• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAMİLEYİM. AMA HALA GÜVEN YOK :(

Bi çelişki var ama çözemedim.

Şu mesajdan sonra konu sahibi, size söylenecek en doğru şeyi burada yazamıyorum yasaklar sebebiyle.

Açık açık yalan söyleyerek, kocanız sizi aldattığı halde ve siz bunu o tarihte bildiğiniz halde, bir kadına kadın gibi olursan aldatılmazsın, benim kocam muhteşem mi yazdınız?

Yazıklar olsun size ve sizin gibi insanlara.

Şu an başka bir konuda yaşadıklarımız kader midir, yoksa tercihlerimiz midir diye konuşuluyor. Ben konu sahibinin eşi karakterinde bir erkekle konuşmayı hep o soru cümlesinden sonra kestim, bir daha ne aradım ne sordum ne de zerre pişmanlık duydum. Evet o yüzden herşeyle alakalı bir durum bu fakat önemli olan hatada ısrar etmemek, yoksa hatalarım olmadı mı oldu tabi ki hayatımda ama ben de sınırlarımla doğmadım yani, veya mükemmel/kusursuz bir ailem, çevrem falan olmadı, ne yüzden suçlayayım şimdi konu sahibinin geçmişini? hangisinde problem varsa devam ettirmesin onunla etkileşimini.

Olan olmuş bundan sonrasını ya kendi iyi yapar, ya da kendi çocuğunun hayatını kendi eliyle mahveder. Kızı olsa nasıl yetiştirmek istediğine kendi karar verecek değil mi? Ve bu konuda senden taviz isteyerek güven isteyen birinin suratına bile bakma demediği sürece, kızı da aynı hataları yapar, benimki hayatta kimseye güvenme diyordu mesela. Tamamen doğru mu değil, dediğini aynı şekilde devam ettirsem doğru düzgün insan ilişkim bile olmazdı. Veya sabrı nasıl öğrettilerse/biliyorsa bu yaşadıklarına katlanıyor işte. Başkalarının bizden daha iyi devam yaşamlarını nasıl idame ettirdiklerini merak edip öğrenmediğimiz ve kendi yaşamımızda uygulamadığımız sürece, üstüne suç atılacak şeylerin listesi bitmez sonuç olarak.

Şahsımca özellikle ''sınırlarımla doğmadım'' doğruluğu tartışılamaz bi cümle.
Fakat ben, baş etme kapasitesi az olan insanları vur abalıya misali yermek, aşağı çekmek yerine güçlendirmek gerektiğini düşünüyorum..

Hani mahallede konuşan falanca teyzeden farklı olmak için yapıcı eleştiriler yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Sizin şansınız kendinizi, gücünüzü keşfetmeniz olmuş. Bu beceriyi öyle ya da böyle kazanamamış kişilere yaşadıkları hayata layık görmek acımasızlıktan başka hiç bişey değil.
Bu arada Sizin yazdıklarınıza cevap niteliğinde söylemiyorum bunları yanlış anlamayın..

Fakat ben, baş etme kapasitesi az olan insanları vur abalıya misali yermek, aşağı çekmek yerine güçlendirmek gerektiğini düşünüyorum..

Hani mahallede konuşan falanca teyzeden farklı olmak için yapıcı eleştiriler yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Sizin şansınız kendinizi, gücünüzü keşfetmeniz olmuş. Bu beceriyi öyle ya da böyle kazanamamış kişilere yaşadıkları hayata layık görmek acımasızlıktan başka hiç bişey değil.
Bu arada Sizin yazdıklarınıza cevap niteliğinde söylemiyorum bunları yanlış anlamayın..

Yapıcı eleştiriler mi?

Konu sahibi zavallı ve kader kurbanı falan değil.

Aldatıldığını bildiği sırada başka bir kadına, benim kocam harika, kadın olan elinde tutar, beni hiç aldatmadı yazmış. Bu kadına mı yapıcı eleştiriler yapılacak?

Bahsettiğiniz refleks de bu sebeplerle oluşturuldu. Gururu onuru olmayan kadınlar gelip gelip bu forumda başka kadınlara kadınlık dersi veriyor. Benim evliliğim harika yazıyor. 5 gün sonra ortaya çıkıyor ki o da aldatılmış. Burada kötü niyetten başka bir şey var mı? Varsa açıklar mısınız?

Yoo yanlış anlamam tabi ki, mahallede konuşan teyzelerle büyüdüm ben. Hayatlarındaki sorunları ne yaparlarsa yaşamazlardı diye de çok düşündüm, elimden geldiğince uyguladım, yoksa şansa falan inanmıyorum. Baş etme kapasitesi az diye zaten birini yaftalayınca ne olacak ki? Daha önceki yorumda da söyledim, bundan sonrası kendi insiyatifi, neyi yapıcı eleştirici olarak anlar, neyi anlamaz kendi hayatı sonuç olarak. Ama layık falan değil bu yaşadığı hayata, doğacak çocuğu da, değiştirmezse kendi kaybeder.

Ben gurursuzluğu hamilelik hormonlariyla ve fedakarlıkla karıştırmayın diyorum. Bakın bir kadın dayak yiyor gerizekalı bir sebepten ötürü. Bebeğini kaybediyor buna saygı duyulmuyor. Adam sizi aldatiyor siz hala çocuğum için bosanmaktan vazgeçtim diyorsunuz. Hayır arkadaş bu fedakarlık değil gurursuzluk. Bu hamilelik hormonlarının tavana vurmasinin sonucu değil sizinde bildiginiz üzere saçma sapan bir hayat. Lütfen bebeginizi düşünüyorsanız bu adamdan uzak durun. Hamile kadına vuran adam normal hayatta neler yapar hele ki bebeginize. Lütfen aklınızı başınıza alın gurursuz olmayın bu kadar Lütfen.

Sürekli mankenlik yaptığıyla sosyal mesya hesabındaki hayranlarıyla övünen insan. Her şeyi becerip bir kocaya susup kalmasını benim aklım almıyor

Yapıcı eleştiriler mi?

Aldatıldığını bildiği sırada başka bir kadına, benim kocam harika, kadın olan elinde tutar, beni hiç aldatmadı yazmış. Bu kadına mı yapıcı eleştiriler yapılacak?

Bahsettiğiniz refleks de bu sebeplerle oluşturuldu. Gururu onuru olmayan kadınlar gelip gelip bu forumda başka kadınlara kadınlık dersi veriyor. Benim evliliğim harika yazıyor. 5 gün sonra ortaya çıkıyor ki o da aldatılmış. Burada kötü niyetten başka bir şey var mı? Varsa açıklar mısınız?

Ben konu sahibinin geçmiş yorumlarına bakmadım o yüzden şimdiki yazdıklarına yönelikti söylediklerim.. Yine de bir kadın olarak başka bir kadına onursuz demeye dilim varmıyor. Ha ayrılır, ayrılmaz, bi şans verir o kendi bileceği iş. Eşinin düzenli olarak psikoloğa gittiğini ve davranışlarını düzeltmek için çaba sarf ettiğini söylüyor buna rağmen içinde bulunduğu durumdan memnun olduğunu hiç sanmıyorum.
Belki de kocasına diğer üyeler gibi bin lanet yağdırsa bu kadar tepki almayacaktı..

Keşke bi niyetölçer icat edilse de iyi niyetli mi kötü niyetli mi anlayabilsek.
Zira 'niyet' kolayca zanda bulunarak anlaşılabilecek bir şey değil..

Ben konu sahibinin geçmiş yorumlarına bakmadım o yüzden şimdiki yazdıklarına yönelikti söylediklerim.. Yine de bir kadın olarak başka bir kadına onursuz demeye dilim varmıyor. Ha ayrılır, ayrılmaz, bi şans verir o kendi bileceği iş. Eşinin düzenli olarak psikoloğa gittiğini ve davranışlarını düzeltmek için çaba sarf ettiğini söylüyor buna rağmen içinde bulunduğu durumdan memnun olduğunu hiç sanmıyorum.
Belki de kocasına diğer üyeler gibi bin lanet yağdırsa bu kadar tepki almayacaktı..

Keşke bi niyetölçer icat edilse de iyi niyetli mi kötü niyetli mi anlayabilsek.
Zira 'niyet' kolayca zanda bulunarak anlaşılabilecek bir şey değil..

Yazdığım şeyle ilgili tek bir yorumunuz yok. Buradan niyetinizin sadece konu sahibini savunmak olduğunu anlayabildim mesela ben.

Diyorum ki size, ispatlı bir şekilde, konu sahibi başka bir kadına evliliğim harika kadın olan elinde tutar, hata sende yazmış. Aldatıldığını bildiği sırada.

Bunun herhangi bir izahı olması mümkün mü yoksa bilerek mi konuyu başka yere çekiyorsunuz?

Yazdığım şeyle ilgili tek bir yorumunuz yok. Buradan niyetinizin sadece konu sahibini savunmak olduğunu anlayabildim mesela ben.

Diyorum ki size, ispatlı bir şekilde, konu sahibi başka bir kadına evliliğim harika kadın olan elinde tutar, hata sende yazmış. Aldatıldığını bildiği sırada.

Bunun herhangi bir izahı olması mümkün mü yoksa bilerek mi konuyu başka yere çekiyorsunuz?

Konu sahibiyle herhangi bir arkadaşlık ya da akrabalık bağım yok; dolayısıyla duygusal bir bağım da olamaz. Yani savunuculuğunu yaptığım gibi anlaşılmış ya da ben kendimi yanlış ifade etmişim.
Sadece yapılan yorumların çoğunun yapıcılıktan uzak olduğunu , hatta hakarete vardığını düşünüyorum tepkim ona.

Bi önceki yorumda da söylediğim gibi konu sahibinin önceki yorumlarını bilmiyordum ve yazdıklarım, sizin destek olarak algıladığınız cümlelerim, konu sahibinin bu konuyla ilgili yazdıklarına yönelikti.

Konuyu çektiğimi düşündüğünüz yönü tam olarak anlamadım ama kasıt yok dediğim gibi..

Konu sahibiyle herhangi bir arkadaşlık ya da akrabalık bağım yok; dolayısıyla duygusal bir bağım da olamaz. Yani savunuculuğunu yaptığım gibi anlaşılmış ya da ben kendimi yanlış ifade etmişim.
Sadece yapılan yorumların çoğunun yapıcılıktan uzak olduğunu , hatta hakarete vardığını düşünüyorum tepkim ona.

Bi önceki yorumda da söylediğim gibi konu sahibinin önceki yorumlarını bilmiyordum ve yazdıklarım, sizin destek olarak algıladığınız cümlelerim, konu sahibinin bu konuyla ilgili yazdıklarına yönelikti.

Konuyu çektiğimi düşündüğünüz yönü tam olarak anlamadım ama kasıt yok dediğim gibi..

Ben şunu demek istiyorum aslında ama anlatamadım sanırım.

Belirttiğim olay hakkındaki yorumunuz nedir? Evet daha önce okumadınız ama artık biliyorsunuz. Bu durumda eski teziniz geçerli olabilir mi konu sahibi için?

Yapıcı eleştiriler mi?

Konu sahibinin bebeğimin odası diye koyduğu resimde googledan çalıntı. Muhtemelen aralarda kaynayan mankenım hayranlarım var, kocam o gun gıttı ustume ev aldı kısmı da sahte. Belki konu da sahte.

Bİ HATA EDİP DERDİMİ BURDA PAYLAŞTIM.
EKSİK VEYA KAFA KARIŞIKLIĞI YÜZÜNDEN BELKİ YANLIŞ ŞEYLER YAZMIŞ OLABİLİRİM BİLMEDEN.
AMA İNSANLAR BİRBİRLERİNİ ANLAMIYOR...
HAMİLELERİN DUASI KABUL OLURMUŞ.
BEN DE SEKİZBUÇUK AYLIK HAMİLE BİRİ OLARAK DUA EDİYORUM TÜM HAKARETLERİNİZE RAĞMEN
İNŞALLAH KİMSE YAŞADIKLARIMI YAŞAMAZ
amin

Ben şunu demek istiyorum aslında ama anlatamadım sanırım.

Belirttiğim olay hakkındaki yorumunuz nedir? Evet daha önce okumadınız ama artık biliyorsunuz. Bu durumda eski teziniz geçerli olabilir mi konu sahibi için?

Evet şimdi anladım ben ne söylemek istediğinizi.
Tabiki yapılanın doğruluğunu savunmayacağım..
Hiç kimse bir başkasının yaşanmışlıklarını kınamamalı, diline dolamamalı.
Keser döner hesabı olmuş ne yazık ki..

Konu sahibinin bebeğimin odası diye koyduğu resimde googledan çalıntı. Muhtemelen aralarda kaynayan mankenım hayranlarım var, kocam o gun gıttı ustume ev aldı kısmı da sahte. Belki konu da sahte.

Haklısınız, muhtemel.

Ben genelde konuların sahte olması veya olmamasıyla ilgilenmiyorum.

Çünkü neredeyse hepsi her gün olan ve olabilecek şeyler.

Ama birinin gidip de aldatılan bir kadına, kadın dediğin elinde tutar diye tavsiye vermesiyle ilgileniyorum. Çünkü bu basbayağı çirkin bir zihniyet ve gerçek düşünce olmasa o şekilde yazılamazdı.

Evet şimdi anladım ben ne söylemek istediğinizi.
Tabiki yapılanın doğruluğunu savunmayacağım..
Hiç kimse bir başkasının yaşanmışlıklarını kınamamalı, diline dolamamalı.
Keser döner hesabı olmuş ne yazık ki..

Öyle olmamış ki. Konu sahibi aldatıldığı halde yalan söylemiş o konuda. Ben kadın olduğum için elimde tuttum, sen de tutsaydın demiş. Ama o tarihte biliyormuş aldatıldığını, asla aldatılmadığını iddia etmiş.

Siz tam anlayamadınız bence.

nerede gördün resimleri pony?

benim de eşim daha önce evliydi
o 35 ben 24üm üstelik
3 tane de çocuğu var
ben de çok kıskanıyorum ama ona güvendiğimi de hissettiriyorum...
çünkü ona dedim ki eğer beni aldatırsan seni allaha havale ediyorum diye.
hatta beni aldatabileceğine inanmıyorum. çünkü bana aşırı bağlı..
o hata yapan herkesi tek kalemde siler düşünmeden. ama ben o kadar kavga etmeme rağmen bana çok bağlı.. sürekli de BENİ ASLA BIRAKMA. BU DÜNYADA HUZUR BULDUĞUM TEK KADINSIN diyor sürekli...
şuan 33 haftalık hamileyim. 22 haftalıkken doktor bebeğimiz için risk olduğunu, ya anneyi ya bebeği kurtarabileceğini söyledi sorun devam ederse diye. eve geldiğimizde konuştuk. bana dedi ki senin hayatın benim için en önemli şey ve benim için hiçbişeyin değeri yok senin yanında...
onun o desteği sayesinde şimdi ben de oğlumuz da çok iyiyiz...
KISACASI : ERKEKLER HUZUR ARAR Bİ KADINDA. EĞER ONA ARADIĞI HUZURU DOĞRU Bİ ŞEKİLDE VERİRSENİZ HİÇ Bİ KADINA BAKMAZ
Bunu konu sahibi bugün 15:30 civarı yazmış saat yanlış olabilir ama bugün yazmış. Ya esinizin size cok değer verdiği sevdiği yanlış, yada bu anlattıklarını yalan. Ayıp değil mi.. Çok uzulduk biz burda. Hani bize konuyu değiştirip mesaj yazmissin yalancı değilim demissin.! İnsanlar yalan söyler belki ama sizin burda yaptığınız insanların iyi niyetini suistimal etmek. Yapmayın ya.. Nolur yapmayın..

Back