• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileliğinde hiç sinir krizine giren varmı?? yardım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi serdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

serdi

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar dün yaşadığım sitresten dolayı yaklaşık 1 dakika süren sinir krizi geçirdim kendimi birden kaybettim ve bağırmaya elimi hızlıca defalarca masaya vurmaya başladım... 1 dakika sonra kendime geldim ama bebeğim için çok endişeliyim 16 haftalık hamileyim şuan... korkuyorum başından böyle bişey geçen varmı... benim ilk defa başıma geliyor... ne olur bi fikir verin bebeğime bişey olmuşmudur....:çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015::Saruboceq:

canım daha önce yaşadığım birşey değil ama bebeğine bir zararın olduğunu zannetmiyorum sadece sen üzüldüğün için üüzülmüş olabilir onunla konuş ona kızmadığını sakin olduğunu filan anlat korkma ama

canim,umarim bebegine zarari olmamistir,hic bi fikrim yok ama,boyle acabalarlada yasanmiyo,bence bi doktora gorunsen,daha rahatlar insan,
dilerim sorunlarindan enkisa zamanda kurtulursun,Allahim hayirli evlat nasip etsin canim,sevgilera.s.

evet benimde başıma gelmişti 8 ayımda falandım çalışıyordum iş yerinde insan hamileyken çok alıngan ve duygusal oluyor...kardeşimle tartışmıştım bana o zaman küfür etmişti kaldıramamıştım :(((biranda titreme geldi sinir krizi geçirdim millet doguruyorum sanmışlar öyle bir çıglık atmışım susturamadılardı iyi hatırlıyorum ayaklarımı falan kaldırmışlardı ama allaha şükür bişey olmadı korkma olmaz tabi sen üzülünce bebişde üzülmüştür o bir gerçek dikkat et kendine...

çok sağolun arkadaşlar desteğiniz içinn çok yeşekkür ederim umarım dediğiniz gibidir bebeğim iyidir.... Rabbim cümlemizin bebeğine ve bizlere sağlık ve uzun ömür versin amin... çok çok teşekkür ederim......

benzer şeyler bendede var nerdeyse haftada bi kere.. kendimi kontrol edemiyorum bağırarak ağlamaya başlıyorum, son olarak da kendime zarar vermeye başladım. normalde sakin yapılıyımdır, sesli ağladığımı bile hatırlamıyorum. şimdi doğumunu yapmış bir anne olarak size sormak istiyorum bu durumun ciddi etkilerini gördünüz mü? düşüncesi bile canımı sıkıyo hatta bazen bebeği istemez düşüncelerde buluyorum kendimi napcamı bilemedim:14:

benzer şeyler bendede var nerdeyse haftada bi kere.. kendimi kontrol edemiyorum bağırarak ağlamaya başlıyorum, son olarak da kendime zarar vermeye başladım. normalde sakin yapılıyımdır, sesli ağladığımı bile hatırlamıyorum. şimdi doğumunu yapmış bir anne olarak size sormak istiyorum bu durumun ciddi etkilerini gördünüz mü? düşüncesi bile canımı sıkıyo hatta bazen bebeği istemez düşüncelerde buluyorum kendimi napcamı bilemedim:14:

Ben hamileliğimin başından beri neredeyse çok kötü günler geçiriyorum sinir krizi değil ağlama nöbetleri, depresyon, sürekli devam eden kaygı endişe nöbetleri ...
İnsanın gözü gerçekten bebeğini bile görmüyor o an malesef.. :( Panik atak geçmişim vardı ama iyileşmiştim hamileliğimde 10 kat geri geldi
Doktorlarımın onayı ile düşük dozda antidepresan kullanmaya başladım çünkü ölmek düşüncesi bile vardı aklımda :(
Şimdide iyi değilim ilaç kullanmama rağmen.. Sağsağlim alsam bebeğimi kucağıma Allahın izniyle..
Çok kötü günler geçirmiş olmama rağmen bebeğimin sağlığı şuanda iyi gidiyor
Hamileliği malesef kimi insanlar çok zor geçiriyor benim için resmen duygusal travma gibi birşey oldu
Hiç tadına varamadım bebeğimin hamileliğimin :14:

herkesin "en güzel dönem" dediği süreci böyle geçirmek çok acı gerçekten.. dediğim gibi ben öncesinde daha sakin bi insandım ama bu durumda suçu eşimde buluyorum. sanki çocuğu bana yüklemişler ama hormonları ona... istedğim tek şey bu süreçte SABIR-SUKUNET... Bir an evvel sağlıcakla geçsin inş.

herkesin "en güzel dönem" dediği süreci böyle geçirmek çok acı gerçekten.. dediğim gibi ben öncesinde daha sakin bi insandım ama bu durumda suçu eşimde buluyorum. sanki çocuğu bana yüklemişler ama hormonları ona... istedğim tek şey bu süreçte SABIR-SUKUNET... Bir an evvel sağlıcakla geçsin inş.

bu durumu eşinle hiç konuştunmu. sana destek olmasını iste. sakin ol. sen üzülünce bebeğinde etkilenir. ben ilk gebeliğimde eşimle tartışıp ağladığım zamanlar resmen kızım sağ tarafıma toplanır karnım kaskatı olurdu. kendimi sakinleştirdiğim yetmez gibi bir de bebğimle konuşup onu sakinleştirirdim.

Ben de önceki gebeliğimde çok stresli günler geçirmiştim bir ara sinir krizi de geçirdim bağırdım çağırdım eşime vurdum ve sonraki hafta bebeğimi kaybettim... Kalbi durmuştu buna bağlı mı bilmiyorum ama halen çok pişmanım . Şimdi yeniden hamileyim ama bu sefer kararlıyım gerilmemek için, pek insan içine bile çıkmıyorum. Boş vakitlerimi evimde geçiriyorum kitap okuyorum film izliyorum sıcak sütümü içiyorum bi anlamda kendimi izole ettim böyle daha rahatım. Kızlar siz de gebeyken çok sinirlenmemeye çalışın Allah korusun hepimizi ...

bu durumu eşinle hiç konuştunmu. sana destek olmasını iste. sakin ol. sen üzülünce bebeğinde etkilenir. ben ilk gebeliğimde eşimle tartışıp ağladığım zamanlar resmen kızım sağ tarafıma toplanır karnım kaskatı olurdu. kendimi sakinleştirdiğim yetmez gibi bir de bebğimle konuşup onu sakinleştirirdim.

eşimi anlayışlı biridi aslında, tek kötü yönü inat olması. bunu da bu dönemde öğrenmiş oldum. o kadar inat ediyorki bazen hiç bir şeyi görmüyor gözü bende konuşmak istemiyorum. insan naparsa kendine yaparmış kendini herşeyden soyutlamak en güzeli galiba

merhaba arkadaşlar dün yaşadığım sitresten dolayı yaklaşık 1 dakika süren sinir krizi geçirdim kendimi birden kaybettim ve bağırmaya elimi hızlıca defalarca masaya vurmaya başladım... 1 dakika sonra kendime geldim ama bebeğim için çok endişeliyim 16 haftalık hamileyim şuan... korkuyorum başından böyle bişey geçen varmı... benim ilk defa başıma geliyor... ne olur bi fikir verin bebeğime bişey olmuşmudur....:çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015::Saruboceq:

birşey olmaz yaa daha 16.haftasın sana birşey olmasın tatlım zaten hamilelikten dolayıda insan gergin olabiliyor takma kafanı ama bundan sonra gerginliğin devam ederse bebek bunu hisseder doğunca zırlak gazlı bir bebek olur:)

sen hamilelik depresyonuna girmişsin ya doğurunca bebeği görünce herşeyi unutursun yada lohusa bunalımına girersin dikkat et kendine. insan hamileyken bebeğim sağlıklımı birşey olurmu felan diye çok stresli olduğu zamanlar oluyor takmamaya çalış

Kabullenme süreci diyorlar buna, Bende yaşıyorum. Süpriz mi hamile kaldın arkadaşım? bende öle oldu. Bebeğimin sağlığına çok dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen aynı düşünceler bendede oluyor. Ağlama krizleri geliyor. Hormanlarımın kumandası bir başkasının elinde resmen. Geçen hafta kardeşimle kavga ettik ve ben kriz geçirdim. Öğürmeye başladım titreme geldi çok ağladım. Şimdide panik haldeyim acaba bebeğe bişi olmuşmudur? Çünkü duymaya başlamış benim çığlıklarımı duymuştur muhtemelen strese girmesinden çok korkuyorum. Allah yardımcımız olsun.

benim kızım 2.5 yaşında şuandada 5.5 aylık hamileyim
kızım 11 aylıkken 2 kez havale geçirdi menenjit başlangıcı dendi hastanede yattık 10 gün sonra tedavi bitince bizi çocuk nörolojiye gönderdiler eeg si temiz çıktı 16 ay depakin diye bir ilaç kullandık nisan ayında doktor artık ilacı kademeli olarak kesebiliriz dedi ama biz ilacı kesmeye başladığımızda çocuk sinir krizleri geçirmeye başladı. önce anlamadık wc eğitimi sendromu sandık ilaç iyice azalınca krizler arttı doktora danıştık kesinlikle kabul etmedi. benim sessiz sakin munis kızım konuşarak anlaştığım kızım gitti tuhaf sinir krizleri geçirip etrafa saldıran bi kız geldi o böyle olunca bende üzüntüden iştahdan kesildim sonunda benim de psikolojim bozuldu nie kızım böyle oldu diye doktor psikiyatrise götürün diye kesip attı. 2 farklı çocuuk doktoruna götürdük ikiside kan tahlilleri yaptı aşırı kan düşüklüğüde sinir yapar diye herşeyi temiz çıktı ve kesinlikle ilacın yan etkisi dediler ama o nöroloji doktoru kabul etmedi sağlık bakanlığı ve hastaneye şikayette bulunduk. şimdi de evde babanesi,dedesi,babası aman ağlayıp krize girmesin diye her dediğini yapıyolar bu sefer çocuk ağlayarak her dediğini yaptırmaya alıştı. ben yapmıyorum bu sefer bana kızıyolar bende bıktım artık bende sinir krizleri geçiriyorum hala karnımdaki bebeği düzgün hissedemiyorum büyüğüne yoğunlaşmaktan karnım iyice büyüdü de artık anlamaya başladım hamileyim diye. hergünüm ağlamakla geçti en son geçen pazar elime ne geçtiyse fırlattım bende bağırıp çağırıp tepindim eşimde atla atla ölsün karnındaki için rahat etsin deyince daha çok bağırdım ağlaya ağlaya uyumuşum bi kaç gün konuşmadık sonra bana seni psikiyatrise götüriyim sen iyi değilsin demeye başladı. bende bu çocuk tamam bi depresyon geçiriyo ama geçicek dedi doktor siz iyice abarttınız bu sefer alıştı ağlayarak dediğini yaptırmaya beni siz yıpratıyosunuz dedim şimdi bana destek olmaya başladım eşim bakalım inşallah tamamen geçer.ilacı kestik tamamen bi kaç hafta geçti biraz daha sakin ilk zamanlara göre kızımda

benim kızım 2.5 yaşında şuandada 5.5 aylık hamileyim
kızım 11 aylıkken 2 kez havale geçirdi menenjit başlangıcı dendi hastanede yattık 10 gün sonra tedavi bitince bizi çocuk nörolojiye gönderdiler eeg si temiz çıktı 16 ay depakin diye bir ilaç kullandık nisan ayında doktor artık ilacı kademeli olarak kesebiliriz dedi ama biz ilacı kesmeye başladığımızda çocuk sinir krizleri geçirmeye başladı. önce anlamadık wc eğitimi sendromu sandık ilaç iyice azalınca krizler arttı doktora danıştık kesinlikle kabul etmedi. benim sessiz sakin munis kızım konuşarak anlaştığım kızım gitti tuhaf sinir krizleri geçirip etrafa saldıran bi kız geldi o böyle olunca bende üzüntüden iştahdan kesildim sonunda benim de psikolojim bozuldu nie kızım böyle oldu diye doktor psikiyatrise götürün diye kesip attı. 2 farklı çocuuk doktoruna götürdük ikiside kan tahlilleri yaptı aşırı kan düşüklüğüde sinir yapar diye herşeyi temiz çıktı ve kesinlikle ilacın yan etkisi dediler ama o nöroloji doktoru kabul etmedi sağlık bakanlığı ve hastaneye şikayette bulunduk. şimdi de evde babanesi,dedesi,babası aman ağlayıp krize girmesin diye her dediğini yapıyolar bu sefer çocuk ağlayarak her dediğini yaptırmaya alıştı. ben yapmıyorum bu sefer bana kızıyolar bende bıktım artık bende sinir krizleri geçiriyorum hala karnımdaki bebeği düzgün hissedemiyorum büyüğüne yoğunlaşmaktan karnım iyice büyüdü de artık anlamaya başladım hamileyim diye. hergünüm ağlamakla geçti en son geçen pazar elime ne geçtiyse fırlattım bende bağırıp çağırıp tepindim eşimde atla atla ölsün karnındaki için rahat etsin deyince daha çok bağırdım ağlaya ağlaya uyumuşum bi kaç gün konuşmadık sonra bana seni psikiyatrise götüriyim sen iyi değilsin demeye başladı. bende bu çocuk tamam bi depresyon geçiriyo ama geçicek dedi doktor siz iyice abarttınız bu sefer alıştı ağlayarak dediğini yaptırmaya beni siz yıpratıyosunuz dedim şimdi bana destek olmaya başladım eşim bakalım inşallah tamamen geçer.ilacı kestik tamamen bi kaç hafta geçti biraz daha sakin ilk zamanlara göre kızımda

Yazinin üstünden bayagi geçmiş ama merak ettim su anki durumumuz nedir?

kusura bakmayın bende yeni gördüm
yok çok şükür kızım normale döndü 2. kızımda doğdu büyük kızımda gene bu hastalıktan dolayı biraz sinir kaldı ama hamd olsun o zaman ki kadar değil çok üzülüyodum noldu çocuğuma diye bide hamilelik falan çok yıpranmış şimdi 2 kızımda çok iyi hamd olsun :) ama kesinlikle bu şekilde bir durum yaşayıp DEPAKİN adlı ilacı kullanırsanırsanız aman dikkat edin

Bende kendimi kaybettim bir anda dinir krizi gecirdim bebegimi de unuttum o anda insaallah bebegimi etkilememistir :(

Ben hamileliğimin başından beri neredeyse çok kötü günler geçiriyorum sinir krizi değil ağlama nöbetleri, depresyon, sürekli devam eden kaygı endişe nöbetleri ...
İnsanın gözü gerçekten bebeğini bile görmüyor o an malesef.. :KK43: Panik atak geçmişim vardı ama iyileşmiştim hamileliğimde 10 kat geri geldi
Doktorlarımın onayı ile düşük dozda antidepresan kullanmaya başladım çünkü ölmek düşüncesi bile vardı aklımda :KK43:
Şimdide iyi değilim ilaç kullanmama rağmen.. Sağsağlim alsam bebeğimi kucağıma Allahın izniyle..
Çok kötü günler geçirmiş olmama rağmen bebeğimin sağlığı şuanda iyi gidiyor
Hamileliği malesef kimi insanlar çok zor geçiriyor benim için resmen duygusal travma gibi birşey oldu
Hiç tadına varamadım bebeğimin hamileliğimin :KK14:
Bu iki sene önce ki yazı ama bn yazmak istedim bende ağır panik atak hastasıyım derdimiz dermani aradım ama namaz da buldum namaz kıldım hastalığım geçti gerçekten

Bende az önce sınır krizi geçirdim bağırdım.küfrettim ağladım duvarı yumrukladım :((((

Back
X