Hamilelikten dolayı büyütüyor olabilir miyim ?

Çüklü kaynana diyordum ben ona konu da yanlış anlaşıldı sanırım şu an ben rahatım mevzu bebekten sonra yaşanması muhtemel şeyler.
Yanlış falan anlaşılmadı, adam torunu olunca daha beter yapışacak size, bu mesafeye devam edin diyoruz.

Torun da olsa sınırlar korunmali, ebeveyler de rahatsiz edilmemeli. Onlarda ic ice yasamak normal olabilir bu bunu ayni sekilde yapmaniz gerektigi anlamina gelmez

Siz sınır çizmek konusunda çok iyi değilsiniz bence.

Tamam iste gundem kim olursa olsun adam garip dedim ben de. Simdi nasil cizdiysen torun olunca da cizebilirsin o zaman, sorun yok o halde.

Sınır koymayı bilmiyorsunuz. Küserse küssün kazık kadar her herif alınırsa alınsın.

Torun diye ne değişiyor? Onu da siz yapmadınız mı? Sizin bebeğiniz, size ait değil mi? Bu ayrımı bilmiyorlarsa, anlamıyorlarsa ve saygı duymuyorlarsa hiç iletişim kurmayın daha iyi.

Çocuğu ailesi anne babası yönetir, onların kararlarına seçimlerine göre hareket eder herkes.

Siz böyle düşünürseniz tabii ki haddini yine aşacak.

Benim kayınpederim de beni çok sever. Anlaşamadığımız çok konu var aslında zıt karakterdeyiz ama bende onu severim.
Bizde ara ara konuşuruz, içimden gelir ararım o da yapar ama sizinki gerçekten aşırı rahatsız edici okurken çok bunaldım.
Onların olduğu ile gitmeme şansınız varsa bence gitmeyin

İşim gücüm var, deyip neden kapatmadınız? Neden sonuna kadar dinlediniz? Eşiniz neden gerekli tepkiyi ver miyor? Söyleyeyim size yeni doğum yapmış daha kırkı çıkmamış bebeğinizi , dişardan geldiği ve yıkamadığı elleri ile kucağına alıp , öpecek . Siz doğumdan önce sert ve kesin bir dille konuşun. Aman kötü olmayalım, aman kırılmasın diye diye tepeye çıkartırsınız. Aranız iyi olsa sizi ve beneği darlayacak ve sizi sinir edecek , bari kötü olunda uzak dursun.
Ben ilk bir kaç hafta misafir istemiyorum , geleceğiz diye beni aramayın, diye sertçe konuşun . Eğer derse benim torunum, ben doğuruyorum o zaman söz hakkı benim deyin geçin.
Kocanız da laf söylerse sert çıkın , bağırın çağırın. Kocanız belliki ‘ aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza bey’ diyen bir insan. Siz sorun çıkartın, cinnet geçirin, sorun çıkartın ki , sizin sözünüzü dinlesin.
Ezik , sessiz ve kibar olursanız, aman boşver, aman yaşlı, aman bişey olmaz der.

İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Başka gelin var mı ailede varsa ona karşı nasıl? Eşine karşı nasıl davranıyor? Valla çekilecek dert değil

2 sene sonra memlekete gitmeyeceksiniz o zaman.
Eşiniz de kabul edecek bunu. Siz onun anormal tavırları olan babasını çekmek zorunda mısınız? Sürekli aramak, eve gelince sabaha kadar uyutmamak, evde sürekli yanınıza gelmesi normal değil bunlar. Sapık değil demişsiniz, bir şekilde sağlıksız bir ruh haline girmiş sizinle ilgili. Eşinizin buna engel olması gerekirdi en bastan. Bu sınırı koyamamış. adamın lafıyla memlekete gitmeyin. Çocuktan sonrası da gelmeler fazla olursa sessiz kalmayın. İnsan gibi gelip gitseler neyse, gelip başınızda bekleyecek. Doğum sonrası da hemen gelmesin. Adam lohusalik, emzirme falan bunlarda da sınırı tanıyıp, kendi halinde durmaz muhtemelen.

Adam sorunlu belli . Hayır sapık değildir . Öyle olsa Onu hissederdiniz bunca zaman . Ama kafa da sağlam değil . İnsanları takıntı yapıyor .
Aslında en iyisi psikolojik yardım alması. Hobi edinmesi . Arkadaş çevresi kurması . Yani o yaşta ki adam psikolog falan kabul etmez tabi . İdare etmek zor .

Haklısınız. Ama benim eşim sadece babasına değil herkese öyle ayıp olur, o niyette değildir nasıl diyeyim nasıl yapalım o kafada biri. Bir de türkü gibi herkesin ağzında kötülük yok sevdiğinden yapıyor arama rahatsız oluyor nasıl denir lafı dolandı durdu. En son ben sert şekilde konuşuyordum açmay açmaya reddede reddede anladı üstüne eşim de annesi ile konuşunca tebelleş olmayı bıraktı. Bir de herkese böyle sıkılıyor kimi arasam diye rehbere bakıyor. Şimdi aynısı olsa bu sefer torununu da sevemeyecek mi diyecekler.

Zaten şu an öyle bir şikayetim yok ki. Rahatsız etmiyor aylardır. Ama torun olunca dolaylı yoldan yine etkileneceğim. Bunu nasıl koruyabilirim. Yani bu sefer bana direkt yapılan bir şey olmayacak. O yüzden çok şikayetlerimde haklılık payım olmaz gibi geliyor. En azından dışardan bakılınca. Torunu çok seviyor bunalıyorum diyen biri biraz tuhaf geliyor insana.

Zaten doğumdan bir süre sonra kendi ailemle kalacağım. O anlayışla karşılandı. Onun dışında kendimi toparladığımda gelsin kalsın görsün torununu da. Düşündüğünüz kadar pasif değilim aslında. Çok da evi terk etme noktasına getirmişliğim var zamanında. Eşim anlıyordu çoğu zaman. Ama işte hevesli zamanla düzelecek, kötü niyeti yok vs uzadı gitti. En son arkadaşı gibi her aklımda estiğinde arayınca çıldırdım açtım görüyorum aradığını müsait değilim demek ki ısrarla ne arıyorsun dedim daha da o son oldu öyle eşim de annesiyle konuştu. Bizim gibi büyütülmedi onlar farklı yaşıyor babamı idare etmek zorunda değil vs dedi öyle de düştü adam yakamdan şimdi 5 dk konuşur ya da konuşmaz. Ama işte torunu oldu mu gelip gitme artacak yine.

İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Başka gelin var mı ailede varsa ona karşı nasıl? Eşine karşı nasıl davranıyor? Valla çekilecek dert değil
Ben tek gelinim. Onun dışında bi amcası daha kayınpederim gibi. Onun kızı da yok sevindirik olup gelini bunaltıyordu o da. Ama onunki daha farklıydı sürekli hediyeler alıp giderdi. Bundan bir şey istesen ortalıktan kaybolur. Eşime karşı da öyle. Sürekli ararlar. Tabii onu tutmuyorlar çok güya benim onlara alışmam lazımmış. Konuşmazlarsa sevilmediğimi düşünürmüşüm. Başımız ağrısa bir hafta geçti mi diye arıyordu. Onun ağrıyınca ben aramasam küsüyordu. Ay değişik.

O zaman eşinle konuşup bir sınır çizin çekilecek dert değil

Doğum sonrası istemediğimi belirttim gelirlerse uzun yok kalacaklar muhtemelen. Anlayışla karşıladı eşim bir şey demedi toparlanınca gelirler dedi. Ya da gelirler anne babamın evinde ziyaret edip geri oğullarıyla dönerler aileme yakınım çünkü şu an bilemiyorum o kısmı nasıl olur.
Ama rahatsız olduğumu belirtmesem muhtemelen ona da gelirlerdi tutturmuşlar ben de onların kızıyım o da benim babam. Her şey normal onlar için. Gerek yok cidden. Hevesli hevesli diye diye beni de delirtmişlerdi kayınpederlerin gelin hevesi de yeni moda oldu.

Takıntılı zaten. Mesela biri bir hastalığını anlatıyor eğer kendinde de bir belirti varsa evdekileri darlıyor hastayım diye.
Bir gün bana sen artık bizimsin anne baban geride kaldı dedi ilk nişanlılığımda kimse geride kalmadı sen eşim için geride kaldıysan ancak benimkiler de öyle geri de kalır bir daha bana böyle bir şey söyleme dedim. O gün sabaha kadar uyuyamamış onları sevmiyormuşum neden öyle demişim. Yani düşünüyor çok. Defalarca dedim psikoloğa götürün diye çok ayıp bir şey onlarda bu. O aralar da bana takılmıştı işte. Biletin alalım gel biraz bizle vakit geçir diyordu gitmeyince bizi sevmiyor diye üzülüyordu.

Torunu olduğunda da sizin istemediğiniz her şeyi yapacak. Bi yorumda bana yapılmadığı için şikayetlerde haklılık payım olmaz demişsiniz. O sizin bebeğiniz ve korumak zorundasınız. Bu adama bi dur denmesi lazım. Ben de sizinki kadar olmasa da aşırı bunaltan bi kp ye sahibim ve kendimle ilgili sınırı çizmiştim. Oğlum olunca saçma sapan hareketler yaptı kavga ettim. Küsmedik ama durması gereken yeri öğrendi.

Aynı şeyi bir daha yapın, sağlam bir azarlama, bir küçük cinnetçik herşeyi çözer. Kendi ailenin kalmasını uzattıkça uzat. Eşinin aile gelmeden önce kayınvalideni ara, işte çocuğu çok fazla ellemeyin, ellemeden önce ellerinizi yıkayın, doktor öyle söyledi , hastalık var aman çok dikkat et dedi. Ya da kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi hikayeler anlatın. İşte bir haber okudum , çocuğu gelen yakın akrabası öpmüş , çocuk mikrop kapmış ve özürlü olmuş diye( gerçek bu olay , haberlere çıktı) ne kadar korkunç di mi babacım çok dikkatli olmak lazım gibi.
Size diğer tavsiyem , yeni doğum yapmışken , onlar rahatsız olmasın diye , kendi ve bebeğinizin rahatını bozmayın. Örneğin emzirmeniz lazım, gidipte odalara kapanmayın. Kayınpederinize , ben şimdi emzircem, siz başka odaya geçin deyin. Sürekli çocukla ilgilenin. Bi iş yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…