• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Dengeli ve Düzenli Beslenme :)

eyllull

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
20
16
11
Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi hamilelik tüm bayanların yaşaması gereken bir duygu öncelikle rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın...

Hamile bir bayan olarak bebeğimiz için tüm gıdalardan ( zararlı olanlar değil tabi ki ) azar azar ama yeterince yemeliyiz..Aman ben hamileyim nasılsa onu da yiyim bunu da yiyim canım istiyor yiycem işte dersek, dokuz ayın sonunda ne hale geliriz bilemiyorum :18: Bunun için arkadaşlarla bu topiği açmaya karar verdik...
Bebişlerimiz için yememiz gereken gıdaları, yediklerimizi ve eğer hamişliğimiz riskli değil ise yaptığımız sporları yazarsak önümüzdeki 8-9 ayımızı en iyi şekilde geçireceğimize inanıyorum...Allahım tüm anne adaylarının yavrularını sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin :49::emir_bebek::nazar:

Hadi bakalım hamilelikten sonra nur topu gibi bebekler doğurmak ve aynı zamanda güzel anne olmak için dengeli ve düzenli beslenmeye başlayalım :8::8:

Bugün sabahtan 3 börek yedim peynirli, sonrasında 1 kase patates salatası yedim, 10-12 adet kadar erik yedim, bi de bunların yanında çikolata yedim :39:Şu an ne yesem diye düşünmeye başladım, kendimi tutmaya çalışıyorum :125:

Bugün sabahtan 3 börek yedim peynirli, sonrasında 1 kase patates salatası yedim, 10-12 adet kadar erik yedim, bi de bunların yanında çikolata yedim :39:Şu an ne yesem diye düşünmeye başladım, kendimi tutmaya çalışıyorum :125:

:9: :9: canım abur cubur yemede biliyorsun bebişlerimize hiçbir faydası yok, ceviz ye mesela meyve ye, süt iç öyle şeyler ye :56:

:9: :9: canım abur cubur yemede biliyorsun bebişlerimize hiçbir faydası yok, ceviz ye mesela meyve ye, süt iç öyle şeyler ye :56:

Cevizi her fırsatta atıyorum ağzıma canım, süt her akşam yatmadan önce içiyorum.Ama çikolata 2 gündür rüyalarıma giriyordu ben de bugün kaçamak yaptım :17:Buraya yazıyorum bu topicte 9.ayda en kilolu ben çıkıcam :9:Şu an 49 kiloyum.Bakalım ne olucam maraton sonunda :49:

Bende hemen yediklerimi yazayım :56:

Kahvaltıda : yarım gevrek, kk biraz büyük peynir, domates, salatalık ve zorla yarım haşlanmış yumurta yedim (artık çay içmiyorum :50: )

Sonra arada: 2 tane ceviz yedim, bir bardak süt içtim

Öğle:Bir kase çorba ve bolca domates salatası yedim..

Az önce de 6-7 tane erik yedim

akşam ne yerim bilmiyorum, benim menüm böyle şimdilik :49:

Maşallah canım ya gayet sağlıklı ve kararında.Sen hergün tüm öğünleri yaz bizlere de fikir olsun :23:

Cevizi her fırsatta atıyorum ağzıma canım, süt her akşam yatmadan önce içiyorum.Ama çikolata 2 gündür rüyalarıma giriyordu ben de bugün kaçamak yaptım :17:Buraya yazıyorum bu topicte 9.ayda en kilolu ben çıkıcam :9:Şu an 49 kiloyum.Bakalım ne olucam maraton sonunda :49:

Ay canım benim maşallah ne güzel kilon, gerçi ben de çok kilolu sayılmam şuan ki kilom 50.8 falan :21:
Canın çektiyse o kadar da kasmaya gerek yok, birzcık yersin o kadarcık şeyden bişey olmaz..Hamileyiz sonuçta, canımızın çektiklerini yemesek olmaz ki
:56:
Sanmıyorum 9. ayda en kilolu sen olmazsın artık hep birlikte hareket edicez, en sağlıklı hamişler biz olcaz inşallaaaahhhh :emir_bebek::emir_bebek::49:

Bende hemen yediklerimi yazayım :56:

Kahvaltıda : yarım gevrek, kk biraz büyük peynir, domates, salatalık ve zorla yarım haşlanmış yumurta yedim (artık çay içmiyorum :50: )

Sonra arada: 2 tane ceviz yedim, bir bardak süt içtim

Öğle:Bir kase çorba ve bolca domates salatası yedim..

Az önce de 6-7 tane erik yedim

akşam ne yerim bilmiyorum, benim menüm böyle şimdilik :49:

Eylülcüm, bildiğim kadarıyla yumurtanın çok iyi haşlanmış, hani at kafaya yar gibi, olması gerekiyormuş. :9:

Eylülcüm, bildiğim kadarıyla yumurtanın çok iyi haşlanmış, hani at kafaya yar gibi, olması gerekiyormuş. :9:

Canım ben kayısı kıvamında seviyordum ama şu bir kaç gündür çok kötü kokuyor gb geliyor zorla yiyorum...Bundan sonra daha çok haşlıyım iyice katı kıvamlı olsun yani at kafaya yar :60::60:

Ay canım benim maşallah ne güzel kilon, gerçi ben de çok kilolu sayılmam şuan ki kilom 50.8 falan :21:
Canın çektiyse o kadar da kasmaya gerek yok, birzcık yersin o kadarcık şeyden bişey olmaz..Hamileyiz sonuçta, canımızın çektiklerini yemesek olmaz ki
:56:
Sanmıyorum 9. ayda en kilolu sen olmazsın artık hep birlikte hareket edicez, en sağlıklı hamişler biz olcaz inşallaaaahhhh :emir_bebek::emir_bebek::49:

1 kilo var aramızda, ben 1 haftaya kalmaz 50 olurum :1: Akşam yemeğinde muhabbetle felan ne kadar yediğimin farkında olmuyorum, önceden de bu kadar yerdim ama spor yapardım, şimdi spor yapamıyorum şişmekten korkuyorum ama canım çektiği şeyi yemeden de duramıyorum.Artık hayırlısı bakalım kaç olucaz :34:

sabah iki dilim ekmek bir domates biraz zeytn yedm minnacık da peynir..
öğlen bir tabak salata iki üç kaşık türlü onuda zorlaa
yemekten sonra 1 bardak meyve suyu içtim ama hepsi midemde sadece yarım saat kaldı durduramıyorumm.. içim ekşiyor agzım zehir gibi ne yesem cıkıyor 1.5 kilo verdim her gün kötüye gidiyorum çok kötüyüm bol su içiyorum canım tatlı şeyler istior ama cıkarmak o kadar iğrenc ki o kadar tiksindim ki yemiyorum yaa zayıflamak istemiyorum nerdeyse iki aylık olcak bebeğim benim kıyamam oda aç kalıyor

en zayıf kim ben 45.5 kg geldim bugün normalde 47 falandım ama benden daha zayıf olan var mı ? evlennce alırsın dediler2 yılda almadım hamile ol alırsın dediler bu gidişle o da zor :(

Son düzenleme:
en zayıf kim ben 45.5 kg geldim bugün normalde 47 falandım ama benden daha zayıf olan var mı ? evlennce alırsın dediler2 yılda almadım hamile ol alırsın dediler bu gidişle o da zor :(

Alırsın dur daha başları.Şimdi yediklerini çıkartıyorsun ama birkaç ay sonra bulantın kalmıcak ve yiyebileceksin canım.

sabah iki dilim ekmek bir domates biraz zeytn yedm minnacık da peynir..
öğlen bir tabak salata iki üç kaşık türlü onuda zorlaa
yemekten sonra 1 bardak meyve suyu içtim ama hepsi midemde sadece yarım saat kaldı durduramıyorumm.. içim ekşiyor agzım zehir gibi ne yesem cıkıyor 1.5 kilo verdim her gün kötüye gidiyorum çok kötüyüm bol su içiyorum canım tatlı şeyler istior ama cıkarmak o kadar iğrenc ki o kadar tiksindim ki yemiyorum yaa zayıflamak istemiyorum nerdeyse iki aylık olcak bebeğim benim kıyamam oda aç kalıyor

Canım benim kıyamma, üzülme sakın...Doktorumun dediğine göre ilk üç ay sadece peynir ekmek yesen bile bebeğin besleniyormuş önemli olan 3 aydan sonraymış...Yani sakın kilo veriyorum, yiyemiyorum diye üzülme..zaten şimdi bebişlerimzi daha çok küçük, bizden besleniyorlar...İnşallah ilk 3 aydan sonra bulantın geçer...
Birde doktorumun dediği her gün bir şişe maden suyu içmeliymişiz kızlar, ama maden suyu soda değil..İçinde mineraller olduğu için çok yararlıymış :49:

Sağlıklı olsun da canım boşver kiloyu, şuan elinden geldiğince az az yemeye çalış..Yemeklerden sonra bir parça kabuklu limon ye, benim geçen gün balıktan çok midem bulandı çıkarmak üzereydim nerdeyse, annem kabuklu limon yememi söyledi ve gerçekten çok iyi geldi...Belki sana da iyi gelir dene istersen...

Sağlıklı olsun da canım boşver kiloyu, şuan elinden geldiğince az az yemeye çalış..Yemeklerden sonra bir parça kabuklu limon ye, benim geçen gün balıktan çok midem bulandı çıkarmak üzereydim nerdeyse, annem kabuklu limon yememi söyledi ve gerçekten çok iyi geldi...Belki sana da iyi gelir dene istersen...

siz limon diyosunuz balık diyorsunuz ben okuyunca öğürüyorum ölüyorum maden suyu benmkide dedi içiyorum bir değil iki üç tane içiyorum soguk olunca rahatlatıyor ama dediğim gibi ne kadar yediklerimden verim alıyorum o ayrı dr zayıflasanda takma su kaybın yok içiyosun baya dedi bakalım daha kötü olursam serum takacak inaşşah 3-4 ayda gecerde bende kilo olurum hayatımda hiç göbegmolmadıolsun istiyorum :( ama midme bulanıyooo ağlamak istiyorum halsizim uykum var hemen yoruluyorum bide calışıyorum işyerndeym konuşmaya halim yok noldu sana diyo herkes üzülüyorum gececek inşallah o iyi olsunda gerisi cok önemli değl

siz limon diyosunuz balık diyorsunuz ben okuyunca öğürüyorum ölüyorum maden suyu benmkide dedi içiyorum bir değil iki üç tane içiyorum soguk olunca rahatlatıyor ama dediğim gibi ne kadar yediklerimden verim alıyorum o ayrı dr zayıflasanda takma su kaybın yok içiyosun baya dedi bakalım daha kötü olursam serum takacak inaşşah 3-4 ayda gecerde bende kilo olurum hayatımda hiç göbegmolmadıolsun istiyorum :( ama midme bulanıyooo ağlamak istiyorum halsizim uykum var hemen yoruluyorum bide calışıyorum işyerndeym konuşmaya halim yok noldu sana diyo herkes üzülüyorum gececek inşallah o iyi olsunda gerisi cok önemli değl

Canım en kısa zamanda geçer inşallah bulantıların...Çok zor gerçekten yaşadıkların...

arkdaslar hamilelikte 30 kiloya yakın aldım .oglum yaklasık 4 kg dogdu tabi normal doguramadım size tavsiyem cok kilo almamaya calısın

Back