• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğin sonu ve yalnızlık

Bursa’dayım. Malesef bayram öncesi herkes hatta şirketler de dolu. Bayram sonrasına kalırsa herkes müsait.

Öncesine sonrasına bakmayın. Sonrasında ayarlayın bebek eve gelince olsun temizlik bir şey olmaz. Bir odayı temizler en başta oraya geçirdiniz mi bebeği tamamdır.
Siz zaten şimdi de gelse kadının peşinde mi dolanacaksınız sanki?

Bu acele gorme ne ya? En yakinlari demiyirum.. abi kardesler anne baba vs. Ok ama tanidikmis komsuymus.. catlamadi ya eve gelelim hele bi.. arasin tebrik etsin niye bu zorlama?
Insanlarin bu kadar dusuncesiz olmasini anlamiyorum.

Aynen dedigin gibi gezmek icin yer ariyolar..yapacak bisey yok bunlar icin
canım inan bana hastahaneye gelmeleri daha iyi oluyormuş.Sen zaten yatar konumda ağrı kesici serum hoslugunda oluyorsun.Hizmet ,ikram hazirlama yok.Bizimkisi suit ikili odaydi.Beyler genelde diğer odada eşimle ayaküstü sohbet ettiler.Bayanlar benim odada durdular.

Rabbim merhametsizlere muhtaç etmesin bizleri. Hiç kafana takma temizliği alicaklarini bebegine odaklan hepsini halledersin allahin izniyle. Böyle insanlara el açma gerçekten kendilerini bi halt saniyolar sonra.

E halınızın yokluğu kendısını rahatsız ettiyse evinize halı alsın. Belkı maddiyatınız uygun değil belki de kullanmayı sevmiyorsunuz. Bu dışarıdan gelen insanları bağlamaz. Ben de evlenınce bı yatak odası bır de köşe takımı alabildim. Perdelerim içime sinmedi ama maddi olarak uygun değildik diye en ucuzları aldım halılarımın bir çoğunu annem aldı. Almasa da sorun değildi. Sizin rahat etmeniz önemli. Herkes evi eksiksiz olsun ister. Siz mutluysanız bu önemli değil. Temizlik konusunda ben de takıntılıyım. Evim temiz olsun yeter bana. Ha bu arada misafirlerden bi çekincesi varsa gelenleri kendi evinde ağırlasın. Ya da dediğim gibi eksiklerinizi kendi tamamlasın. Siz sıkıntı yapıyor musunuz eksik eşyaları. Ha bu arada yengem doğum yapınca salon ve mutfak haricine halı sermedi doğumdan sonra. Havalar sıcaktı halı sermemek cazip gelmişti. Laf arasında halı yoklugundan bahsedilirse bu sıcakta halıya ne gerek var diyip geçiştirebilirsiniz. Tabi eksıkler sızı rahatsız edıyorsa. Etmemesı en guzelı. Yine de deneyin kendisine sorun tanıdığın var mı temizlettirecegım ya da temizleyecek birini bulursam parasını verecegım dıyebılırsınız. Eşiniz de sorabılır sız yuz goz olmak ıstemıyorsanız
Evde halı var var. Ben dedim ki temizliğiyle uğraşamayacağım yıkamaya gönderip sermeyeceğim. Yani derdi sen temizle ser gelen görsün. Ben de gelen mi yapacakmış işimi dedim. Yani onun düşündüğü bu bu kadar sıkıntı arasında. Keşke maddi olarak gücüm olmasa da alamasam o zaman kırılmam, mesele her şeyin tam olması ama gösteriş için yaşanması. Hiç yardım mardım da yok. Çok ilginç insanlarmış malesef. Sermiyorum ya halı falan yaz sıcağında yıkamaya verdim hepsini her yaz aynı, temizliği serinliği daha iyi benim için.

Öncesine sonrasına bakmayın. Sonrasında ayarlayın bebek eve gelince olsun temizlik bir şey olmaz. Bir odayı temizler en başta oraya geçirdiniz mi bebeği tamamdır.
Siz zaten şimdi de gelse kadının peşinde mi dolanacaksınız sanki?
Aa kadın bulsam gelse hemen gelir kv. Bir de sanki işmiş gibi sanki hep o yaparmış gibi anlatır durur. Bekar evimden taşınırken şimdiki evime ben gidip o evdeki kadınla durmuştu da gelince o ev çok pisti demişti. Ev taşıdık ayaklarıyla nakliyeciler girdi ne olacaktı ev temiz mi anlamadım.

Biz hepimiz aynı sehirdeyiz, annem 1 gün hastanede, 1 gün evde kaldı benimle, sonra kv kalmak ister, çekinir ayıp olmasın dedi, gitti. Kayınvalidem de gelmedi. Daha doğrusu geldi bebeği sevdi ve gitti :))
Neyse 2 gün sonra annem geldi, arkadaşlarla tatile gidecektik, nasıl yapayım, gitmesem mi dedi.
Bilir ki ölsem kal demem :) git dedim.
Yani kimsenin çokta umurunda olmuyor Doğum yapmış olmamız :) olmasın da zaten.
2. Bebeğimde diğeri 2 yaşında olmasına rağmen en baştan beri tek başıma kaldım.
Şimdi 3. Hamileliğim, riskli gebelik geçiriyorum 3 ve 1 yaşında 2 velet de evde ve henüz ailelere haber vermedik :)
Eh madem bir işe yaramıyorlar, en azından 3 çocuğa nasıl bakacağıma dair beynimi yemesinler :))
haftada 1 gelen yardımcı 3 gelmeye başladı. Evin işlerini hallediyor, Çocuklarla da biraz ilgileniyor. Allah imkan versin diyorum bende :)

Aynen öyle en güzeli kendi işini kendin görmek napalim.

Aa kadın bulsam gelse hemen gelir kv. Bir de sanki işmiş gibi sanki hep o yaparmış gibi anlatır durur. Bekar evimden taşınırken şimdiki evime ben gidip o evdeki kadınla durmuştu da gelince o ev çok pisti demişti. Ev taşıdık ayaklarıyla nakliyeciler girdi ne olacaktı ev temiz mi anlamadım.

Haber vermeyin, kime ne.
Kendi işinizi kendiniz görün, göremediğinizi taşere edin :) ya paranızla yada nazınızla. Artık kime geçiyorsa :)
Sizin yapacağınız en güzel şey ayaklarınızı uzatıp dinlenmek, canınızı sıkmamak.
Doğumdan sonra da kv ile eşiniz konuşsun, bebeği doktor zayıf buldu, ilk 1 ay kesinlikle misafir kabul etmiyoruz desin tamamdır.
İlk doğumumda hastaneye bile gelen 4 saat kaldı, sohbet muhabbet etti. Ben orada bir yandan sezaryen ağrısı bir yandan emzirmeyi öğrenmeye çalışırken.
Ama ikincide sadece anneanne, babaanne ve dedeler. Canımı yolda bulmadım. :) biri uyarsaydı baştan öyle yapardım. Ben sizi uyarayım :)

Bosver temizlik falan yapma senden ve bebegın den daha onemlı degil. Ben de yedı aylık hamileyim bizde kayınvalıde lerle aynı binada oturuyoruz hadı yaslı kadın ondan ıs bekleyemem zaten. Ama ıkı gorumcem var gelip Bı ısın ucundan tutmadılar dorduncu katta oturuyorum bu halimde camları bıle cıkıp sildim boya temızlıgını yaptım. Ayakta durmaya halım yok inankı hersey cok zor geliyor. Allah yinede dusurmesın kimsenin eline sende yat dinlen bebek dogduktan sonrada olur.

Gülüp geçeceksin.İnan bana hepsi geçiyor.Hic bozma sinirini.Sen kuzunu kucağına alacağın an ki mutluluğunu düşün.Once sis sis oluyor yüzü gözü.Sonra bir iniyor ödemi ...ayyy bu ne küçük mus diyorsun:emir_bebek:

Bosver temizlik falan yapma senden ve bebegın den daha onemlı degil. Ben de yedı aylık hamileyim sizde kayınvalıde lerce aynı binada oturuyoruz hadı yaslı kadın ondan ıs bekleyemem zaten. Ama ıkı gorumcem var gelip Bı ısın ucundan tutmadılar dorduncu katta oturuyorum bu halimde camları bıle cıkıp sildim boya temızlıgını yaptım. Allah yinede dusurmesın kimsenin eline sende yat dinlen bebek dogduktan sonrada olur.
Size de yazık. Lütfen yapmayın. Ben de yapayım yapayım diye diye bu duruma geldim. Şimdi keşke yapmasaydım diyorum. Siz de dinlenin sonradan daha zor olmasın. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah.

Size de yazık. Lütfen yapmayın. Ben de yapayım yapayım diye diye bu duruma geldim. Şimdi keşke yapmasaydım diyorum. Siz de dinlenin sonradan daha zor olmasın. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah.
Amin insallah cumlemıze ama napim yardı. Edecek kimsem yok annem uzakta dedım daha fazla agırlasmadan yapayım daha ben bebegın hıc bıseyınıde hazırlamadım onuda onumuzdekı ay dusunuyorum.

Amin insallah cumlemıze ama napim yardı. Edecek kimsem yok annem uzakta dedım daha fazla agırlasmadan yapayım daha ben bebegın hıc bıseyınıde hazırlamadım onuda onumuzdekı ay dusunuyorum.
Bence hazırlanın. Ben de aman ne olacak gider alıveririm diye diye şu an bu sıkışıklıkta kaldım. Hastane çantasını eşyalarını hazır edin. Misal şimdi ütüyü çamaşırı bebek eşyalarının bıraksaydım ortada kalırdım. Az az yapın, ama sadece bebeğiniz ve kendinize yapın.

Bence hazırlanın. Ben de aman ne olacak gider alıveririm diye diye şu an bu sıkışıklıkta kaldım. Hastane çantasını eşyalarını hazır edin. Misal şimdi ütüyü çamaşırı bebek eşyalarının bıraksaydım ortada kalırdım. Az az yapın, ama sadece bebeğiniz ve kendinize yapın.
Haklısınız ne olur ne olmaz bayramdan sonra baslıyım bende.

Evde halı var var. Ben dedim ki temizliğiyle uğraşamayacağım yıkamaya gönderip sermeyeceğim. Yani derdi sen temizle ser gelen görsün. Ben de gelen mi yapacakmış işimi dedim. Yani onun düşündüğü bu bu kadar sıkıntı arasında. Keşke maddi olarak gücüm olmasa da alamasam o zaman kırılmam, mesele her şeyin tam olması ama gösteriş için yaşanması. Hiç yardım mardım da yok. Çok ilginç insanlarmış malesef. Sermiyorum ya halı falan yaz sıcağında yıkamaya verdim hepsini her yaz aynı, temizliği serinliği daha iyi benim için.
E siz rahat ediyorsanız takmayın. Gösterişi kendi evinde yapsın. Gösterişi seviyorsa size yardım ederek de gösterişini yapabilir ( o zihniyetteki insanlar için diyorum). Yoksa yapılan yardımın hiç önemi yok. Bugun size yarın ona. Kendısı de mutlaka size muhtaç olacak. Siz de ona göre davranırsınız. Gerçi eşimin ailesi ev temizliğine eşyaların dizilmesine yardıma gelmedi. Ona ragmen ben onlara hep yardıma gittim ama yaranamadım. Siz eşinizi incitmeden mesafe koyun, yarın faydanız olsa da yaranamazsınız.

Eşinize liste yapın temizliği. Her gün tek tek yapsın. İhtiyaçları da bir günde çıkar alırsınız. Zaten en iyisi eşinizle yapmanız. Yoksa her kafadan bir ses çıkar. Şimdi hamileliğin etkisiyle duygusalsınızdır. Geleceğiz deyip gelmemeleri ayıp ama boşverin.

E siz rahat ediyorsanız takmayın. Gösterişi kendi evinde yapsın. Gösterişi seviyorsa size yardım ederek de gösterişini yapabilir ( o zihniyetteki insanlar için diyorum). Yoksa yapılan yardımın hiç önemi yok. Bugun size yarın ona. Kendısı de mutlaka size muhtaç olacak. Siz de ona göre davranırsınız. Gerçi eşimin ailesi ev temizliğine eşyaların dizilmesine yardıma gelmedi. Ona ragmen ben onlara hep yardıma gittim ama yaranamadım. Siz eşinizi incitmeden mesafe koyun, yarın faydanız olsa da yaranamazsınız.
Valla bugün dank etti bana da. Gerekirse mevlid okutma işini bile kendi evinde yapabilir benim ailemden kalkıp gelebilecek kimse yok. Ben de sizin gibiyim, nişanlıyken dahi her şeye koştum. Yine yaparım sanırım insanlık adına.

Ev isi temizlik yemek bu kadar onemli degil ki. Esin yemege onem veriyorsa yardim edecek. Temizlik de bir supurge tutsun esin. O da o bebegin babasi. Simdiden sorumluluk almaya alistir bence. Sonucta bebegi tek basina yapmadin.

Bak tansiyon şakaya gelmez. Hicbir seyi kafaya takmicaksin. Stres yapmicaksin. Yuzup kuyruguna gelmissin, bebegini riske atma.

Park yatagi da internetten alsaniza. Biz a dan z ye her seyi internetten aldik. Yatak, dolap, bebek arabasi. Kapiya kadar getiriyorlar rahat rahat. Kimseden beklentiye girmeyin. İnsan olan zaten torunu icin yardim eder. Benim de annem babam yok. 4 ablam var, 2si arayip sormuyor bile =))) cok da tin yani. Kimseyi tinlamayin. Uni okuyan kardesinin suan akli havadadir gelip bebek aglamasiyla falan ugrasmak istemez, yardim etmek istemez, tahmin edebiliyorum...

Ev isi temizlik yemek bu kadar onemli degil ki. Esin yemege onem veriyorsa yardim edecek. Temizlik de bir supurge tutsun esin. O da o bebegin babasi. Simdiden sorumluluk almaya alistir bence. Sonucta bebegi tek basina yapmadin.

Bak tansiyon şakaya gelmez. Hicbir seyi kafaya takmicaksin. Stres yapmicaksin. Yuzup kuyruguna gelmissin, bebegini riske atma.

Park yatagi da internetten alsaniza. Biz a dan z ye her seyi internetten aldik. Yatak, dolap, bebek arabasi. Kapiya kadar getiriyorlar rahat rahat. Kimseden beklentiye girmeyin. İnsan olan zaten torunu icin yardim eder. Benim de annem babam yok. 4 ablam var, 2si arayip sormuyor bile =))) cok da tin yani. Kimseyi tinlamayin. Uni okuyan kardesinin suan akli havadadir gelip bebek aglamasiyla falan ugrasmak istemez, yardim etmek istemez, tahmin edebiliyorum...
Yatak falan aldım. Sadece hasttane çantası için birkaç eksiğim var tamamlayıp kapatacağım. Valla eşim şu an mutfakta temizlik üstünde. Yapmadım, o yapıyor. Demek ki her zaman ayakta durmaya gerek yokmuş, yapmazsam birileri yapıyormuş.

Yatak falan aldım. Sadece hasttane çantası için birkaç eksiğim var tamamlayıp kapatacağım. Valla eşim şu an mutfakta temizlik üstünde. Yapmadım, o yapıyor. Demek ki her zaman ayakta durmaya gerek yokmuş, yapmazsam birileri yapıyormuş.
aynen, bosver, oldugu kadar her sey. Saglikla kavusun da gerisi teferruat. Her seyi kendi elimizle 4 4luk yapmak istiyoruz birakalim bu huyumuzu =)

Eşim yardım ediyor her işe sağolsun. Tabii işinden arta kaldığı zamanda.

Yardim ediyor diye adlandirma canim. Zaten hasta olmasan bile yapmasi gereken budur. Ev onunda evi, elbette yapacak.

Dip köşe temizlik için ise haftada 1 yada 2 haftada 1 kadin gelsin yeter. Önemli olan temizlik değil, senin rahatin ve huzurun. Emin ol, bebişin temiz evden daha çok mutlu ev'e ihtiyaci var.

Herşeyi boş birak ve sadece miniğe odaklan. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki. Tadini çikar. Biliyorum sonlardasin ve bunaliyorsun fakat bir zamanlar gelecek o göbeği özleyeceksin :)

Back