- Konu Sahibi k.e.l.e.b.e.k
-
Arkadaşlar haşimoto hastası olup hamile olanlar burada bulaşalım.ben haşimoto hastayım şu an hamile değilim.3 ay önce bir düşük yaşadım ve şimdi tekrar bir bebek istiyorum.ancak eğer hamile kalırsam haşimotoyla hamilelik birarada nasıl gidecek,yoksa gitmeyecek mi yani tekrar düşük mü yapacağım,çok endişeliyim.haşimoto olduğu halde hamileliği iyi giden arkadaşlar lütfen buraya,morale ihtiyacımız var.
Arkadaşlar haşimoto hastası olup hamile olanlar burada bulaşalım.ben haşimoto hastayım şu an hamile değilim.3 ay önce bir düşük yaşadım ve şimdi tekrar bir bebek istiyorum.ancak eğer hamile kalırsam haşimotoyla hamilelik birarada nasıl gidecek,yoksa gitmeyecek mi yani tekrar düşük mü yapacağım,çok endişeliyim.haşimoto olduğu halde hamileliği iyi giden arkadaşlar lütfen buraya,morale ihtiyacımız var.
merhaba ozi,bende 3,5 yıldır haşimoto ve hipotiroidim var kızmın doğumundan sonra çıktı,6 ayda bir kan tahlilleri ve ultrasonla bakılıyordu,günte 1tane levatiron kullanıyordum..
ilk değerlerim tsh(0.3-4.5)benimki 41,37,
t3 normal,t4,6,83tü.
Anti-TPO (5-34) benimki 457,2,
Anti-Tiroglobulin Antikor (10-115)benimki 624,5 ti.
dr um tekrar anne olman zor demişti,ama çok şükür şu anda 8 hafatalık hamileyim..tsh,t3,t4 normale döndü sadece antikorlarım biraz yüksek ama onlarda gebeliğin 3. ayından itibaren düşecek dedi,7. haftadan sonra ilacı 1tam,1çeyrek olarak arttırdı... ilaçlarımı düzenli kullanırsam ve kontrollerimi aksatmazsam hiç bir sorun olmaz dedi..yani şimdilik herşey yolunda inşallah sonuna kadar böyle gider....
bende hamilelikte ögrendim haşimato oldugumu dr söylemedi ama sürekli kontrol ettirmen
gerek dogumdan sonra cıkabilir demişti öylede oldu hamilelikte antikorum 466 dı tsh
normaldi ilac kullanmadım dr gerek yok dedi antikorlarıma 3 ay arayla baktırdım 6 aylık
hamileyken antikorum 100 düşmüştü Allaha şükür saglıklı bir kızım var ozaman bu hastalıgın
adını bilmedigim icin araştırmadım kafama takmadım normal bir şey zannetttim önemli olan kafaya takmamak inşallah her isteyen hayırlıca bebek sahibi olur...
canım bu konuyu bi başka yerde konuşuyorduk ama hatırlayamadım şimdi.. neyse soruna cevap verebileceklerden biriyim.. 3 yıldır hashimoto'luyum ve hipotiroidi idim. anti-tpo ve anti-tg oldukça yüksek.. ve korunmayı bıraktıktan sonra kısa sürede hamile kaldım, şu an 18 haftalık hamileyim. Hipotiroidiyi ilaçla düzelttik, şimdi TSH düzeyim 1,5larda.. ancak biliyorsun antikor düzeylerini düşürecek bir tedavi yok.. ben de ondan korkup doktora hamile kalamazsam diye sormuştum. O da önemli olanın TSH düzeyi olduğunu, hashimoto hastalarının da hamile kalabileceğini söylemişti ve oldu da.. Hamileliğim iyi gidiyor, bebek için de herşey yolunda, inşallah da öyle devam eder.. Umarım sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.. bir de biliyorsun hamile kalmada moral de biraz önemli, stres yapmamaya çalış biliyorum söylemesi kolay ama olumsuz düşüncelerini gerilere atmaya çalış ve kontrollerini aksatma canım..
canım ben de hashimoto hastasıyım 4 senedir. 2 senelik bekleyişten sonra hamile kalabildim, 3. ve 4. aylarda hormon yetersizliğinden dolayı kanamalarım oldu. bebeğin tutunmasını sağlayan bir hormon salgılanıyormuş onun eksikliğinde kanama ve düşük oluyormuş. bu yüzden 2 kere hastanede yatmak zorunda kaldım. progestan takviyesi ile üstesinden geldik. şu anda 7. aya girdim ve her yönden normal bir gebelik yaşıyorum. şu ana kadar 2 kere kanda trioid hormonlarına bakıldı. bir daha aralıkta gidicem. diceğim çok fazla problem olmuyor hormon düzeyin takip edildiği üzere.. inşallah sen de en kısa zamanda bebişine kavuşursun canım
hülyacım diğer konudan da seninle görüşüyorduk zaten.kızın olduğunu bilmiyordum çok sevindim adına.şimdi 2.yi mi istiyorsun peki.
canım belkide 1.hamileliğinde de haşimoton vardı ama bilmiyordun.allaha şükür yolunda gitmiş bu da öyle olacaktır allahın izniyle.inşallah herşey çok güzel olur biz de burdan takip ederiz.
banbino,
peki antikorlarında düşüş oldumu hamilelik öncesi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?