasa bile ileri tarihte bu erkeğe yönelik olarak sevginiz de saygınız da azalacaktır. ve böyle bir adamın karısı olmak katlanılmaz bir durum olacaktır
ben de üniversiteden mezun oldum 1 hafta sonra işe girdim o gün bugündür çalışıyorum HİÇ ara vermeden.
annemlerden tek kuruş almadan.
ama başıma bu geldi.
iş yok iş bulamıyorum diyenleri hiç anlamam.servisten iniyorum her yerde eleman aranıyor yazısı var.
onlara git. ben girişken değilim satış yapamam diyor.

tamam deneyeceğim zaten doğum iznine 2 ay kaldı tabi bu gerginlikte zavallı bebeğim sağ salim doğar inşallah olan ona oldu.
doğum izninde en iyisi annemlerin yanına gitmek.ve onu burada parasız bırakmak ailesi baksın.
Ben annemlere gidiyorum deme ama giderken.
Eve asla para bırakma.
Giderken rest çekerek git.
Bağır. Bıktım artık evde oturmandan bana destek olmamandan seni terkediyorum de. Öylesine gidersen bu rahatlıktaki adam merak etmez çabalamaz aksine döndüğünde ev çöplüğe dönmüş olur hatta üşenip kalkarsa yerinden annene bile gelir karım burda nasılsa evde de yemek yok diyip. Sende bi tavrını koy artık arkadaşım.

ay afedersiniz ama kıyarsa kıysın ! tamamen blöf yapıyor. ailesi senelerce çekmiş olabilir ama siz mecbur değilsiniz. resmen kandırmış sizi evlenmeden once. bir de çocuk, şimdi delirtiyorsa ozaman cinnet getirirsiniz. bir şekilde resti çekin böyle devam etmemeli
bana babası ne dedi bliyor musunuz ki evlenmeden önce hiç çaktırmadılar.
sen akıllı kızsın bu adamı hizzaya sokarsın diye düşünmüştük ama yanılmışız dedi.

Harçlık vermeyeceksiniz, para akışını keseceksiniz ve seni bırakırım ister kendini öldür ister çalış, evliliğini kurtarmak senin elinde deyip ültimatom vereceksiniz. Bu kadar.

Ben annemlere gidiyorum deme ama giderken.
Eve asla para bırakma.
Giderken rest çekerek git.
Bağır. Bıktım artık evde oturmandan bana destek olmamandan seni terkediyorum de. Öylesine gidersen bu rahatlıktaki adam merak etmez çabalamaz aksine döndüğünde ev çöplüğe dönmüş olur hatta üşenip kalkarsa yerinden annene bile gelir karım burda nasılsa evde de yemek yok diyip. Sende bi tavrını koy artık arkadaşım.
annemlere de yazık kaç yaşına gelmişim tam emeklilik zamanı rahat edeceklerken hamile bir kız evlerinde
acaba kendim başka bir eve çıksam mı ama ya peşimi bırakmazsa.
yurt dışına mı kaçsam?

annemlere de yazık kaç yaşına gelmişim tam emeklilik zamanı rahat edeceklerken hamile bir kız evlerinde
yurt dışına mı kaçsam?
Ciddi misin bunu yazarken?
Sen niye evden gidiyorsun o gider.
Yapman gereken:
Rest çekip annenlere gitmek
15 20 gün sonra hala iş bulmamış olursa davayı açmak
Onu evden göndermek
Cebine de artı para kalır
Hergün 50 tl harcayan bi insan olmaz
Elektrik falan da az gelir
Kafan da rahat olur
Ciddiyim

yurt dışına mı kaçsam?
peşimi bırakmazsa ne demek... çocuk sadece sizin mi? bebeğiniz ömür boyu aranızda bir bağ olarak kalacak... babasına göstermemezlik yapmayı düşünmüyorsunuzdur umarım.

Harçlık vermeyeceksiniz, para akışını keseceksiniz ve seni bırakırım ister kendini öldür ister çalış, evliliğini kurtarmak senin elinde deyip ültimatom vereceksiniz. Bu kadar.
biliyor musunuz maaş kartım onda ben 5 parasız işe gidip geliyorum.
o da 12 tl'ye sigara alıyor.
25 tl civarı dışardan yemek söylüyor.
bir de eve su mu öte beri alıyor 50 tl yaklaşık hergün kesin gidiyor.

bana babası ne dedi bliyor musunuz ki evlenmeden önce hiç çaktırmadılar.
sen akıllı kızsın bu adamı hizzaya sokarsın diye düşünmüştük ama yanılmışız dedi.
Anasını babasını bilmem de siz flört ederken hiç mi farketmediniz adamın tembelliğini?

Ciddi misin bunu yazarken?
Sen niye evden gidiyorsun o gider.
Yapman gereken:
Rest çekip annenlere gitmek
15 20 gün sonra hala iş bulmamış olursa davayı açmak
Onu evden göndermek
Cebine de artı para kalır
Hergün 50 tl harcayan bi insan olmaz
Elektrik falan da az gelir
Kafan da rahat olur
Ciddiyim
tamam ama şuan çalışıyorum annemler de istanbul da oturmuyor ancak doğum izninde gidebilirim ona da 2 ay var daha :(

Back