Hamilelik, Kedi, Köpek, Kaynana evi! :/

Hassas bir dönemdesiniz hem fiziksel hem ruhsal anlamda oraya bir şekilde gitseniz herşeyi göze alarak mutlaka canınızı sıkan birşeyler olacaktır.
Bu nedenle size ve ailenize saygısızlık yapmış birilerini çok umursamayın derim ve hamileliğinizi onca saat yol için tehlikeye atmayın.
Kısa ve öz yoldan doktorumla konuştum tehlikeli dönemler bu nedenle yolculuk yapamıcam de kestir at.
Eşinizde ısrar ederse çocuğumu düşünüyorum ben sen beyin derdindesin diye üste çıkarsınız.
Sağlıcakla kucağınıza alın inşAllah :)

Gorumcelere gorumcek demeyerek baslayabilirsiniz. Hos degil. Geri kalanlari guzelce anlatirsaniz esinize anlar herhalde. 15-16 saatlik yol su anda uygun degil siz nasil ailenize gidebildiniz onca yolu tepip? Aserme meselesini anlayamam,hic yasamadim bilemeyecegim.

Ek olarak yere yataga yorgana kusmayin. Temizleyen kim olursa olsun pis bir durum cunku
Görümcekler de şerefsiz olmasın. İstediğim yere de kusarım. İstersem de üzerlerine kusarım. Immm iğrenç görümcekler azıcık insan olsalardı inan demezdim.:KK43:(

Görümcekler de şerefsiz olmasın. İstediğim yere de kusarım. İstersem de üzerlerine kusarım. Immm iğrenç görümcekler azıcık insan olsalardı inan demezdim.:KK43:(

Onlar dediğin karakterde olabilir ama bu cümlelerle gösterdin ki sende çok farklı değilsin. Ayıp.

Evde kedi köpek varmış toksoplazma bulaşma riski var eşinize bu durumu söyleyip gitmeyin

Öncelikle kimseye açıklama yapma mecburiyetiniz yok ama eşinize de bu tavırla konuşuyorsanız adamın size tepki göstermesi çok normal. İstediğiniz yere kusarsanız kayınvalidenizde siz3 istediği gibi temizletir. Herkesin zaman zaman kırgınlıkları oluyor bu ne olursa olsun bu tepkiler hoş değil. Umarım hamileliğin getirmiş olduğu hormonlarla alakalı bir durumdur yoksa sürekli bu mizaçta bi insansanız eşinizin işi zor. Son olarak 8. Haftada aşerme olmaz. Hatta hamileliklerin büyük çoğunluğunda aşerme olmaz. Bu bahaneniz çok saçma olur

Öncelikle kimseye açıklama yapma mecburiyetiniz yok ama eşinize de bu tavırla konuşuyorsanız adamın size tepki göstermesi çok normal. İstediğiniz yere kusarsanız kayınvalidenizde siz3 istediği gibi temizletir. Herkesin zaman zaman kırgınlıkları oluyor bu ne olursa olsun bu tepkiler hoş değil. Umarım hamileliğin getirmiş olduğu hormonlarla alakalı bir durumdur yoksa sürekli bu mizaçta bi insansanız eşinizin işi zor. Son olarak 8. Haftada aşerme olmaz. Hatta hamileliklerin büyük çoğunluğunda aşerme olmaz. Bu bahaneniz çok saçma olur
Sen çok biliyorsun. O yüzden takıntılı gibi konuşuyorsun. Evet mizacım böyle senin gibi çok bilmişler yaptı. Ya bırak allah aşkına Zorla mı yorum yaptırıyorlar sana. Rabbim eşine ailene çok bilmişliğin ile sabır versin. Yoksa bu bilmişlik bayağı başa bela. Aşerme olmazmış. Yalan mı atacağız. Allahım sana bırakıyorum. Ve Gözardı etmek en güzeliii

Son düzenleme:
Onlar dediğin karakterde olabilir ama bu cümlelerle gösterdin ki sende çok farklı değilsin. Ayıp.
Seni maddiyatından küçümsediler mi? Yada aileni? Fakirsin dediler mi o kocanın ailesi veya herhangi biri göz bebeği gibi büyümüşken birden böyle kötü aileye gelin gittin mi

Sen çok biliyorsun. O yüzden takıntılı gibi konuşuyorsun. Evet mizacım böyle senin gibi çok bilmişler yaptı. Ya bırak allah aşkına müneccim. Zorla mı yorum yaptırıyorlar sana. Rabbim eşine ailene çok bilmişliğin ile sabır versin. Yoksa bu bilmişlik bayağı başa bela. Aşerme olmazmış. Yalan mı atacağız. Ay canım patates istedi. Ama aslında istemiyor bebeğim yalan atıyorsun sus bebeğim. Sakın yapma bebeğim. Ablamız aşerme olmaz diyor bebeğim. Pardon bebeğim. Affet bebeğim ayyy dur bebeğim çok bilmiş biri konuştu ay bir dakika öleceğiz bebeğim aşerme olursa ölürüz çünkü. Dur bebeğim camdan atayım kendimi. Aşerme bebeğim ablan kızar. Kaynanam değil, feriştahın gelse bana bir halt temizletemez. Çağırıyorsa bir eşşek gibi yapacak herşeyimi. Allahım sana bırakıyorum. Ve Gözardı etmek en güzeliii
Çok bilmişlik değil aslında bu genelde aşermeler 13. Hafta sonrası başlıyor. Bunu araştırıp bulabilirsiniz bunu sizi yargılamak için şöyle edim kendinizi aşeriyoeum diye şartlandırmayın diye söyledim. Siz böyle kaba ve terbiyesizce konuşmaya devam edin çok güzel bi üslubunuz var.... iyi geceler ve iyi aşermeler size. Allah eşinize ve ailesine sabır versin

Bazen gorumceler de hakli olabiliyor. Tipki bu durumda oldugu gibi.

İstediginiz yere kusarsaniz onlar da size temizletir tabii. Boyle bir hamilelik yok,insanlara naz yapmayin ailenizin yaninda dogumu yapip oyle donun bari evinize de insanlar baslarini dinlesinler

Seni maddiyatından küçümsediler mi? Yada aileni? Fakirsin dediler mi o kocanın ailesi veya herhangi biri göz bebeği gibi büyümüşken birden böyle kötü aileye gelin gittin mi

İlk iki nişanımda da kayınvalidenin çok konuştuğunu fark ettiğim an attım nişanı. Hatta ikinci de buz gibi de bir elti vardı. Ailemle denk olabilecek( karakter yönünden) gönlü iyilik ve güzelliklerle dolu bir aile çok şükür ki karşıma çıktı.

Heee müneccim iki çok kaba bir tabirdi. Nezaketten uzak. İlk konuyu okuyunca bende toksoplazma ciddi bir meseledir diyecektim ama istersem üstlerine kusarım demen onların değil senin kişiliğini yansıtır. Onlar kötüyse bile senin burda bizimle bu şekilde konuşmana bakıp aaa evet kadın haklı görümceleri kötüymüş dedirtmez. Hepsini geçtim. Bende hamileyim ve yemek yerken okudum. Çok ciddi söylüyorum midem bulandı yemeği bıraktım. Az bile yazdım hamileliğin hatrına.

Bence eşinize güzelce söyleyin hem yol yapamam hem de burda anneme baya cektiriyorum orda olsa annenden isteyemem bunları.ben zaten rahat olsam senden ayrilirmiydim bakıma ihtiyacım olduğu için buraya geldim de .yoksa onları da görmeden gitmezdim tabi falan deyip iyi birşey de d3mis olabilirsin mesela.

Şaka mı bu

Neden Kv ye gitmemek için bahane arıyorsunuz

Hamile ve bakına muhtaçsanız 16 saat yol Nasıl gidilir neden gidesiniz

Bu arada ben hamile iken eşim Kv ye bayramda bile götürmedi

Şunu tut der bir şey uzatırlar tutarsın bebeğe birşey olur diye

Bir de Kv titizse kedi köpek de varsa o evde sürekli temizlik yapılır zaten

senin kusmuğunu millet mi temizleyecekti yani, bir zahmet elbette sen temizleyeceksin.
Yolculuk konusunda bir şey diyemem ben gayet gittim, 12 ve 18'er saat gidiş dönüş yaptım bunların yarısında da araç kullandım. Doktorum da bir problem görmedi sadece sık sık mola ver dedi o kadar.
Aşerme de bismillah daha öğreneli ne kadar oldu da aşerdin:KK70:

Ben olsam kedi köpek gidecek o evden. Şu yemekleri seviyorum onlar yapılacak derdim. Hatta ilk hafta ulu orta kusar yatardım temizleyemem diye. Ya da direk rest çeker gitmezdim. Gitmek istemiyorum deyin. Çekinmeyin lütfen. Size yazık olacak

Dert mi bilmiyorum, vaktinizi aldıysam da affola. Ne yapacağımı bilmediğim için yazmak istedim. 8 haftalık hamileyim, zor geçen; hatta öyle böyle değil, çok zor geçen bir hamileliğim söz konusu. Gurbetteydim, ve düzenim tam oturmadı. Gelmeyen eşyalar vs dolayısıyla. Yeterli beslenemediğim ve kokulara karşı duyarlılığımdan, baba evine geldim. En azından şu kötü günleri burda geçirmek için. Her neyse eşim kabul etti gönderdi, kaynanam yüzüme karşı söylemeyip, eşimi doldurmuş. Cümleler de şunlar “ Neden oraya gidiyor, neden buraya gelmiyor, işte niye böyle yapıyor buraya gelsin gibisinden. Geçmişte bana ve aileme yaşattıklarından ötürü gitmek istemiyorum. Kinimden. Her neyse, eşimin aklında bile olmayan şeyi ona nakletti. Eşim biraz orda kal biraz da bizimkiler de diyor. Sorun şu ki; Birincisi, on beş on altı saatlik mesafe var arada. Yol da tutuyor.Ve yöreler farklı olduğu için; aşerdiğim yiyecekleri bilmiyorlar. Ve samimiyetim olmadığı için şunu aşerdim diyemem.Yapabilecekleri, bulacakları bir şey değil. En küçüğü “ karamık” mesela. İkincisi, kusmalarım yoğun ve kayınvalidem çok titiz kustuğum yeri bana elli kez de, temizletecek kadar vicdansız. Üçüncüsü evde görümceklerin, bir kedisi bir de köpeği var hayvanları çok severim kendi kedim vardı, teyzeme verdim maalesef baksın diye. ama inanın onların ev kedinin ve köpeğin bir arada yaşanmasından olacak ki iğrenç kokuyor ev. Hele şu kokulara hassasiyetimden, daha da feci gelecek. Ne yapmalıyım? Eşinize ne söylerdiniz, doktoruma danışmalı mıyım? Ne yapacağım, Allah rızası için yardım edin bana :KK43:

Hiç bir bahane yada gerekçe sunmanıza gerek yok. Ben annemle kalmak istiyorum diyeceksiniz. Eğer eşiniz kendi annesinde ise bir kaç gün eşinizle birlikte kalabilirsiniz. Ama eşiniz yoksa ne işiniz var orada.

Ben hamile iken annem yanıma gelmişti. Yakın oturuyoruz. Dönüşte annemle çıktım. Kapıda gördü kv. bizi. Anneme "hep size gidiyor sizi daha çok seviyor herhalde" dedi :KK48: E herhalde kendi annemi daha çok seveceğim. Bu yaşa gelene kadar kusmamdan altıma kaçırmama, her pisliğimi, her sevincimi, hüznümü, heyecanımı yani bütün yükümü annem çekti. Daha 2 sene hayatımda olan, eşimin annesi annemle kendisini kıyaslıyor. Sonuçta kendi kızı da kendisi için aynıdır. O yüzden evde kalmayacağım her durumda annemde kalırım, ablamda kalırım, kimseye de hesap veremem. Siz de hesap vermeyin.

Hamileler icin kedi beslemek veya kumuna dokunmak yasak. Cok net hatirlamiyor ama kediden gecen hatta bebege bile zarar verebilecek bir bakteri var.

X