• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Dengeli ve Düzenli Beslenme :)

Kızlar ben çok yiyorum yine ya
sabah
katmer ve süt
öğle
1 tabak makarna yanında melemen
ara
1 çekme helva
akşam
3 tane yaprak sarması 1 dilim börek
spor yapamadım progestan beni çok halsiz yapıyor

aranızda en şişko anne benim sanırım :53: 13 hafta,70 kiloyla hamile kaldım şu an 71,5 kiloyum. Boyumda 1.70 İlk iki ay mide bulantım çoktu. Bu ay canım ne istiyorsa onu yedim :56: hiç dikkat etmedim. Bundan sonra dikkat edicem inşallah.. Benim ikinci gebeliğim. Sizlerin kaçıncı ?

aranızda en şişko anne benim sanırım :53: 13 hafta,70 kiloyla hamile kaldım şu an 71,5 kiloyum. Boyumda 1.70 İlk iki ay mide bulantım çoktu. Bu ay canım ne istiyorsa onu yedim :56: hiç dikkat etmedim. Bundan sonra dikkat edicem inşallah.. Benim ikinci gebeliğim. Sizlerin kaçıncı ?
boyuna gore kilon normal canim benim kiloluda degilsin bu arada
benim 4. gebelik insAllahh:nazar:

kilo konusunda bende hiç fena değilim yaniii sizinle yarışırım kızlaar:D bu arada sabah kahvaltım peynirli omlet 2 dilim ekmek domates salatalık. ılık su içmek iyimi geliyor kızlar herkes ılık su içtiğini yazmış sabahları??

Merhaba arkadaşlar nasılsınız ? :16: Maşallah herkes hamileliğinde çok iyi besleniyor tebrikler :71: Artık kendimiz için değil bebişlerimiz için yiyoruz, bunun bilincinde olmak çok güzel :emir_bebek::nazar:

Bende hemen bugün yediklerimiz yazayım...

Sabah kalktığımda bir bardak su ve birkaç tane ceviz yedim.

Kahvaltı: 2 dilim beyaz ekmek, 3-4 çatal peynirli börek, 1 domates salatalık, 2 kaşık lor peynir, bir bardak taze sıkılmış meyve suyu

Şimdilik bu kadar görüşürüz canlarımm :54:

Canım bencede kilon boyuna göre hiçte çok değil, yani kendini şisman falan hissetme :49: Hem 13 haftada 1,5 kilo çok değil, yani normal kilo almışsın bana kalırsa...
Benim ilk gebeliğim..Sende burada yediklerini yazarak istersen bize katılabilirsin, Hatice arkadaşımızda haftada aldığımız kiloları tablolaştırıyor böylece bir haftada aldığımız kiloyu, eksiğimizi fazlamızı görmüş olacağız..

bana dr folbiol vermişti ama günde birkez içiyorum tok karnına. ayy inş yanlış anlamamışımdır şimdi içime şüphe düştü sen üç defa diyince. yarın dr a gidicem bir ay geçti son kontrolun üstünden. bakalım ne diyecek

Doktorlar follbiolu günde bir kez veriyorlarmış, ama folıkplus günde 3 kez veriyorlar...Sanırım folbiolda bir defada aldığın folikasiti, folikplusta 3 defada alıyorsun...Senin ki normal yani canım, yanlış birşey yok...

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım bu topıcte haftası en buyuk olan benım..suan 23+1 deyım 62 kıloyum..58 ıle basladım 6 gun sonrada tam 6 aylık olucam ..

sabah kalkar kalkmaz ılk yaptıgım ıs 2 bardak kadar su ıcmek olur(normalde suyu hıc ıcmem ama sıcaklardan sanırım ınanılmaz susuyorum)sonra oglene kadar (esım oglen ısten geldıgınde kahvaltı yaptıgımız ıcın)o vakte kadar bır yesıl elma yıyorum eger kesmesse aclıgımı hafıf bıseylerle gecıstırıyorum yemegım varsa 3 4 kasık kadar yıyorum mesela..daha sonra kahvaltıda(yanı oglen yemegımızde)3 4 dılım kadar ekmek ve 1 2 catal penır(fazlaca yemeye calısıyorum)zeytın nerdeyse hıc yemıyorum(tuz şişirıyor cunku)domates ve salatalık ve mesela o gun ne yaptıysam bugun patateslı omlet yaptım 1/4 u kadarını yedım. bu arada su ıcmeye devam tabı...

bu ogunle aksam 6 cıvarına kadar bısey yemıyorum (acıkmıyorum cunku-tatlıylada aram yok)su ıcmeye devam..

aksam 6 7 arası da olabıldıgınce hafıf yemeye calısıyorum ...mesela dun aksam o saatlerde karnıbahar haslayıp uzerıne yogurt dokup 1 dılım ekmekle yedım..bol suyla yıne..ve aksam yatana kadar da baska yemek yemedım...aksam 8 cıvarı 5 6 cevız ve 1 avuc ta fındık yeyıp gece 1 30 a kadar yıne su dısında bısey yemeden yattım..

gordugunuz uzre cok yemıyorum..tatlıyla falan hıcccccccc aram yok(dun markette esım resmen yalvardı cıkolata alıyım kızıma bırazda tatlı yedır dıye ama yok hıccc sevmıyorum)buna ragmen goguslerımde ve bacaklarımda catlaklarım cıkmaya basladı bıle arkadaslar..sureklı kremlenıyorum ama genetık tabı bı yere kadar korunabılırsınız..kısaca cok uzn oldu ama olabıldıgınce bebege yarayacak seyler yeyın..ben hamur ısı falan nerdeyse hıcc yemıyorum desem yerıdır..6 ayda 3 kere yemedım bellı..aralarda bol yogurt yemeye ve su ıcmeye calısın..

sanırım bu topıcte haftası en buyuk olan benım..suan 23+1 deyım 62 kıloyum..58 ıle basladım 6 gun sonrada tam 6 aylık olucam ..

sabah kalkar kalkmaz ılk yaptıgım ıs 2 bardak kadar su ıcmek olur(normalde suyu hıc ıcmem ama sıcaklardan sanırım ınanılmaz susuyorum)sonra oglene kadar (esım oglen ısten geldıgınde kahvaltı yaptıgımız ıcın)o vakte kadar bır yesıl elma yıyorum eger kesmesse aclıgımı hafıf bıseylerle gecıstırıyorum yemegım varsa 3 4 kasık kadar yıyorum mesela..daha sonra kahvaltıda(yanı oglen yemegımızde)3 4 dılım kadar ekmek ve 1 2 catal penır(fazlaca yemeye calısıyorum)zeytın nerdeyse hıc yemıyorum(tuz şişirıyor cunku)domates ve salatalık ve mesela o gun ne yaptıysam bugun patateslı omlet yaptım 1/4 u kadarını yedım. bu arada su ıcmeye devam tabı...

bu ogunle aksam 6 cıvarına kadar bısey yemıyorum (acıkmıyorum cunku-tatlıylada aram yok)su ıcmeye devam..

aksam 6 7 arası da olabıldıgınce hafıf yemeye calısıyorum ...mesela dun aksam o saatlerde karnıbahar haslayıp uzerıne yogurt dokup 1 dılım ekmekle yedım..bol suyla yıne..ve aksam yatana kadar da baska yemek yemedım...aksam 8 cıvarı 5 6 cevız ve 1 avuc ta fındık yeyıp gece 1 30 a kadar yıne su dısında bısey yemeden yattım..

gordugunuz uzre cok yemıyorum..tatlıyla falan hıcccccccc aram yok(dun markette esım resmen yalvardı cıkolata alıyım kızıma bırazda tatlı yedır dıye ama yok hıccc sevmıyorum)buna ragmen goguslerımde ve bacaklarımda catlaklarım cıkmaya basladı bıle arkadaslar..sureklı kremlenıyorum ama genetık tabı bı yere kadar korunabılırsınız..kısaca cok uzn oldu ama olabıldıgınce bebege yarayacak seyler yeyın..ben hamur ısı falan nerdeyse hıcc yemıyorum desem yerıdır..6 ayda 3 kere yemedım bellı..aralarda bol yogurt yemeye ve su ıcmeye calısın..

Canım çok teşekkür ederiz verdiğin bilgiler için..6 ayda 4 kilo almak süper bi başarı bence :71:

sabah
farmer yedim
folik asidi ictim
ilik su
ceviz
kayisi yedim
susamli ekmege canim cekti marmelad ve tereyag surdum biraz
iki bardak portakal suyu ile ictim

oglen
yufga doner yedim

aksamda
bir kase yogurt yedim

bu arada sabahtan aksama kadar iki llitre su ictim

superrr canim deneyecegim insAllah

bugün dr a gittim. artık folik asiti bırakıp kan hapı ferrum ve balık yağı kullanıyorum. çünkü hiç balık yemiyorum çocukluğumdan beri. bebeğin gelişiminin normal olduğunu söyledi boyu kilosu vs yani. bu arada 2li tarama testide yaptırmadım çok saçma buluyorum. dr bebeğin büyük ihtimalle erkek olduğunu söyledi. biraz moralim bozuldu çünkü niyeyse hep kendimi kız diye şartlamıştım ama zamanla alışıcam inş hayırlısı olsun:))

bugün dr a gittim. artık folik asiti bırakıp kan hapı ferrum ve balık yağı kullanıyorum. çünkü hiç balık yemiyorum çocukluğumdan beri. bebeğin gelişiminin normal olduğunu söyledi boyu kilosu vs yani. bu arada 2li tarama testide yaptırmadım çok saçma buluyorum. dr bebeğin büyük ihtimalle erkek olduğunu söyledi. biraz moralim bozuldu çünkü niyeyse hep kendimi kız diye şartlamıştım ama zamanla alışıcam inş hayırlısı olsun:))

Canım bebeğin sağlıklı olsun da kız erkek hiç önemli değil :emir_bebek: Benimde içimden geçen bebeğim kız olacak sanki ama bakalım doktorumuz ne diyecek :49:

Bu sağlıklı beslenme işi çok zor sağlıklı beslenicem diye kilo almaya başladı bile yazık bana :(
Düğünden sonra hemen kilo almaya başlayanlardanım malesef 56 kilo ile evlendim bir sene içinde kilom 63,5 çıkmıştı rejim yapıyordum 60a indim boyum 160 ve hamile kaldım 5+2 hamileliğim ve bugün yine 63 kiloydum. Yemeyim diyorum ama bu sefer de bebiş beslenemez diye korkuyorum.
Bugün ne yedim yazayım ben de
sabah iki bardak ayran bir avuç kadar karışık çerez (badem fındık siyah üzüm dut kurusu )
Öğlen 150 gr et patates püresi
Akşam 1 köfte bir kaşık pilav bir kaşık patlıcan yemeği yoğurt salata

Aslında çok gibi durmuyor ama ben yavaş yavaş şişiyorum.Hamilelikten önce spor salonuna gidip spor yapıyordum şimdi ilk üç ay yapmayım diye kendimi engelledim bir sıkıntı olmasın diye. Sanırım sporu bırakmak da bu durumu etkiledi.

Kızlar neler yediğimizi yazıyoruz ama inşallah canı çeken olmaz.Olursa şimdiden beni affetsin.
Hepinize kolaylıklar diliyorum

Bu sağlıklı beslenme işi çok zor sağlıklı beslenicem diye kilo almaya başladı bile yazık bana :(
Düğünden sonra hemen kilo almaya başlayanlardanım malesef 56 kilo ile evlendim bir sene içinde kilom 63,5 çıkmıştı rejim yapıyordum 60a indim boyum 160 ve hamile kaldım 5+2 hamileliğim ve bugün yine 63 kiloydum. Yemeyim diyorum ama bu sefer de bebiş beslenemez diye korkuyorum.
sabah iki bardak ayran bir avuç kadar karışık çerez (badem fındık siyah üzüm dut kurusu )

Aslında çok gibi durmuyor ama ben yavaş yavaş şişiyorum.Hamilelikten önce spor salonuna gidip spor yapıyordum şimdi ilk üç ay yapmayım diye kendimi engelledim bir sıkıntı olmasın diye. Sanırım sporu bırakmak da bu durumu etkiledi.

Kızlar neler yediğimizi yazıyoruz ama inşallah canı çeken olmaz.Olursa şimdiden beni affetsin.

selamm einstein naber nasıl gidiyor bulantı başladı mı?? bu arada ben 52 kiloyla evlenip bir senede 64e çıktım şimdi 13. haftadayım 66 kiloyum. yani mecbur alıyorsun artık doğumdan sonra diyetisyen spor fln veririz inşallah. sabah öğünlerin neden öyle?? ben sabahları normal kahvaltı yapıyorum yani yumurta peynir süt zeytin vs gibi. ama bende de öğle yemeği olmuyor maalesef çünkü akşamları ancak yemek yapıyorum. öğlen evde yemek olmuyor. öyle işte:1:

Evet canım hamilelikte dengeli ve düzenli beslenme gerçekten çok zor ama topiğimiz pek hareketli değil, umarım önümüzdeki aylarda anne adayları da bu topikte olurlar ve birbirimizle bebeklerimizi nasıl daha iyi besleriz, bizler ne yaparsak daha az kilo alır konularında bilgi alış verişinde bulunuruz...

Bencede yediklerin aslında hiçte çok değil ama işte herkezin metabolizması farklı, bazen ne kadar az yersen ye insan kilo alabiliyor...Bu arada acaba bebek beslenemez mi diye düşünme çünkü ilk 3 ay kordon bağı oluşmadığı için bebek annenin vücudundan besleniyormuş yani bizim depomuzdan yiyor şuanda :emir_bebek::nazar: Doktorum eğer ilk 3 ay kusma olursa birşey yiyemezsen bile sadece peynir ekmek bile yesen bebek için önemli değilmiş, bu aylarda önemli olan folik asiti eksiksiz alman..Bunun için vitamin kullanıyorsundur sanırım..Onu ihmal etme seni de tablomuza ekleyelim hemen, aramıza hoşgeldin :71:

selamm einstein naber nasıl gidiyor bulantı başladı mı?? bu arada ben 52 kiloyla evlenip bir senede 64e çıktım şimdi 13. haftadayım 66 kiloyum. yani mecbur alıyorsun artık doğumdan sonra diyetisyen spor fln veririz inşallah. sabah öğünlerin neden öyle?? ben sabahları normal kahvaltı yapıyorum yani yumurta peynir süt zeytin vs gibi. ama bende de öğle yemeği olmuyor maalesef çünkü akşamları ancak yemek yapıyorum. öğlen evde yemek olmuyor. öyle işte:1:

Canım öğlenleri bende yemek yemezsem yoğurt yiyorum sende öyle yapabilrsin, vücudumuzun kalsiyuma çok ihtiyacı var çünkü :56:

Allahımmm benimde buraya yazdığım günler gelir inşallahh
hatta bu ay gelsin nolurrr:97:
sizleri takip ediyor olacağım kızlar:34:

Canım öğlenleri bende yemek yemezsem yoğurt yiyorum sende öyle yapabilrsin, vücudumuzun kalsiyuma çok ihtiyacı var çünkü :56:

evet genelde bende öyle yapıyorum ya da bir tabak meyve yiyorum canım.

Allahımmm benimde buraya yazdığım günler gelir inşallahh
hatta bu ay gelsin nolurrr:97:
sizleri takip ediyor olacağım kızlar:34:

inşallah olur canım yaaa allah gönlüne göre versin:1:

Back