• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğin sonu ve yalnızlık

Doğumdan önce herkes pencere siliyor.Aslinda anne adayının bu dönem kendini iyi hissetmesinin nedeni perdeleri yıkaması için değil vücudun kendisini doğuma ve sonrasinda ki zorlu gunlere hazırlanması için..sanki bebek doğup pencereden dışarı bakicak.Onun istediği iki parça kıyafet ,anne kokusu ve süt aksın akmasın annesinin göğsü.:anne:Bosyere kendi kendimizi geriyoruz.

Bebege bi kac kiyafet yikasin esin utulesin o yeterzaten dogumdan sonra halledersin.. eve hic dokunma temizlikmis pehhh.. yemisim temizligi icindeki can daha onemli..?yeyip icip uzanmana bak sen.. bu gunler gelmez..temuzligi donrada yaparsin her turlu

Doğumdan önce herkes pencere siliyor.Aslinda anne adayının bu dönem kendini iyi hissetmesinin nedeni perdeleri yıkaması için değil vücudun kendisini doğuma ve sonrasinda ki zorlu gunlere hazırlanması için..sanki bebek doğup pencereden dışarı bakicak.Onun istediği iki parça kıyafet ,anne kokusu ve süt aksın akmasın annesinin göğsü.:anne:Bosyere kendi kendimizi geriyoruz.
Hahaha olur mu? Dogumdan sonra millet ziyarete gelecek daha 40 i dolmadan kadincaazin daha pasta borek yapip dolaba atilacak..

Eşin yapacak ozaman her insan bu u yapabilir açacak süpürgeyi kaldıracak Heryer bir süpürecek sonrada viledayla silecek banyoya dökecek çamaşır suyunu sürte ek oh mis

neden ramazanda sokağa çıkılmıyor? yeni bir güncelleme geldi de kaçırdık mı acaba? hayır sanırsın evde 7/24 ibadete boğuyor kendini, hoş boğsa kaç yazar insanın gelini bu kadar zor duruma düşmüşken pek bir işe de yaramaz o ibadet ya neyse..

konu sahibi, yatağını netten sipariş verin, artık içinize ne sinerse.. temizlik işini de bırakın, en olmadı doğumdan sonra bile kadın gelir temizler hiç dert etmeyin.. bu günler dinlenmeniz için son fırsatlar aslında, çok isabet olmuş yatmanız.. yemeği de ya eşiniz halletsin ya da dışarıdan idare edin..

Hahaha olur mu? Dogumdan sonra millet ziyarete gelecek daha 40 i dolmadan kadincaazin daha pasta borek yapip dolaba atilacak..
Ben nerdeyse bir ay kimseyi kabul etmedim.Doktora gidiyoruz,aşıya gidiyoruz,ben sizi ararım dedim.Hastahaneden geldiğim gün komşum sağolsun bir tepsi poğaça ve koca tencere lohusa şerbeti getirmiş.İlk onu çağırdım,digerlerini beklettim:KK45:Valla hazır kurabiye ,pişmeye hazır börek ne varsa topladık marketten.Dilimle buzluktan hazır cheskek bile çıkardım gelecek sayısına göre :KK48:

Ben nerdeyse bir ay kimseyi kabul etmedim.Doktora gidiyoruz,aşıya gidiyoruz,ben sizi ararım dedim.Hastahaneden geldiğim gün komşum sağolsun bir tepsi poğaça ve koca tencere lohusa şerbeti getirmiş.İlk onu çağırdım,digerlerini beklettim:KK45:Valla hazır kurabiye ,pişmeye hazır börek ne varsa topladık marketten.Dilimle buzluktan hazır cheskek bile çıkardım gelecek sayısına göre :KK48:
Yorucu oluyo ya.. benimkiler toplu 1 ay once geldiler cocuk 7 aylik:)) firsat olmadi gunleri denk gelnedi.. tum gun mutfaktan cikamadim.

Sakin sakin kalkip temizlik yapma,tansiyon cok önemli farkında değilsiniz sanirim. Bu kadar yüksek tansiyonda protein kaçağına bakildi mi. Ev kalsin olduğu kadar siz saglikla doğum yapında hepsi doğurduktan sonrada olur... allah korusun gebelik zehirlenmesi olur. Tansiyonunuz çıkınca hemen hastaneye gidin.

Amann boşverin derin temizliği falan bakın ortada o kadsr ciddi bir durum var siz derin temizliği dert ediyorsunuz. Yapmayın bırakın. Canınızı da sıkmayın. Sizden ve bebeğinizden önemli değil hiçbiy şey.

Canim Allah yardimcin olsun hic mi bir yardimci alamazsin kolay degil hem bayram hem temizlik cam kapi sildireceksen bide valla bende bayram sonu boya yaptircam kizima oda kizimin besigini de kardesine ayarlicam kapilar camlar silinicek daha erken diyorlar ama ben erken olsun anca toparlanirim dedim ne olacagim belli degil bizim gelin 8. Ay dogum yapti ben hazirlikli olayim da gerisi Allaha kalmis...

Madem tansiyonun yukseliyor yapma temizlik fzlzn ayrica hic birsey senden yada yavrundan kiymetli degil Allah korusun birsey olursa cok uzulursun yapma birak...

Yorucu oluyo ya.. benimkiler toplu 1 ay once geldiler cocuk 7 aylik:)) firsat olmadi gunleri denk gelnedi.. tum gun mutfaktan cikamadim.
Yaa gelsinler de birde dönüp çocuğun suratına bakan olsa...öğretmenler gününde hediye alınsın mi ,yemek yapılsın miyi bile ben de karar verdi gelenler.Millet gezecek yer arıyor resmen.Ben işyerinde sosyal fondaydim ,doğum yapan arkadaş bana şu gün gelsenize diyene kadar çeyrek altın çantamda onun bizi davet etmesini beklerdim.İlkinde doğumdan geldiğim gece erkekli misafir geldi.Ertesi gunler devam etti.Benim için çok rahatsız ediciydi.Ben de ikinci de hastane odasını eşime suslettim.Bizi acele görmek isteyenler oraya geldi.

Allah aşkına derin temizlik de yapmayıverin değer mi hiç? Bakın böyle olursa Doğum sonrası da depresyon yaşarsınız. Boşverin. Kafanıza göre rahat yaşayın. Bebeğiniz için.

boşversene temızliği bebeğin senın sağlığın daha önemli... evının temızliğini ya da pisliğine kusur bulcak kısıler gelmesın.. bizim turk mılletı neden böyle ya valla temızlık takıntısı olan obsesıf bı milletız... annem ın bir sözu geldı aklıma:))) bi gun uzak bi şehire akraba ziyaretıne gidiyorduk, annem gitmeden dediki “ evi iyice temizleyelim de öyle çıkalım yola dedi... neden ki anne dedım?? Yolda falan ölürsek eğer cenazede evi pis görurler dedi... ben şok :))) yaww zaten ölmüşüz millet evimizi pis görse ne olur:işsiz::KK11:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yengem hamileydi her gün gider evini süpürür silerdim aksam yemegını yapardım. Annem çocuklarını okula götür getir yapardı. Olmadığım zamanlar işlere el atardı. Ütüsü perdesi camı mutfağı çocukların banyosu neler neler. Bunları severek yaptım sonucta abimin hatrı var onun hatrına yengemin, çocuklarının ve doğmamıs bebeklerının hatrı vardı. Bu arada yengemi de çok severım belkı ondan boyleydı. Sevmeseydim de yapardım sanırım. Onların da yapması gerekir. Bu eşinize verdikleri değeri gösterir. Her neyse komşunuz falan varsa durumunuzu izah edip teklif edin. Sonuçta parasını vereceksiniz. İşleri parça parça yapmalarını teklif ederseniz kabul edebilirler belki. Belkı de kv para beklentısı içindedir bır de o sekılde söyleyin

Eksikler bebek dogunca da alinir..Temizlik oldugu kadar olsun..36 haftalik bebek buyuk ihtimal eve cikar dogsa bile..ben 30.haftada dogurdum ve 28.haftama kadar calisip eksik neyim varsa aldim bebeklere..kimse de yardim etmeden baktik bakiyoruz..kimseden bir sey ummamak lazim bence kafana takma once saglik..

36. Hafta henüz. Kocanız yapabildiği kadar yapsın. Bayram sonrasına kadın ayarlayın. Doğum da olsa gelip temizlesin. Ki umuyoruz ki olmaz, 38 i görürsünüz. Bu durumda bayram sonrası da işinizi görür.
Siz hastane çantanızı hazır edip; kocanızın yaptığı kadarına razı gelin kafi.
Bunun dışında bol bol dinlenin ve yüreğinizi ferah tutun :)

Herkesin mesajını tek tek alıntılayamadım, hepinize çok teşekkür ederim. Bebeğin eşyaları tamam Allah’a şükür. Az önce kv iftara diye çağırdı ona da dedim bir şey yapmayacağım öylece kalsın diye. Halıları kaldırmıştım zaten sermeyeceğim dedim, bana hala diyor ki gelenler bir halı bile yok evde derler. Desinler dedim ben de. Eşim yardımcı sağolsun o da destek olmasa daha da zorlanırdım. Bana destek olma isteğini bildiren bir sürü kişi oldu herkese çok teşekkür ederim. Bebeğim sağlıkla gelsin yeter.

Bıraktım yapmıyorum ama bebeğimi de temiz eve getireyim çok istiyorum keşke baştan deselerdi de gelmeyeceklerini ben de önceden birilerini ayarlasaydım. Sabahlık almamıştık bugün onu söyledim bir gün çıkıp bitirelim diye. Terlik süsleyecekti sözüm ona alayım dedim izin vermemişti ben yaparım diye. Şimdi de diyor ki ben geçen hafta gördüm bir başka Doğum yapan hiç sabahlık falan yoktu onda gerek yok. Hayır neden bırakmadın bari ben işimi yola koysaydım. Ah aklım.
bana bunlar cok boş geliyor süslü terlikler sabahliklar sart degil herkes tutturmus bir gosteris meraki gidiyor bir annenin kucagi doluysa saglikli bir bebekle gerisi boş.

Ben böyle durumlarda şunu düşünüyorum: her sene çocuk doğurmuyorum. Hayatımda bu ikinci ve muhtemelen sonuncu olacak. Böyle düşününce ev temizliğine mi, kendimin ve çocuğumun sağlığına mı kıymet vermeliyim? Sorusu gündeme geliyor. Tabii ki ikinci... sen de böyle düşünmelisin konu sahibi. Siz iyi olun da daha bir ömür yapacaksın temizlik

Back