• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

33 yaşında evlenene kadar hep ailesi ile beraber yaşamış.
ne fatura ödemiş ne birşey.
benim en çok üzüldüğüm hergün sabah erkenden bu halimle servise koştuğumu görüyor bir gidip de mc donalds
da çalışayım demiyor.
mesleğim yok diyor.ama bir yerden başlamazsa nasıl olacak ben onu anlamıyorum.
hep sabırlı davrandım ama sonunda sabrım tükendi benim de.
33 yaşında, yani 10 yıldır afedersiniz toto büyütüyor. Ben de daha 23-24 yaşında falandır herhalde diyorum. Bu adamdan aile babası olmaz net.

ya aynen gir mc donalds a , ya da herhangi bir yere ama kabul etmiyor.
mesleğim yok diyor.
günler geçip gidiyor.
günlük 50 tl en az harcıyor
Aileniz yakında mı? İşinize yakınsa sağlığınızı falan bahane edin, en azından gidin 1 ay kalın. Ne hali varsa görsün parazit.

Ama evde sizin di mi ? Off ya, hakkaten sepetlemelik. Çok yüzsüz.

İş arkadaşımın eşi bu şekilde biriydi.Turkiyenin önde gelen iki üniversiteitesini kazanmış 2.3. sınıflara gelip yarıda bırakmış....başlayıp da yarıda bırakmadıgi hiçbir iş yoktu.Arkadas eşinin ailesi ile yaşamak zorunda kalmış ve bu şekilde kendisi de üniversiteyi bitirmis ,meslek sahibi olmus,adamin da sigorta ödenmiş ve emekli olmuştu.Bu adamın durumu psikiyatris tarafından depresyon olarak tanılanmıştı.

Eşinizi seviyorsanız boşanmadan önce mücadele edin.
Olabilir belki dışarıda çalışma konusunda yetersizdir.
O halde evde yemek yapma konusunda, temizlikte kendisini geliştirsin.
Bu şekilde ona bakışınız değişecektir.
Arada yer silme ile olmaz o iş.
İyi de Nomu adamın kişisel masrafı ayda 1500 TL diyor arkadaş. Hani sadece sigara ve dışardan yediği bu.

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,
Oncelikle bu adam hep boylemiydi eger hep boyleyse keske cocuk yapmasaydiniz belliki ev aile gecindirme sorumlulugu alamiyo malesef ki dogacak cocugada babalik yapamaz ne diyeym bu sekil devam ederse bosanmak kacinilmaz

Depresyon olabilir diyecem ama bu adam ailesinin evindede ayni imis. Yani degisen birsey yok. Sorumsuz oldugunu ailesi de bilerek evlendirmistir. Siz adami fazla rahata alistirmissimiz. Ben ilk önce o telefonunu kirardim. Bu ne ya. Bundan adam olmaz. Benim akrabagimin esi de böyle. Kadin 3 cocuk dogurdu. Esek gibi calisip ev aldi. "Adam" da tik yok. Tek cocuklari gezdirir. Yani bende anlamiyorum. Zengin olsun diyen yok ama yük olmasin bari. Bosansaniz bundan rahat gecinirsiniz

İyi de Nomu adamın kişisel masrafı ayda 1500 TL diyor arkadaş. Hani sadece sigara ve dışardan yediği bu.

Yaa tabi ki maddi kazancı da olsa iyi olur da..

Evde de hiç bir şey yapmıyormuş.
Bari dedim o noktada duruşunu değiştirsin.

Çünkü konu sahibi hamile zart diye boşanmak istemeyebilir.
Eşine kıyamıyor da anladığım kadarıyla özünde iyi ama tembel insanı
bir yönden çalıştırsa gerisi gelir.

Aslında işçi olarak mı çalışamıyor kendi dükkanı olsa nasıl olur diye de düşündüm ama
güvenemedim. Risk almaya değmez :S

Sigara içme bırak diye baskı yaparım ben olsam.
Dışarıda yemesine de gerek yok.
Ne kazanıyorsun ki ne yiyeceksin derim.
Bu da evlilikteki iletişimi hepten batırır :(

En yapıcı yorumum evde çalışması oldu açıkçası..

evi nasıl çeviriyrorsunuz ?kira ev ihtiyaçları e birde bebek geliyor ,yani bebekde gelse yetecekmi paranız ?belki maaşınız fazla diye rahat davranıyordur .

Böyle asalak bir insanı sudan çıkmış balığa çevirseniz iyi olur.
Birden gidin evden, ailenizde vs kalın. Beş parasız kalsın. Bakın o zaman nasıl ite ite çalışıyor.

Tam olarak amcam !! Yengeme yazık oldu kadın 10 senedir çalışıyor amcam 10 senedir yatıyor kaç defa boşan dedik seviyorum derken 10 yıl geçti şimdi ne yapayım diye kara kara düşünüyor ..

33 yaşında evlenene kadar hep ailesi ile beraber yaşamış.
ne fatura ödemiş ne birşey.
benim en çok üzüldüğüm hergün sabah erkenden bu halimle servise koştuğumu görüyor bir gidip de mc donalds
da çalışayım demiyor.
mesleğim yok diyor.ama bir yerden başlamazsa nasıl olacak ben onu anlamıyorum.
hep sabırlı davrandım ama sonunda sabrım tükendi benim de.

Bu adamla evli kalmanız çocuğunuz için çok zararlı olur. Bu adamı mı rol model alacak? Ailenizle yaşarsınız, babasını, dayısını vs erkek rol model olarak alır, daha iyi.

Ben olsam ona bir hafta verir ve “eğer bir hafta içinde iş bulup çalışmazsan, bu evden gideceksin. Eğer bir hafta içinde iş bulursan da, bundan sonra her işsiz kalışında yeni bir iş bulup, işe başlamak için maksimum 2 hafta süren var” derdim. Gerçekten de evden kovar, boşanma davası açar, doğum iznine birkaç hafta erken çıkıp ailemin yanına taşınıp, doğum sonrası onların yakınında bir işe girerdim.

Size de çok kızdım. Kendinize özgüveniniz yoksa da çocuğunuzu düşünüp ona şu zamana kadar bir ültimatom vermiş olmanız gerekiyordu. Sizin hatanız. Yanlış anlamamanız için tamamını yazmak istemesem de “sen böyle olduktan sonra, semer vuran çok olur” diye bir deyiş vardır. Siz izin vermedikten sonra size kimse semer vuramaz. İzin vermeyin.

Yaa tabi ki maddi kazancı da olsa iyi olur da..

Evde de hiç bir şey yapmıyormuş.
Bari dedim o noktada duruşunu değiştirsin.

Çünkü konu sahibi hamile zart diye boşanmak istemeyebilir.
Eşine kıyamıyor da anladığım kadarıyla özünde iyi ama tembel insanı
bir yönden çalıştırsa gerisi gelir.

Aslında işçi olarak mı çalışamıyor kendi dükkanı olsa nasıl olur diye de düşündüm ama
güvenemedim. Risk almaya değmez :S

Sigara içme bırak diye baskı yaparım ben olsam.
Dışarıda yemesine de gerek yok.
Ne kazanıyorsun ki ne yiyeceksin derim.
Bu da evlilikteki iletişimi hepten batırır :KK43:

En yapıcı yorumum evde çalışması oldu açıkçası..

İşte ekstra detaylar olmasa ben de senin gibi düşündüm ilk. 5 kuruş kazanıp ev katkıyı bırak, yaptığı masrafın dışında bir de bedava konmuş bu evliliğe adam.

Arkadaşın kendi dayalı döşeli evi varmış, gelip yerleşmiş. Ya insan bunların hatrına azıcık çabalar bari. Nerde bulacaktı böyle bir başka kadın? Selin almasa adam ömür boyu anasının yavrusu modunda yaşayacakmış.

Bu adamla evli kalmanız çocuğunuz için çok zararlı olur. Bu adamı mı rol model alacak? Ailenizle yaşarsınız, babasını, dayısını vs erkek rol model olarak alır, daha iyi.

Ben olsam ona bir hafta verir ve “eğer bir hafta içinde iş bulup çalışmazsan, bu evden gideceksin. Eğer bir hafta içinde iş bulursan da, bundan sonra her işsiz kalışında yeni bir iş bulup, işe başlamak için maksimum 2 hafta süren var” derdim. Gerçekten de evden kovar, boşanma davası açar, doğum iznine birkaç hafta erken çıkıp ailemin yanına taşınırdım.

Size de çok kızdım. Kendinize özgüveniniz yoksa da çocuğunuzu düşünüp ona şu zamana kadar bir ültimatom vermiş olmanız gerekiyordu. Sizin hatanız. Yanlış anlamamanız için tamamını yazmak istemesem de “sen böyle olduktan sonra, semer vuran çok olur” diye bir deyiş vardır. Siz izin vermedikten sonra size kimse semer vuramaz. İzin vermeyin.

Cok güzel bir noktaya degindiniz. Heleki gelecek erkek cocuk ise tam felaket rol modeli acisindan. Kiz cocugu da annenin cöküsünü izlemek zorunda kalir

Bilmiyorsa muhasebe başka işe yönlensin.Yaşı kaç bilmem ama sen de sanki bile bile lades yapmışsın gibi evlenirken.Bebegi de aynı şekilde.Bu sıkıntılarda biraz sizin de payınız var.

Çalışma aşkı gelecegini sanmıyorum eşinize,kolaycı biri sanırım.Aileniz destek olsun zorda kalırsanız.

Sizin gibi hatunu bulmuş neden çalışsın ki ? Oh hanım çalışsın, eve baksın, yemek yapsın, çocuk doğursun üstüne harçlığımı da versin.Tembellik kanında varmış demekki. Ailesi bir şey demiyor mu ? Oğlum bak X hamile halinde çalışıyor sen de işe gir.İnsan limon satar yineden evine bakar.Tatlım sen zaten kendi ayaklarının üstünde duruyorsun.3. bir boğaza bakma derim ayrıl ayrılmasan bile rest çek.

Flört, nişanlılık süreci biraz da bu yüzden önemli bence. Hatta evlenmeden evvel bir süre aynı evde yaşanması lazım, Türkiye'de yaygınlaşmasını zor bulsam da en azından nişanlılık süresinde insanların aynı evi paylaşmalarında fayda görüyorum. Yanlış adamla yanlış bir evlilik maalesef, size bu durumun düzeleceğini söylemem Polyannacılık yapmam demek olur çünkü adam hep aynıymış, siz görememişsiniz ya da görmek istememişsiniz. Sorumsuz adam sırf kendini çalışıp çalışmamasıyla belli etmez zira. Çalışmamasını geçtim bildiğin sömürüyor sizi, onun için para kaynağısınız, cinsellik desen var, çocuk desen doğacak oh mis. Ya boşanacaksınız ya da durumu böyle kabulleneceksiniz. Gerçekten yapacak başka bir şey yok.

Cok absurt bir dusunce. Ne demek evlenmeden ayni evde yasamak?? Siz inaniyor musunuz gercekten buna?? Evliligin amaci zaten bir araya gelmektir. Evlenmeden ayni evde kardes gibi yasanilmayacagina gore.... Bana gore de ayni evde yasayanlarin evlenmesine hic gerek yok zaten kari-koca hayati yasaniyor. Bir nikah eksik oda onemli degil gibi geliyor. Ayrica bu dusunceniz yurtdisinda o kadar yaygin ki yillarca birlikte yasayip tamam evlenelim deyip 5 ay sonra ayrilmak kadar da absurt bi durum olmasa gerek.

Back