• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğin sonu ve yalnızlık

Dogru diyosun ama arkadas dost dediklerimizinde bi ailesi cocuklari var:) calisiyo cogu.. ayni sekilde benimde cocuklarim var mesela calisiyorumda.. kimin ne isine gidicem nasil gidicem? Ben kendi cocuklarimi yedirip icirebiliosam mutlu oluyorum
Benimde ailem çocuklarım var. Arkadaşıma bir gün ayıramazmıyım yani. Üstelik çalışıyorum gece gündüz. Yanlış anlaşılmasın yapmayan yapmaz ama benim için dostluk kötü günde belli olur. 5 kız arkadaşım var hepsi çocuklu hepimiz birbirimize karşı böyleyiz. Doğrusuda bu bence.

Benimde ailem çocuklarım var. Arkadaşıma bir gün ayıramazmıyım yani. Üstelik çalışıyorum gece gündüz. Yanlış anlaşılmasın yapmayan yapmaz ama benim için dostluk kötü günde belli olur. 5 kız arkadaşım var hepsi çocuklu hepimiz birbirimize karşı böyleyiz. Doğrusuda bu bence.
Ayirabiliyosan ne guzel:) benim vaktim yok acikcasi.. cunku cocuklarim cok kucuk arkadaslarinkide oyle.. diyelim refakatci kalacam kizim daha 8 aylik bensiz uyumaz babasi bile zaptedemiyo.. digerleride kucukler daha..temizlik vs yapsam kendi evime dip kose girerim., heves varsa zaman yok.. azicik zaman olsa isler yetismiyo..ve yorgunluktan bitmis durumdasin

Yapma Allah aşkına bende aynı saat dilimlerinde çalışıyorum. Haftada bir gün iznim var. Sonuçta senin daha söylemeden onların gelmesi lazım. Arkadaş dediğin böyle olur. Yani 2 eli kanda olsa koşmalılar. Başka türlüsünü düşğnemiyorum ben.
Ne kadar iyi dostlarınız var o halde. Ben yine de çalışan insanların böyle bir yardımına hele ki eşimin ailesi müsaitken gerek duymamalıyım.

Ne kadar iyi dostlarınız var o halde. Ben yine de çalışan insanların böyle bir yardımına hele ki eşimin ailesi müsaitken gerek duymamalıyım.
Ana bu ana boru degil.. kv ni kinadim.. saglikli bir anne kendiliginden gelir bence.. temizlikci durumuda yokmus madem. Bence bos ver ev isi nankor nasilsa bi daha kirlencek.. dogumdan sonra

Yanlışı anlasılsın istemem ben biraz kinci bir insanımdır ona gören yorumlayacağım . Öncelikle sizin yerinizde olsam bu günleri 50 yılda geçse unutmam. Çocuk doğana kadar yemeği dısardan sipariş edin falan bir şekilde halledin çocuk dogdugu zaman ise anladığım kadarıyla ilk torunları olacak çocuğunuzu fazla onlara düşkün yetiştirmeyin derim kimseye minnet etmeyin ilerde de hatırlatırsınız kv’nize. Hamilelik çok hassas bir dönem ve duygularınız normalden çok on planda size yapılan şey çok yanlış .

Hanımlar merhaba. Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ilk kez yazma ve kendimi anlatma gereği duydum.
Şu an 36 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak kısmetse ve çok zor bir gebelik geçirdim. Başlarda kanamalar, sona doğru yüksek tansiyon sorunu yaşadım. Geçen haftadan beri tansiyonum yine yükseldi. Öyle ki 17-10 gibi bile oluyor. Bu haftaki kontrolde doktor eğer böyle devam ederse bebeği haftaya alırım ama küveze girer çok küçük dedi. Neden yükseldi stres mi diyordu ki ben de ev temizliğini söyledim ama kesin istirahat verdi. Kalkmadan yatacaksınız dedi hatta bunu eşim de duydu. Gelelim dert Faslı’na.

Kv ve görümcem evde. Görümcem bekar ve bana 5 dakika mesafede yaşıyorlar. Kendi annem babam maalesef hayatta değil ve yaşadığım şehirde bana yardımcı olacak akrabam yok. Bebekten önce kardeşim bizimle yaşıyordu ama o da sağolsun üniversitede öğrenci ve kavga çıkarıp kendine ev tuttu ve gitti. Henüz hiçbir şeyim hazır değil bebeğin yatağı dahil. Bugün kv ile görüştüm. Bana öyle yatarak olmaz yavaş yavaş yap temizliğini dedi. İşte almamız gerekenler de var dedim, onlarda araba var çünkü bana mübarek günde dışarı çıkamayız ki dedi. Önceden bana temizlik yardımına geleceklerini söylemişlerdi ama Çan’ları sağolsun kendi yardımcıları gelmeyecekmiş sürekli bizim ev de temizlenecek bize kaldı deyip duruyorlar. Ben de bu riskli halde kalkıp detaylı iş yapamıyorum. Ağlamaktan bittim. Bu eve bebek getirmek içime sinmiyor. Kadın, şirket hepsi dolu. Yemek yapmaya mecalim yok tansiyonum çıkıyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Eşimin yardımı da ne kadar olursa artık diyorum. Allah’a havale ettim, candan evlattan kıymetli değil diyorum. Bilmiyorum, ama ben mi duygusallıktan abartılı düşünüyorum.
Uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin. İçimi dökmek istedim.

3 Ay önce doğum yapmış biri olarak konuşuyorum doğumdan önce temizliğin hiçbir önemi yok. ZAten 40 o çıkana kadar uyumuyor düzeni olmuyor evi yine b.k götürüyor. Size tavsiyem 40 gün misafir almayıp bebeğinizle ilgilenmeniz. Gerisi boş

Bıraktım yapmıyorum ama bebeğimi de temiz eve getireyim çok istiyorum keşke baştan deselerdi de gelmeyeceklerini ben de önceden birilerini ayarlasaydım. Sabahlık almamıştık bugün onu söyledim bir gün çıkıp bitirelim diye. Terlik süsleyecekti sözüm ona alayım dedim izin vermemişti ben yaparım diye. Şimdi de diyor ki ben geçen hafta gördüm bir başka Doğum yapan hiç sabahlık falan yoktu onda gerek yok. Hayır neden bırakmadın bari ben işimi yola koysaydım. Ah aklım.
Sabahlikmiş odaymis dolapmis yatakmis bunlar okadar sacma ki yani ben bu saatten sonra bole duaunmeye basladim bana gore yani.bebeginiz saglikla dolsunda yani basiniza yatirirsiniz saglikla dogsun hayirlisiyla olsun deyin.gerisi cok kolay zaten bebek tek basina odasinda kalamaz.temizligide bosverin bebegin bulundugu ortami temzleyin daha cok geri kalan yeri supursun esiniz tmm.begenmeyende gelmesin ne bubya hangi devirde yasiyoruz simdiki bebeklerin derdi avik kapi bulsa cikcek yer aryolar bol bol yatin dinlenin takmayin dunyanin sonu mu kendonize bebeginize bakin millette ne derse desin diyene sagolsun yakinimda bukunanlar sayesinde bu gunlere geldim deyin anlasinlar begenmeyende gelmesin soleyinde oyle insanlardanda uzak etsin hepimizie Allah

Hanımlar merhaba. Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ilk kez yazma ve kendimi anlatma gereği duydum.
Şu an 36 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak kısmetse ve çok zor bir gebelik geçirdim. Başlarda kanamalar, sona doğru yüksek tansiyon sorunu yaşadım. Geçen haftadan beri tansiyonum yine yükseldi. Öyle ki 17-10 gibi bile oluyor. Bu haftaki kontrolde doktor eğer böyle devam ederse bebeği haftaya alırım ama küveze girer çok küçük dedi. Neden yükseldi stres mi diyordu ki ben de ev temizliğini söyledim ama kesin istirahat verdi. Kalkmadan yatacaksınız dedi hatta bunu eşim de duydu. Gelelim dert Faslı’na.

Kv ve görümcem evde. Görümcem bekar ve bana 5 dakika mesafede yaşıyorlar. Kendi annem babam maalesef hayatta değil ve yaşadığım şehirde bana yardımcı olacak akrabam yok. Bebekten önce kardeşim bizimle yaşıyordu ama o da sağolsun üniversitede öğrenci ve kavga çıkarıp kendine ev tuttu ve gitti. Henüz hiçbir şeyim hazır değil bebeğin yatağı dahil. Bugün kv ile görüştüm. Bana öyle yatarak olmaz yavaş yavaş yap temizliğini dedi. İşte almamız gerekenler de var dedim, onlarda araba var çünkü bana mübarek günde dışarı çıkamayız ki dedi. Önceden bana temizlik yardımına geleceklerini söylemişlerdi ama Çan’ları sağolsun kendi yardımcıları gelmeyecekmiş sürekli bizim ev de temizlenecek bize kaldı deyip duruyorlar. Ben de bu riskli halde kalkıp detaylı iş yapamıyorum. Ağlamaktan bittim. Bu eve bebek getirmek içime sinmiyor. Kadın, şirket hepsi dolu. Yemek yapmaya mecalim yok tansiyonum çıkıyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Eşimin yardımı da ne kadar olursa artık diyorum. Allah’a havale ettim, candan evlattan kıymetli değil diyorum. Bilmiyorum, ama ben mi duygusallıktan abartılı düşünüyorum.
Canım yanlış anlama kayınvalidenin elbet arayıp sorması, ihtiyaçlarında maddi manevi yardımcı olması gerekir. İnsanlık, kibarlık, sevgi bunu gerektirir. Ama temizlik mevzusu... ne bileyim sonuçta koca kadın o da nerden baksan en az 50 vardır yaşı değil mi? Evini temizletmen doğru değil bence ona; o teklif etse bile kabul etmemen gerekir. Bir kadınla anlaş maddi durum çok sıkıntı değilse. Bir günlük genel temizliğe gelsin.. doğum öncesi ben de öyle yapmıştım. Bebeğe hazırlık cam kapı her yeri bi günde halletti temizlikçi. Sen de öyle yap.

Canım yanlış anlama kayınvalidenin elbet arayıp sorması, ihtiyaçlarında maddi manevi yardımcı olması gerekir. İnsanlık, kibarlık, sevgi bunu gerektirir. Ama temizlik mevzusu... ne bileyim sonuçta koca kadın o da nerden baksan en az 50 vardır yaşı değil mi? Evini temizletmen doğru değil bence ona; o teklif etse bile kabul etmemen gerekir. Bir kadınla anlaş maddi durum çok sıkıntı değilse. Bir günlük genel temizliğe gelsin.. doğum öncesi ben de öyle yapmıştım. Bebeğe hazırlık cam kapı her yeri bi günde halletti temizlikçi. Sen de öyle yap.
Maddi sıkıntım yok şükür. Daha önce bekar görümcem ve kendisi geleceğiz biz yapacağız dedikleri için kadın ayarlamadım. Şimdi bir anda gelmeyeceğiz dediler ve bayram üstü kimseyi de bulamıyorum. Üstelik ben istemedim kendisi ben geleceğim kimseyi ayarlama dedi. Neden kabul etmeyeyim üstelik, zor bir gebelik geçiriyorum ve şu ana kadar hem çalıştım hem evimin işini yaptım. Ben ona gel desem o gelmese haklısınız. Ama o bana geleceğiz biz onu da yaparız bunu da yaparız deyip son anda vazgeçerse, üstelik de erken doğum gibi riskli bir durumla karşı karşıyayken hep yatmakla olmaz yavaş yavaş işini yap derse burdaki sorun bende değil bence.

Bebeğimin eşyalarını hallettim, yıkadım ütüledim. Sadece derin bir temizlik işim kaldı onu da biz gelip yapacağız dediler diye hiç araştırmamıştım. Bugün her yeri aradım ama bayram üstü her yer dolu maalesef.

İyi de ne gerek var derin temizliğe? Ben de bunu anlamıyorum ya. Derin temizlik, bayram temizliği zırt pırt. İnsanı yormaktan, erken yaşlandırmaktan ve türlü fiziksel rahatsızlıklara neden olmaktan başka bir şey değil. Evin kirli olsa nolur olmasa nolur. Önemli olan sen ve bebeğin, evi b*klar sarmadıktan sonra gerisi cidden önemsiz. Ben yapmadım öyle derin temizlik falan, aklıma bile gelmedi.

Maddi sıkıntım yok şükür. Daha önce bekar görümcem ve kendisi geleceğiz biz yapacağız dedikleri için kadın ayarlamadım. Şimdi bir anda gelmeyeceğiz dediler ve bayram üstü kimseyi de bulamıyorum. Üstelik ben istemedim kendisi ben geleceğim kimseyi ayarlama dedi. Neden kabul etmeyeyim üstelik, zor bir gebelik geçiriyorum ve şu ana kadar hem çalıştım hem evimin işini yaptım. Ben ona gel desem o gelmese haklısınız. Ama o bana geleceğiz biz onu da yaparız bunu da yaparız deyip son anda vazgeçerse, üstelik de erken doğum gibi riskli bir durumla karşı karşıyayken hep yatmakla olmaz yavaş yavaş işini yap derse burdaki sorun bende değil bence.
Gunaydın
Artık doğum yaklaşmış kendinizi rahatlatın; kinseden beklentiye girmeyin; benim durumum da aynı sadece bebek yok:)tüp bebek deniyoruz; evimizin oldugu sehirde ne akrabam ne arkadadım var; eşimin tüm ailesi kızkardeşi orada.ev yerleştirdik tasındık; goygoy ve kapris dısında destek yok; ustelik bir desürekli beklenti. Yani en son ev tasırken naptın kızım diyen biri olmayınca artık tum beklentimi kestim; iyi oldu. Tanımış olmuşsun sen de işte; bebek olunca da bekleme fazla. Hayal kırıklığındansa mesafe iyidir. Herkes desteği kadar.Ben bi de ayrı sehirde kamuda çalışıyorum git gel. Düşük yaptım,zorzamanlarım oldu ama o kadar kendilerine düşkünler ki .Az da görüşüyorum mesafe koydum.kafam rahat. Doğundan sonra da gelir temizliğe birileri şirketten.taksi tutun çıkın eşinle alın yatağınızı cs. Eşin alsın yada. Sen bebeğinin doğumun hazırlıgını kafada yap. Tadını çıkar.Huzurunu kaçırma. Sağlıklı bir doğum dilerim:anne:

Son düzenleme:

boşver kimse gelmesin
benim ev de kirli eşim temizliyor büyük işi o yapıyor diğer derleme toplama işini ben
kayınvalidelerimi de kendi ailemi de istemiyorum mesela
ne yardıma gelsinler ne ilk zamanlar bebek görmeye

detaylı iş yapmaya da gerek yok ki
sıkma kendini
bi silsin süpürsün eşin
toz alın bitti gitti
üzüldüğüne değmez ;)

Öncelikle temizliği boşverin. Maddi imkanınız varsa yarım gün bile bir yardımcı çağırın. Kardeşinizden rica edin. Tansiyon riskli birşey hamilelikte bu durumdayken sakın temizliğe kalkışmayın!! O sevgili kayınvalideniz durumun ciddiyetinin farkında değil heralde yavas yavas yap nedir! Kendisininde bir kızı var!! Bu insanlar çok kötü...

İnşallah bu hafta olmaz da Doğum o zaman çok rahat ederim bayram sonrasına kalırsa.

Ihtiyaclarini netten arastir. Kapına gelsin. Detayli temizlik icin bir iki komsuna gir. 120 ye 150 ye temizlige gelecek bir tanidiginiz var mi diye sor.

Hamilelik dolayısıyla duygusalsin anliyorum. Ama çözüm odakli ol . Sen annesin artik tek düşünmen gereken bebegin ve senin stressiz olman gercegi.

Turkiyeden cok uzakta ABD de yasiyorum, esimden baska kimsem yok burda. Annem e vize cikmadigi icin dogumuma gelemeyecekti zaten ancak o donem birseyleri kafama cok taktim ve sanirim stresten 35 haftada erken dogum yaptim evimin halini hatirlamiyorum bile oyle apar topar oldu ki hastaneye gidisimiz, kizim 10 gun yogun bakimda kaldi, basinda kaldim, gece gunduz 3 saatte bir emzirmeye calistim ama emmeyi bilmiyordu kuzum , sut sagdim, esim gunduz ise gitti gece yanima geldi, gurbette bir basima aldigim lohusa gecelik-sabahligi bile giyemeden ve hatta lohusa oldugumu bile anlamadan gecti gunler. Su an kizim 21 aylik cok sukur saglikli ancak o gunlerde yasadiklarimi sadece ben bilirim bir de Allah. Demek o ki hayatta hic bir sey ama hic bir sey sizden ve bebeginizden onemli degil, bosverin ev oyle kalsin yeter ki siz sakin ve iyi olun, sevgiyle...

Ben öyle, başkasının insanın evine yardım etmesi gerektiğini düşünmem.. Kendim 32. Haftada köklü bir temizlik yaptım, üç gün sürdü.. Sildim, dinlendim, makineledim dinlendim.. Daha sonra eşimin ailesi geldi ve her taraf battı.. Bugün onlar gidecekler ve ben tekrar yapacağım.. En kötü bir bayan gelir temizler.. Bayrama kadar yoğunluk vardır elbet.. Bayramdan sonra geliverirler, stres yapacak bir durum yok.. Yine bende beşiği filan almadım.. Netten vereceğim siparişi.. Üstelik eşim bile başka şehirde.. Her iş bende.. Yani kadın isterse yapar.. Sen ailem yok, onlarda yapmıyor, yalnızım diye düşünürsen bu işin içinden çıkamazsın.. Ailem de olsa yapmak zorunda değiller diye düşünürsen, daha rahat edersin.. Anne olacaksın, öyle şeyler sırtlanacaksın ki.. Bunlar çokk küçük kalacak.. Kendine güven, inan.. Yaparım ben de.. 36. Hafta da çok küçük değil.. Bizim grupta 30. Haftadan başladı doğumlar ve bebeklerin hepsi sağlıklı.. Olumlu düşün, kendin için, bebeğin için.. Yoksa en güzel anlarını kendin kendine zehir edersin..

değil temizlik beni görmeye geldi lohusa halimle ooo ayaklanmışsın yemekleri sen yap dedi boşver takma üstelik bunları göremeyen de bi eşe sahibim

hamilesiniz diye herhalde bu kadar fazla beklenti içindesiniz. kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil. bu kayınvalide bile olsa.
ayrıca bebeğin eşyalarını her akşam eşinle çıkıp alabilirdin ilk zamanlar. hadi o vakit olmadı bir taksi tutar bir de liste yapar gidip alırsın.
temizlik de eşin yapsın yani. 1 günlük iş. ben hamileyken evet senin gibi sorunlu değildi hamileliğim ama kronik baş ağrım vardı her şeyi kendim ufak ufak yapardım bir de işte çalışırdım. bana fazla beklenti gibi geldi. bu eve bebek getirmek istemiyorum hele tamamen saçma geldi.

Yakın olsam size ben gelirdim yardıma.kuzeniniz falan da mı yok ya da arkadaşınız.

Gereksiz dert tasa yapıyorsunuz illa ki temizlikçi bulunur eşinizi akrabalarına falan sorun birileri vardır en olmadı yarım gün gelirler hal olur ki olmasa da olur senin sağlığından önemli değil
Ha keza alınacak şeyler var diye kv niye söylüyorsunuz ki eşinize söyleyin bi akşam alsın arabayı çıkın halledin bana kalsa netten sipariş verin kapınıza gelsin

Back