Yanlış falan anlaşılmadı, adam torunu olunca daha beter yapışacak size, bu mesafeye devam edin diyoruz.Çüklü kaynana diyordum ben onakonu da yanlış anlaşıldı sanırım şu an ben rahatım mevzu bebekten sonra yaşanması muhtemel şeyler.
İşte insan kendisine sınır çizebiliyor de mevzu torun olunca ona karşı o sınırı koruyamıyorsun. Yani seviyorum torunumu görmek istiyorum derse ne diyeceksin bir şey diyemiyorsun. Sürekli iç içe yaşadıkları işin böyle gelip gitme kalma olayları sorun değil onlarda.
Siz sınır çizmek konusunda çok iyi değilsiniz bence.İşte insan kendisine sınır çizebiliyor de mevzu torun olunca ona karşı o sınırı koruyamıyorsun. Yani seviyorum torunumu görmek istiyorum derse ne diyeceksin bir şey diyemiyorsun. Sürekli iç içe yaşadıkları işin böyle gelip gitme kalma olayları sorun değil onlarda.
Tamam iste gundem kim olursa olsun adam garip dedim ben de. Simdi nasil cizdiysen torun olunca da cizebilirsin o zaman, sorun yok o halde.Sınır çizildi zaten bayağıdır yapmıyor duruldu. Şu an gündem torunu ben değilim. Onun için hevesleniyor ben sadece daha öncesinde bana da yaptığı için dolaylı etkileneceğimi yine bunalacağımı düşünüyorum
Sınır koymayı bilmiyorsunuz. Küserse küssün kazık kadar her herif alınırsa alınsın.Rahatsız ediciydi tabii ki diyorum ya laf da anlamıyor. Sevdiğinden yapıyormuş. Eşim en son annesiyle konuşmuştu sevmiyor kız bu kadar konuşmayı diye dediğim gibi aşır aşırı alıngan. Bana bile küsüyordu sonra kendi kendine barışıyordu şu an o yaptıklarını yapamıyor. Bazen kaynanam aradığında alır telefonu o kadar ama bebek doğunca yine görmek istiyoruz diye sürekli sürekli rahatsız edecek.
Torun diye ne değişiyor? Onu da siz yapmadınız mı? Sizin bebeğiniz, size ait değil mi? Bu ayrımı bilmiyorlarsa, anlamıyorlarsa ve saygı duymuyorlarsa hiç iletişim kurmayın daha iyi.İşte insan kendisine sınır çizebiliyor de mevzu torun olunca ona karşı o sınırı koruyamıyorsun. Yani seviyorum torunumu görmek istiyorum derse ne diyeceksin bir şey diyemiyorsun. Sürekli iç içe yaşadıkları işin böyle gelip gitme kalma olayları sorun değil onlarda.
İşim gücüm var, deyip neden kapatmadınız? Neden sonuna kadar dinlediniz? Eşiniz neden gerekli tepkiyi ver miyor? Söyleyeyim size yeni doğum yapmış daha kırkı çıkmamış bebeğinizi , dişardan geldiği ve yıkamadığı elleri ile kucağına alıp , öpecek . Siz doğumdan önce sert ve kesin bir dille konuşun. Aman kötü olmayalım, aman kırılmasın diye diye tepeye çıkartırsınız. Aranız iyi olsa sizi ve beneği darlayacak ve sizi sinir edecek , bari kötü olunda uzak dursun.Ya işte günlük ne olduysa anlatıyordu. Zaten konuşmayı seven biri. Ben de en başlarda bilemedim bir şey de diyemedim kendini de dinlettirecek birini buldu sürekli arayıp anlatıyordu. Aynısını halalarına da yapıyormuş. Eve gelir gelmez geçermiş yatağa o gün rehberde kim denk gelirse arar anlatırmış. Evlendikten sonra da bana sarmıştı işte.
İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Başka gelin var mı ailede varsa ona karşı nasıl? Eşine karşı nasıl davranıyor? Valla çekilecek dert değilMerhaba hanımlar. Umarım doğru bir şekilde kendimi aktarabilirim. Biraz da uzun olabilir kusura bakmayın. Şu an anlatacağım şey böyle düşünmeme sebep olan durumlar olacak. İnsan sevgiden de bunalır mı demeyin bunalıyor.
2.5 senelik evliym. Farklı kültürlerdeniz eşimle onlar daha iç içe yaşıyor. Benim evlilikte sıkıntım kayınpederim oldu. Sevgisini aşırı uçlarda yaşayan bir adam. İstemeye geldikleri akşamdan sonra artık bizim oldu kafasına girip gün aşırı beni arayıp saatlerce konuşuyordu. Aşırı bunaltmıştı beni. Açmayınca üst üste arıyordu sapık falan değil bu arada adam bu şekilde. Tam 1 sene bu adamla uğraştım uzaktan bile rahatsız etmeyi başarıyordu. Ben ne konuşayım seninle bu kadar dediğimde sen artık bizim oldun falan diyordu yaşlı da değil 55 yaşında henüz. Tebelleş olmuştu yani bana kimse de bir şey diyemiyordu adama küsüyordu anında çünkü. Bir şey diyene de yemedik gelinimizi seviyoruz işte diyordu. Eşim de bir şey diyemiyordu. Çok bunaltıcıydı yani. 1.5 sene sonunda kaza bela anladı artık hoşlanmadığımı bu kadar konuşmaktan. Her konuşmada da saçma sapan şeyler söylüyordu bana işte sizin mutlu olmanız bizi sevmene bağlı falan diyordu Allah var kaynanamdan böyle şeyler hiç duymadım hiç rahatsız etmedi beni. Eşime söylediğimde ne dediğini bilmiyor babam konuşmalarına takılma diyordu. Şu an daha rahatım şükür.
Nasipse de 1.5 aya doğumum var erkek bebek bekliyorum. Onu duyunca da ayrı havalara girdi soyunu sürdürecekmişim. Şimdi tutulmuyor. Sürekli hevesli bekliyormuş. Tabii ki sevmesi sevmemesinden daha iyi ona bir şey demiyorum. Ama sınırını bilen bir adam da değil. Şark sonrası onların olduğu ile gideceğiz daha 2 senem var ama tekrar başa saracağız ve bunaltacak diye gerilmeye başladım. Arada 900 km olmasına rağmen iki ayda bir geleceğim ben dayanamam falan diyor gelince de sabaha kadar oturtuyor beni. Dışarda gezdiği elbiselerle eve gelince çıkarmıyor bir daha uyurken çıkarıyor. Koltukta bacaklarını açıp yayılıp oturuyor. Mutfağa girdiğimde geliyor benle orda oturuyor. Şu an duruldu ama aynı şeyleri yaşayacağım diye korkuyorum. Bazen de abartma adam sevecek işte diyorum. Ama genel anlamda o sevginin derecesi beni korkutuyor. Bilmiyorum hamilelikten dolayı mı bu kadar büyüyor içimde
Haklısınız. Ama benim eşim sadece babasına değil herkese öyle ayıp olur, o niyette değildir nasıl diyeyim nasıl yapalım o kafada biri. Bir de türkü gibi herkesin ağzında kötülük yok sevdiğinden yapıyor arama rahatsız oluyor nasıl denir lafı dolandı durdu. En son ben sert şekilde konuşuyordum açmay açmaya reddede reddede anladı üstüne eşim de annesi ile konuşunca tebelleş olmayı bıraktı. Bir de herkese böyle sıkılıyor kimi arasam diye rehbere bakıyor. Şimdi aynısı olsa bu sefer torununu da sevemeyecek mi diyecekler.Sizin eşiniz de tuhaf.
Bu ne canım. Çekilir mi? Kocanızın babasına uyarıda bulunması lazım.
Benim kayınpederim çok geveze, saçma sapan sohbetler eden bir tiptir. Biraz da agresif, ben erkeğim her şeyi söylerim kafasındaydı. Bebeğim ufakken bebekle ilgili bir konuda çok fena kavga ettik. O gün bugündür selam sabahı kestim. Kocam da sen küstün rahatladın en azından aynı muhabbetleri çekmiyor der, barışma sakın da der. Bu sayede gelmesi gitmesinden de kurtuldum.
Siz de isterseniz sınırı çizersiniz. Ama kocanız da o cesaret yok bence.
Ayrıca asıl çocuk olunca sınırı korumanız lazım. Benim kayınpeder bir kaç kere tatlı verecek oldu daha şekerli şey vermezken, direkt çocuktan alıp çöpe attım. Artık su verseler bana soracak kıvama geldiler.
Asıl annenin çocuğunu koruması gerekiyor. Duruşunuz olmalı böyle olmaz.
Zaten şu an öyle bir şikayetim yok ki. Rahatsız etmiyor aylardır. Ama torun olunca dolaylı yoldan yine etkileneceğim. Bunu nasıl koruyabilirim. Yani bu sefer bana direkt yapılan bir şey olmayacak. O yüzden çok şikayetlerimde haklılık payım olmaz gibi geliyor. En azından dışardan bakılınca. Torunu çok seviyor bunalıyorum diyen biri biraz tuhaf geliyor insana.Bu da ayrı bir sapıklık değil mi? İlla ki cinsi mi olması lazım? 900km öteden adam bu şekilde haddini bilmiyor aynı şehirde çat kapı gelecek. Bı üye vardı kv annesinin kapısını 1.5 saat yumruklamış,v26 kez aramış, aynı ona benziyor.
Rahatsız olduğunuz bir şeyi " o öyle biri" diyerek katlanmak zorunda değilsiniz. Sizde "böyle birisiniz" neden kp ve eşiniz size değil de ona tolerans istiyor sadece?
Zaten doğumdan bir süre sonra kendi ailemle kalacağım. O anlayışla karşılandı. Onun dışında kendimi toparladığımda gelsin kalsın görsün torununu da. Düşündüğünüz kadar pasif değilim aslında. Çok da evi terk etme noktasına getirmişliğim var zamanında. Eşim anlıyordu çoğu zaman. Ama işte hevesli zamanla düzelecek, kötü niyeti yok vs uzadı gitti. En son arkadaşı gibi her aklımda estiğinde arayınca çıldırdım açtım görüyorum aradığını müsait değilim demek ki ısrarla ne arıyorsun dedim daha da o son oldu öyle eşim de annesiyle konuştu. Bizim gibi büyütülmedi onlar farklı yaşıyor babamı idare etmek zorunda değil vs dedi öyle de düştü adam yakamdan şimdi 5 dk konuşur ya da konuşmaz. Ama işte torunu oldu mu gelip gitme artacak yine.İşim gücüm var, deyip neden kapatmadınız? Neden sonuna kadar dinlediniz? Eşiniz neden gerekli tepkiyi ver miyor? Söyleyeyim size yeni doğum yapmış daha kırkı çıkmamış bebeğinizi , dişardan geldiği ve yıkamadığı elleri ile kucağına alıp , öpecek . Siz doğumdan önce sert ve kesin bir dille konuşun. Aman kötü olmayalım, aman kırılmasın diye diye tepeye çıkartırsınız. Aranız iyi olsa sizi ve beneği darlayacak ve sizi sinir edecek , bari kötü olunda uzak dursun.
Ben ilk bir kaç hafta misafir istemiyorum , geleceğiz diye beni aramayın, diye sertçe konuşun . Eğer derse benim torunum, ben doğuruyorum o zaman söz hakkı benim deyin geçin.
Kocanız da laf söylerse sert çıkın , bağırın çağırın. Kocanız belliki ‘ aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza bey’ diyen bir insan. Siz sorun çıkartın, cinnet geçirin, sorun çıkartın ki , sizin sözünüzü dinlesin.
Ezik , sessiz ve kibar olursanız, aman boşver, aman yaşlı, aman bişey olmaz der.
Ben tek gelinim. Onun dışında bi amcası daha kayınpederim gibi. Onun kızı da yok sevindirik olup gelini bunaltıyordu o da. Ama onunki daha farklıydı sürekli hediyeler alıp giderdi. Bundan bir şey istesen ortalıktan kaybolur. Eşime karşı da öyle. Sürekli ararlar. Tabii onu tutmuyorlar çok güya benim onlara alışmam lazımmış. Konuşmazlarsa sevilmediğimi düşünürmüşüm. Başımız ağrısa bir hafta geçti mi diye arıyordu. Onun ağrıyınca ben aramasam küsüyordu. Ay değişik.İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Başka gelin var mı ailede varsa ona karşı nasıl? Eşine karşı nasıl davranıyor? Valla çekilecek dert değil
O zaman eşinle konuşup bir sınır çizin çekilecek dert değilBen tek gelinim. Onun dışında bi amcası daha kayınpederim gibi. Onun kızı da yok sevindirik olup gelini bunaltıyordu o da. Ama onunki daha farklıydı sürekli hediyeler alıp giderdi. Bundan bir şey istesen ortalıktan kaybolur. Eşime karşı da öyle. Sürekli ararlar. Tabii onu tutmuyorlar çok güya benim onlara alışmam lazımmış. Konuşmazlarsa sevilmediğimi düşünürmüşüm. Başımız ağrısa bir hafta geçti mi diye arıyordu. Onun ağrıyınca ben aramasam küsüyordu. Ay değişik.
Doğum sonrası istemediğimi belirttim gelirlerse uzun yok kalacaklar muhtemelen. Anlayışla karşıladı eşim bir şey demedi toparlanınca gelirler dedi. Ya da gelirler anne babamın evinde ziyaret edip geri oğullarıyla dönerler aileme yakınım çünkü şu an bilemiyorum o kısmı nasıl olur.2 sene sonra memlekete gitmeyeceksiniz o zaman.
Eşiniz de kabul edecek bunu. Siz onun anormal tavırları olan babasını çekmek zorunda mısınız? Sürekli aramak, eve gelince sabaha kadar uyutmamak, evde sürekli yanınıza gelmesi normal değil bunlar. Sapık değil demişsiniz, bir şekilde sağlıksız bir ruh haline girmiş sizinle ilgili. Eşinizin buna engel olması gerekirdi en bastan. Bu sınırı koyamamış. adamın lafıyla memlekete gitmeyin. Çocuktan sonrası da gelmeler fazla olursa sessiz kalmayın. İnsan gibi gelip gitseler neyse, gelip başınızda bekleyecek. Doğum sonrası da hemen gelmesin. Adam lohusalik, emzirme falan bunlarda da sınırı tanıyıp, kendi halinde durmaz muhtemelen.
Takıntılı zaten. Mesela biri bir hastalığını anlatıyor eğer kendinde de bir belirti varsa evdekileri darlıyor hastayım diye.Adam sorunlu belli . Hayır sapık değildir . Öyle olsa Onu hissederdiniz bunca zaman . Ama kafa da sağlam değil . İnsanları takıntı yapıyor .
Aslında en iyisi psikolojik yardım alması. Hobi edinmesi . Arkadaş çevresi kurması . Yani o yaşta ki adam psikolog falan kabul etmez tabi . İdare etmek zor .
Aynı şeyi bir daha yapın, sağlam bir azarlama, bir küçük cinnetçik herşeyi çözer. Kendi ailenin kalmasını uzattıkça uzat. Eşinin aile gelmeden önce kayınvalideni ara, işte çocuğu çok fazla ellemeyin, ellemeden önce ellerinizi yıkayın, doktor öyle söyledi , hastalık var aman çok dikkat et dedi. Ya da kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi hikayeler anlatın. İşte bir haber okudum , çocuğu gelen yakın akrabası öpmüş , çocuk mikrop kapmış ve özürlü olmuş diye( gerçek bu olay , haberlere çıktı) ne kadar korkunç di mi babacım çok dikkatli olmak lazım gibi.Zaten doğumdan bir süre sonra kendi ailemle kalacağım. O anlayışla karşılandı. Onun dışında kendimi toparladığımda gelsin kalsın görsün torununu da. Düşündüğünüz kadar pasif değilim aslında. Çok da evi terk etme noktasına getirmişliğim var zamanında. Eşim anlıyordu çoğu zaman. Ama işte hevesli zamanla düzelecek, kötü niyeti yok vs uzadı gitti. En son arkadaşı gibi her aklımda estiğinde arayınca çıldırdım açtım görüyorum aradığını müsait değilim demek ki ısrarla ne arıyorsun dedim daha da o son oldu öyle eşim de annesiyle konuştu. Bizim gibi büyütülmedi onlar farklı yaşıyor babamı idare etmek zorunda değil vs dedi öyle de düştü adam yakamdan şimdi 5 dk konuşur ya da konuşmaz. Ama işte torunu oldu mu gelip gitme artacak yine.