• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik eş aile sorunları

Eşinizin sizi ve çocukları bırakıp gitmek istemesi gerçekten saçma.Hamile halinizle sizi bırakıp gitmesin paşa.

Normalde görümcenizin evi nerde, bir yıl boyunca hiç halası ve kuzeni ile bir araya gelmedi mi? Geldiyse nasıldı?

Ailecek bir arada olunca yemekler ayrı pişmez. Yemekte, denizde bir araya gelecekler. Sadece alt katta kalma meselesi değil ki.

Ya ne bileyim dayak yiyen çocuğa ayrı içim acıdı, oğlunuza ayrı. Bence ailecek başka bir plan yapın. Belki siz gidince görümcenizin oğlu Çocuklari kıskanıp atakları şiddetlenecek. Oglunuz kavga,gurultu, kalabalık rahatsız olacak.Çocuklari riske atmaya gerek yok.

Heralde bunu eşinin ailesine söylemesini istiyor. Ama eşi susmayı tercih ediyor ve topu karısına atıyor.
İyi ama adam tek gideceğim diyor konu sahibi ailenle konuş çocuklarla git diyor. Bu ısrara gerek var mı ?
Hem konuya girmesine de gerek yok ki kocası yerine telefonda o konuşursa adamda topları atar tabi. Zaten adamlardan sorumluluk al yeter ki

İyi ama adam tek gideceğim diyor konu sahibi ailenle konuş çocuklarla git diyor. Bu ısrara gerek var mı ?
Hem konuya girmesine de gerek yok ki kocası yerine telefonda o konuşursa adamda topları atar tabi. Zaten adamlardan sorumluluk al yeter ki
Evet ısrara hiç gerek yok küçücük çocuk krizlere girmiş. Terapiler almış.
Konu sahibi sıkılmış bence. Hem iş yükü hem çocukların zorluğundan.

Evet ısrara hiç gerek yok küçücük çocuk anksiyete krizlerine girmiş.
Konu sahibi sıkılmış bence. Hem iş yükü hem çocukların zorluğundan.
Hayır bi de 16 yaşında ki çocuk evde sıkılmaz ki. Arkadaşlarıyla dışarı çıkar ne bileyim bisiklet sürer falan.
Kaç çocuk yazı yazlıkta geçiriyor sanki.
Bence bu konu adı altında başka sorunlar halledilsin istiyor ama üstü kapalı olduğu için çocuk bahanesi kullanıyor

Cocugum esimin sülalesi yüzünden bu duruma gelse sahsen kesinlikle bir daha ben olmadan yanlarina göndermem. Farkindamisiniz böyle bir durumu sizden ilk gizlemisler. Nasil güveniyorsunuz. Otizimli cocuga nasil siddet uyguluyor ki kadin cocuk bu kadar kafayi yiyecek kivamina gelmis. Panik atak olmus cocuk. Oturun hepiniz oturdugunuz yerde. Baba da dahil. Bi zahmet esiniz de kendi ailesi ile ilgilensin.

Merhaba bayanlar konu çok farklı ancak çok sinirliyim kendime çokça kızgınım 16 ve 10 yaşında çocuklarim var 3. Ye hamileyim eşimle 18 senelik evliyiz geçen yaz 10 yaşındaki oğlumu ve kızımi eşimin memleketine gönderdim deniz kenarında kayinvalidemin evi ve çocuklar çok ısrar etti kayınvalidem de gelsinler diyince yolladım kendim çok yoğun çalıştısuyorum yazın bizim işlerimiz çok yoğun olduğu için çocukları biyer goturemiyoduk gönderdik eşimin ablasının otizimli oğlu var maalesef biraz ileri derecede çocuk kendine vuruyo ve görümcem de kendine hakim olamayıp dövdüğü oluyomus görümcemde yaz tatili dolayısıyla annesine geliyo iki katlı bı ev ve ben rahat edeyim çocuğum zaten sıkıntılı diye alt kat ona kaliyo üst katta biz bir sürü insan kalıyoruz ancak onun özel bı durumu olduğu için doğal olarak anlayış gosteriliyo zaten öbürleri kız kardeşleri haliyle birbirlerini tutuyolar ama şöyle bı durum var görümcem yatmaya alt kata gidip akşama kadar üst katta kaliyo yani altta kaliyim demiyobu durumda cocuguda yukarda geçen sene daha hircinlaşmis çocuğu bı gece yarısı beni aradılar oğlumun kalbinin çok hızlı attığı ve ölümden korktuğunu nefes darlığı çektiğini söylediler kızım kardesini teselli etmeye çalışıyordu oğlumla görüntülü konuştum onu sakinlestirdim megersem bu şekilde bı kaç kez atak geçirmiş bana soyletmemişler annen sizi bidaha göndermez falan diye oğlumu öyle görünce içim acıdı hemen kendim için rapor alıp memlekete gittik kardiyoloji romatoloji bölümlerine getirdim meğer anksiyete geçiriyomus tekrar evimize döndük oğlumun kuzeninden etkilendigi gorumceminde çocuğu dovdugunden korkmuş çocuğum terapi gördü çok şükür atlattık şimdi konumuz eşim bayramda gitmek istiyo benim abim bize yakın o seninle ilgilenir dedi bende ses etmedim bütün kardeşleri gidecekmiş benim çok sancım oluyo dışarı dahi çıkamıyorum eşim çocukları götürmek istemiyo oğlan yine etkilenir diyo dedim sen ol başlarinda ilgilen gezdir burda ben akşama kadar evde olucam çocuklar neden benimle hapis olsun ailenle konuş ablan ya tamamen alt katta kalsin yada üst kata çıksın siz kalın heryeri meskul etmesin sesini çıkarmadı bugün kayınvalidem aradı görüntülü eşime gelicekmisin diyo eşimde sancilaniyo o yüzden kararsızım falan diyerek topu bana atiyo kaynanamda çocukları özledim falan bende dayanamadım oğlum bir yıldır tedavi gördü tekrar aynı şeyleri yaşasın istemiyorum oglunda çocukları götürmek istemiyo siz büyüklük yapıp orta yolu bulmuyorsunuz kızını çekip anlatman gerekiyo falan dedim eşimde tık yok arkadan kendisi oğlan etkileniyo falan diyip annesine gelince hiç bir tepki yok elinde telefon oyun oynuyo sanki ben abartiyo durumuna düşüyorum eşim hiç bir zaman ne beni ne çocuklarını ailesine karşı savunan birisi değil okadar sinirliyim ki şuan ağlıyorum bebekte hisseti heralde asirj sancım başladı çok uzun oldu ama çok bunaldım böyle bı adama 3 çocuk kendime ayrı çocuklarıma ayrı üzülüyorum
Bu kadar uzun yazıda engelli çocuğu olan görümce ile ilgili yazılan sadece olumsuz cümleler.İnanın o kadar üzüldüm ki.Kadının engelli bir çocuğu var kolay mı.Onunla ne yaşıyor her gün duyguları nedir.Neler yapıyor.Korkuları nedir.Engelli evladı olanların en büyük korkusu ben ölürsem bu çocuk ne olur diye düşünürler.Siz önce bunlarla ilgili bir empati yapın.Yok üst katta yaşarmış yok alt katta bırakın bunları.Madem oğlunuz rahatsızlık yaşamış görümcenizle aynı zaman diliminde gitmeyin ozaman daha ne göndermek için uğraşıyorsunuz.Bana çok değişik geldiniz ve size hak veremedim.Eşinizin de işi zor sürekli eleştri vb.Terapiye gidiyorsa dr sorun oğlunuz gitsin mi diye.Buradan nasıl uzman gibi cevap verebilir okuyanlar.Orada ne yaşandı bu çocuk neden böyle oldu bilen kim.En iyi bilen uzmanınız.Ona soracaksınız.

Yahu sorun gorumcenin orda olmasi mi?
Kadin napsin tek basina alt katta?
Belli ki biraz stres atmaya geliyor
cocuklari gondermeyin olsun bitsin
Kvniz bir ara size gelip gorsun torunlarini ozlemisse
Hemen gorumceyi kvyi kocayi suclamissiniz kusura bakmayin herkes bi yerde olsun bende kafa dinleyeyim modundasiniz
Siz korunamiyorsunuz esiniz de korunamiyorsa dogumda tuplerinizi baglatabilirsiniz

Merhaba bayanlar konu çok farklı ancak çok sinirliyim kendime çokça kızgınım 16 ve 10 yaşında çocuklarim var 3. Ye hamileyim eşimle 18 senelik evliyiz geçen yaz 10 yaşındaki oğlumu ve kızımi eşimin memleketine gönderdim deniz kenarında kayinvalidemin evi ve çocuklar çok ısrar etti kayınvalidem de gelsinler diyince yolladım kendim çok yoğun çalıştısuyorum yazın bizim işlerimiz çok yoğun olduğu için çocukları biyer goturemiyoduk gönderdik eşimin ablasının otizimli oğlu var maalesef biraz ileri derecede çocuk kendine vuruyo ve görümcem de kendine hakim olamayıp dövdüğü oluyomus görümcemde yaz tatili dolayısıyla annesine geliyo iki katlı bı ev ve ben rahat edeyim çocuğum zaten sıkıntılı diye alt kat ona kaliyo üst katta biz bir sürü insan kalıyoruz ancak onun özel bı durumu olduğu için doğal olarak anlayış gosteriliyo zaten öbürleri kız kardeşleri haliyle birbirlerini tutuyolar ama şöyle bı durum var görümcem yatmaya alt kata gidip akşama kadar üst katta kaliyo yani altta kaliyim demiyobu durumda cocuguda yukarda geçen sene daha hircinlaşmis çocuğu bı gece yarısı beni aradılar oğlumun kalbinin çok hızlı attığı ve ölümden korktuğunu nefes darlığı çektiğini söylediler kızım kardesini teselli etmeye çalışıyordu oğlumla görüntülü konuştum onu sakinlestirdim megersem bu şekilde bı kaç kez atak geçirmiş bana soyletmemişler annen sizi bidaha göndermez falan diye oğlumu öyle görünce içim acıdı hemen kendim için rapor alıp memlekete gittik kardiyoloji romatoloji bölümlerine getirdim meğer anksiyete geçiriyomus tekrar evimize döndük oğlumun kuzeninden etkilendigi gorumceminde çocuğu dovdugunden korkmuş çocuğum terapi gördü çok şükür atlattık şimdi konumuz eşim bayramda gitmek istiyo benim abim bize yakın o seninle ilgilenir dedi bende ses etmedim bütün kardeşleri gidecekmiş benim çok sancım oluyo dışarı dahi çıkamıyorum eşim çocukları götürmek istemiyo oğlan yine etkilenir diyo dedim sen ol başlarinda ilgilen gezdir burda ben akşama kadar evde olucam çocuklar neden benimle hapis olsun ailenle konuş ablan ya tamamen alt katta kalsin yada üst kata çıksın siz kalın heryeri meskul etmesin sesini çıkarmadı bugün kayınvalidem aradı görüntülü eşime gelicekmisin diyo eşimde sancilaniyo o yüzden kararsızım falan diyerek topu bana atiyo kaynanamda çocukları özledim falan bende dayanamadım oğlum bir yıldır tedavi gördü tekrar aynı şeyleri yaşasın istemiyorum oglunda çocukları götürmek istemiyo siz büyüklük yapıp orta yolu bulmuyorsunuz kızını çekip anlatman gerekiyo falan dedim eşimde tık yok arkadan kendisi oğlan etkileniyo falan diyip annesine gelince hiç bir tepki yok elinde telefon oyun oynuyo sanki ben abartiyo durumuna düşüyorum eşim hiç bir zaman ne beni ne çocuklarını ailesine karşı savunan birisi değil okadar sinirliyim ki şuan ağlıyorum bebekte hisseti heralde asirj sancım başladı çok uzun oldu ama çok bunaldım böyle bı adama 3 çocuk kendime ayrı çocuklarıma ayrı üzülüyorum
Eşinizin savunmasına gerek yok, siz çok iyi yapmışsınız açık konuşmakla. Özlüyorsa değer verip özen gösterecekler

Bu durumda hala göndermek istemeniz olmamış.
Eşiniz istemiyor götürmek sen ilgilen deyip göndermek,ablasının sizin isteklerinize uyacağını düşünüp göndermek biraz hayal. Çocuğunuz da düzelmiş tekrar ne olacağını bilmediğimiz ortama atmak ve bunun için diretmek bana normal gelmedi çünkü çok fazla değişken var.

Bu durumda hala göndermek istemeniz olmamış.
Eşiniz istemiyor götürmek sen ilgilen deyip göndermek,ablasının sizin isteklerinize uyacağını düşünüp göndermek biraz hayal. Çocuğunuz da düzelmiş tekrar ne olacağını bilmediğimiz ortama atmak ve bunun için diretmek bana normal gelmedi çünkü çok fazla değişken var.
Ozaman kendiside gitmemesi gerekmiyomu bencillik bu 9 gün boyunca çocuk evde kalacak ben hiç dışarı çıkamıyorum anca yemek bir iki evi topluyorum okadar çünkü çok sancım var 34 haftalık oldum

Siz dışarı dahi çıkamayacak durumdaysanız eşiniz oturacak oturduğu yerde, ailesiyle geçirecek bayramı. Kim giderse gitsin, ilk düşünmesi gereken sizsiniz.
Oğlunuz terapi alacak kadar hala ve kuzeninden etkilendiyse göndermeyi düşünmeniz de anlaşılır değil açıkçası, eşinizin ona göz kulak olacak duyarlılıkta olmadığı aşikar ki bu riske de gerek yok.
Evet haklısınız köyde gezdirir çok akrabaları falan var babasıyla vakit geçirir diye düşündüm ama halâ sinirim gecmiyo çocukla ilgilenmek bu kadar zorsa çocuk diye diretmiycekti benim kafamde hipofiz adonim var doğum kontrol yada iğne kullanmak yasak hormon ürettiği için sprai deseniz yara yaptı Allah kimseye göstermesin yara yaktirmak çok acılı o yüzden çıkardım bu bebeği asla istemedim ama artık bu sözü söylemek istemiyorum çünkü bebekler hissediyo

Madem çocuğunuz o kadar etkilendi 1 sene terapi aldı neden hala gitsin diye eşinize söylüyosunuz? Eşiniz bekçi gibi 24 saat başında mı durucak, günü bütün gezselerde eve gelmeyecekler mi, ayrıca o çocuk aşağı yukarı alıştıysa aşağı katta durmaz.
Onada ayrı üzüldüm neden dövüyo görümceniz bu kadar, çocuğunuza kuzeninin durumunu anlatsanız onu anlamaya çalışsa, korkması gereken bi durum olmadığını kavrasa daha sağlıklı değil mi?
Terapide nasıl yönetilmesi gerektiği anlatılmıştır, ne dediler bu konuda
Terapide psikolog o tarz çocuklar her zaman olacak alışması gerekiyor tarzinda konuştu çocuk çok zeki kendine zararı var sadece ben bu kadar olduğunu bilmiyodum çünkü söylemediler arada aynı ortamda bulunuyoduk onlar başka ilde oturuyolar bilgim olmadı geçen yıldan beri çok daha hircinlaşmis baş edemiyorlar

Ne işi var 1 yıldır tedavi gören çocuğun o ortamda .

Ya eşiniz 2-3 gun kız kardesınden önce gitsin çocukları gezdirsin babaneleri görsün yada kız kardeşinde. 2-3 gün sonra gitsin mecbur musunuz cümbür cemaat herkes aynı zamanda orda toplanmaya . Tatile gitmeseler psikolojileri bozulmaz çocukların asıl bu durumda o ortama giderlerse daha kötü olabilir çocuğunuz
Bu aile böyle bunlar her yıl bu şekil toplanır sözde bayram ama daha çok bunalıp gelinir malesef

bazı insanları anlamak imkansız. Çocuğunuzun başına ne geldiğini tam olarak bildiğinizden emin misiniz? Halası çocuğunu dövdü diye etkilenip atak geçirmesi mantıklı mı? Ne oldu orda tam olarak?
zaten gitmek istemeyeceği bir yerdir ve neden göndermeye çalışıyorsunuz?
Evde niye hapis hayatı yaşasınlar yatalak mısınız, öyleyseniz eş niye bırakıp anasına gidiyor? Herkes evde kalsın annesine yardım etsin ne işleri var karman çorman bir evde
Bişey yaşasa psikologa anlatırdı çok duygusal bı çocuk üzülmüş dedi Dr sıkıntı babaannesini çok seviyo oda gitmek istiyo ben zaten illa git oğlum demiyorum ki burdaki arkadaşları hep biyerlere gidiyomus oda diyo bende gideyim çocuklar unutuyolar babam var diyo

Yanigorumceniz o kadında oraya cocugunu bir nefes aldirmaya getiriyor .kendide belki biraz nefes almak istiyor .Kadin surekli tek basina asagida duracaksa neden anasinin evine gitsin .Cocugunuz etkileniyorsa gondermeyin veya gorumceylr farkli tarihlerde gidin .Cocugun sizle hapis kalması orada kriz gecirmesinden daha iyi.esinizde dursun size yardimci olsun .
Görümcem evet zor ama bı gidiyolar hepsi 3 ay gelmiyorlar yazları bayramlarında ordalar biz gitmiyince bu sefer kiziyolar torunlarimi göremiyorum diye eşim de köyüne çok meraklı

Buradaki konunuza da cevap yazar mısınız? Kocanızda ne hastalık vardı korunmamak için? Benim çocuğum düşünülmemiş diyorsunuz da siz çok düşünüyor olsanız git götür başında dur demezdiniz. Her gece atak geçiren bir çocuk ve onunla ilgilenip başında durması gereken 10 yaşındaki diğer çocuk. Sizin ve çocuklarınızın arkasında durmayan adamı yine çocuğun başına dikmek istiyorsunuz. Benim de o yaşta çocuğum var, bunların tüm dünyası arkadaşları. Siz bir ergeni 4-5 yaşında çocuk gibi başka ortalama postalayamazsınız. Kaldı ki çocuk atak üstüne atak geçirip 1 sene psikolojik tedavi görecek kadar rahatsızlanmış.
Söylemediler benim gondermiycemi biliyolar oyuzden kızım 16 yaşında ikisi gittiler ilk defa bizden ayrıldılar Dr ayrılık korkusu yaşamış birde hiç gormedigi için o çocuktan etkilenmiş dedi bu seneye kadar böyle değildi bende gidiyodum yazlar bir hafta falan çocuk böyle değildi

Benim kuzenim otizmli. Teyzemin çok zor bir hayatı olduğunu bildiğimiz için hep ona destek olmaya çalışıyoruz. Küçüklüğümüzden beri bütün kuzenler otizmli kuzenimizle beraber büyüdük teyzem sürekli bize ve diğer teyzelerime gider gelir daha hiç kimsenin atak yaşadığına şahit olmadım. Yani yaş olarak ben ondan büyüğüm ondan küçük kuzenlerim de var yaşı yakın olanlar da var hiç böyle bir sorun olmadı. Kuzenimin de farklı atakları var bu arada hani hafif derecede değil. Yani ben sadece kuzenden dolayı atak geçirdiğini düşünmüyorum ki yaşı da küçük değil 10 yaşında. Belki sizden ayrı kalmak tetikledi belki başka şeyler. Sonuç olarak engelli çocuğu olan bir insana, alt kata çıkmasın üst kata gelmesin çocuklarımızı yanyana getirmesin gibi şeyler zaten söylenmez çok üzücü bunun düşünülmesi bile. Sizin çocuğunuzun aşırı hassasiyeti olduğunu düşünüyorsanız bence de göndermeyin. Eğer eşiniz de illa görmek istiyorsa ailesini bir-iki gün görüp döner. Kızınız da küçük değil onunla idare edebilirsiniz bu süre içinde.
Evet tabiki de sadece o degil ilk defa bizden ayrıldı Dr ayrılık korkusu birde çocuğu görünce dedi ama ben gorumcemin asla durumuna kolay görmüyorum ona çokta yardımcı oluyordum zaten gidince çok uzun kaliyo en azından bir hafta onunda anlayışlı olmadı gerekmiyo mu bakın bunlar da şu var babamızın evi istediğimiz gibi yaparız eşim de sessiz olduğu için baskınlar çocuklar da babaannelerini çok seviyo bu sefer ben sanki onlara göndermeyin herşeyi abartiyo durumuna düşüyorum ozaman çocukları arayıp cagirmasinlar oğlum basliyo gidicem demeye kızım büyük o gerek yok diyo ama oğlan anlamiyo çünkü unuttu çocuk oda değişiklik istiyo

Back
X