- Konu Sahibi nazlisandal
Doktorum 20. haftada tetanoz aşısı olursun demişt. Bugün sağlık ocağı aradı dedi acil gelmeniz lazım kontrol var. Onlar da gebe takibi yapmak zorunda ya. Bu tuttu bana tetanoz da yapıcam dedi. ben de doktorum 20. haftada diyor dedim. zaten illa uzmanlarla ibz çakışıyoruz bu konuda dedi. sağlık bakanlığı bize 16. haftadan sonra yapın diyor dedi. Ben de 17+ 3 üm yani 18. haftanın içindeyim.
Yaptı bu bana aşı. Sonra içime sinmedi salak gibi sonradan tabi. Doktorumu aradım. Keşke yaptırmadan bi arasaydın dedi... Biraz erken olmuş dedi. Ben bişey olur mu sorun olur mu dedim. Olmaz ama erken olmuş dedi... Araştırdım netten şimdi genelde zaten 20. haftadan sonra oluyormuş. O kadar sinirliyim ki. Birde nasıl bir ağrı yaptı kolumda anlatamam şuan ateşim de çıktı....
Canım bende kaç zamandır araştırıyorum bu konuyu hiç kafana takılıp üzülme bak ben sana benim durumumu anlatayım. Ben hamile olduğumu bilmediğim dönemde elimi kesmiştim ve biraz derindi bu yüzden hastanede tetanoz aşısı yaptılar bu olaydan 1.5 hafta falan sonra hamile olduğumu öğrendim meğersem hamileyken vurulmuşum bu aşıyı. neyse doktora gittiğimizde ilk bu işi sormuştuk eşimle doktorda korkmayın zaten ilerde olucaktınız bir şey olmaz dedi. Yani ben senden daha önce oldum bu aşıyı:) Ancak şimdi gittiğimde doktora tekrar hatırlatıcam bu durumu 2. dozu falan olmam gerekiyormu diye. Sende hiç üzme kendini ateş bazen yapıyormuş bu aşı ama doktoruna söyleseydin ateşinin çıktığını. Ayrıca sinirlenmekte çok haklısın yani neden bu kadar ısrar etmiş ordaki doktor hayret bir şey ya ama olsun bak kendi doktorun bir şey olmaz demiş hiç stres yapma. Ateşin çıkmaya devam ederse ama bence bir doktoruna ara.