- 14 Şubat 2024
- 212
- 196
- 31
Gerçekten inanılmaz kötü. Ben de sanırım kararlı bir şekilde gidip ilaca başlayacağım. Sen hangi ilaca başladın çabuk etki etti mi şu an kaç haftalık hamilesin. Bebeğin gelişimi nasılMerhaba, başka sayfalarda okumuştum başından beri kullanan vardı ben 11-12 hafta arasında başlamıştım ama keşke başından başlasaydım o haftalara gelene kadar süründüm. Kadın doğum doktorum da keşke önceden içseydin böyle olmazdı dedi. Bekleyince hastalık ilerledi kontrolden çıktı toparlamak çok zor oldu. O günler aklıma geldikçe boğazımı biri sıkıyor sanki daralıyorum..
Yani ben ikiz bebeklere hamileydim. Çıkarın şunları karnımdan falan diyordum delirmiştim, kendimi kontrol edemiyordum, sonra psikiyatri servisine yatırdılar beni orda doktor bi sürü ilaçlar başladı. 1.5 ay falan lustral ve sakinleştiriciler kullandım sonra doğuma kadar lustralle devam ettim. Lustral yanında sakinleştirici kullanınca etki hemen etmeye başladı. Bebeğin gelişimi normal devam etti bi anormallik doğum kusuru falan olmadı. 6.5 ay oldu doğum yapalı bebeğimin bi tanesi yoğun bakımda yattı nefes alamıyordu kullandığım ilaçlardan olduğunu söylediler ama 1 günde iyileşti. Doğumdan sonra 3 gün hastanede kaldık tetkikler yapıldı ve çıktık. Şimdi çocuk doktoru takip ediyor bir süre böyle gidecek umarım her şey yolunda gider, bilmiyorumGerçekten inanılmaz kötü. Ben de sanırım kararlı bir şekilde gidip ilaca başlayacağım. Sen hangi ilaca başladın çabuk etki etti mi şu an kaç haftalık hamilesin. Bebeğin gelişimi nasıl
Ya hemen de kullandığın ilaçlara bağlamaları büyük gaddarlık bence. İkiz hamilelik zaten komplikasyon ihtimali daha yüksek bir hamilelik. Tek doğumlarda bile çocuklar günlerce küvezde kalıyor. 1 günü de tedbir amaçlı almışlardır. Benim arkadaşimin tek çocuk doğumu 2 hafta kaldı Yenidoğan’da. Bence doktorlar ne dese de sen kendini suçlama. O ilaçları kullanmasaydın intihar etmesen bile o kadar yoğun stresin vücudun salgıladığı kortizol adrenalin emin ol çok daha fazla zarar verirdi bebeklere. Çok daha erken doğururdun. Bence çok şanslısın bebişlerin de çok şanslı onları çok düşünen bir anneleri varYani ben ikiz bebeklere hamileydim. Çıkarın şunları karnımdan falan diyordum delirmiştim, kendimi kontrol edemiyordum, sonra psikiyatri servisine yatırdılar beni orda doktor bi sürü ilaçlar başladı. 1.5 ay falan lustral ve sakinleştiriciler kullandım sonra doğuma kadar lustralle devam ettim. Lustral yanında sakinleştirici kullanınca etki hemen etmeye başladı. Bebeğin gelişimi normal devam etti bi anormallik doğum kusuru falan olmadı. 6.5 ay oldu doğum yapalı bebeğimin bi tanesi yoğun bakımda yattı nefes alamıyordu kullandığım ilaçlardan olduğunu söylediler ama 1 günde iyileşti. Doğumdan sonra 3 gün hastanede kaldık tetkikler yapıldı ve çıktık. Şimdi çocuk doktoru takip ediyor bir süre böyle gidecek umarım her şey yolunda gider, bilmiyorum
Evet haklısın işte bizim insanlarımızı biliyorsun hamileyim ilaç kullanıyorum deyince hemen aman allahım diyerek bakıyorlar. Sanki ben çok meraklıydım kim isterdi öyle olmayı şimdi düşünüyorum kendime şaşırıyorum tuhaf tuhaf hareketler falan yapıyordumYa hemen de kullandığın ilaçlara bağlamaları büyük gaddarlık bence. İkiz hamilelik zaten komplikasyon ihtimali daha yüksek bir hamilelik. Tek doğumlarda bile çocuklar günlerce küvezde kalıyor. 1 günü de tedbir amaçlı almışlardır. Benim arkadaşimin tek çocuk doğumu 2 hafta kaldı Yenidoğan’da. Bence doktorlar ne dese de sen kendini suçlama. O ilaçları kullanmasaydın intihar etmesen bile o kadar yoğun stresin vücudun salgıladığı kortizol adrenalin emin ol çok daha fazla zarar verirdi bebeklere. Çok daha erken doğururdun. Bence çok şanslısın bebişlerin de çok şanslı onları çok düşünen bir anneleri var
Zaten bebekleri düşünmesen , sana zarar vereceğini bilsen bile öyle hissetmek yerine içersin o ilaçları. 12 hafta dayandığın için büyük bir içtenlikle kutluyorum seniEvet haklısın işte bizim insanlarımızı biliyorsun hamileyim ilaç kullanıyorum deyince hemen aman allahım diyerek bakıyorlar. Sanki ben çok meraklıydım kim isterdi öyle olmayı şimdi düşünüyorum kendime şaşırıyorum tuhaf tuhaf hareketler falan yapıyordumyani iyileştikten sonra ben niye böyle yaptım niye böyle oldum diye kendimi yedim ağladım doğuma kadar. Kadın doğum doktorum Allah razı olsun benimle çok uğraştı sonunda bıktı 38.haftada sezeryan yaptı ve süreç bitti
Sağol canım, zaten mantıklı düşünemiyorsun ki beyin oyun oynuyor sürekli susmuyor.. içine şeytan giriyor sanki istemediğin şeyleri yaptırıyor söyletiyor.. bir de sana inanmayan dolu insanla uğraşıyorsun.. sende durumuna göre karar verirsin kulllanıp kullanmamaya. Ben 4 psikiyatrik ilaç kullandımZaten bebekleri düşünmesen , sana zarar vereceğini bilsen bile öyle hissetmek yerine içersin o ilaçları. 12 hafta dayandığın için büyük bir içtenlikle kutluyorum seniben şu an mesela hamile olmasam ilaçların bana herhangi bir zararı olacağını söyleseler hiç dinlemem gene içerim.
Sağol canım, zaten mantıklı düşünemiyorsun ki beyin oyun oynuyor sürekli susmuyor.. içine şeytan giriyor sanki istemediğin şeyleri yaptırıyor söyletiyor.. bir de sana inanmayan dolu insanla uğraşıyorsun.. sende durumuna göre karar verirsin kulllanıp kullanmamaya. Ben 4 psikiyatrik ilaç kullandımZaten bebekleri düşünmesen , sana zarar vereceğini bilsen bile öyle hissetmek yerine içersin o ilaçları. 12 hafta dayandığın için büyük bir içtenlikle kutluyorum seniben şu an mesela hamile olmasam ilaçların bana herhangi bir zararı olacağını söyleseler hiç dinlemem gene içerim.
İnşallah tez zamanda etkisini görürsünİlacın dozunu yükseltti doktor. 50 mg lustral alacağım artık. Etkisini 1 ay bulur göstermesi dedi. İnşallah daha yakın zamanda gösterir de huzursuzluğumu alır.
Çok zor gerçekten tez zamanda sağlığına kavuşMerhaba kızlar, hepinize rabbimden büyük sabırlar diliyorum. Kimse bu sayfaları okuyorsa mutlu değildirben de hamileyim yarın 7 haftam dokuyor. 10 seneden fazladır antidepresan kullandım. Ne zaman bıraksam kötüleştim. Kullanırken de kronik depresif oluyorum hiç bir zaman tam mutlu olamıyorum. Ama ilaçları bıraktığımda direk majör depresif krize giriyorum. Kaygılarım hiç bitmiyor ve uyku denilen bişey kalmıyor. Gene bebek için kontrollü bir şekilde bıraktım. Hem psikiyatrist hem psikologla görüşüyorum. 14 seans TMS tedavisi de aldım ama asla rahatlayamıyorum. Psikiyatristim uyku için unisom diye bir ilaç verdi ama çok etkisiz parol gibi bir ilaç. Çok darda kalırsan ativan al dedi en düşük dozunu yazdı. O da zaten xanax benzeri birşey. Sadece içtiğin an biraz rahatlatıyor ve her gün de kullanamıyorum zaten. Ama ben her gün her saat her dakika her an çok kötüyüm. İlk 3 ay başka ilaç vermek istemiyorlar. Daha 7 haftam dolacak nasıl dayanırım hiç bilmiyorum. İşim de sürekli faal olmam gereken insanlarla ilgilenmem gereken odaklanmam gereken bir iş. Zaten 10 gün rapor aldım evde de hiç iyi olmadım. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Hamileliğin başlarında lustral xanax ya da başka bişey kullanan hamileliği olumlu giden bebeğinde bişey olmayanlar var mı
İnşallah herkes sağlıkla kucağına alır güzel haberleri burdan yazarİyi geceler kızlar.. bebekleriniz doğunca da yazarsınız inşallah
İnşallah canımİnşallah herkes sağlıkla kucağına alır güzel haberleri burdan yazar
23.haftadaKaçıncı haftanzda ilaca başladınız?
Aynen bu hastalıklar bence bizim arkadaşımız bunlarla yaşamayı öğreneceğiz hiç bir zaman tam olarak geçmeyecek ama baş etmeyi savaşmayı ya da umursamamayı öğreneceğiz. O düşünceler hep gelecek yoksaSağol canım, zaten mantıklı düşünemiyorsun ki beyin oyun oynuyor sürekli susmuyor.. içine şeytan giriyor sanki istemediğin şeyleri yaptırıyor söyletiyor.. bir de sana inanmayan dolu insanla uğraşıyorsun.. sende durumuna göre karar verirsin kulllanıp kullanmamaya. Ben 4 psikiyatrik ilaç kullandım
Bana unisom diye bi ilaç verdi uyku için. Dediğin gibi çok hafif bişey. Gebelikte de kullanılıyor ama pek faydası olmadı. Pasifloranın da olmadıÇok zor gerçekten tez zamanda sağlığına kavuş12 haftaya kadar dayanırsın bence dayanamazsan bile sıkıntı yapma o da ayrı tetikliyor. Bebeklerde bile kullanılan kaşıntı ilacı var. O panik atak hastalarında kaygı azaltıcı uyku gibi etkiler yapıyor. Ben ilk onunla başlamıştım. Tabi doktoruna sorarsın. Bitkisel ilaçlarla 12 haftayı tamamlar sonra antidepresana devam edersin. Stres yapma kendine hepimiz kullanıyoruz öyle Ya da böyle gelecek olan allahtan kullanmasan da herşey olabilir kullansan da olabilir gönlünü ferah tut.
Avil mi canım o dediğin, bana da acilde yapmışlardı sakinleştirmek içinÇok zor gerçekten tez zamanda sağlığına kavuş12 haftaya kadar dayanırsın bence dayanamazsan bile sıkıntı yapma o da ayrı tetikliyor. Bebeklerde bile kullanılan kaşıntı ilacı var. O panik atak hastalarında kaygı azaltıcı uyku gibi etkiler yapıyor. Ben ilk onunla başlamıştım. Tabi doktoruna sorarsın. Bitkisel ilaçlarla 12 haftayı tamamlar sonra antidepresana devam edersin. Stres yapma kendine hepimiz kullanıyoruz öyle Ya da böyle gelecek olan allahtan kullanmasan da herşey olabilir kullansan da olabilir gönlünü ferah tut.
Yok canım ataraxAvil mi canım o dediğin, bana da acilde yapmışlardı sakinleştirmek için
Evet uyku ilaçları antidepresana göre daha hafif oluyor maalesefBana unisom diye bi ilaç verdi uyku için. Dediğin gibi çok hafif bişey. Gebelikte de kullanılıyor ama pek faydası olmadı. Pasifloranın da olmadı