Canım canım canımmmm şimdi alışverişten geldik. Eşim okul çıkışı beni evden aldı birlikte gittik, hastane çıkışını, beğendiğim ama 6 aylık için uygun olan bir zıbın cok hoş kulaklı şapka ( bunlar sırf cok hoş diye aldım), alt açma, lansinoh göğüs pedi aldık geldik :)
Eve serdim hepsini ay böyle sergi hiç bozulmasa... Nasıl heyecanlandım oğlumu içinde hayal ettim. PAMİDOR diye bir mağaza var bilirsin belki burda yeni açıldı şubesi. Ordan aldık baya da uyguna aldık herşeyi. Göğüs pedi 24lü 5 tl. Göğüs kalkanı da alınacak daha. Emzirme sütyeni, atleti, dogum sonrası korse falan ama onları almadık Bugünlük yeter :) Görüyor musun tam da sen göğüs pedini sormuşsun. Biz birbimizin içini okumaya başladık.Sezeryanda
Aynı şeyi düşünüyorum canım. BEn de annemlere doğuma yakın gideceğim inşallah eşim çalıştığı için gelemeyecek anca 2 3 gün kala gelebilir. Doktorundan başka doktorun doğuma girmesi gerçekten kötüymüş. Hani hepsi iyidir ama insanın alıştığı güvendiği doktor olması lazım bence.
Sezeryanda doktor ve anestezi uzmanın cok önemli tabi. Normal doğum herşeyin doğalı olması yönünden güzel tabi ama onun da riskleri var herşey gibi. Doğum kanalında fazla kalan bu yüzden oksijeni beynine az giden, yada doğarken hasar gören bebekler de oluyor. Bir de şans işii, kiminin normalde 3 5 dikişi oluyor kiminin fazla. Arkadasımın normalde 25 dikişi vardı ve 1 ay ağrısı acısı oldu. Ben de dikiş olcaksa madem karnımda olsun diyorum :)
Bakalım Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin.
Ben size anlatmadım etkilenmeyin diye geçen hafta. Ben kuaföre gittim. Herzamanki kuaförüme. Herzamanki gittiğim bayan eleman da hamile diye ayrılmıştı işten. Bu gidişimde onu görünce şaşırdım aa dedim doğdu cocuk başladın tabi işe. Evet dedi. Ama bebeği kaybettik dedi... Bebek 8 aylık doğmuş. Bir gece aniden karın ağrısı ile tuvalete gitmiş kanama görmüş ve doktora gitmişler gece 4te. acil sezeryana alınmış. Doktor demiş 200de 1 olur bu durum, bebek plesantadan kopmuş demiş. Hastanede de bebek yogun bakım ünitesi olmadıgı için( ben işte ondan merkeze gidiyorum bu ilçede dogum yapmamak için) bebeği Bursa fakültesine gönderecegiz demiş doktor. Ama doğduktan 2 saat sonra hastaneye yetişemeden ölmüş

Kadın beni öyle hamile görünce anlattı gözleri doldu Allah seninkine ömür versin dedi.. Herşeyini almışlar. Düşünsene 8 aylık olunca tabi herşeyini tamamlamış oluyorsun hevesle alıyorsun dünya kadar eşya. Kötü birşey aklına gelmiyor insanın. Allah korusun. bir de herhangi bir sebebe bağlı olmadan kopabiliyormuş 200 de 1 bebek. O da benim kuaföre denk gelmiş. Ay ben o gün çok kötü oldum. Allah aldıklarımızı hayırlısı ile giydirmek nasip etsin...