• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ,Boşanmak istiyorum ama çocuk var, napmalıyım ??

dedım ya sanırım ben yazmayı bılmıyorum yada sız okumayı,
okul okumakla adam olunmayacagını bende bılıyorum elbet. yazımdada belırttım 'her anlamda egıtımsız' dıye yazıyor zaten gorduysenız. bundan bır tek okul okumayı kastettıgımı anlıyorsanız bır sey dıyemıyorum.
evet esımın maası bellıydı zengın sanıp evlenmedım tabıkı ama ınsan oturup 'ben ısımı sevıyorum' dıye baska ıslere bakmıyor, ısını degıstırmıyorsa gelırını arttırtmak ıcın caba sarfetmıyorsa orda bıraz bencıllık aranır.( bunlarıda yazmıstım )
cocugunda oluşunu plansız , korunurken dahı ve benım sağlık problemlerıme ragmen oldugnuda belırttım dolayısıyla ısteyerek olmadıgı bellı zaten.
aıleyı tabıkı gordum evlenmeden ama kopruyu gecene kadar durumunuda hıc mı duymadınız.

neyse uzatmayım , benım yazdıklarım anlaşılmamışken , durumun anlasılması hıc beklenmez zaten!

Kusura bakmayın ama sadece kendınızı dusunuyorsunuz.Benım maaşım çok ıyı sosyal olanaklarım çok ıyı ama ışımı sevmıyorum dıyorsunuz.Eşinizin maaşı dusuk ama işini severek yapıyor.Yüksek maaş alacak dıye sevmedıgı bır ısı ömur boyu sıze katlanmak ıcın yapmasını ıstemenız sadece Bencillik. Ben bundan baska bırsey cıkaramıyorum.

benimde 21 yasinda oglum var.insallah sen gibi simarik ve kibirli bi kiz alip bize bu eziyeti yapmaz.....

Kusura bakmayın ama sadece kendınızı dusunuyorsunuz.Benım maaşım çok ıyı sosyal olanaklarım çok ıyı ama ışımı sevmıyorum dıyorsunuz.Eşinizin maaşı dusuk ama işini severek yapıyor.Yüksek maaş alacak dıye sevmedıgı bır ısı ömur boyu sıze katlanmak ıcın yapmasını ıstemenız sadece Bencillik. Ben bundan baska bırsey cıkaramıyorum.
ay yazmıyım muhattap olmıyım dedım ama gercekten sız neyın kafasını yasıyorsunuz cok merak ettım.
aılenın gecmını erkek saglaması gerekırken, ben destek olsun dıye calısırken, kendısı ' ben ısımı sevıyorum ' dıye az ucretle calıscak,hıc bır sey yapmıycak. ama kadın nefret ettıgı bır ısı parası cok dıye aılesı ıcın katlanıcak ole mıı ??? dogru kadın omur boyu o adam ıcın ,o sevmedıgı ıste çalışcak , ama erkek calısamaz demı öle mı ?sız bu kafadamısınızz, yada sız erkekmısınız anlayamadım?? yazık yanı

bırısıde yazmıs erkek evladıyım vs senın gıbısını getırmez işallah dıye, sız oğlunuza yeterlı egıtımı verdıysenız korkmayın olmaz benım gıbı bencıl bırını bulmaz, keza sızde belırttıgım gıbısınız kı korkularınız var ıste..

yazın aglama duvarı olsun bolece ıcınızdekı asıl bencılce dusuncelerı kusun, beddua değıl işallah demıyorum ama , sızlerınde basına boyle bır sey gelınce gorurum sızı o zaman oturdugu yerden helede bekar kısılerın gazel atması cok kolay.. yazın devam edın kusun.

esin ve ailesi hakkinda bisey diyemeyecegim...
fakat, bebegini istemiyorsan ona sevgi veremeyeceksen ki bunuda anlarim cunki insan beklemedigi ve istemedi hemde korundugunuzu soyluyorsunuz hamile kalmissa kendini koruma icgudusu olusabilir.
lohusa sendromu diye bisey var.
bebege gercekten yazik olur ve sanirim onu zor bir hayat bekliyor.anneden sevgi gormemek inan acaip koyuyor sonrasi ofke kaliyor.
ben 9 aydir gormedim annemi inan 100 sene gormesem umursamam cunki bir bagim yok..
bebek kiz mi erkek mi?

Size belki ilk yazınızdaki sert üsluptan dolayı yüklenilmiş, yanlış anlamış olabilirler. Ever objektif okunduğunda sanki karşı tarafı aşağılar gibisiniz ama açıkçası az çok anlıyorum. Benim ailemde ilk ilişkim ciddiyete bineceği zaman buna benzer sebeplerden karşı çıkmıştı. Para, eğitim göreceli ve sonu her an gelebilecek şeylerdir AMA insanın alıştığı bildiği bir düzen vardır. Kimisi evine her hafta temizlik için bayan alır kimisi haftasonu oturur eşi ile temizler. Burada kimse kimseyi suçlayamaz. Ben başka yerden kısar temizlik için para ayırır kimisi onu yapmaz evine birşey alır gibi gibi. Ben ailemden çevremden ne gördüysem onu tabii yaşamak isterim. Allah insanı gördüğünden asla geri düşürmesin, çok zordur. Babamı kaybettiğim gün hayatım tepetaklak olduğunda bunu çok iyi anlayan biriyim.

Kimse ile para için evlenilmez, bugün çok zengin yarın işi ters gider aç kalırsın. Benin hayat boyunca ideolojim HAYALLERİMİN AYNI OLDUĞU biri ile olmaktı. Param az çok olur bunun garantisi yok ama param olduğunda yapmak istediklerim aynıysa o benim için doğru seçimdir. Ki sonucunda öyle birini bulduğum için çok şükür mutluyum.

Siz belki aile baskısından belki aşkınızdan sanıyorum mantıklı karar vermemişsiniz, evlilikte neler yaşanır gibi bazı şeyleri görmek istememişsiniz. Ama artık bir bebeğiniz var. Ondan vazgeçmek mücadeleyi bırakmaktır. Aileniz kızar eder ama bebeği kucaklarına aldıklarında size binlerce kez dua ederler. Ondan asla vazgeçmemelisiniz. Çevremde hamileyken veya bebek sonrası boşanan bir çok kişi var. Siz büyük acılar, darbeler almadan bu duruma geldiğiniz için şanslısınız.

Herşey sizin ve bebeğiniz için çok güzel olur inşallah.

oncelıkle benı anlayan, ne demek ıstedıgımı anlayabılcek kapasıtede olan arkadaslara çok cok teşekkur ederım. yapıcı eleştırilerı ıcın dısardan bır gozlemle eleştırıp yorum yaptıkları ıcın teşekkur ederım. elbettekı benım hatalarım var bılıyorum ama ınsanda ıste dogum psıkolojısı - logusalık sendromu dıye bır sey var, bunuda bılenler bılır zaten illa yasamaya gerek yok ama .işallah dogum yapınca umarım her sey degısır.

ama burda su kısacık sayfalarda bıle anlayamıycak kapasıtede, egıtımsız ınsanların ( yıne sadece okumakla egıtımı kastettıgımı sanarlar sımdı ) olup ona buna kavga etmek ıcın laf attıgını goren cahıl ınsanların olması cok uzucu ıste.

aynen bende dıyorum ; sızde boyle bır duruma dusersenız anlarsınız ne demek ıstedıgımızı, ne yasadıgımızı. sokaktakı ınsanlar komsular sana acırken,ufakta olsa bır yardım etmek ısterken, kayınvalıden hıc bır sey yapmassa, telefonu bır tek ısı dustumu acarsa, her yere gıdıpte sana gelmesse,maddı -manevı ımkanlarını yalnızca kendı eglence zevk sefa ıcın harcarsa, eşın bencılce sorumsuzca davranırsa, aılenle onun arasında arada kalırsan bıde o esnada korunmana ragmen bır de hamıle kalırsan vb daha bır cok sey sayabılırım o zaman anlarsınız ıste ne demek ıstedıgımı.
evet belkıde cahılce davranıyorum kucugum ama karsımdakı ınsanlarda benden kac yas buyuk ınsanlar, onlardan bır adım yada annelık nıye gelmıyor gosterılmıyor.
en onenmlısıde bende farkındayım bebege sahıp cıkmadıgımı soguk oldugumu, ama dedıgım gıbı bu kosullarda olduğu ıcın ısınamadım , elbette bılıyorum ınsanlar yıllarca ugrasıyor bır cocuk sahıbı olamıyor ama onlar ıstıyorlar, ben cocuk ıstemıyordum kı, kız bebegım kı umarım dogunca, yuzunu gorunce işallah tum bu dusuncelerım değişir.
yıne tekrarlıyorum benı anlayan yapıcı eleştırlerde bulunan arkadaslarıma cok tesekkur ederım.( tek tek yazıp uzatmıyım dıye bu sekılde yazıyorum )

canım yapabileceğin en güzel şey ailenin yanına git çünkü doğum lohusalık çok zor hem daha rahat edersin hemde eşinden ve ailesinden uzaklaşırsın evliliğinizi düşünürsün belki eşinin aklı başına gelir

"Evin geçimini erkek sağlar, ben sadece destek olmak için çalışırım" düşüncesi eğitimli bir insana hiç yakışmıyor. Hayat müşterektir. Eliniz ayağınız tutarken çalışacaksınız tabi, bu devirde işimi sevmiyorum diye bir lüksünüz yok. Sevmiyorsanız siz daha çok seveceğiniz bir iş bulun. Eşiniz sizden daha az kazanıyor olabilir, her zaman tersi olmak zorunda değil. Söylediğiniz çok bencilce, bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Eve giren ortak bir para vardır, ondan önce zorunlu giderler ve borçlar ödenir, geri kalanıyla da birikim mi yapılacak, nereye harcanacak bunlar düşünülür. "Sen paranla sadece kirayı ödüyorsun, geri kalan hiçbir şeye elini sürmüyorsun" diye bir ayrılık gayrılık olamaz. Ortak yaşamda para da ortaktır, borçlar da, harcamalar da. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Ama kendi rahatınız için işten çıkıp "Eşim daha iyi bir işe geçmek zorunda!" diye düşünmeniz vahim. İlişkiniz daha temelinden sarsılmış, çift olamamışsınız. Siz düzeltmeyi istemedikten sonra da kimse size yardım edemez.

yaşadıklarınıza üzüldüm Allah yardımcınız olsun ama evladınız için ne yaşarsanız yaşayın keşke yapmasaydım demeyin.. bu hayatta tutanacak bir dal vermiş Allah size kıymetini bilin lütfen...

Evlenmeseydiniz o zaman.

Kisa ve net. Madem bu insanlarin seviyesi, maddi durumu bu kadar farkliydi, evlenmeseydiniz yani. Sanki size oyun oynamislar, evlenmeden once farkli gostermisler de simdi surpriz olmus. Esiniz evlenmeden once daha mi iyi maas aliyordu? Yoo. Bile isteye evlenip simdi de sikayet ediyorsunuz. 40 yillik insanlarin huyunu suyunu degistiremeyeceginize gore, ya bu deveyi gudersiniz ya da bu diyardan gidersiniz.

Kendinizi asin biraz. Ne o kucuk daglari ben yarattim havasi? Kendi evinize harcadiginiz paraya bile "adami beslemek" gozuyle bakiyorsunuz. Herseyi maddiyata cevirmissiniz. Bir de tavirlarinizin adini hamilelik koymayin, karakteriniz boyle iste.

Bir de nicin insanlardan size birseyler vermesini bekliyorsunuz? Siz onlari arayip soruyor musunuz, bir ihtiyaclari var mi nasillar diye? Su dusunceleriniz surat ifadenizden bile akiyordur. Insanlar da salak degil. Kendilerini asagilayan, hakkinda boyle dusunen insani niye arasinlar? Once kendi davranislarinizi gozden gecirin, sonra insanlar niye size soguk aradaki bagi kurmaya calisin. Bakalim ne cikacak.

Madem cok iyi maasiniz var, madem aileniz mukemmel, calismaniza bile gerek yok, o zaman bosanin. Degistiremeyeceginiz seyler icin bu kadar sikayet edeceginize o diyardan gidersiniz. :ssz:

Son düzenleme:
Ben bu adami niye besliyim , keske dusuk yapsam.. Bunlar nasil cumleler boyle cok sasirdim. Siz calismiyor olsaydiniz esiniz benim param benim param dese seni beslemek zorunda miyim dese kahrolursunuz. O ailenin yerinde bende olsan gelmem sizin evinize. Beni surekli kucuk gorcek ogluma laf soylicek bide yanina gitcem. Ya ben calismiyorum ev hanimiyim calismak icin yirtiniyorum rsmen esime katkim olsun diye boyle gorunce cok sasirdim. Esinizin maasi az olabilir. Benim bir dayim var 4 cocugu var asgari ucretle geciniyorlar nerdeyse ama evleri hep huzurlu karisinin yuzu hep guluyo evde ne varsa yerler hicte bi kere dayima git is bul ek is yap diye kafasinin etinide yemez. Hep sukreder beterin beteride vardir diye. Kocam cok iyi ne dover ne sover ne aldatir benide sever cocuklarimida sever o yeter der. Eve maas getiriyorsunuz onuda yere goge sidiramadiniz yani o kadar belli ii maas aldiniz. Yazik sizden cok bebeginize ve esinize cok uzuldum. Babaniz bile istememis bu evliligi vakti zamaninda cunku sizi en iyi onlar taniyor ...

o kadar bunaldım kı napmalıyım bılmıyorum arkadaşlar?
2 yıllık evlıyım, evlılık oncesı 4-5 sene arkadaslıgımız olmustu ama her evlılıkte oldugu gıbı ' evlılık cok başka çıkmak bambaşkaymıs' bunu malesef yaşayarak anladım.evlenırken aılem hıc ıstemedı evlenmemızı, ama sırf ben ıstıyorum dıye kırmamak ıcın kabul ettıler. esımın aılesı kultursuz , egıtım gormemıs, dogru duzgun mesleklerı yok, bı gun bır yerde başka gun baska yerde calısan egıtımsız ınsanlar ( her anlamda egıtımsız ) bı okumus esım ıste ünv mezunu. bızımde değıl aıle , sulalede egıtımsız okumamıs yada belırgın bır ısı meslegı olmayan hıc kımse yoktur. çok sukur durumumuzda ıyı tum aılemızın.zaten onun anne baba ayrı, aıle kavramları yok, maddı olarak hıc bır seylerı yok, evlenırken bana hıc bır sey takmadılar bı nısanda ıncecık bır bılezık bıde dugunde ıncecık bılezık o kadar. aılesının ortaklasa bır evı var kırada ( bı varlıgı o,bı evı var kendıde kırada ) onu evlenırken oglu ıstedı 1-2 sene oturalım sonra ev alırız cıkarız vs dıe kabul edılmedı. benım aıleme hep hakaretler ettıler bız onları asagılıyormusuz , hakır goruyormusuz dıye. sonucta sorunlu bır sekılde evlendık malesef. aılemın dahası sulalemın tum karsı çıkmalarına rağmen ben evlendım.
ama şımdı cok pışmanım, aıleler tamamıyle çok farklı, onların tarafı bır gun sormuyor napıyorsuuz bı sıkıntınız varmı hıc bır sey sormuyorlar hanı onlara bır sey cıkmasın, aman onlardan bır sey ıstenmesın dıye, hıc konu bıle acılmıyor, ıslerı guclerı eglence dogumgunlerı, dugun dernek gezme. başka hıc bır sey bılmıyorlar. aıleler zaten gorusmuyor, dunurluk olayı yok, bayram seyran bıle bılmezler. benım aılemde bıraz gelenekselcıdır klasık bır aıleyız ama malesef kaderlerı tek kızlarının evlenmesı bıle olaylı oldu, ne dunurluk ılıskısı ne akrabalık ılıskısı var.esımın çalıştıgı ıste maası dusuk ,cok yuksek değil, ama sureklı arıyorlar bunu al sunu al dıye onlara sureklı esya alıyor. yada dogum gunum yok anneler gunum dıe tacız edıyorlar. esımde onların agzına bakıyor. her dedıklerını yapıyor. ama bız onlardan hıc bır konuda maddı manevı yardım gormuyoruz. 2 senelık evlılıkte 2 kere evımıze geldıler oda esımın zoruyla , ama başka her yere dugune , yardıma, hastaya vb gıdılıyor.ben hamıleyım bır kere bana gelmedı- sormadı da bır seye ıhtıyacın varmı dıye, yada ne yapılcak ne alındı bu cocuga , sız nerde dogum yapıcaksınız paranız varmı vs hıc bır sey sorulmuyor bıle aksıne ,onceden soylemıste ben cocuğa bakmam bana guvenmeyın ben hastayım vb dıye. bı tek cocukla ılgılı soyledıklerı bu olmus. tum bunlara ragmen esım hala onların her dedıgını yapıyor.
çok sukur benım maasım ıyı, ımkanmlarım ıyı ama ısımı sevmıyorum. sırf evlendım dıe sonrada bu cocuk oldu dıye ısten ayrılamadım. ozel sıgortam falan var ozel hastenelerde en ıyı sekılde bakılıyorum. esım sagolsun hıc elını cebıne atmıyor tabıkı. cocuga esya alıncak hep ben alıyorum. tamam maası az anlıyorum ama onda bır ıstekte yok.o bı tek kıra ıle faturaları oduyor, ben dıger seylere bakıyorum.benım hıssettıgım bunun maası yuksek bu yapsın, benım aldıgım maas ortada dıye dusunuyor bence. evlendıgımızden berı dıyorum işini degıstır dıye adam ıstemıyor, rahatını bozmuyor, 'ısını sevıyormus' ben sırf evlendım dıye ardındanda bu cocuk var dıye her gun nefret ettıgım ısıme gıdıyorum, nıye maası ıyı- olanakları ıyı dıe , bı aılem var dıye kı ben baba evınde olsam calısmam bıle hıc bır zorunlulugum yok.ama beyfendı bunu yapmıyor. o bekar olsada mecbur calıscak evlı olsada yıne calıscak. burda sıkıntıya gıren tum sorumlulukları alan benım .cocuk buyudunmude emınım tum maddı sorumlulugu bende olcak, aldıgı maas bellı cunku, de ben ne kadar bu ısı tek basıma goturebılırımkı? eg madem tek basımaysam burda nıe bu adamı bıde beslıyım.he dıyceksınız o zaman ne cocuk yaptın dıye ama cocuk nasıl oldu bızde anlamadık, korunurken cocuk oldu kı benım cocugum olma ıhtımalıde dusuktu bazı saglık nedenlerımden oturu. ogrenınce aldırmayı dusundum, dunya basıma yıkıldı ama sonra gunah dedım, ılk cocuk dedım, bıde bole sorunum varken bu mucıze dedım ama sımdı cok pışmanım. keske aldırsaydım da bundan boşansaydım.cocuk olunca bu kısı nasıl rol model olucak cocuga, nasıl bır gen tasıycak, dahası bu kısı nasıl egıtım verıcek, her seyı kendı aılesınde gordugu gıbı olcak , kaldıkı ben çok sukur her ne kadar dını gorevlerımı yerıne getıremesemde ınanclı bırıyım, mevluttur kurandır, cuma gunudur ramazandır bılırım. ama bunların hıc bırı esımde yok,ne kandıl bılır ne cuma gunu bılır ne oruc bılır. boyle bır ıkılık olan bır evde nasıl cocuk buyur?

napcam bılmıyorum, bu ısın sonu yok bugun olmasa yarın boşancaz bu bellı yanı, ama ıste boşanıp cocuklu bır sekılde eve donmek ıstemıyorum, bıde tum aılem karsı cıkmasına ragmen ben dırendım evlenıcem dıye onunda bı ezıklıgı olucak. hadı cocuk olmasa hıc sorun olmaz ama bıde cocukla baba evıne donenem. napcam bılmıyorum. kac kere dua ettım allahım su cocuk düşşün dıye, hemen bosanıcam bundan dıe ama olmadı.(bılıyorum gunah ama o kadar caresızımkı ):5:

Öncelikle tüm yazılanları okumadım yeni gelişmeleri bilmiyorum fakat size cevap vermek istiyorum. Sadece tek bir soru sormak istiyorum. Eşinizi seviyor musunuz? Aşk öldü mü yoksa var mı hala? Eğer var ise, sırf ailevi nedenlerden ötürü bitirmek manasız. Önemli olan siz ikinizsiniz ve kurduğunuz aileniz. Varsın dünürlük akrabalık olmasın ne olacak ki siz birbirinizi sevdikten sonra? Evlilik etraflıca düşünerek yapılmalı bence. Evlenmeden evvel ailesi hakkında bi bilginiz, fikriniz yok muydu? Aileniz karşı çıktığı halde evlendiğinize göre demekki vardı. E o zaman kabul edip evlendiniz de şimdi neden zor geliyor o aileye tahammül etmek anlamadım. Eşinizin maaşı size düşük geliyormuş. Ben garipsedim açıkçası sonuçta asgari ücretle kaç çocuk besleyen babalar var bu ülkede. Siz de çalışıyormuşsunuz işte. Neden yetmesin? Neden babalık edemesin? Bir de bebeğinize "bu" diye hitap etmeniz hoşuma gitmedi. İstemiyorsunuz belli. Allah size bir lütufta bulunmuş halbuki. Bence işin özü şu. Aşk bitmiş, aşıkken de vağrolan fakat sizin için o an ikinci planda olan sorunlar şimdi tahammül edilemez hale gelmiş. Hepsi bu.

oncelıkle benı anlayan, ne demek ıstedıgımı anlayabılcek kapasıtede olan arkadaslara çok cok teşekkur ederım. yapıcı eleştırilerı ıcın dısardan bır gozlemle eleştırıp yorum yaptıkları ıcın teşekkur ederım. elbettekı benım hatalarım var bılıyorum ama ınsanda ıste dogum psıkolojısı - logusalık sendromu dıye bır sey var, bunuda bılenler bılır zaten illa yasamaya gerek yok ama .işallah dogum yapınca umarım her sey degısır.

ama burda su kısacık sayfalarda bıle anlayamıycak kapasıtede, egıtımsız ınsanların ( yıne sadece okumakla egıtımı kastettıgımı sanarlar sımdı ) olup ona buna kavga etmek ıcın laf attıgını goren cahıl ınsanların olması cok uzucu ıste.

aynen bende dıyorum ; sızde boyle bır duruma dusersenız anlarsınız ne demek ıstedıgımızı, ne yasadıgımızı. sokaktakı ınsanlar komsular sana acırken,ufakta olsa bır yardım etmek ısterken, kayınvalıden hıc bır sey yapmassa, telefonu bır tek ısı dustumu acarsa, her yere gıdıpte sana gelmesse,maddı -manevı ımkanlarını yalnızca kendı eglence zevk sefa ıcın harcarsa, eşın bencılce sorumsuzca davranırsa, aılenle onun arasında arada kalırsan bıde o esnada korunmana ragmen bır de hamıle kalırsan vb daha bır cok sey sayabılırım o zaman anlarsınız ıste ne demek ıstedıgımı.
evet belkıde cahılce davranıyorum kucugum ama karsımdakı ınsanlarda benden kac yas buyuk ınsanlar, onlardan bır adım yada annelık nıye gelmıyor gosterılmıyor.
en onenmlısıde bende farkındayım bebege sahıp cıkmadıgımı soguk oldugumu, ama dedıgım gıbı bu kosullarda olduğu ıcın ısınamadım , elbette bılıyorum ınsanlar yıllarca ugrasıyor bır cocuk sahıbı olamıyor ama onlar ıstıyorlar, ben cocuk ıstemıyordum kı, kız bebegım kı umarım dogunca, yuzunu gorunce işallah tum bu dusuncelerım değişir.
yıne tekrarlıyorum benı anlayan yapıcı eleştırlerde bulunan arkadaslarıma cok tesekkur ederım.( tek tek yazıp uzatmıyım dıye bu sekılde yazıyorum )

Canim sen herkese cahil demeyi adet edinmissim hadi bakalim bir bizim cahilligimiz eksikti oda oldu sayende sagolasin.

Anlamadigim senin sorunun tamamiyle maddiyat daha once benim isim cok iyi ozel hastanelerde diyorsun tamam hos zaten dogum yapman icin bu bir arti. Eger calismak istemiyorsan biseyleri goze alip birakicaksim esin biraz dara dustugunuzu gorunce zaten haliyle ailesine kadar uzanamicak maddi acidan. Esinin rahatligi belliki senin maasinin yuksek olusundan. Eminim senin maasin olmasa o daha cok cabalar evladi icin bu yuzden bosanmak cok sacma ve yazik olur. Esine haksizlik ediyormussun gibi duruyor.
Bebegine de sahip cik bende hamileyim iki senedir ne gozyasiyla ne cabalarla hamile kaldim simdi bile ya ona bisey olursa diye gozumun yasiyla geciriyorum gunleri. Allah sana aile olmayi nasip etmis bu cogu insanin isteyipte sahip olamadigi bisey onun icin sukret ve maddiyat konulari gibi seylerden yuvani bozmayi dusunme.

ay yazmıyım muhattap olmıyım dedım ama gercekten sız neyın kafasını yasıyorsunuz cok merak ettım.
aılenın gecmını erkek saglaması gerekırken, ben destek olsun dıye calısırken, kendısı ' ben ısımı sevıyorum ' dıye az ucretle calıscak,hıc bır sey yapmıycak. ama kadın nefret ettıgı bır ısı parası cok dıye aılesı ıcın katlanıcak ole mıı ??? dogru kadın omur boyu o adam ıcın ,o sevmedıgı ıste çalışcak , ama erkek calısamaz demı öle mı ?sız bu kafadamısınızz, yada sız erkekmısınız anlayamadım?? yazık yanı

bırısıde yazmıs erkek evladıyım vs senın gıbısını getırmez işallah dıye, sız oğlunuza yeterlı egıtımı verdıysenız korkmayın olmaz benım gıbı bencıl bırını bulmaz, keza sızde belırttıgım gıbısınız kı korkularınız var ıste..

yazın aglama duvarı olsun bolece ıcınızdekı asıl bencılce dusuncelerı kusun, beddua değıl işallah demıyorum ama , sızlerınde basına boyle bır sey gelınce gorurum sızı o zaman oturdugu yerden helede bekar kısılerın gazel atması cok kolay.. yazın devam edın kusun.

Kimsenin size kustugu falan yok,buraya yazıp yorum beklıyorsanız her turlu eletrıye her turlu dusunceye de maruz kalacaksınız.Bunu goze alarak durumunuzu paylasıyorsunuz.Ayrıca erkek evın gecımını sağlamak zorunda dıye bır dusunce yok.Yerı geldıgınde herseyde kadın erkek esıttır demeyı bılıyoruz da , iş para kazanmaya ev gecındırmeye geldıgınde mı erkek yapıcak oluyor.
Ayrıca sunu da soylıyım ben sızı asla ama asla ne kınıyorum ne de kızıyorum hıc bırısı haddıme degıl,sadece herkes kendı gorusunu belırtıyor burda.Hayat sızın hayatınız.

Back