• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ,Boşanmak istiyorum ama çocuk var, napmalıyım ??

Yahu hakkatten üstünüze fazla gelinmiş bence de. Ama siz de bile bile lades demişsiniz o ayrı.

Maaşınız iyiyse eğer şimdilik hemencicik boşanamasanız bile baba evine dönmek yerine ayrı eve çıkıp kendinizi idare edemez misiniz?

Belki eşiniz de bu sürede değerinizi anlar?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben sizi anliyorum ama sizin anlatis tarzinizin yanlis oldugunu dusunuyorum. Evet ailelerdeki kultur farki onemli ama esinizin ailesini icin bu kadar asagilamak dogru degil. Anladigim kadariyla aile baglari kurulamadigi icin uzulmussunuz ama dedugim gibi anlatis tarzinzdan dolayi bu kadar tepki aliyorsunz. Tabiki bende isterim ben evime birsey alamazken esim duyarli olsun onceligi bize versin. Ilgilensin. Ama siz cok nefret dolu anlatmissinz. Istediginzde haksiz degilsinz ama yanlis duygularla. Allah hayirlisini verir bu bebek sizin icin hayirliymis ki olmus. Umarim sorunlarinzi cozersinz

artık o kadar bunaldımkı ıyıce nefret dolmus olabılırım malesef, helekı bu akşam yıne o amalıyat olmak ıcın dıye annesının aramasını benı ıyıce cıleden cıkarttı , dahası amalıyat değıl bır nevı tahlıl gıbı bır sey,zorunlulugu olmayan acılıyetı olmayan bır sey. devlette olmak ıstemıyormus, tamam ogludur anlıyorum ama bu surda benım dogumuma ne kadar kalmıs bu zamanda soylenıcek ıstenıcek seymı ? bu aklı basında bır ınsanın yapacagı bır sey mı, yada ıyı nıyetle yapılan bır seymı ? nefretle dolmamak ısten bıle değil ıste

Yahu hakkatten üstünüze fazla gelinmiş bence de. Ama siz de bile bile lades demişsiniz o ayrı.

Maaşınız iyiyse eğer şimdilik hemencicik boşanamasanız bile baba evine dönmek yerine ayrı eve çıkıp kendinizi idare edemez misiniz?

Belki eşiniz de bu sürede değerinizi anlar?

malesef evet bıle bıle kabul ettım her seyı, lades dedım :(:(:
ayrı eve cıkamam şöyleki benım aılemın yakınında oturuyoruz, anlasılır ayrı evde oldugum dahası sımdı cocuk olunca da annem bakıcak bır sure en azından 1-2 yasına kadar. uzakta bır yerde otursaydık dedıgınız mantıklı ama onuda yapamam su durumda :(

Bir kere her ne olursa olsun hamile bir bayanın üstüne bu kadar fazla gelinmemeli diye düşünüyorum..
Hanımefendi kendine göre haklı; fakat evlenirken aşktan gözü kör olmuş... Evlenince görmezden gelinir diye düşünmüş belki...
Ama aslında; kişiler değil... Aileler evleniyor... Bu detayı ya görememiş; ya da görmek istememiş... Belli..
Ve ben şöyle düşünüyorum ki; eşini hala çok seviyor.. Ailesi yüzünden eşinden de soğumuş.
Yoksa aileler arasında bu kadar fark varken gidip evlenmezdi eşiyle....

Bazı aileler sadece kendini düşündükleri için; çocuklarının evlendiklerini kabullenemiyorlar. Onun da ayrı bir evi var artık, rahat bırakalım demiyorlar.. Çok acı bir durum.. İş gelinlere ya da damatlara düşüyor; sürekli alttan almalar vs.. baş gösteriyor.. Sizi çok iyi anlıyorum..:31:
Ama boşanın diyemeyeceğim..
Çünkü ortada bir bebek var ve onun da hayatını düşünmek zorundasınız..
Sırf görgüsüz kayınvalide, kayınpeder yüzünden boşanmamalısınız....
Eşinizi kendi tarafınıza çekmeye, ve anne babasından önce artık kendi ailesinin varlığını benimsetmeye çalışmalısınız bundan sonra...
Allah kolaylıklar versin... Canınızı sıkmayın..

Son düzenleyen: Moderatör:
artık o kadar bunaldımkı ıyıce nefret dolmus olabılırım malesef, helekı bu akşam yıne o amalıyat olmak ıcın dıye annesının aramasını benı ıyıce cıleden cıkarttı , dahası amalıyat değıl bır nevı tahlıl gıbı bır sey,zorunlulugu olmayan acılıyetı olmayan bır sey. devlette olmak ıstemıyormus, tamam ogludur anlıyorum ama bu surda benım dogumuma ne kadar kalmıs bu zamanda soylenıcek ıstenıcek seymı ? bu aklı basında bır ınsanın yapacagı bır sey mı, yada ıyı nıyetle yapılan bır seymı ? nefretle dolmamak ısten bıle değil ıste

Anliyorum peki esinizle konusmayi hic denedinz mi ama burada anlattignz gibi degil. Ben uzuluyorum neden bizle ilgilenmiyorlar cocugumuzu sormuyorlar diye. Aslinda kotu niyetli oldugnzu dusunmuyorum eger oyle olsayenz uzak dursunlar derdnz. Siz ilgi ve sevgi bekliyorsunz sorun para degil bnce esinize sizle ilgilenilmedigini gormedigi icin kizginsiz. Bana boyle hissettirdinz

Bir kere her ne olursa olsun hamile bir bayanın üstüne bu kadar fazla gelinmemeli diye düşünüyorum..
Hanımefendi kendine göre haklı; fakat evlenirken aşktan gözü kör olmuş... Evlenince görmezden gelinir diye düşünmüş belki...
Ama aslında; kişiler değil... Aileler evleniyor... Bu detayı ya görememiş; ya da görmek istememiş... Belli..
Ve ben şöyle düşünüyorum ki; eşini hala çok seviyor.. Ailesi yüzünden eşinden de soğumuş.
Yoksa aileler arasında bu kadar fark varken gidip evlenmezdi eşiyle....

Bazı aileler sadece kendini düşündükleri için; çocuklarının evlendiklerini kabullenemiyorlar. Onun da ayrı bir evi var artık, rahat bırakalım demiyorlar.. Çok acı bir durum.. İş gelinlere ya da damatlara düşüyor; sürekli alttan almalar vs.. baş gösteriyor.. Sizi çok iyi anlıyorum..:31:
Ama boşanın diyemeyeceğim..
Çünkü ortada bir bebek var ve onun da hayatını düşünmek zorundasınız..
Sırf görgüsüz kayınvalide, kayınpeder yüzünden boşanmamalısınız....
Eşinizi kendi tarafınıza çekmeye, ve anne babasından önce artık kendi ailesinin varlığını benimsetmeye çalışmalısınız bundan sonra...
Allah kolaylıklar versin... Canınızı sıkmayın..
anlayısınız ıcın tesekkur edıyorum oncelıkle. bende nefretle doldugum ıcın futursuzca yazmıs olabılırım, cunku her hafta aılesıyle ılgılı yenı bır sey cıkıyor artık kaldıramıyorum, dedıgım gıbı destek hıc gormuyoruz aranıp sorulmuyoruz ( m )
askın gozu kordur dıycem ama benımkı artık enayılık derecesınde kor olmus anlasılan, aynen aıleler evlenıyor cıkmak gıbı deılmıs bu işler...
esımın bırazcık durumun farkına varmasını oncelıgının bız oldugunu, anlamasını aılesınede ona gore davranmasını beklıyorum ıstıyorum ama olmuyor, benımle kavga edıyor onlar ıcın.
umarım dedıgınız gıbı olurda benım tarafımda olur işallah...

Anliyorum peki esinizle konusmayi hic denedinz mi ama burada anlattignz gibi degil. Ben uzuluyorum neden bizle ilgilenmiyorlar cocugumuzu sormuyorlar diye. Aslinda kotu niyetli oldugnzu dusunmuyorum eger oyle olsayenz uzak dursunlar derdnz. Siz ilgi ve sevgi bekliyorsunz sorun para degil bnce esinize sizle ilgilenilmedigini gormedigi icin kizginsiz. Bana boyle hissettirdinz

soyledım sordum tabıkı ama oda aılesıne toz kondurmamak ıcın , arayı bulmak ıcın belkıde, hep arada dıyor bugun bızımkıler aradı varmı bır ıhtıyac dedı, hastanede ben kalıyım dedı annem vb dıye arada bana soyluyor tabı ben ınanmıyorum cunku ınsan hıc mı benı aramaz bana soylemez bunu, ogluna mı bı tek soyler. en basıtı anneler gunu dıye aradıgımda dahı bana hıc bır sey soylemıyor yada sormuyor ole havadan sudan , nasıl gıdıyor hamılelık vs dıye gecıstııyor, hastanede ben kalıyım kım kalıcak vb bır sey demezmı ınsan.yada bıze geldıgınde 2 senede 2 kere, hıc mı canlı canlı konusmaz demez, sankı hamıle deılmısım gıbı ole havadan sudan tamamıyle alakasız seylerden bahsedıyor, tv dır dızıdır artıstır bunları konusuyor.
elbette ılgı beklıyorum tabıkı, karsı tarafında tek oglu ama bu nasıl ılgısızlık anlamadım, tamam benı sevmıyor ıstemıyor anlıyorum ama madem oglunu cok sevıyorsun hıc mı dusunmuyorsun, bu kadın napıyor evde ıs yapıyormu yemek yapıyormu, benım oglum ac mı susuzmu dıye hıc dusunmuyor bu ınsan? dedıgım gıbı esya aldırıyorlar ona, evlerıne kadar goturuyor esım, eve gelıyor yemek yememıs bıle , bı tas yemek bıle vermemıs orda yemek yemeden ac ac gelmıs.

anlayısınız ıcın tesekkur edıyorum oncelıkle. bende nefretle doldugum ıcın futursuzca yazmıs olabılırım, cunku her hafta aılesıyle ılgılı yenı bır sey cıkıyor artık kaldıramıyorum, dedıgım gıbı destek hıc gormuyoruz aranıp sorulmuyoruz ( m )
askın gozu kordur dıycem ama benımkı artık enayılık derecesınde kor olmus anlasılan, aynen aıleler evlenıyor cıkmak gıbı deılmıs bu işler...
esımın bırazcık durumun farkına varmasını oncelıgının bız oldugunu, anlamasını aılesınede ona gore davranmasını beklıyorum ıstıyorum ama olmuyor, benımle kavga edıyor onlar ıcın.
umarım dedıgınız gıbı olurda benım tarafımda olur işallah...

Ben çok gördüm; eğitim almamış ama birçok eğitimli kişiden daha aklı başında, daha olgun, daha görgülü insanlar..
O yüzden tahsile bakmıyor bu işler....
Ama eşinizin ailesi kör cahilmiş demek..
Burda eğitimden bahsetmediğinizi biliyorum... Görgü anlamında diyorsunuz.
Ve evet... Görgü bambaşka bir şey.... Okuyan da olamıyor çoğu zaman. Kendini yetiştirmek çok önemli..
O yüzden aile çok önemli diyorum... Ve elbet mutluluğumuzda.....
Ben sizin kadar dayanıklı olamazdım herhalde. Ailesi yüzünden beni üzdüğünü bile bile aynı evde yaşayamazdım.. Orası doğru.. Ama çabalıyor musunuz? Eşinizin sevgisini ve aşkını geri kazanmaya?...
Her erkek ailesine biraz da olsa düşkündür.... Fakat kendi ailesini ihmal edecek kadar olmamalı bence.
Kavga etmemenizi öneririm.. Sakin sakin onu ele almayı deneyin...
Belki yola gelir..
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler....

Son düzenleyen: Moderatör:
malesef evet bıle bıle kabul ettım her seyı, lades dedım :(:(:
ayrı eve cıkamam şöyleki benım aılemın yakınında oturuyoruz, anlasılır ayrı evde oldugum dahası sımdı cocuk olunca da annem bakıcak bır sure en azından 1-2 yasına kadar. uzakta bır yerde otursaydık dedıgınız mantıklı ama onuda yapamam su durumda :(

Peki iyi bir işim var diyorsunuz. Eğer büyük bir şirket ya da devlet ise başka bir şehirde görevlendirilmek isteme imkanınız var mı? Hem böylece hazır bahaneniz de olur uzaklaşmak ve kafa dinlemek için?

Peki iyi bir işim var diyorsunuz. Eğer büyük bir şirket ya da devlet ise başka bir şehirde görevlendirilmek isteme imkanınız var mı? Hem böylece hazır bahaneniz de olur uzaklaşmak ve kafa dinlemek için?

baska bır ılde olsa aılem kabul etmez gıtmemı, var ole bır ımkanım ama aılem ıstemez, tek kızlarıyım. ıhtıyacın mı var der kabul etmezler karsı cıkarlar kı kucuk cocukla hele sımdı tek basıma baska yabancı bır sehre gıtmeyı bende goze alamam :(

o kadar bunaldım kı napmalıyım bılmıyorum arkadaşlar?
2 yıllık evlıyım, evlılık oncesı 4-5 sene arkadaslıgımız olmustu ama her evlılıkte oldugu gıbı ' evlılık cok başka çıkmak bambaşkaymıs' bunu malesef yaşayarak anladım.evlenırken aılem hıc ıstemedı evlenmemızı, ama sırf ben ıstıyorum dıye kırmamak ıcın kabul ettıler. SK aılesı kultursuz , egıtım gormemıs, dogru duzgun mesleklerı yok, bı gun bır yerde başka gun baska yerde calısan egıtımsız ınsanlar ( her anlamda egıtımsız ) bı okumus esım ıste ünv mezunu. bızımde değıl aıle , sulalede egıtımsız okumamıs yada belırgın bır ısı meslegı olmayan hıc kımse yoktur. çok sukur durumumuzda ıyı tum aılemızın.zaten onun anne baba ayrı, aıle kavramları yok, maddı olarak hıc bır seylerı yok, evlenırken bana hıc bır sey takmadılar bı nısanda ıncecık bır bılezık bıde dugunde ıncecık bılezık o kadar. aılesının ortaklasa bır evı var kırada ( bı varlıgı o,bı evı var kendıde kırada ) onu evlenırken oglu ıstedı 1-2 sene oturalım sonra ev alırız cıkarız vs dıe kabul edılmedı. benım aıleme hep hakaretler ettıler bız onları asagılıyormusuz , hakır goruyormusuz dıye. sonucta sorunlu bır sekılde evlendık malesef. aılemın dahası sulalemın tum karsı çıkmalarına rağmen ben evlendım.
ama şımdı cok pışmanım, aıleler tamamıyle çok farklı, onların tarafı bır gun sormuyor napıyorsuuz bı sıkıntınız varmı hıc bır sey sormuyorlar hanı onlara bır sey cıkmasın, aman onlardan bır sey ıstenmesın dıye, hıc konu bıle acılmıyor, ıslerı guclerı eglence dogumgunlerı, dugun dernek gezme. başka hıc bır sey bılmıyorlar. aıleler zaten gorusmuyor, dunurluk olayı yok, bayram seyran bıle bılmezler. benım aılemde bıraz gelenekselcıdır klasık bır aıleyız ama malesef kaderlerı tek kızlarının evlenmesı bıle olaylı oldu, ne dunurluk ılıskısı ne akrabalık ılıskısı var.esımın çalıştıgı ıste maası dusuk ,cok yuksek değil, ama sureklı arıyorlar bunu al sunu al dıye onlara sureklı esya alıyor. yada dogum gunum yok anneler gunum dıe tacız edıyorlar. esımde onların agzına bakıyor. her dedıklerını yapıyor. ama bız onlardan hıc bır konuda maddı manevı yardım gormuyoruz. 2 senelık evlılıkte 2 kere evımıze geldıler oda esımın zoruyla , ama başka her yere dugune , yardıma, hastaya vb gıdılıyor.ben hamıleyım bır kere bana gelmedı- sormadı da bır seye ıhtıyacın varmı dıye, yada ne yapılcak ne alındı bu cocuga , sız nerde dogum yapıcaksınız paranız varmı vs hıc bır sey sorulmuyor bıle aksıne ,onceden soylemıste ben cocuğa bakmam bana guvenmeyın ben hastayım vb dıye. bı tek cocukla ılgılı soyledıklerı bu olmus. tum bunlara ragmen esım hala onların her dedıgını yapıyor.
çok sukur benım maasım ıyı, ımkanmlarım ıyı ama ısımı sevmıyorum. sırf evlendım dıe sonrada bu cocuk oldu dıye ısten ayrılamadım. ozel sıgortam falan var ozel hastenelerde en ıyı sekılde bakılıyorum. esım sagolsun hıc elını cebıne atmıyor tabıkı. cocuga esya alıncak hep ben alıyorum. tamam maası az anlıyorum ama onda bır ıstekte yok.o bı tek kıra ıle faturaları oduyor, ben dıger seylere bakıyorum.benım hıssettıgım bunun maası yuksek bu yapsın, benım aldıgım maas ortada dıye dusunuyor bence. evlendıgımızden berı dıyorum işini degıstır dıye adam ıstemıyor, rahatını bozmuyor, 'ısını sevıyormus' ben sırf evlendım dıye ardındanda bu cocuk var dıye her gun nefret ettıgım ısıme gıdıyorum, nıye maası ıyı- olanakları ıyı dıe , bı aılem var dıye kı ben baba evınde olsam calısmam bıle hıc bır zorunlulugum yok.ama beyfendı bunu yapmıyor. o bekar olsada mecbur calıscak evlı olsada yıne calıscak. burda sıkıntıya gıren tum sorumlulukları alan benım .cocuk buyudunmude emınım tum maddı sorumlulugu bende olcak, aldıgı maas bellı cunku, de ben ne kadar bu ısı tek basıma goturebılırımkı? eg madem tek basımaysam burda nıe bu adamı bıde beslıyım.he dıyceksınız o zaman ne cocuk yaptın dıye ama cocuk nasıl oldu bızde anlamadık, korunurken cocuk oldu kı benım cocugum olma ıhtımalıde dusuktu bazı saglık nedenlerımden oturu. ogrenınce aldırmayı dusundum, dunya basıma yıkıldı ama sonra gunah dedım, ılk cocuk dedım, bıde bole sorunum varken bu mucıze dedım ama sımdı cok pışmanım. keske aldırsaydım da bundan boşansaydım.cocuk olunca bu kısı nasıl rol model olucak cocuga, nasıl bır gen tasıycak, dahası bu kısı nasıl egıtım verıcek, her seyı kendı aılesınde gordugu gıbı olcak , kaldıkı ben çok sukur her ne kadar dını gorevlerımı yerıne getıremesemde ınanclı bırıyım, mevluttur kurandır, cuma gunudur ramazandır bılırım. ama bunların hıc bırı esımde yok,ne kandıl bılır ne cuma gunu bılır ne oruc bılır. boyle bır ıkılık olan bır evde nasıl cocuk buyur?

napcam bılmıyorum, bu ısın sonu yok bugun olmasa yarın boşancaz bu bellı yanı, ama ıste boşanıp cocuklu bır sekılde eve donmek ıstemıyorum, bıde tum aılem karsı cıkmasına ragmen ben dırendım evlenıcem dıye onunda bı ezıklıgı olucak. hadı cocuk olmasa hıc sorun olmaz ama bıde cocukla baba evıne donenem. napcam bılmıyorum. kac kere dua ettım allahım su cocuk düşşün dıye, hemen bosanıcam bundan dıe ama olmadı.(bılıyorum gunah ama o kadar caresızımkı ):5:

Okurken öyle garipsedim ki anlatamam... Yazilacak cokkkk şey var her cumlenize verilecek cevap var... Kadinin allah bilir neyden ameliyat olacagini bile bilmiyosun dusmussun para maddiyat pesine yok cahiller cok egitimsizler yok fakirler. . Olabilir senin ailen egitimli maddi durumu iyi kulturlu olabilir ama uzgunum bunu soylerken ama size bisey verememis... Bosanma fikrini atin bi kenara azicik fedakarlik yapin ne olmus yani .. Madem esinizin maasi az her ne kadar ailesine yardim etmek istese de dogru durust yardim edemeyecek ki ... Herseyi kenara biraktim Siz iyisi mi o istemediginiz cocuk icinn yatin kalkin sukredinnn. O istemediğiniz canina kiymak istediğiniz sabi iç in yıllarca gece gündüz ağlayan insanlar var... Yazik gerçekten yazik... Boşanmak için ddoğru ddürüst bi nedenin bile yok bu kucuk daglari ben yarattim psikolojisinden kurtulmak icin bence bi psikologa gorunun derim..

Ben çok gördüm; eğitim almamış ama birçok eğitimli kişiden daha aklı başında, daha olgun, daha görgülü insanlar..
O yüzden tahsile bakmıyor bu işler....
Ama eşinizin ailesi kör cahilmiş demek..
Burda eğitimden bahsetmediğinizi biliyorum... Görgü anlamında diyorsunuz.
Ve evet... Görgü bambaşka bir şey.... Okuyan da olamıyor çoğu zaman. Kendini yetiştirmek çok önemli..
O yüzden aile çok önemli diyorum... Ve elbet mutluluğumuzda.....
Ben sizin kadar dayanıklı olamazdım herhalde. Ailesi yüzünden beni üzdüğünü bile bile aynı evde yaşayamazdım.. Orası doğru.. Ama çabalıyor musunuz? Eşinizin sevgisini ve aşkını geri kazanmaya?...
Her erkek ailesine biraz da olsa düşkündür.... Fakat kendi ailesini ihmal edecek kadar olmamalı bence.
Kavga etmemenizi öneririm.. Sakin sakin onu ele almayı deneyin...
Belki yola gelir..
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler....
aynen okumakla adam olunmyor, ne okumus etmıs ama ınsanlıktan gorguden bı haber kısıler var ınsan olamamıs.
malesef ıste bu aılede her anlamda egıtım almamıs, kendınıde yetıstırememıs kısıler.esım onceden boyle degıldı yada belkıde bunuda ben goremedım, ben aılesıne karsıı ıyıce soguyunca oda belkıde benden sogudu , yada dedıgım gıbı her zaman aılesı oncelıklıydıde ben farkında deıldım..
benımde malesef yapım yapmacık canım cıcım yapamıyorum, bunu bır yapabılsem sorun morun kalmaz, aılesınede ole davranabılırım ama ıste ıcımden gelmıyor, o kadar sogudum kı ne gormek ne duymak ıstıyorum. bıde ondan yardım ıstemememıze ragmen ben cocuga bakmam kım bakıcak dıye acıkca soylemesı her seyı ıyıce bıtırdı.

Son düzenleme:
soyledım sordum tabıkı ama oda aılesıne toz kondurmamak ıcın , arayı bulmak ıcın belkıde, hep arada dıyor bugun bızımkıler aradı varmı bır ıhtıyac dedı, hastanede ben kalıyım dedı annem vb dıye arada bana soyluyor tabı ben ınanmıyorum cunku ınsan hıc mı benı aramaz bana soylemez bunu, ogluna mı bı tek soyler. en basıtı anneler gunu dıye aradıgımda dahı bana hıc bır sey soylemıyor yada sormuyor ole havadan sudan , nasıl gıdıyor hamılelık vs dıye gecıstııyor, hastanede ben kalıyım kım kalıcak vb bır sey demezmı ınsan.yada bıze geldıgınde 2 senede 2 kere, hıc mı canlı canlı konusmaz demez, sankı hamıle deılmısım gıbı ole havadan sudan tamamıyle alakasız seylerden bahsedıyor, tv dır dızıdır artıstır bunları konusuyor.
elbette ılgı beklıyorum tabıkı, karsı tarafında tek oglu ama bu nasıl ılgısızlık anlamadım, tamam benı sevmıyor ıstemıyor anlıyorum ama madem oglunu cok sevıyorsun hıc mı dusunmuyorsun, bu kadın napıyor evde ıs yapıyormu yemek yapıyormu, benım oglum ac mı susuzmu dıye hıc dusunmuyor bu ınsan? dedıgım gıbı esya aldırıyorlar ona, evlerıne kadar goturuyor esım, eve gelıyor yemek yememıs bıle , bı tas yemek bıle vermemıs orda yemek yemeden ac ac gelmıs.

Kvdenzle acik acik konusun bence. A
Nl
atin duygularinizi belki oda sizden yakinlik bekliyordur. Konusun bakalom ne diyecek belki oda birşeye kirilmistur ondan uzak duruyordur.

Kvdenzle acik acik konusun bence. A
Nl
atin duygularinizi belki oda sizden yakinlik bekliyordur. Konusun bakalom ne diyecek belki oda birşeye kirilmistur ondan uzak duruyordur.

bıze geldıgınde nıe acık acık konusmadım dıye bende cok uzuldum sonra, soyleseydım her seyı dusuncelerımı çok pışman oldum.
bılmıyroum bundan sonra yuzyuze ole cok gelırmıyız , zaten dedıgım gıbı ben yogun calsıyorum gec cıkıyorum cok evde durmuyorum, bayram seyranda anca gıdebılıyorm oda gelmıyor zaten. ne zaman bır araya gelırız allah kerım

Bosanmak icin daha cok erken bence. Esinin eger maasi dusukse ve bu size anca yetiyorsa kimse kusura bajmasin ama annesinin ozel hastane masrafinikarsilamak xorunda degil. Babada hayatta galiba durumlari ne kadar kotuki her firsattta ogullarindan birsey istiyorlar. Annedir tamam ama edini dogacak bebegini ikinci plana attiramaz kimse.
Eger yardim etmesini istemiyorsan bosanmayi dusunmeden ince bunu soyle bence. Ne kadar yarfim sizi sarsmatacaksa o kadar etsin. Yok cok daha fazlasiniistiyorsa bi zahmet daha iyi bir is bulsun. Tembel erkekler cok dinir bozucu olur. Sen hamile halinle hicde calismak zorunda degilsin.
Kimseden ne yardim ne iyilik bekle. sukretki uzaktalar icli disli degilsiniz.
Hersey esinde bitiyoroturup guzelce konusman gerekiyor. Ailesininde sizinde yerini bilsin.

Yavrum polyanna ol biraz millet kaynanadan ceker seninki gelmiyomus bile su siteye sorsan tamami helal olsun der.sogudum diyosun hepi topu iki kere bir araya gelmissin zaten gormedigin adamdan ne diye sogursun,he madem sogudun ne diye dillendirip esini kendinden sogutursun...istemedim oldu dedigin cocugu Allah elinden bir alirsa ve bir daha yuzune bakmazsa yatacak yer bulamazsin...hamilelik psikolojisi ile irite olmussun iyice...nefretini oyle sacma bir usluple dokmussun ki kizlara gun dogmus saldirmislar..hayatta hicbir seye tskilmamangerektigi oogrenmelisin..bu arada yasinin kucuk oldugunu dusunuyorum.

Bence ailesini kafaya hiç takmayın siz eşinizle mutlu olmaya bakın öncelikle guzel guzel derdimizi anlatın eşinize eğer onlardan bu bahsettiğiniz şekilde ( nefretdolu) bahsederseniz haklıyken haksız duruma dusersiniz. Bende 2 yıllık evliyim benim de sizle durumum hemen hemen aynı biz evlenirken benim ailem koşturdu hep şimdide oyle hiç umurları değil. Mesela eşim iş değiştirdi ben işsizdim çıkarken iş yerinden parasını alamadı o ayı 5 kuruşsuz geçirdik ve bildikleri halde SORMADILAR BİLE. Ailesi dedikoducu benim ailemle uçurumlar var arada ama umrumda değil artık hiç biri ben eşimle mutluluğuma bakıyorum iş değiştirmeden once eşiminde maaşı dusuktu ben biraz baskı yaptım cesaret verdim değiştirmesi konusunda şimdi rshatız

o kadar bunaldım kı napmalıyım bılmıyorum arkadaşlar?
2 yıllık evlıyım, evlılık oncesı 4-5 sene arkadaslıgımız olmustu ama her evlılıkte oldugu gıbı ' evlılık cok başka çıkmak bambaşkaymıs' bunu malesef yaşayarak anladım.evlenırken aılem hıc ıstemedı evlenmemızı, ama sırf ben ıstıyorum dıye kırmamak ıcın kabul ettıler. esımın aılesı kultursuz , egıtım gormemıs, dogru duzgun mesleklerı yok, bı gun bır yerde başka gun baska yerde calısan egıtımsız ınsanlar ( her anlamda egıtımsız ) bı okumus esım ıste ünv mezunu. bızımde değıl aıle , sulalede egıtımsız okumamıs yada belırgın bır ısı meslegı olmayan hıc kımse yoktur. çok sukur durumumuzda ıyı tum aılemızın.zaten onun anne baba ayrı, aıle kavramları yok, maddı olarak hıc bır seylerı yok, evlenırken bana hıc bır sey takmadılar bı nısanda ıncecık bır bılezık bıde dugunde ıncecık bılezık o kadar. aılesının ortaklasa bır evı var kırada ( bı varlıgı o,bı evı var kendıde kırada ) onu evlenırken oglu ıstedı 1-2 sene oturalım sonra ev alırız cıkarız vs dıe kabul edılmedı. benım aıleme hep hakaretler ettıler bız onları asagılıyormusuz , hakır goruyormusuz dıye. sonucta sorunlu bır sekılde evlendık malesef. aılemın dahası sulalemın tum karsı çıkmalarına rağmen ben evlendım.
ama şımdı cok pışmanım, aıleler tamamıyle çok farklı, onların tarafı bır gun sormuyor napıyorsuuz bı sıkıntınız varmı hıc bır sey sormuyorlar hanı onlara bır sey cıkmasın, aman onlardan bır sey ıstenmesın dıye, hıc konu bıle acılmıyor, ıslerı guclerı eglence dogumgunlerı, dugun dernek gezme. başka hıc bır sey bılmıyorlar. aıleler zaten gorusmuyor, dunurluk olayı yok, bayram seyran bıle bılmezler. benım aılemde bıraz gelenekselcıdır klasık bır aıleyız ama malesef kaderlerı tek kızlarının evlenmesı bıle olaylı oldu, ne dunurluk ılıskısı ne akrabalık ılıskısı var.esımın çalıştıgı ıste maası dusuk ,cok yuksek değil, ama sureklı arıyorlar bunu al sunu al dıye onlara sureklı esya alıyor. yada dogum gunum yok anneler gunum dıe tacız edıyorlar. esımde onların agzına bakıyor. her dedıklerını yapıyor. ama bız onlardan hıc bır konuda maddı manevı yardım gormuyoruz. 2 senelık evlılıkte 2 kere evımıze geldıler oda esımın zoruyla , ama başka her yere dugune , yardıma, hastaya vb gıdılıyor.ben hamıleyım bır kere bana gelmedı- sormadı da bır seye ıhtıyacın varmı dıye, yada ne yapılcak ne alındı bu cocuga , sız nerde dogum yapıcaksınız paranız varmı vs hıc bır sey sorulmuyor bıle aksıne ,onceden soylemıste ben cocuğa bakmam bana guvenmeyın ben hastayım vb dıye. bı tek cocukla ılgılı soyledıklerı bu olmus. tum bunlara ragmen esım hala onların her dedıgını yapıyor.
çok sukur benım maasım ıyı, ımkanmlarım ıyı ama ısımı sevmıyorum. sırf evlendım dıe sonrada bu cocuk oldu dıye ısten ayrılamadım. ozel sıgortam falan var ozel hastenelerde en ıyı sekılde bakılıyorum. esım sagolsun hıc elını cebıne atmıyor tabıkı. cocuga esya alıncak hep ben alıyorum. tamam maası az anlıyorum ama onda bır ıstekte yok.o bı tek kıra ıle faturaları oduyor, ben dıger seylere bakıyorum.benım hıssettıgım bunun maası yuksek bu yapsın, benım aldıgım maas ortada dıye dusunuyor bence. evlendıgımızden berı dıyorum işini degıstır dıye adam ıstemıyor, rahatını bozmuyor, 'ısını sevıyormus' ben sırf evlendım dıye ardındanda bu cocuk var dıye her gun nefret ettıgım ısıme gıdıyorum, nıye maası ıyı- olanakları ıyı dıe , bı aılem var dıye kı ben baba evınde olsam calısmam bıle hıc bır zorunlulugum yok.ama beyfendı bunu yapmıyor. o bekar olsada mecbur calıscak evlı olsada yıne calıscak. burda sıkıntıya gıren tum sorumlulukları alan benım .cocuk buyudunmude emınım tum maddı sorumlulugu bende olcak, aldıgı maas bellı cunku, de ben ne kadar bu ısı tek basıma goturebılırımkı? eg madem tek basımaysam burda nıe bu adamı bıde beslıyım.he dıyceksınız o zaman ne cocuk yaptın dıye ama cocuk nasıl oldu bızde anlamadık, korunurken cocuk oldu kı benım cocugum olma ıhtımalıde dusuktu bazı saglık nedenlerımden oturu. ogrenınce aldırmayı dusundum, dunya basıma yıkıldı ama sonra gunah dedım, ılk cocuk dedım, bıde bole sorunum varken bu mucıze dedım ama sımdı cok pışmanım. keske aldırsaydım da bundan boşansaydım.cocuk olunca bu kısı nasıl rol model olucak cocuga, nasıl bır gen tasıycak, dahası bu kısı nasıl egıtım verıcek, her seyı kendı aılesınde gordugu gıbı olcak , kaldıkı ben çok sukur her ne kadar dını gorevlerımı yerıne getıremesemde ınanclı bırıyım, mevluttur kurandır, cuma gunudur ramazandır bılırım. ama bunların hıc bırı esımde yok,ne kandıl bılır ne cuma gunu bılır ne oruc bılır. boyle bır ıkılık olan bır evde nasıl cocuk buyur?

napcam bılmıyorum, bu ısın sonu yok bugun olmasa yarın boşancaz bu bellı yanı, ama ıste boşanıp cocuklu bır sekılde eve donmek ıstemıyorum, bıde tum aılem karsı cıkmasına ragmen ben dırendım evlenıcem dıye onunda bı ezıklıgı olucak. hadı cocuk olmasa hıc sorun olmaz ama bıde cocukla baba evıne donenem. napcam bılmıyorum. kac kere dua ettım allahım su cocuk düşşün dıye, hemen bosanıcam bundan dıe ama olmadı.(bılıyorum gunah ama o kadar caresızımkı ):5:

onumzdekı ay bı dogumun var/////cocugu aldır demek ıcın zaten cok gec
sıze onerım esıneı ısten ayrılcanızı maaasın da dogal olarak olmıcanı soyleyın
ıstersen ısınu degıstır cunku maas yetmıcek dıyın
ama ısten ayrılmıcan tabıkiiiii
ayrıca ısticeksın bol bol istemyı bılırsen neyın ne oldugunu gorucektır

otur hesapla gecen ay faturalar ev kırası ne kadar geldı dıye

kalan paradan bunun sıgara ıcıoa yada yol parasını cıkart bana para lazım almam geren su var para ver de
hıcte utanma
cunku sen ıstemessen onlar ıster
ıster allah ıster

valla daha girişte zaten bitirdin insanları...
bu kadar küçümsenebilir ancak insanlar...
sen nerenin prensesisin....

Back