• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ,Boşanmak istiyorum ama çocuk var, napmalıyım ??

Evlenmeden önce eşinizin harika bir işi vardı da sofradan mı düşük maaşla çalışmak zorunda kaldı?
Evlenmeye karar verirken güllük gülistanlıktı da sonra ne oldu?

Problem falan yok hayatınızda, siz yaratıyorsunuz problemi.

Aileyle ilgili yazdıklarınız çoğumuzun yaşadığı, bildiği şeyler zaten.
Amma da büyütmüşsünüz.

bence suç iki taraflidir mutlaka.bir taraf melek de diger taraf cok kotu olamaz.ama burda asıl konu şu; suçlu o ya da bunun olması degil.sende bazı şeyler bitmiş artik.ortada suçlu yok anlaşamayan,uyuşamayan iki insan var.Anlaşamiyorsan ve bazi seyler tükendiyse uzatmaları oynamanin hiç manası yok.olmuyorsa olmuyodur bu kadar.bence ayrilip her ikiniz de kendi yollarinizi cizin biran once.bosuna kendinizi yipratmayin.cocukla aileme donmek zoruma gidiyo deme hic.mutsuz bi hayat surecegine ailene don kisa surede hersey yoluna girer merak etme.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

o kadar bunaldım kı napmalıyım bılmıyorum arkadaşlar?
2 yıllık evlıyım, evlılık oncesı 4-5 sene arkadaslıgıcanımlmustu ama her evlılıkte oldugu gıbı ' evlılık cok başka çıkmak bambaşkaymıs' bunu malesef yaşayarak anladım.evlenırken aılem hıc ıstemedı evlenmemızı, ama sırf ben ıstıyorum dıye kırmamak ıcın kabul ettıler. esımın aılesı kultursuz , egıtım gormemıs, dogru duzgun mesleklerı yok, bı gun bır yerde başka gun baska yerde calısan egıtımsız ınsanlar ( her anlamda egıtımsız ) bı okumus esım ıste ünv mezunu. bızımde değıl aıle , sulalede egıtımsız okumamıs yada belırgın bır ısı meslegı olmayan hıc kımse yoktur. çok sukur durumumuzda ıyı tum aılemızın.zaten onun anne baba ayrı, aıle kavramları yok, maddı olarak hıc bır seylerı yok, evlenırken bana hıc bır sey takmadılar bı nısanda ıncecık bır bılezık bıde dugunde ıncecık bılezık o kadar. aılesının ortaklasa bır evı var kırada ( bı varlıgı o,bı evı var kendıde kırada ) onu evlenırken oglu ıstedı 1-2 sene oturalım sonra ev alırız cıkarız vs dıe kabul edılmedı. benım aıleme hep hakaretler ettıler bız onları asagılıyormusuz , hakır goruyormusuz dıye. sonucta sorunlu bır sekılde evlendık malesef. aılemın dahası sulalemın tum karsı çıkmalarına rağmen ben evlendım.
ama şımdı cok pışmanım, aıleler tamamıyle çok farklı, onların tarafı bır gun sormuyor napıyorsuuz bı sıkıntınız varmı hıc bır sey sormuyorlar hanı onlara bır sey cıkmasın, aman onlardan bır sey ıstenmesın dıye, hıc konu bıle acılmıyor, ıslerı guclerı eglence dogumgunlerı, dugun dernek gezme. başka hıc bır sey bılmıyorlar. aıleler zaten gorusmuyor, dunurluk olayı yok, bayram seyran bıle bılmezler. benım aılemde bıraz gelenekselcıdır klasık bır aıleyız ama malesef kaderlerı tek kızlarının evlenmesı bıle olaylı oldu, ne dunurluk ılıskısı ne akrabalık ılıskısı var.esımın çalıştıgı ıste maası dusuk ,cok yuksek değil, ama sureklı arıyorlar bunu al sunu al dıye onlara sureklı esya alıyor. yada dogum gunum yok anneler gunum dıe tacız edıyorlar. esımde onların agzına bakıyor. her dedıklerını yapıyor. ama bız onlardan hıc bır konuda maddı manevı yardım gormuyoruz. 2 senelık evlılıkte 2 kere evımıze geldıler oda esımın zoruyla , ama başka her yere dugune , yardıma, hastaya vb gıdılıyor.ben hamıleyım bır kere bana gelmedı- sormadı da bır seye ıhtıyacın varmı dıye, yada ne yapılcak ne alındı bu cocuga , sız nerde dogum yapıcaksınız paranız varmı vs hıc bır sey sorulmuyor bıle aksıne ,onceden soylemıste ben cocuğa bakmam bana guvenmeyın ben hastayım vb dıye. bı tek cocukla ılgılı soyledıklerı bu olmus. tum bunlara ragmen esım hala onların her dedıgını yapıyor.
çok sukur benım maasım ıyı, ımkanmlarım ıyı ama ısımı sevmıyorum. sırf evlendım dıe sonrada bu cocuk oldu dıye ısten ayrılamadım. ozel sıgortam falan var ozel hastenelerde en ıyı sekılde bakılıyorum. esım sagolsun hıc elını cebıne atmıyor tabıkı. cocuga esya alıncak hep ben alıyorum. tamam maası az anlıyorum ama onda bır ıstekte yok.o bı tek kıra ıle faturaları oduyor, ben dıger seylere bakıyorum.benım hıssettıgım bunun maası yuksek bu yapsın, benım aldıgım maas ortada dıye dusunuyor bence. evlendıgımızden berı dıyorum işini degıstır dıye adam ıstemıyor, rahatını bozmuyor, 'ısını sevıyormus' ben sırf evlendım dıye ardındanda bu cocuk var dıye her gun nefret ettıgım ısıme gıdıyorum, nıye maası ıyı- olanakları ıyı dıe , bı aılem var dıye kı ben baba evınde olsam calısmam bıle hıc bır zorunlulugum yok.ama beyfendı bunu yapmıyor. o bekar olsada mecbur calıscak evlı olsada yıne calıscak. burda sıkıntıya gıren tum sorumlulukları alan benım .cocuk buyudunmude emınım tum maddı sorumlulugu bende olcak, aldıgı maas bellı cunku, de ben ne kadar bu ısı tek basıma goturebılırımkı? eg madem tek basımaysam burda nıe bu adamı bıde beslıyım.he dıyceksınız o zaman ne cocuk yaptın dıye ama cocuk nasıl oldu bızde anlamadık, korunurken cocuk oldu kı benım cocugum olma ıhtımalıde dusuktu bazı saglık nedenlerımden oturu. ogrenınce aldırmayı dusundum, dunya basıma yıkıldı ama sonra gunah dedım, ılk cocuk dedım, bıde bole sorunum varken bu mucıze dedım ama sımdı cok pışmanım. keske aldırsaydım da bundan boşansaydım.cocuk olunca bu kısı nasıl rol model olucak cocuga, nasıl bır gen tasıycak, dahası bu kısı nasıl egıtım verıcek, her seyı kendı aılesınde gordugu gıbı olcak , kaldıkı ben çok sukur her ne kadar dını gorevlerımı yerıne getıremesemde ınanclı bırıyım, mevluttur kurandır, cuma gunudur ramazandır bılırım. ama bunların hıc bırı esımde yok,ne kandıl bılır ne cuma gunu bılır ne oruc bılır. boyle bır ıkılık olan bır evde nasıl cocuk buyur?

napcam bılmıyorum, bu ısın sonu yok bugun olmasa yarın boşancaz bu bellı yanı, ama ıste boşanıp cocuklu bır sekılde eve donmek ıstemıyorum, bıde tum aılem karsı cıkmasına ragmen ben dırendım evlenıcem dıye onunda bı ezıklıgı olucak. hadı cocuk olmasa hıc sorun olmaz ama bıde cocukla baba evıne donenem. napcam bılmıyorum. kac kere dua ettım allahım su cocuk düşşün dıye, hemen bosanıcam bundan dıe ama olmadı.(bılıyorum gunah ama o kadar caresızımkı ):5:

Ne adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz kimileri evladim olsun diye yatip kalkip dualar ediyor nelerinden vazgeciyor sizse size gelen bir canin düşmesi icin dua ettiginizi söylüyorsunuz Üzgünüm ama masum bir cana ölüm dileyen birine kimse yardim edemez hic kimse..

Diğer arkadaşların çoğu size kızmış ama ben onlara katılmıyorum. Haklısınız. Çoğu aile için geçerlidir ki zaten bu yüzden derler ya evlilik için kesilmemiş karpuz diye. Evlenmeden önce ailesini bilemezsiniz ki. Kaldı ki çoğumuz da ailesiyle ilgili olumsuz şeylerden pek bahsetmezler. Ve evlilikler için genel kanım şu, aile desteklemiyorsa bir bildikleri var demek ki. Keşke hamilelik olmasaymış ama ne yapacaksın, nasip kısmet işi. Ama yine de neticede hamilesin ve severek evlenmişsin, oturup eşinle konuş ve ilişkinize son bir şans ver. Yine aynı devam ediyorsa da yapman gerekeni en iyi sen bilirsin. Allah yardımcın olsun. :ssz:

hamilelik duyguları daha baskın hale getiriyor. Sürekli karar değiştirmeler, hırçınlıklar, mutlu olamama durumu...

Arkadaşın doğumuna bi kaç hafta kalmış normal bunları şimdi düşünmesi...

Canım sen önce bi doğumunu yap hayırlısıyla..
Bunları şimdi düşünme
Bebekle ilgilenirken her şeyi unutacaksın zaten
Kendini şu stresli durumdan kurtar sonrası hallolur..
Şuan boşanmayımış kv imiş kocaymış düşünme sadece kendine ve bebeğine kanalize ol

Konunuzu okurken çok üzüldüm karnınızda taşıdığınız bebeğiniz için bu çocuk doğunca hangi geni taşıyacak gibi nefret söylemleriniz var .Eşinizi sevmiyorsunuz belli burada ne konular ne kocalar okuduk ama hiç biri eşine karşı bu kadar sevgisiz bir anlatım görmedim .İki yılda size neler yapti ki burada yazamadığınız en ufak bi sevgi kırıntısı bile yok AMA BEBEGİNİZ içinde sevginiz yok işte bu çook acı :32:

o kadar bunaldım kı napmalıyım bılmıyorum arkadaşlar?
2 yıllık evlıyım, evlılık oncesı 4-5 sene arkadaslıgımız olmustu ama her evlılıkte oldugu gıbı ' evlılık cok başka çıkmak bambaşkaymıs' bunu malesef yaşayarak anladım.evlenırken aılem hıc ıstemedı evlenmemızı, ama sırf ben ıstıyorum dıye kırmamak ıcın kabul ettıler. esımın aılesı kultursuz , egıtım gormemıs, dogru duzgun mesleklerı yok, bı gun bır yerde başka gun baska yerde calısan egıtımsız ınsanlar ( her anlamda egıtımsız ) bı okumus esım ıste ünv mezunu. bızımde değıl aıle , sulalede egıtımsız okumamıs yada belırgın bır ısı meslegı olmayan hıc kımse yoktur. çok sukur durumumuzda ıyı tum aılemızın.zaten onun anne baba ayrı, aıle kavramları yok, maddı olarak hıc bır seylerı yok, evlenırken bana hıc bır sey takmadılar bı nısanda ıncecık bır bılezık bıde dugunde ıncecık bılezık o kadar. aılesının ortaklasa bır evı var kırada ( bı varlıgı o,bı evı var kendıde kırada ) onu evlenırken oglu ıstedı 1-2 sene oturalım sonra ev alırız cıkarız vs dıe kabul edılmedı. benım aıleme hep hakaretler ettıler bız onları asagılıyormusuz , hakır goruyormusuz dıye. sonucta sorunlu bır sekılde evlendık malesef. aılemın dahası sulalemın tum karsı çıkmalarına rağmen ben evlendım.
ama şımdı cok pışmanım, aıleler tamamıyle çok farklı, onların tarafı bır gun sormuyor napıyorsuuz bı sıkıntınız varmı hıc bır sey sormuyorlar hanı onlara bır sey cıkmasın, aman onlardan bır sey ıstenmesın dıye, hıc konu bıle acılmıyor, ıslerı guclerı eglence dogumgunlerı, dugun dernek gezme. başka hıc bır sey bılmıyorlar. aıleler zaten gorusmuyor, dunurluk olayı yok, bayram seyran bıle bılmezler. benım aılemde bıraz gelenekselcıdır klasık bır aıleyız ama malesef kaderlerı tek kızlarının evlenmesı bıle olaylı oldu, ne dunurluk ılıskısı ne akrabalık ılıskısı var.esımın çalıştıgı ıste maası dusuk ,cok yuksek değil, ama sureklı arıyorlar bunu al sunu al dıye onlara sureklı esya alıyor. yada dogum gunum yok anneler gunum dıe tacız edıyorlar. esımde onların agzına bakıyor. her dedıklerını yapıyor. ama bız onlardan hıc bır konuda maddı manevı yardım gormuyoruz. 2 senelık evlılıkte 2 kere evımıze geldıler oda esımın zoruyla , ama başka her yere dugune , yardıma, hastaya vb gıdılıyor.ben hamıleyım bır kere bana gelmedı- sormadı da bır seye ıhtıyacın varmı dıye, yada ne yapılcak ne alındı bu cocuga , sız nerde dogum yapıcaksınız paranız varmı vs hıc bır sey sorulmuyor bıle aksıne ,onceden soylemıste ben cocuğa bakmam bana guvenmeyın ben hastayım vb dıye. bı tek cocukla ılgılı soyledıklerı bu olmus. tum bunlara ragmen esım hala onların her dedıgını yapıyor.
çok sukur benım maasım ıyı, ımkanmlarım ıyı ama ısımı sevmıyorum. sırf evlendım dıe sonrada bu cocuk oldu dıye ısten ayrılamadım. ozel sıgortam falan var ozel hastenelerde en ıyı sekılde bakılıyorum. esım sagolsun hıc elını cebıne atmıyor tabıkı. cocuga esya alıncak hep ben alıyorum. tamam maası az anlıyorum ama onda bır ıstekte yok.o bı tek kıra ıle faturaları oduyor, ben dıger seylere bakıyorum.benım hıssettıgım bunun maası yuksek bu yapsın, benım aldıgım maas ortada dıye dusunuyor bence. evlendıgımızden berı dıyorum işini degıstır dıye adam ıstemıyor, rahatını bozmuyor, 'ısını sevıyormus' ben sırf evlendım dıye ardındanda bu cocuk var dıye her gun nefret ettıgım ısıme gıdıyorum, nıye maası ıyı- olanakları ıyı dıe , bı aılem var dıye kı ben baba evınde olsam calısmam bıle hıc bır zorunlulugum yok.ama beyfendı bunu yapmıyor. o bekar olsada mecbur calıscak evlı olsada yıne calıscak. burda sıkıntıya gıren tum sorumlulukları alan benım .cocuk buyudunmude emınım tum maddı sorumlulugu bende olcak, aldıgı maas bellı cunku, de ben ne kadar bu ısı tek basıma goturebılırımkı? eg madem tek basımaysam burda nıe bu adamı bıde beslıyım.he dıyceksınız o zaman ne cocuk yaptın dıye ama cocuk nasıl oldu bızde anlamadık, korunurken cocuk oldu kı benım cocugum olma ıhtımalıde dusuktu bazı saglık nedenlerımden oturu. ogrenınce aldırmayı dusundum, dunya basıma yıkıldı ama sonra gunah dedım, ılk cocuk dedım, bıde bole sorunum varken bu mucıze dedım ama sımdı cok pışmanım. keske aldırsaydım da bundan boşansaydım.cocuk olunca bu kısı nasıl rol model olucak cocuga, nasıl bır gen tasıycak, dahası bu kısı nasıl egıtım verıcek, her seyı kendı aılesınde gordugu gıbı olcak , kaldıkı ben çok sukur her ne kadar dını gorevlerımı yerıne getıremesemde ınanclı bırıyım, mevluttur kurandır, cuma gunudur ramazandır bılırım. ama bunların hıc bırı esımde yok,ne kandıl bılır ne cuma gunu bılır ne oruc bılır. boyle bır ıkılık olan bır evde nasıl cocuk buyur?

napcam bılmıyorum, bu ısın sonu yok bugun olmasa yarın boşancaz bu bellı yanı, ama ıste boşanıp cocuklu bır sekılde eve donmek ıstemıyorum, bıde tum aılem karsı cıkmasına ragmen ben dırendım evlenıcem dıye onunda bı ezıklıgı olucak. hadı cocuk olmasa hıc sorun olmaz ama bıde cocukla baba evıne donenem. napcam bılmıyorum. kac kere dua ettım allahım su cocuk düşşün dıye, hemen bosanıcam bundan dıe ama olmadı.(bılıyorum gunah ama o kadar caresızımkı ):5:

Allahım okuduklarıma inanmak istemiyorum! eşinin ailesinin maddi durumu kötü anne baba boşanmış üniversite okuyup iyi yerlere gelememişler diye suçlu mu oldular yani.yazık yazık. o halleriyle 2 bilezik akmışlar söylediğiniz şeylere bakın.madem o kadar zengin aileniz onlardan bekleyin yardım. çalışmayın oturun evde babanız yollasın size para.eşiniz şu yazdıklarınızı okusa 1 gün bile evli kalmaz sizinle resmen aşağılamışsınız adamı. karnınızdaki çocuğa da günah düşsün diye dua etmek ne demek! Allah bütün insanlığı sizin gibilerden korusun.amin!!!

hamilelik duyguları daha baskın hale getiriyor. Sürekli karar değiştirmeler, hırçınlıklar, mutlu olamama durumu...

Arkadaşın doğumuna bi kaç hafta kalmış normal bunları şimdi düşünmesi...

Canım sen önce bi doğumunu yap hayırlısıyla..
Bunları şimdi düşünme
Bebekle ilgilenirken her şeyi unutacaksın zaten
Kendini şu stresli durumdan kurtar sonrası hallolur..
Şuan boşanmayımış kv imiş kocaymış düşünme sadece kendine ve bebeğine kanalize ol

Allah aşkına şu yazılanları da hamileliğe bağlamayın. hamilelik duygusallığı artırır belki ama insanlığı azaltmaz !

acaba bu hakir gördüğün aileye ne şekilde yaklaştın ki evine bile gelmiyor,kimbilir sen yanlarındayken suratından neler okuyor.hiç atılma ben onlara güler yüzlü oldum diye inandıramazsın.ayrıca benim kocam görüşmediğim kardeşime bile laf söylese her şekilde savunurum.
kendinize gelin lütfen o çocuk çocuk diye bahsettiğin senin kanından canından bir parçan,bebeğin. büyük ihtimal bebeğiniz o hakir gördüğünüz aileye benzeyecek.bu durumu bir tanıdık yaşadı.kaynanasını hiç sevmezdi kızı aynı babaannesi

ilk 2 sayfadaki yorumları yapanlara inanamıyorum hepsi pembe dunyalarnda yasayadursunlar.cahile cahil gorgusuze gorgusuz denir daha yumuşak ifadesi yoktur bunun. Evlenmedn önce insanlar özellikleerkekler gerçek yüzlerini maalesef göstermiyor kadınlar aşk yüzünden çoğu şeyi anlayamıyor ve her şey evlendikten sonra ortaya çıkıyor yazılanları okuyunca sanki ben yazdım gibi hissettim konu sahibinin yaşadıklarıyla aynı durumdayım tek farkı eşinin ailesinin benim yani para istememeleri kültür farkı aileler arasındaki eşitsizlik çok önemli bir sorun bende şimdiki aklın olsa eşimle evlenmezdm görünenin ardında görünmeyen ortaya0çıktıkça kandırıldığımıe hissediyorum bende hamileyin eşimin annesi bir yemek bile yapmadı göndermedi çok zorluk yaşadım ama kimseden fayda görmedin köye gidersen iyi gitmezsen ne çekersen çek mantalitesi konu sahibi eşinin ailesinden destek beklerken maddi değil manevi varlıklarından bahsetmiş okuyup anlamamak ayrı mevzu aynı durumda siz ya da kızımız olsa böyle mi yapacaksınız yok düğün senin sen çek masrafı yok insanları aşağılama kim kimi aşağılam gerçekleri söylemiş sizin lazım valide sürekli para istese görüşün o sahte yüzünüzü konu sahibi eşinize olan hislerini anlıyorum zor ama zaman lazım birazda sabır olmazsa olmuyor dersin ve bil ki ricas eğer ailen sama destekse hiç üzülme esin kendine gelsin sen normals ve haklısın

Konu sahibi seni anlamaya calisiyorum ama anlayamiyorum..

Senin sorunun esinle degil, tamamen esinin ailesiyle bence bu yeterli bi bosanma sebebi degil..

Rabbim sana mucize nasip etmis her evlat bereketiyle rizkiyla gelir, burda ne konular okuduk dua et kocan gidiyor helal parasini kazaniyor evine getiriyor.

Daha dogmamis bir cocugu dagilmis bir aileye ve duzene getirmek ne kadar dogru bence egitimli birisi olarak senin oturup dusunmen lazim..

Herkesin esinin ailesi ilgili alakali degil onemli olan senin catinin altinda yasananlar, adam seni dovmuyor, kumari ickisi yok, seni aldatmamis. Yat kalk dua et evinde isinde olan bir esin var. Varsin ailesine deger versin her erkek ailesi icin elinden geleni yapiyor. Benimde yeri geldiginde esim ailesine yardim etmek istiyor ben istemesem durumumuz olmasa bile bunu sorun haline getirmeye gerek yok.

Herseyi detaylica dusun, herseyi olc bic ve o cocugun dogduktan sonraki psikolojisini dusunerek davran, anne oluyorsun artik bencillikten ziyade butun adimlarini o bebege gore atmalisin.

o kadar kültürlü ve okumuş aileden geliyorsunuz ama korunmayı akıl edemiyorsunuz:ssz::ssz:

sen beklentilerine karşılık bulamamışsın
baba evinin rahatını özlemişsin
ama çok yakında bebeğin olacakken
tek düşünmen gereken bebeğin olmalı bence
neticede o bebek herşeyden habersiz kendisi de talep etmedi gelmeyi

Allah aşkına şu yazılanları da hamileliğe bağlamayın. hamilelik duygusallığı artırır belki ama insanlığı azaltmaz !

ama o hamileeee,ama ben hamileyimmmm mantığını çözemiyorum.sanki doğuran sadece onlar.

okuyup karaktersiz olacağıma, okumam karakterli olurum daha iyi.
ne kadar kendinizi beğenmiş durumdasınız, kibir iyi değildir biraz alçakgönüllü olmayı deneyin.
kimse size yemek yapmaya mecbur değil ayrıca ailenin sana, senin tabirinle, ince bir bilezzik takmış, kalın taksa nolur başın göğe mi erecek. durumları yok kş ancak bunu alabilmişler. elinizdekilerle mutlu olmayı deneyin.
ayrıca aileye çok üzülüyorum ya, boşanırsan aile için iyi olur.47:
sizin gibiler düşman başına.
ha birde umarım çocuğunuz sizin geninizi almaz (!) :)

Son düzenleme:
Umarım hamileliğin verdiği psikolojiyle yazmışsındır bunları canım , bence sabret ayrılmak için , çok büyük sebepler yok çünkü , sen karşındaki insanlara nasıl davranırsan onlarda sana öyle davranır emin ol , bebeğini sev lütfen belkide birlikteliğiniz için bir umuttur o :54:

Ailesini bilerek, adamı bilerek evlendin
O beğenmediğin adamla aynı yatağa girdin
Şimdi çocuğun genlerinin hesabını yapıyorsun
Allah seni ıslah etsin
İnsan karnında taşıdığı evladı bakacağı için şikayetçi olabilir mi
Hamilelikten falan değil bunlar, kullandığın sözler ne kadar acımasız farkında mısın
Kalp kırmayı sevmiyorum ama şımarıksın arkadaşım hem de çok şımarık...
Haberleri aç bir oku, 15 yaşında çocuklar madende ölüyor, sen neyin hesabındasın

Iste bu yuzden kurtaja karsi degilim. O cocuk boyle kendisini sevmeyen bi anneyle buyuyecek ve mutsuz olacak. En kotusu de sevgisiz buyuyen cocuk her turlu psikolojik bozukluga ve gelisimsel gerilige aciktir

Ama konu sahibine hak verdim keske aldirsaymissin hos simdi de bosanabilirsin esinin ailesi bencil sadece kendilerini dusunuyolar ve esin de baba olacagini fark etmeli buna gore davranmali

Maddiyattan başka mevzu yok zaten bastıra bastıra fazla para aldığını vurgulamış durmuşsun kusura bakma da sen zaten evlendiğinin farkında değilsin... Yazık o yavrucuha

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back