- 11 Ocak 2018
- 546
- 401
-
- Konu Sahibi maydanozca04
Güzel dille anlatayım o zamanSu yazdiklarinizin hepsini guzel dille soylerdim. sadece aserme bahanesi haric cunku o gercekten cok sacma olur. soylerdim yani esime. Gayet makul sebepler. Ben de bu sene gittim esimin memleketine. Evde kedi var. kedileri severim ama evde olunca tiksiniyorum. Yemek yiyemedim oturup kalkamadim. Velhasil 10 gun diye gittim 2 gun kaldim ben yapamiyorum seneye telafi edelim hayatim ailene guzelce anlat lutfen seni anlarlar dedim ve annemin yanina gectim. Esim de anlayisla karsiladi.
Güzel dille anlatayım o zamanHani kendi kedimden bile tiksindim, gönderdim bak diyeyim
Geri gidişim de eşimin yanı olacak, arası 7 saatHamilelik sarılığı geçirmiş biriyim .
Bırakın mutfağı mutfağın kapısından gecemiyordun ve kaynanam da 10 saat kalamadım ben safra çıkartıyorum baygınlık geciriyorum bana tek hamile senmisin diye bişey söyledi o halimle hiç kaldıramadım ..
Süpürgeyi koydu ortaya buralarda süpürülücek diyip durdu düşük tehlikem vardı ..
Şimdi keşke hiç gitmeseydim diyorum
Ve uzak yolmuş geri dönmenizde zor olur
Kimse kusura bakmasın bu dönemde milletin inadı değil siz önemlisiniz gitmeyin ..
Onunkilerde kalınca ne oluyormuş? Kendi anne babanızda kalmanızdan daha doğal ne olabilir? Ay ne saçma sapan şeyler bunlar ya...Dert mi bilmiyorum, vaktinizi aldıysam da affola. Ne yapacağımı bilmediğim için yazmak istedim. 8 haftalık hamileyim, zor geçen; hatta öyle böyle değil, çok zor geçen bir hamileliğim söz konusu. Gurbetteydim, ve düzenim tam oturmadı. Gelmeyen eşyalar vs dolayısıyla. Yeterli beslenemediğim ve kokulara karşı duyarlılığımdan, baba evine geldim. En azından şu kötü günleri burda geçirmek için. Her neyse eşim kabul etti gönderdi, kaynanam yüzüme karşı söylemeyip, eşimi doldurmuş. Cümleler de şunlar “ Neden oraya gidiyor, neden buraya gelmiyor, işte niye böyle yapıyor buraya gelsin gibisinden. Geçmişte bana ve aileme yaşattıklarından ötürü gitmek istemiyorum. Kinimden. Her neyse, eşimin aklında bile olmayan şeyi ona nakletti. Eşim biraz orda kal biraz da bizimkiler de diyor. Sorun şu ki; Birincisi, on beş on altı saatlik mesafe var arada. Yol da tutuyor.Ve yöreler farklı olduğu için; aşerdiğim yiyecekleri bilmiyorlar. Ve samimiyetim olmadığı için şunu aşerdim diyemem.Yapabilecekleri, bulacakları bir şey değil. En küçüğü “ karamık” mesela. İkincisi, kusmalarım yoğun ve kayınvalidem çok titiz kustuğum yeri bana elli kez de, temizletecek kadar vicdansız. Üçüncüsü evde görümceklerin, bir kedisi bir de köpeği var hayvanları çok severim kendi kedim vardı, teyzeme verdim maalesef baksın diye. ama inanın onların ev kedinin ve köpeğin bir arada yaşanmasından olacak ki iğrenç kokuyor ev. Hele şu kokulara hassasiyetimden, daha da feci gelecek. Ne yapmalıyım? Eşinize ne söylerdiniz, doktoruma danışmalı mıyım? Ne yapacağım, Allah rızası için yardım edin bana
Bir mobilya markası üç aydır aldığımız eşyaları gönderirse inşallah düzenimi kuracağım canımE gitmeyin istemiyorsanız. Yani millet de bir acayip. Yanında kalsaniz başı göğe mi erecekmis? Aslında agirlasmadan duzeninizi kurup kendi evinize geçmeniz en iyisi doğurunca da mı annenizde kalacaksınız?