Hamilelik kedi sorunu

Beşik o kadar kıymetliyse, çıkarmayın odanızdan. O eve siz yerleşmişsiniz. Eşinize bunu ve o evin kurallarına uymanız gerektiğini hatırlatın bence. Çünkü kedi o evin bireyi. Orada yaşıyor. Daha bebekle de temas edecek. O zaman ne olacak? Veya bu olanlardan çok rahatsız oluyorsa bir ev bulsun taşının. Yok cibinliği yırtmış da, ben bişey demek istemiyorum sen de demiş de. Kedi yav bu. Yırttığı da cibinlik gibi çocuğu toz ve akar alerjisine götürecek saçma sapan bişey. O kedi eşinizden önce de o evdeymiş, siz taşındıktan sonra da kalacak. Kedi ya bu nolcak demeyip evlat gibi benimsemiş, Pırlanta gibi kalbi olan ailenizi bir cibilik için kırmayın, bunu yapacak kişiye de geçit vermeyin.

Hiç bir şey yapamazsınız işte, onu anlatmaya çalışıyor insanlar size. Kedi bu, eğitilebilir bir hayvan değil.

Masaya oraya buraya cikmasina esinizin mudahele etme hakki yok. Besigi de ya bebek odasinda ya da kendi odanizda tutacaksiniz ve o kapi daima kapali kalacak. Bu isin baska cozumu yok.

Kediler bu tarz seyleri sever. Salonda durdugu surece o kedi ne yaparsaniz yapin o besige girecek.

Anneniz yatak odasinin kapisini ac kedi miyavliyor dediginde acmayacaksiniz. Kedi yeni dogmus bebegin uzerine yatarsa ve fark etmezseniz sonuclari hic iyi olmayabilir bunu anne ve babaniza tatli bir dille anlatin.

Benim de 2 kedim var. Biri 8 kilo tombalak Bebegimin besigi yatak odasinda ve o kapi daima kapali. Tahmini 3 ay kadar once yatak odasini kapatmaya basladim, bu duruma yavas yavas alistilar..
Tuyunden falan degil en azindan bebegim kendini dondurmeye baslayana kadar yatak odasinin kapisini kapali tutmayi dusunuyorum. Yan yanayken de zaten bizim gozetimimiz altinda olurlar sikinti olmaz.

Kedi evin kedisi de siz yoldan geçen kadınsınız sanki siz o ailenin kızısınız ve kediden önce vardınız. Anne babanız evde kediye özgürlük vermişler. Eğitilemez yazılmış yukarıda, doğruysa işiniz Zor. Beşik demonte ise boZun ve kaldırın tekstil ürünleriyle birlikte. Doğuma yakın kurarsınız.kurunca odanın kapısını öümkün mertebe kapalı tutarsınız. Eskaza odanıza girmesi ihtimaline karşı İçine minder koyup örtü örterseniz en azından kedi yüksek minderin üstünde kalmış yatağa girmemiş olur

Ay burada da herkes iyilik meleği, anlayışta nirvanaya ulaşmış hiçbir şeyi sıkıntı yapmayan tapılası insanüstü varlık olup çıkıyor ya şöyle konularda müge anlı hesabı 'şiddete meylim yok ama duvara çarpasım geliyor'.
Yatak odasının kapısını aç o zaman diyen var yaa iyi misiniz cidden? Mecbur kalmış geçmişler evet ama bu anne babanın boyunduruğu altına girmelerini gerektirmiyor, hele ki evli bir çiftin yatak odasının kapısını açın diye komut verilmesi hiç gerekmiyor. Beşiği salona taşımak hiç akıl karı değilmiş evet ama taşınan besige de kedi çıkarılmaz yani, bebek geldiği vakit tepesine atlasa bebeği nefessiz bıraksa iyi mi olacak, tabi ki çıkmasına izin vermeyecekler hayvanın ki o da bilecek oraya çıkmaması gerektiğini. Yemek masasına kedi çıkarmak da mı çok normal bir hareket? İndir mama kabını yere orada yemeye alışsın. Çok mu zor değil. Yeri geldiğinde aile her şeydir, birbirimiz için fedakarlık yapmalıyız lafları havada uçuşurken burada yine çark dönmüş anne baba sana ayak uydurmak zorunda mı'ya dönmüş. Yemin ediyorum tam insanı delirtmelik bir forum olup çıktı burası, empati yoksunu tek amacı laf sokmak olan insan yığını haline dönüştü.

İnsan birçok şeye mecbur kalabilir, işleri çok iyiyken anında bozulabilir, demek ki sizin de varmış bir sorununuz aile evine geçmek zorunda kalmışsınız. Ama tek tavsiyem tek oda bir ev olsun sizin eviniz olsun, bir an önce kurtulun oradan. Üstelik yürek yemişsiniz sanırım, ya da sosyal medyayı pek takip etmiyorsunuz, evciller hakkında en normal ya da iyi niyetli bir şeyi söyleseniz bile cümleniz bin yere çekilip anında linçlenebilirsiniz.

Evde iki kedi var. Yenice bebeğimiz oldu. Eve ailelerimiz geldiklerinde bebekle nasıl olacak demeye başladılar. Çünkü benim hamilelik sürecinde asla mutfağa giremedim eşim de o süreçte kızmamış, şımartmış. Dolayısıyla tezgaha çıkıp duruyorlar. Ben kızdıkça şimdi düzene girmeye başladı yeniden.
İki aileninde yıllardır kedileri var ama buna rağmen telaşlandılar, haklı olarak. Biz neyse ama bebeğin biberonuna vs dokunmasın diye. Bizler yerine telaş yaptılar.

Öte tarafta bir rulo ile temizlersiniz nevresimi. Ailenize de beşiğe alıştırmayın lütfen, görmediğimiz bir anda bebeğin yanıma zıplarsa tırnağı falan gelir dikkat etseniz diyebilirsiniz. Biz de beşik konusunda dikkat ediyoruz mesela.
Beşiği bebeğin odasına alıp kapısını da örtersiniz. En makulu bu şu anda.
Ki ailenizin evi bile olsa misafir olarak gittiğiniz evde bebek odası yapmışsınız. Bence çok telaş edip kendinizi germeyin. Şunu düşünün kedili evlerdeki çocukların bağışıklığı daha yüksek oluyor.

bagısıklık kesınlıkle guclenıyor
dogdugumdan berı alerjı durumum varmıs 5 yasımdaykende bronşiyal astım hastalıgı tedavısıne baslamısız doktor aıleme mutlaka kedı sahıplenın demıstı 5 yasımdan berı kedım var bebekken edındık 10 yıl baktık yaslandı öldu yenıden baska kedı sahıplendık falan 34 yasımdayım sımdı dusunun
tedavıme katkısı oldu

Yeri geldiğinde aile her şeydir, birbirimiz için fedakarlık yapmalıyız lafları havada uçuşurken bu
Siz bu forumu hiç tanımamışsınız. tam tersi kızkardeşinize karışamazsınız, anneniz size yardım etmek zorunda değil, bebek yaparken ona mı sordunuz, babanızla anlaşamıyorsanız ayrı eve çıkın, komşum bana selam verdi görmezden geldim popüler cümleler

Sizi de anlıyorum, anne babanızı da, kediyi de =)
Kediler kutuları sever, ayakkabı kutusu koyun bazı odalara, kutuyu tercih edecektir.
Aynı şekilde poşet de seviyorlar, küçük olmasın, Migros poşeti gibi bir şey koyun, onu da sever (özellikle bir korkusu yoksa)
Beşiği geri taşıyın, bebek doğana kadar madem kapılar kapalı kalmayacak folyo koyun üstüne, top gibi değil ama açık halde. Onu görünce çıkmak istemeyecektir.

Forumdan boşanmanızı tavsiye etmek için geldim
Dur kibar oldu bu.

Boşan

Bir ara da yaşlar kaç diye soranlar çoktu.

Diğer konulara geçersek:
1) Mutfak tezgahından kediyi indirmek çok zor. En fazla siz varken çokmaz, gece 3 te yine çıkar. En temiz çözüm bence yiyecek hazırlamadan önce kedi çıkmış gibi varsayıp ona göre bir silivermek.

2) Kapalı kapı olur, olmak zorunda. Bir evde tek aile yaşıyorsa kapıları açık tutmak kolay. Ancak burada asıl sorun evdeki anne baba. Eşinizin annenize giyinirken yakalanmak istediğini hiç zannetmiyorum.
İşiniz bitince açarsınız da oturup çıplakken kapıyı açık tut demek makul değil.

3) Bebek küçükken de ayrı olabilir. Oturup yüze oturma gibi zırvalıklardan bahsetmiyorum, uyurken uyandırabilir vs. Bebeğin uyku derinliğine bağlı tabi.

4) Eşyaların zarar görmemesi isteniyorsa (yırtılacak oyuncak vs) mümkün olduğunca kutuların içinde olmalı o zaman kedi girse bile problem yaşamazsınız.
Yatak örtüsü örtün.

5) Mutlaka minik bir el süpürgesi alın, iki dakikada tüysüz yatakta yatarsınız. Evin içinde dolaştırın anne babanız da mutlu olur.

Herkese merhaba biz mecbur sebeplerden dolayı ailemle yaşamak zorundayız ve şu an ayrı eve çıkmamız mümkün değil öncelikle bunu belirtmek isterim
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah ama mecbur sebepler neydi oraya takıldım ben. Çocuk sahibi olma kararınızı o evde yaşarken mi aldınız bilmiyorum ama yanlış olduğunun siz de farkındasınızdır. Normalde insanlar bir ev kurabilecek maddi duruma geldiklerinde evlenir. Umarım evlendikten sonra ailenizle yaşamaya mecbur kalmamışsınızdır, ne kadar zordur bir insan için. Olumsuz senaryolara dair ailenizi her fırsatta uyarın bence. Onların da canı sonuçta, bir zarar gelsin istemezler. Kucaklarına aldıklarında işler değişir. Bir de bebek odasını şimdiden kapalı tutmaya başlayın.

Anneniz yatak odası kapısı konusunda çok haksız. Hak verenleride anlamış değilim
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Belliki bir mecburiyet doğmuş ve aynı evde yaşıyorlar. Hangi aklı başında insan yatak odanızın kapısını açık tutun der Allah aşkına. Neresi mantıklı bunun. Kedi kapalı kapı sevmiyorsa bile mantıklı olan kediye bu durumu kabul ettirmeye çalışmaktır. Kadın resmen kocanla bacı kardeş ol, kocanın çıplak poposunuda görsem sorun değil o kapı illaki açık olacak modunda. Kedini çok sev kimsenin bir şey dediği yokta diğeride evladın yahu. Mecbur kalmış yanına sığınmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…