Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Arkadaslar sizi cok iyi anliyorum. Ben de 91 ile hamile kaldim. Suan 94 um. Yani bu is 100 u bulacak belli.

Benim esim de zaman zaman kilo yapici seyler yememem konusunda bana laf aoylese de genel olarak daha iyi.

Yalniz benim esimin 2 evresi var. Dr a gitmeden once ve gittikten sonra.

Devlet hastanesine gidiyorsaniz esler iceri giremiyor. Ozelde esinizle birlikte girebiliyorsunuz. Benim esim dr a birlikte gitmeden once " herkes hamile bi sen mi varsin,herkes doguruyor,ne bu tavirlar" vs vs... Cok uzuyordu beni. Hic ilgi alaka yoktu.

Ta ki ilk onunla ozele gittik. Kalp atislarini duydu. Hayatta agladigini gormedigim adami aglarken gordum. Simdi yatakta donerken bile uyanip kolumu tutuyor,yavas don,dusme diye. Yavas hareket et,yataktan yavas kalk.

Devlete de gitseniz,mutlaka 1 kere o kalp atisi icin ozele gidkn eslerinizle. Hersey cok farkli olacak.

Kiyafet falan konusuna cok takilmayin,erkekler pek onemsemiyor bu tur seyleri. Benimki yeni yeni,besik bakalim,zibin bakalim,bebek arabasi bakalim moduna girdi...

Sizin icin daha cok erken. Esleriniz daha baba olma bilincine sahip degil. Hele o kalp atislarini duysun,hele o ultrasonda minicik fasulyesini gorsun,siz o zaman gorun degisimi.

Ben yedigime ictigime pek dikkat etmiyorum.yani onceden ne yiyorsan simdi de aynisi. Fakat miktarlarini azalttim. Simdi farkinda degilainiz belki ama bebeginiz karninizda buyudukce yukari baski yapiyor. Bu da carpinti,kalbin daha hizli atmasi,asiri yorulma,nefes alamama,mide siakinligi,mide yanmasi gibi durumlara yol aciyor. Nefes alamamak ve carpinti cok kotu birsey. Onu cekmektense,midemi daha az doldurmayi,daha az yemeyi tercih ediyorum.

Kizartma falan yememeye calisin. Hem gercekten cok kilo yapiyor hem de bebege yarari yok,zarari var.hele de disaridaki kizartmalar. Kimbilir ne kadar zamandir kullaniyorlardir o simsiyah yaglari...

91 ile hamile kaldim. 94 um suan. Son 2-3 ayda ne kadar alirim bilmiyorum. Asil kilolar o zaman aliniyormus. O yuzden simdi almamaya calisin. Zaten bebek suan siz hic yiyemeseniz de kordon bagindan kan yoluyla besleniyor. Cunku dusunun,bircok hamile var. Yedigi yemegi,ictigi suyuna kadar istifra edip cikaranlar var. Onlarin bebekleri bile buyuyor gelisiyor.

Bu yuzden merak etmeyin,suan yemeseniz bile bebege birsey olmaz. Sizin suan yemeniz gerekenler abur cubur vs degil. Ceviz findik badem sut balik... He ben yiyebiliyor muyum,hayir ben tembelligimden yemiyorum. Aklima gelmiyor,sut zaten sevmiyorum. Ama siz yiyin.

Sonra zaten cocuk 5-6 aylik olunca artik aizin yediklerinizden beslenecegi icin,saglam beslenmeniz gerekir. Yani suan gerek yok.

Su donemde kilo almamaya bakin. Ne kadar kilo almazsaniz o kadar yarariniza. İlerleyen aylarda fazla zorlanmazsiniz. Ben dikkat ettim yediklerimme,3 kilo aldim,7. Ayimdayim. Cok iyi gidiyorum kilo olarak ama 91 kiloyla hamile kalmak zaten berbat bir kilo oldugu icin ona bile sevinemiyorum.

Simdi ne cekiyorum bir bilseniz. Mide problemi,solunum problemi,odemler vs vs...

Zayif hamile kalmis olsaydim,cok iyi bir hamilelik gecirebilirdim.

Yani diyecegim o ki;

Esleriniz de hakli. Daha fazla kilo almaniz hem sizin sagliginiz acisindan,hem de dogumdan sonraki gorselligimiz acisindan onlar icin onemli. Benim esim de sizinkiler gibi dusunuyordur eminim her ne kadar belli etmese de.

Kizartma,hamburger,cikolata,biskuvi,cips kola... Bunlardan uzak durun. Sabah kahvaltiniz cok iyi olsun,oglen az,aksam yogurtla meyveyle falan gecistirin. Aksam yemek yerseniz ekmeksiz ve kucuk porsiyon olsun.

Eslerinizin cocuk kiyafeti falan almak istememesini anlayisla karsilayin. Cunku suan gercekten baba olma bilincine sahip degiller. Biraz zaman gecsin,hele cinsiyeti bir ogrenin,ondan sonra gorun degisimi. Bir de siz de zaten en az 4-5 aylik olmadan hicbirsey almayin. Ben 6. Ayimda almaya basladim. Allah koruaun ne olur ne olmaz.

Kensinizi uzmeyin,aglamayin. Siz ne hissederseniz bebeginiz de aynisini hissediyor unutmayin...

Canim inan ki cok degisiyorlar. Ben baslarda devlete gidiyordum, disarda bekliyordu esim. Anlattigim kadarini anliyordu...

Sonra ara ara ozele gotursum onu mahsus. Agrim var dedim, karnima biseyler oluyo dedim,ozele gidelim bi de orda baktiralim dedim, 1-2 kere goturdum,zaten o bile yetiyor. İlk etap o kalp atisi,sonra kucucuk bi kafa ve beden,hatta bazen omuriligi gorunuyo. O anda zaten bi sok oluyolar. O zaman kesin olarak ogreniyolar ki evet ben baba oluyorum. Evet karimin karninda bir can var. Benim cocugum var bilinci oluauyor.
Anne oyle degil,sen suan o kucuk olaa bile hissediyorsun. Duygusalligin var,bulantilatin var,uykun var,asabiligin var... Ben burdayim diyor bebegin,hissettiriyor kendini. Ama onlar hissedemiyor. Ancak boyle goturmen lazim. Gozleriyle gormesi lazim idrak etmesi icin.

O zaman hersey degisiyor emin ol. Ben simdi ozele gidiyorum,dr ultrasonu bitiriyor, hocam yzunu gosterebilir misjniz,fotograf vermeyecek misiniz diye kendi soruyor. Ve benden cok soru soruyor.

Mutlaka goturun eslerinizu. En azindan 2-3 kere gidin ozele. Bi kalp atisi icin gidin. Bi 3 lu tarama zamani gidin,o zaman da gayet guzel gorunuyor. Bir de detayli ultrasonunuzu eger imkaniniz varsa keainlikle diaarda ozelde yaptirin.

Detayli ultrasonda cocugun herseyi belli oluyor,dr ayak parmaklarini el parmaklarini falan sayiyor,yuzu belli,kolu bacaklari hersey belli oluyor.

Ve esleriniz mutlaka yaninizda olsun.

Canımm çok güzel yazmışsın içimi rahatlattın sağolasın. Kalp atışını duyunca inşallah değişir benimki de.çünkü artık bunalıma girdim ya ağlıyorun ya ağlamaklıyım. Sürekli herşeyime karışıyo bide.çocuk gibi kk ne girme onu yeme bunu ye onu bırak bunu yap gına geldi bi süre görüşmeyelim demeyi bile düşündüm dayancak gücüm kalmadı

Proftan randevu aldım o da ultrasona gönderdi. ayın28inde o da. o zamanakadar hala antibiyortik alıcam.... İşler o kadar sıkıştı ki anlatamam. benim eş durumu tayinlerim başlıyor ve o da ayın 28inde. Ve 1 eylül biliyorsun okullar başlıyor. ev daha bitmedi deli oluyoruz......... sıkıştırıp duruyoruz. saırım yani inşallah!!! bi 15 gün içinde taşınıcaz.
ve geldim asıl soruna................. o kadar psikolojim bozuldu ki şu son 1 haftadır. bugüntavan yaptı. aglıyorum sürekli. oglum o kadar uykusuz ki. artık hem yoruldum hem takıntı yaptım hemde okudugum kadarı ilegelişimini etkiliyormuş az uyku kaygı yaptım. bir bebek gecede 11 12 saat uyumalıymış. evet sıkı dur. bizimki MAKSİMUM 6saat uyuyor.... o da delik deşik. enaz bi 7 8 kerekalkıyoruz. bazen 20 dk da bir bile oluyor. bunları düşünüce uyku egitim şartdedim. arsatırdım uyku melegi ve my kundak sitesi çıktıkarsıma. pınar sibirsky kadının adı. aksam 7 8 arası yatıp sabah 7de kalıyormuş cocuklar pınar hnmın egitimnden sonra. 750 tl. görüstük. ama diyorki aglatmalı bir yöntem olacakhazır olun. oyle deyince 3 4 gün once bi kendim deniyim dedim yani dün.... cocuk 1 saat delicesine agladı o kadar cok ki.... almıcaksın kucaga düşün yada alıp koycaksın. yok anam. durmuyor cocuk bende aglamaya basladım. basında eşim durdu ama yok odaya öyle bir girdim ki oglumla aglasıyoruz...aldım emzridim ama nasıl iç çekiyor hıçkırıyor....... sonra sakinleşti. indi kucagımdan yaktık ışıkları. baslarım egitime böyle egitme tüküreyim dedim.... bir saat kadar oynadı sonra emerek uyudugene. gece tabiki kalktı 5 defa. ama oaglamasından sonra kıyamadım....... bu akşam yine emzirdim tam dalmadan yatırdım pışpışlıyorum vs baktım kalktı yine bikaç defa yatrıdm agladı aldım emzirip uyuttum..... yanlışsa yalnış napayım....

psikolojimi düzeltmem lazım. pınar hanımla egitim işini askıya aldım. drumu aradım gelişimini etkiler mi az uyku dedim etkileyebilir dedi. ama aglata bagıra bebekte travma yarata yarata uyutmak istemiyorum.... meme olmadan sallanma olmadan uyutmayı ogretiyormuş pınar hsanım. ama ben anladım ki hazır değilim hemdehiç... bi incele bakalım my kundak sitenin adı. sen ne yaptın uyku işini?????????????????????????
eşin ile yenden bir olay yaşayıp düzelmişsiniz inşallah bir süre sonra aklı iyice basına gelecek ben buna eminim senemcmi göreceksin. cocuk biraz büyüsün tam oalrak diyecek ki evet bnm ailembu. buna inan. onun ailesine de mesafeli ol. pislikler. nasıl oglunun hzurunu kacırıyor da rahat oluyorlar anlamıyorum.... sabır arkadasım. seni seviyorum haberlerini beklyiroum. ben psikolojimi düzeltmeye calıdıyorum 7 24 aglakım

Canım doktordan umarım güzel haberle donmussundur.
Bizde de durum aynı. Annemler geldi sürekli koli yapıyoruz ev 10 güne biter diyor mimar ondan hazırlanıyoruz bizde. Oğlum artık hiç durmuyor sanırım hiperaktif olucak. Bana nefes aldırmıyor sürekli pesimde anne anne diye. Kimseye gitmiyor sadece beni istiyor birde bu başladı. Babamla güzel oynuyordu onunla bile oynamıyor illa ben olucam.
Canım yazdıklarını beni endişeye düşürdü. Benim oğlum hiç o kadar saat uyumuyor. Geceler hâlâ kabus bize. Rahat 10 defa kalkiyoruzdur. Uyutmak için baya bir cebellesiyoruz. İştah desen o da yok.
Dediğin yöntem banada ters ağlamasına dayanamam aslında yurtdışında da bu yöntem kullanılıyormuş ama bende aglatamam.
Canım bu ara ben uykusuzluktan, evin stresinden sinir kupune döndüm.
Eşimin duzelecegine keşke senin kadar inancım olsa. Biz artık karı koca hayatı yaşamıyoruz gibi birşey. İki ev arkadasiyiz. Ben ona da söyledim oğlum için buradayım diye. Onunda bir çabası yok artık. Bakalım nereye kadar dayanabilirim bu duruma. Yaşım daha genç çocuğum içinde hayatını ne kadar ertelerim ne kadar daha zehir ederim bilemiyorum. Önünü göremiyorum arkadaşım. Bunalimdayım ve cikamiyorum. Bizden haberler böyle iste

Canım doktordan umarım güzel haberle donmussundur.
Bizde de durum aynı. Annemler geldi sürekli koli yapıyoruz ev 10 güne biter diyor mimar ondan hazırlanıyoruz bizde. Oğlum artık hiç durmuyor sanırım hiperaktif olucak. Bana nefes aldırmıyor sürekli pesimde anne anne diye. Kimseye gitmiyor sadece beni istiyor birde bu başladı. Babamla güzel oynuyordu onunla bile oynamıyor illa ben olucam.
Canım yazdıklarını beni endişeye düşürdü. Benim oğlum hiç o kadar saat uyumuyor. Geceler hâlâ kabus bize. Rahat 10 defa kalkiyoruzdur. Uyutmak için baya bir cebellesiyoruz. İştah desen o da yok.
Dediğin yöntem banada ters ağlamasına dayanamam aslında yurtdışında da bu yöntem kullanılıyormuş ama bende aglatamam.
Canım bu ara ben uykusuzluktan, evin stresinden sinir kupune döndüm.
Eşimin duzelecegine keşke senin kadar inancım olsa. Biz artık karı koca hayatı yaşamıyoruz gibi birşey. İki ev arkadasiyiz. Ben ona da söyledim oğlum için buradayım diye. Onunda bir çabası yok artık. Bakalım nereye kadar dayanabilirim bu duruma. Yaşım daha genç çocuğum içinde hayatını ne kadar ertelerim ne kadar daha zehir ederim bilemiyorum. Önünü göremiyorum arkadaşım. Bunalimdayım ve cikamiyorum. Bizden haberler böyle iste

Neler oldu neler geçti.... bibakayım dedim aylarsonra. ben meme kanseri oldum. son evrede hemde. tedavi görüyorum...

Neler oldu neler geçti.... bibakayım dedim aylarsonra. ben meme kanseri oldum. son evrede hemde. tedavi görüyorum...

Çok ama çok geçmiş olsun sakın inancınızı kaybetmeyin bende 2.5 yıl önce troid kanseri ile savaştım şu an bebeğimi bekliyorum...benim de göğsüm de kitlem var ve korkuyorum şu an büyüyecek diye...Allah'a sığının ve sizi mutsuz eden herşeyden uzaklaşın çok yakın bir tanıdığım 36 yaşında yakalandı meme ca ya ve şu an 50 yaşında ve çok iyi son evre idi onun da...doktorlarınıza güvenin dualarım sizinle olacak...

Çok yer değiştirdim hesabımı şifremi kaybettim geldim unutmadım sizi döndüm ama çok üzgünüm şuan Nazlıcım inş görüyorsunuzdur yazdıklarımı anlat bana şuan nasılsın durumun nedir şoktayım ben

Çok ama çok geçmiş olsun sakın inancınızı kaybetmeyin bende 2.5 yıl önce troid kanseri ile savaştım şu an bebeğimi bekliyorum...benim de göğsüm de kitlem var ve korkuyorum şu an büyüyecek diye...Allah'a sığının ve sizi mutsuz eden herşeyden uzaklaşın çok yakın bir tanıdığım 36 yaşında yakalandı meme ca ya ve şu an 50 yaşında ve çok iyi son evre idi onun da...doktorlarınıza güvenin dualarım sizinle olacak...

İNanın öyle büyükbişok ve depresyon ki anlatılamaz...Allah razıolsun nolur dua edin. nböyle güzel örneklere çokihtiyacımvar.hergün aglıyorum bebegim 2 yaşında....:( Allahtangelişmelergüzel gidiyor

Çok yer değiştirdim hesabımı şifremi kaybettim geldim unutmadım sizi döndüm ama çok üzgünüm şuan Nazlıcım inş görüyorsunuzdur yazdıklarımı anlat bana şuan nasılsın durumun nedir şoktayım ben

Canım esram.... :( :( :( 4. evre kemik ve lenflere sıcramış halde yakalandım.o kadar dr agittim biri bile şüphelenmedi...Allaha havale ediyroum...Ben şuan kemo alıyotum.saclargitti. cok degistim.hattabugün kemo aldım. 21günsdebir alıyorum. petct denen tarama yapılıyor. hücreler nerelere sıçrtadıtedavi ne durumda diye. şükür ki iyiye gidiyor. inşallah biaksilik olmazsa iki kür sonra bi pet ct daha cekilecek onagöre terslik yoksa meme gidecekinşalh. psikolojim berbat. hergün ruyamda öldüğümügörüyorum.... eşimesürekli tembihler vasiyetler... :(

İNanın öyle büyükbişok ve depresyon ki anlatılamaz...Allah razıolsun nolur dua edin. nböyle güzel örneklere çokihtiyacımvar.hergün aglıyorum bebegim 2 yaşında....:KK43: Allahtangelişmelergüzel gidiyor

Okuduğum günden beri aklımda ve dualarımdasınız Allahım meleğinizi size bağışlasın...inanıyorum ki bize çok güzel haberler vereceksiniz sakın ama sakın inancınızı kaybetmeyin...birlikte savaşıyoruz..

Okuduğum günden beri aklımda ve dualarımdasınız Allahım meleğinizi size bağışlasın...inanıyorum ki bize çok güzel haberler vereceksiniz sakın ama sakın inancınızı kaybetmeyin...birlikte savaşıyoruz..
Gözlerim doldu mesaja...Gerçekten mi?Nolur hiçeksik etmeyin duanızı cünkü çok ihtiyacım varçok...Amindiyorum. Buradan yazacağım hep inşallah. Çok acıbişey RABBİM sizlere yaşatmasın

Gözlerim doldu mesaja...Gerçekten mi?Nolur hiçeksik etmeyin duanızı cünkü çok ihtiyacım varçok...Amindiyorum. Buradan yazacağım hep inşallah. Çok acıbişey RABBİM sizlere yaşatmasın

Bende yaşadım troid cinsini ardından lenf metastaz...sizi mutsuz eden herşeyden herkesten uzak durun ailenizden biri bile olsa..Sevgilerimle...

Canım esram.... :KK43: :KK43: :KK43: 4. evre kemik ve lenflere sıcramış halde yakalandım.o kadar dr agittim biri bile şüphelenmedi...Allaha havale ediyroum...Ben şuan kemo alıyotum.saclargitti. cok degistim.hattabugün kemo aldım. 21günsdebir alıyorum. petct denen tarama yapılıyor. hücreler nerelere sıçrtadıtedavi ne durumda diye. şükür ki iyiye gidiyor. inşallah biaksilik olmazsa iki kür sonra bi pet ct daha cekilecek onagöre terslik yoksa meme gidecekinşalh. psikolojim berbat. hergün ruyamda öldüğümügörüyorum.... eşimesürekli tembihler vasiyetler... :KK43:
Nazlım kuzumm bütün vücudum sarsıldı şuan aldım mesajını birebir tanıma fırsatım olmadı kaç kere whatsapptan görüşelim dedim ulaşamadım size ama burdan olmayacak kuzum ne olur whatsapptan ulaş bana bak ben numaramı yazıcam sana kaydet yaz bana yanında olmak istiyorum birlikte geçirelim atlatalım bu günleri özelden numaramı yazıcam sana,sürekli bakar oldum acaba gördün mü burdaki yazımı mesajımı diye kelimeler Boğaz'ıma dizildi ne diyeceğim ne yazacağım bilemedim inş bugünler geçecek ve biz bu kez ikinci bebişleri bekleyeceğiz beraber Can'ım benim tel nomu yazıyorum sana kurban olayım ulaş bana whatsapptan

Nazli kardesim oykunu tesadufen gordum okudum bastan itibaren ve cok uzgunum agliyorm suan rabbim elbet sifanida verecektir buna inaniyorm rabbim seni cocuguna ailene bagislasin ismen hep duamda olacaksn rabbim yar ve yardimcin olsun ins kardesim.

Yarıninşallah ameliyat olacağım. Meme ve lenfler alınacak. kimse benianlayamaz. kimse. İnşallah evladımı büyütmeyi nasip weder Allah. Okuyan görenolursa dualarını beklerim. Okadar cok ölenolduki. İNsan korkuyor tabibu hastalıktanHakkınızı helal edinkalın saglıcakla.

Yarıninşallah ameliyat olacağım. Meme ve lenfler alınacak. kimse benianlayamaz. kimse. İnşallah evladımı büyütmeyi nasip weder Allah. Okuyan görenolursa dualarını beklerim. Okadar cok ölenolduki. İNsan korkuyor tabibu hastalıktanHakkınızı helal edinkalın saglıcakla.
Rabbim şifa versin arkadaşım, dua ettim, edicem. Allah çocuğunu büyütmeyi nasip etsin.

Nazlım nasıl oldun nasıl geçti ameliyat tel no mu gönderdim sana özelden kaydet whatsapptan görüşelim sıksık canım aklımda dualarımda seninle

Ahhh kuzumm Nazlım aklım hep sende inşaallah daha iyisindir Rabbim yavrunu sana seni ailene yavruna bağışlasın canım benim dualarımdasın

Back
X