Hamilelikte naz niyaz

ben de son ana kadar herşeyimi yaptım. sadece ilk 10 hafta bulantıdan yemek yapamadım. çalıştığımız için bir akşam yemeği oluyordu. onda da eşim menemen yapıyordu, kavun karpuz kesiyorduk, ara da mangal yapıyordu, bazen de dışarda yiyorduk. ama son 30 hafta bir fiil çalıştım. hatta doğum sancım başladığında ben sarma sarıyordum :D
çok da abartıp tiksindirmemek gerek. bir de cnm incir istemişti (mevsimi geldi diye yazdım) aradık taradık bulamadık. sonra 5-6 aylıktım markete gittim aaa incir onu da kendim alıp yedim. bu kadardı aşermem.

merhaba arkadaşlar hamileliğimin son ayındayım. İlk aylardaki bulantılar hariç hamileliğim kolay geçiyor çok şükür. Ne aşerdim gece eşimi bi yere gönderdim , ne elim ayağım şişti karnım bile 6 aylık kadar anca var. Uykulu ya da halsiz bile değilim. Kısacası etrafımdakilerin anlattığı gibi bir hamile olmadım. Dolayısıyla her işimi kendim yaptım. İşten ayrıldıktan sonra da yemek bulaşık her şey iyice üstüme kaldı. Canım meyve istediyse gittim soydum yedim kocamdan bişe istemedim.
Şimdi pişman olmaya başladım sanki. Herkes hamileyken naz yapmazsan pişman olursun ben senin yerinde olsam yayıla yayıla otururum yemek yapmam diyorlar ama benim içim rahat etmiyor eşim geldiğinde yapmadım halim yoktu diye nazlanmaya. Tabiki daha çabuk yoruluyorum ama dinlenince geçiyor. Diyeceğim şey ilerde pişman olur muyum ben niye yata yata bi hamilelik geçirmedim diye. Arkadaşım su için bile eşini kaldırıyodu ya da ayakkabı bağlatıyodu bunları yapmalı mıyım sizce tecrübeli kk hanımları. Son bi ayın kaldı:) teşekkürler
bende yaptırmazdım. herkesine göre degil bu. sebebsiz yere nazlar. agrıın olur düşük riskin olur o zman yatarsın ama hic bir şey yokkken sacma

Valla zaten Mahmut abilerden biri burada verilen taktikleri okuyorsa, sahiden hasta olan eşinin naz için rol yaptığını düşünebilir.

Yardımcı olan erkek her zaman yardımcıdır eşine, bunun hamileliği, lohusalığı ,hastalığı yoktur. Sorumlulukları bilen bir erkek eşine yardımcı olmak için hamile olmasını beklemez. Bende çok rahat bir hamilelik geçirdim, ki mide bulantım dahi olmadı.Çalışmaya devam ettim, gezmeye devam ettim. Doğumdan önceki akşam mutfağın camı unutulmuş diyerek cam siliyordum. Ne ekstra fazladan iş yaptım, ne gereksiz saçma nazlar. Eşimde normal hayatına devam etti, sırası geldi temizliğe yardım etti, sırası geldi yemek yapma dışarıda yiyelim dedi. Bunları zaten hamile kalmadan önce de yapıyordu. Annelik ve babalık hormonlarla ilgilidir, kadın bebeğini kendi içinde taşır, ilk günden hisseder anneliği, siz nazla kaprisle eşinizi babalığa hazırlamazsınız, aksine bıktırırsınız. Babalar, baba olduklarını tam olarak çocuğunuz 2 yaşına geldiğinde hissederlermiş. Ayrıca sağlık durumunuz yerindeyse, kimsenin size hizmet etme zorunluluğu yok. Sezaryen ile doğum yaptım, hastaneden çıktım evimde ev süpürdüm, bebeğim 20 günlüktü annem " ben sana bakmaya geldim ama sen yatmadın bile,ben gidiyorum" dedi. Gitti. Kendinizi zorla aciz göstermenin anlamı yok, ya da bana öyle görünüyor. Kimseye güçsüz ve muhtaç görünmekten hoşlanmam. Gerçekten hastaysam hastayımdır, değilsem rol yapmaya karşı tarafı kullanmaya gerek yok.
Tebrik ediyorum sizi.. Gercekten çok şanslı bir eşiniz var .

Pekçok tıbbı sebepten 9 ay yatarak hamilelik süreci geçirmek zorunda olan istisnai gebeler olmasına rağmen özünde hamilelik bir hastalık değildir. Hastalık gibi bir durum yoksa, yani gerekmiyorsa karşı tarafa sırf çocuğunu taşıyorum diye, adamın anasından emdiği sütü burnundan getirmeyi bir türlü anlamayacağım. 9 aylık saltanat için ilişkiler yıpranıyor, adamlar haklı olarak bıkıyor.
Ama Yaptırılan şey iki temizlik vs ise hayat müşterek bunun erkek tarafından normal zamanda da yapılması gerekiyor, orası ayrı. sorgulanması gereken şey bu paylaşımın neden normal zamanda da yapılmadığı..

merhaba arkadaşlar hamileliğimin son ayındayım. İlk aylardaki bulantılar hariç hamileliğim kolay geçiyor çok şükür. Ne aşerdim gece eşimi bi yere gönderdim , ne elim ayağım şişti karnım bile 6 aylık kadar anca var. Uykulu ya da halsiz bile değilim. Kısacası etrafımdakilerin anlattığı gibi bir hamile olmadım. Dolayısıyla her işimi kendim yaptım. İşten ayrıldıktan sonra da yemek bulaşık her şey iyice üstüme kaldı. Canım meyve istediyse gittim soydum yedim kocamdan bişe istemedim.
Şimdi pişman olmaya başladım sanki. Herkes hamileyken naz yapmazsan pişman olursun ben senin yerinde olsam yayıla yayıla otururum yemek yapmam diyorlar ama benim içim rahat etmiyor eşim geldiğinde yapmadım halim yoktu diye nazlanmaya. Tabiki daha çabuk yoruluyorum ama dinlenince geçiyor. Diyeceğim şey ilerde pişman olur muyum ben niye yata yata bi hamilelik geçirmedim diye. Arkadaşım su için bile eşini kaldırıyodu ya da ayakkabı bağlatıyodu bunları yapmalı mıyım sizce tecrübeli kk hanımları. Son bi ayın kaldı:) teşekkürler

Bence doğru yapmışsınız bazi kadinlar sirf çalışıyorum diye adamlara olanca eziyet ediyor hamilelik durumum henuz yok ama ben esime kiyamiyorum isten cok yorgun geliyor yardim etmiyor mu tabi ediyor ama o da hastalik mesgul olma vs durumlarinda boyle seyleri kullanmak yanlis geliyor bana empati yapmak lazim.

Eğer esiniz isten gelip direk yatan elini birseye surmeyen bir adamsa birazcik nazlanin cunku ilerde bebeginiz dogdugunda herseye siz yetisemezsiniz ufak ufak alistirin eşinizi benim gorusum bu yonde :)

Cok buyuk bi pismanlik gercekten:KK51:
Insan naz yapayim diyerek yapmaz, o an gelisir.. Hem isini gorebiliyosan kimseyi nazla triple zorlamaya gerek yok; hatta hic bi zaman durduk yere tribin manasi yok..
Ara sira esin simartir, veya kotusundur isi gucu yapar, o ayri.. Ama naz yapsam mi demek gercekten cok sacma..

Bu planlayarak yapılacak bir şey mi?

Her saniyesi naz yapmakla geçenleri de anlamıyorum, kocamdan hiçbir şey istemedim diyenleri de.

Yemek yapmadığım da çok oldu, suyuma kadar da verdi bazen.
Ama çok enerjiktim de yapmadım değil tabii ki, benden çok çalışıyor ama adam benden enerjik, ne yapayım.

illa hamile olmana gerek yok ki bunlar için
ben suyu eşimden isteyip evde yemek yapmıyorum, ayakkabılarımı da ona bağlatıyorum. geceleri de aşeriyorum bakkala falan yolluyorum
ve hamile değilim :D
.
bi gün hamile olursam onu hayattan soğutacak derecede işkence edicem
ben bir doğuruyosam ona bin doğurtucam hahahhaha yaşasın kötülük :KK62:

Bana naz yaptığım söyleniyor. Yok ya harbi halsizim ben. Popom kalmıyor. yorulduğumda ağrım oluyor. Eğileniyorum. 23 haftalık olmama rağmen karnım çok büyüdü. Gece uykusu yok. Sürekli uyanıyorum. Sağa sola dönüp rahat yatamadım. İlk aylarda ohss ile geçti.

Eşim ve annem sağolsun yardımcılar bana. Eşim önceden de yardım ederdi şimdi de ediyor. Ben sanıyordum ki hamile olup evde olunca ohoo döktüreceğim. Yok yaptığım birşey.

İyi ne güzel maşallah ama eşin de az yardımcı olsun.

Bu kulturel bir sey. Bizim milletimiz hamileligi yatalak hastalikla filan karistirdigi icin yata yata hamilelik gecirmeyi, sonra dogumdan sonra da yine yatakta baskasi tarafindan bakilmayi normal sanir. Bana sacma geliyor boylesi. Hamilelik hastalik degildir, sunun ayrimina bir varilsa...

Zorlanmadıgın sürece durduk yere isteklerde bulunmanın gereği yok bence
Naz yapmak zorunda değilsin. Çocuk doğunca yaparsın çünkü her işe yetişemeyeceksin. Hatta naz yapmadan eşin yardımcı olur inşallah.

ya gece eşinizi nasıl aşerdim diye yolluyosunuz bıyere ? bende aşeriyorum ama o an hemen yemem gerekmıyo canım gece bısey ıstedıyse sabahı beklıyorum hala canım ıstıyosa alıyorum :D

şimdi her işe koşarsan ilerde 'hamileyken bile yaptıysan hep yapabilirsin' gözüyle bakabilirler.
henüz bebeğim yok ama elime koz geçerse sonuna kadar kullanırım.
kimseye fedakarlıkla yaranılmıyor maalesef...

Bence sen iki uctan bahsediyorsun. Ayakkabi baglatacak kadar naz niyaz gereksiz eger sagligin yerindeyse ama sen de her seyi kendin yapmissin, azcik yukunu paylas kocanla, o da katilsin bu 9 aylik surece, bazi gunler dinlen o yapsin, bazi gunler camasir da assin ne olcak, ikinizin cocugu o, bu kadar fedakar olunca erkekler kiymet bilmiyor ve o oyle surup gidiyor. Yarin sen eskisi givi dinc olmadiginda yaslandiginda ne biliyim belin falan agrimaya basladiginda yine her seyi senden bekleyecek. Cunku oyle alismis olacak. Oyle tamamen yat hicbi sey yapma olmaz tabi ki, ama dinlenmesini ve esinden yardim istemesini bil.

Back
X