• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Dengeli ve Düzenli Beslenme :)

Normal bir kilosu olan anne adayının hamilelik süresinde ortalama 10-16 kg. alması gerekiyor.
Hamilelikten önceki kilosu düşük olan kadınların, doktor tarafından başka türlü önerilmediği sürece, 15-16 kilo alması önerilir.

Hamilelikten önceki fazla kilosu olan kadınların, doktor tarafından başka türlü önerilmediği sürece, 9 kilo alması önerilir.

Kilo Dağılımı

• Hamileliğin sonunda alınan kiloların yaklaşık 3.5 kilosunu bebek oluşturacaktır.

• Plasentanın ağırlığı yaklaşık 700 gramdır.

• Yaklaşık 2 kg. sıvı artışına bağlanmaktadır.

• Yaklaşık 1 kg. rahmin ağırlığıdır.

• Yaklaşık 1 kg. göğüs dokusunun ağırlığıdır.

• Yaklaşık 2 kg. kan hacmindeki artıştan kaynaklanır.

• 3-3.5 kilo annenin besin depoları ve kas gelişimi ile ilişkilidir.

• Amniyon sıvısı yaklaşık 1 kg.dir.

Hangi trimesterde kaç kilo?

• Birinci trimester: Ayda yarım kilo.

• İkinci trimester: Haftada 250 gr.

• Üçüncü trimester: Haftada yarım kilo.

arkdaslar hamilelikte 30 kiloya yakın aldım .oglum yaklasık 4 kg dogdu tabi normal doguramadım size tavsiyem cok kilo almamaya calısın

çok almışsın cnaım nasıl aldın ben niye alamıyorum 30 cok amaa ben 10 kilo alayım yok yok 15 alayım ne güzel olur yaa kilo alma delisiyim göbegim cıksa nasıl mutlu olcam yok böyle bi olay delirdim iyice :))) :49:

tabloya göre 1 kg almam lazımken 1.5 kiilo vermişim içerdeyim ben yaa :(( ilerleyen aylarda bu eksiği tamamlamam lazım offffff offffffffffffffffffffffffffffff

Bugün sabahtan 3 börek yedim peynirli, sonrasında 1 kase patates salatası yedim, 10-12 adet kadar erik yedim, bi de bunların yanında çikolata yedim :39:Şu an ne yesem diye düşünmeye başladım, kendimi tutmaya çalışıyorum :125:

siz ne yediginizi yazmissiniz benim okudukca canim cekiyo :17: ben biraz zor tutarim bogazimi :1:

selam kızlar benim 11+5 yani 12. haftam. 65 kiloyum boyum 1.60. benide yazın bakalım ne olucak. hımm bu arada siz 3 öğün yiyormusunuz yaa? ben 2 öğün yiyorum artı sabah kahvaltılarıda geç yapıyorum 12de fln. 2 öğün yememin sebebi. öğlende yemeğim olmuyor yemekleri eşimin geleceği saatlerde yapıyorum öyle işte. gerçi sizinkiler daha yeni bulantıdan pek birşeyde yiyesiniz olmaz kızlar:97:

annemiz | haftası | boy | kilo | VKİ
aZeLYa55 | 6+6 | 155 | 49| 20.4
hatice_84| 6+3 | 160 | 57 | 22.2
cerenim | 7+6| 157 | 45.5| 18.4
cute poison| 11+5 | 160 | 65 | 25.3

Son düzenleme:
ne çok var yarın 8 haftalık oluyo yani iki aylık bir ay kalıyor ben bir ayda 3 kg alamıcama göre bu mide bulantısıyla benide yazın kilo 45.5 boy 157 normalde 160 derim bak doğruyu sölüyorum :)))))

:52::52: Ayyy benim gibisin sende..Ben de hep düz hesap yaparım 53ü 55 yaptığım gibi :60:
siz ne yediginizi yazmissiniz benim okudukca canim cekiyo :17: ben biraz zor tutarim bogazimi :1:

Kıyamam :69: Benim de her okuduğumu canım çekiyor :56:

arkdaslar hamilelikte 30 kiloya yakın aldım .oglum yaklasık 4 kg dogdu tabi normal doguramadım size tavsiyem cok kilo almamaya calısın

Ayy canım inşallah çok kilo almayız :18:

Ya Merve doğru diyorsun aslında benim de canım çekiyor, nasıl olacak böyle bilemedim :26:

kızlar herkes haftasını boy ve kilosunu yazsın ona göre ben bir tablo yapayım aydan aya tartılırız

Haticecim benim boy 1.60 kilom 50.8, ve şuan 8+3 haftalık hamileyim :nazar::nazar:

hadi kızlar kimse yok mu gurup yapalım bugün yarından itibaren de yediklerimizi paylaşırız

Kimse uğramıyor buraya, niye ki :74:

cute_poison senin hamile kaldığındaki kilon kaçtı canım?

ahh ahh benim vucut kitle indeksim sınırı geçmiş yazık bana:14:
ne güzel zayıfsınız kızlar maşallah.
haticeciğim ben hamile kaldığım kiloyu tam olarak bilemiyorum ama 63ten az değildir. yani ilk evlendiğimde 53 kiloydum temmuzda tam bir senelik evli olacağım ve o kadar kilo aldım birde üstüne hamile kaldım değmeyin keyfime:9: eşim şoklarda zaten bir senede bu kadar değişmeme.
neyse bişy söyleyeyimmi ben şimdi en fazla 1 ya da 2 kilo aldım ya. ama bir göbeğim var 3 aylık dediğimde herkes şok oluyor 6 aylık göbeği gibi. öncesinde de göbeğim vardı ama böyle şiş durmuyordu bu tam 6 aylık göbeği şaka gibi. annem 9 ayda bu göbekle kapılardan sığmazsın diyor bakalım:23:

Back