• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercihlerimin bedelini ödemeyi göze alamıyorum

Malesef onu da denedik.
Çünkü eşim üzülmeme dayanamıyor.
Annesine söylüyor, bak cenazeleri var bir kere ara kac dakika sürer ki diye.
Aramiyor
A ra mi yor
Filmgibiyi kac tane doktora goturdum, ağrısından duramıyor, doktorlar ameliyat yapamıyor, bi kere sor diyor.
Gelip 2 gun evimde kalıyor ama sormuyor
Sor mu yor
Yani bana kasıtlı yapıyor bunu

Tamam da bunu diyen eşin neden gelip kaldın da bir teşekkür etmedin neden demiyor

Virüs var ne gitmesi gelmesi neden demiyor

Ben hala ben yapamam evime gelene surat asamam modunu da anlayamadım

Hem rahatsız olup hem tepki vermezsen kv rahatsız olduğunu nereden anlayacak ki

Biz kendi ailemle ayni yerde oturuyoruz.
Bizim evimize geldikleri bi gun esim demisti, bebek doğdu bi gidin yarim saat görün diye.
Amaaan oturuyoruz boşver dedi.
Dedigim gibi yuruyurek 1 dakika falan bir mesafe.
Iste ben bunu saygisizlik kabul ediyorum. Evime gelmis, oglu agziyla söylemiş, tenezzul edip gitmiyor
Anladım o başka o zaman. Eşini seviyorsan gördün deli dön geri mantığında ol. Başka türlüsü huzursuzluk kasvet kavga çünkü

Aslinda ilk once kucuk seyleri abarttiginizi dusundum yani ama sizi rahatsiz ediyorsa ediyordur, ailenize ve size deger verilmedigini hissediyorsunuz normal.olarak siz de ona aynisini yapin ciddi diyrum kendileriyle mesafeli olun, hastaliginda aramayn sormayin, es akrabalarindan kimseyle gorusmeyin esiniz veya kv birsey derse de ama siz boyle davraninca sizin ailenin normali bu sandim, kimseyi rahatsiz etmek istemedim dersinz...bosverin varsin aramasiar sormasinlar siz de yapin aynisini, ben olsam yaparim

Önemli olan eşinle mutluluğun. Onları takma boşuna hayatını mahfetme

Es ailesi ile iliskileri ayarlayamamak hatta kendi ailenle iliskileri ayarlayamamak konusunda biz de beceriksizdik. Ama cocuklardan sonra aklimiz basimiza geldi.

Hayattaki aldigim en onemli derslerden biri:
Aglamayana emzik yok.
Aslinda cok sinir olurum, surekli sikayet eden insanlar beni cok gerer. Ama sikayetlenmeyince de sen sanki hic dert sahibi degilsin saniyorlar., hic fedakarlik yapmiyorsun, hic cile cekmiyorsun... Simdilerde bir dert anlatana on dert anlatiyorum, sonra da hadi bir cay daha koyalim icelim diyorum oh mis :KK47:

Ikinci en onemli ders:
Kimse kimseyi o kadar da onemsemiyor, darilmiyor kirilmiyor, en sonunda herkes karsisindakinin huyuna suyuna gore kendi davranisini sekillendiriyor. Sen de bu zamana kadar neden kendi kendimi uzmusum diye oyle dusunup duruyorsun.

Tamam da bunu diyen eşin neden gelip kaldın da bir teşekkür etmedin neden demiyor

Virüs var ne gitmesi gelmesi neden demiyor

Ben hala ben yapamam evime gelene surat asamam modunu da anlayamadım

Hem rahatsız olup hem tepki vermezsen kv rahatsız olduğunu nereden anlayacak ki
Neden kaldin da bir gecmis olsun demedin diyor.
Virus var gelmeyin de diyor.
Esimle problemim yok ki.

Yarin icin gelmek istediler yine, eşim hayir dedi.

Yani sizce anlamıyorlar olabilirler mi rahatsiz oldugumu?

Biz 6 sene once taşındık, nasil kiyamet kopardilar anlatamam. Guzellikce, tum samimiyetimle neden tasinmak istediğimi anlattım. Dalga gecen mimiklerle, kaale almaz tavirlarla dinledi ve ters cevaplar verdi. Ben taşındım mı, tabii ki taşındım. Agzimda yaralar cıktı, kavga gurultu oldu diye yataklara düştüm, ama taşındım. Konuşarak anlaşılabilecek insanlar değiller malesef. Bunu anlatmak istedim.

Herkes kendindekinden verir. O bana küfür etse, ben yine edemem. Onlar ne yaparsa yapsın benim kendime olan bir saygim var. Onlara yoksa bile kendime var. Dogrudur yanlıştır tartışılabilir. Size yanlış gelebilir. Ama benim doğrum boyle

Neden kaldin da bir gecmis olsun demedin diyor.
Virus var gelmeyin de diyor.
Esimle problemim yok ki.

Yarin icin gelmek istediler yine, eşim hayir dedi.

Yani sizce anlamıyorlar olabilirler mi rahatsiz oldugumu?

Biz 6 sene once taşındık, nasil kiyamet kopardilar anlatamam. Guzellikce, tum samimiyetimle neden tasinmak istediğimi anlattım. Dalga gecen mimiklerle, kaale almaz tavirlarla dinledi ve ters cevaplar verdi. Ben taşındım mı, tabii ki taşındım. Agzimda yaralar cıktı, kavga gurultu oldu diye yataklara düştüm, ama taşındım. Konuşarak anlaşılabilecek insanlar değiller malesef. Bunu anlatmak istedim.

Herkes kendindekinden verir. O bana küfür etse, ben yine edemem. Onlar ne yaparsa yapsın benim kendime olan bir saygim var. Onlara yoksa bile kendime var. Dogrudur yanlıştır tartışılabilir. Size yanlış gelebilir. Ama benim doğrum boyle

Film gibi kusura bakma eşimle sıkıntı yok diyorsun da nasıl geliyorlar virüs var gelmeyin deyince

Kapımdan kimse girmedi bu süreçte virüs var gelmeyin dedikten sonra nasıl geliyorlar yani bu insanlar laf anlamaz, cahil değil vs de diyorsunuz

Gerekçeleri ne, eşinize ne diyorlar

Yani bana eşinizin ara hal hatır sor diye annesine talimat vermesi de garip geliyor, buna rağmen yani onun söylediği hiçbir şeyi yapmamasına rağmen de cici cici onları ağırlaması da garip

Cidden çok merak ettim virüs var gelmeyin denilen bir eve, hem de aynı şehirde kalmaya hangi gerekçe ile geldiler

Yani bu olayda eve girmeleri için tek gerekçe senin ve eşinin hastanede olması, sizin eve sizin çocuğa bakmaya gelmeleri olabilir, başka hiçbir gerekçe benim aklıma yatmıyor

Ne kadar kültürlü olsada yinede eksik kalmiş be canım ne yani hastalıkta sağlıkta bi ölümde doğumda bi hal hatır sormayacaksa sokaktaki geçen insandan ne farkı var
Sende ağırdan sat kendini biraz asıl aranacak zaman aramayanlardan seninkiler
Bi kere geleceksin şu dünyaya asla saygısızlık yapma ama senin kv dışı kültür içi fos demek😒

Film gibi kusura bakma eşimle sıkıntı yok diyorsun da nasıl geliyorlar virüs var gelmeyin deyince

Kapımdan kimse girmedi bu süreçte virüs var gelmeyin dedikten sonra nasıl geliyorlar yani bu insanlar laf anlamaz, cahil değil vs de diyorsunuz

Gerekçeleri ne, eşinize ne diyorlar

Yani bana eşinizin ara hal hatır sor diye annesine talimat vermesi de garip geliyor, buna rağmen yani onun söylediği hiçbir şeyi yapmamasına rağmen de cici cici onları ağırlaması da garip

Cidden çok merak ettim virüs var gelmeyin denilen bir eve, hem de aynı şehirde kalmaya hangi gerekçe ile geldiler

Yani bu olayda eve girmeleri için tek gerekçe senin ve eşinin hastanede olması, sizin eve sizin çocuğa bakmaya gelmeleri olabilir, başka hiçbir gerekçe benim aklıma yatmıyor
Gelmediler hanimefendi gelmediler sakin olun 🤣
Genel olarak talepleri hep gelip kalmak üzerine.
Yarin da gelip kalmak istediler. Eşim hayir dedi.
Gelmediler yani
En son geldiklerinde 1 aydan fazla oldu oglumun dogumgunuydu. Haftasonu kalmak için gelmek istediler. Onu kabul etmedik. Gunduz gelip aksam dönmüşlerdi

Başlık ne kadar doğru oldu bilemiyorum

8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.

Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.

Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.

Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.

Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar

Kısacası beni ve ailemi saymadiklarini düşünüyorum.

Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..

Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.

Ben nasıl kurtulacağım bu girdaptan?
Benim de başıma geldi o kadar kızıp sinirleniyordum ki tansiyonum fırlıyordu. Pandemiyi de gerekçe göstererek uzuuuun bir süre görüşmedim aramadım sormadım bi ara mecburi dışarda beş dakika görüştük hatalarını yüzüne direk söylediğimde geçmişi sil at unut dedi özür dilemek şöyle dursun😆(o da normal hayatta özür dilemeyi bilen bir insan çocuklarına özür dilerim derkn çok şahit olmuşluğum vardır)
Ben yine duruşumu korudum en sonunda geçen gün yüzyüze görüştük bana geldi özür dilerim kızım lafını cımbızla da olsa ağzından aldım. Haaa düşündüğüm hissettiğim her şeyi saygı çerçevesinde tek tek sıraladım hiç bi şey diyemedi. Cunku yerden göğe kadar haklıydım. Bu görüşme bana çok iyi geldi. Artık ben de eskisi kadar üzülmüyorum çünkü kendimi ifade edebildim. Bundan sonrasında da ben izin verdiğim kadar hayatımda olacak. Benim deneyimlerime göre o an seni üzen kıran bir davranışı mı oldu hemen sıcağı sıcağına söylenmesi beklenmemesi.

Yorumlarını okuyorum ve dindar olduğunu düşünüyorum. Hayatta hee şey bizim için bir imtihan. Allah bir yerden verince bir yerden alıyor, bir yerden alınca bir yerden veriyor. O yüzden bu meseleye gelin kaynana muhabbeti değil de imtihan diye bak. Beklentini sıfıra indir. Zor ama oldukları gibi kabul etmeye çalış. (Kalma konusu haric )Benim yakınım öldükten sonra arasalar ne olur aramasalar ne olur. Sevincime ortak olsalar ne olur olmasalar ne olur. 🤷‍♀️

Yemin ediyorum hani sürükleyici bir roman olurda hiç bitmesini istemezsiniz ya konunuzu resmen o şekilde okudum. Sizden iyi bir yazar olur bütün kalbimle inandım buna.

Konumuza gelirsek Rabbim yardımcın olsun. Büyüklerden sevgi ilgi alaka görmek insanın gerçekten beklediği birşey. Heleki insanın ailesine önem verilmesi çok apayri bişey. Onları gerçekten cezanlandirdigin zaman duzeliceklerse biraz torunlarını gösterme. En azından sana sevgiyle yaklaşmayı seni kullanmamayı bilsinler. Ailen konusunda eğer kötü birşey söylemiyorlarsa sal gitsin canimm onların sevgisi alakası eksik kalsin

Malesef onu da denedik.
Çünkü eşim üzülmeme dayanamıyor.
Annesine söylüyor, bak cenazeleri var bir kere ara kac dakika sürer ki diye.
Aramiyor
A ra mi yor
Filmgibiyi kac tane doktora goturdum, ağrısından duramıyor, doktorlar ameliyat yapamıyor, bi kere sor diyor.
Gelip 2 gun evimde kalıyor ama sormuyor
Sor mu yor
Yani bana kasıtlı yapıyor bunu
Seni sevmiyor ve bunu senin anlamanı istiyor demek ki. Sana değer vermiyor ve seni yaralayan bu değersizlik hissi. İnsan kayınvalidesi onu sevsin, değer versin ister. Bu istekte, buna üzülmekte çok haklısın. Zor bir durum. Bi dönem ben de böyle hissetmiştim, çok üzülüyordum. Geçici bir dönemdi, sonra toparladık kayınvalide ile.

Sana değer vermemesini şahsi algılamayı bırakmadığın sürece için rahatlamayacak. Bunu ancak bu durumun senden değil ondan kaynaklandığını anlayarak aşabilirsin.

Eşimin aileside ilişkiler konusunda benim ailemden gördüğümden farklılar.

Başlarda sorun ettim bunu, başka konularda sıkıntı yaşadık ama zamanla onları olduğu gibi kabul ettim. Bana direkt bir saygısızlıklari yok.
Ayrı şehirlerde yaşıyoruz, her sene 10-15 yanlarına gideriz onlarda aynı şekilde gelip kalırlar bizde. Başlarına birşey gelse, hastalık, yaşlılık eşimin evlat olarak yapacağı herşeyde elimden geldiği kadar destek olurum. Aileyle iletişim konusu çok büyük olaylar yoksa devam etmeli bence.
Herkes kendi penceresinden bakar bu konuya çünkü aile dinamikleri farklı. Birisi için kabul edilmez olan diğeri için normal gelebilir.

Aynı şehirde sürekli yatıya gelme istediklerinden rahatsiz olmakta haklısınız. Onda da minimuma indirmissiniz sayıyı, torunu göstermeme, hiç görüşmeme gibi atraksyonlara girmeye gerek yok bence. Ki bunu yapacak yapsanız bile devamını getirecek yapıda olduğunuzu düşünmüyorum.

Hizmette kusur edeceksin, rahat bulamazlarsa daha gelmezler.
Çok doğru. Ben ilk evlendiği aylarda, çalışıyordum da görümcem kayınoeder sık sık gelmeye başladılar. Bir iki keyifli geldi banada. Ama sonra Bi baktımmkayınpeder yatıya kalıyor. Ya kalsın kalmasına ama ben sabah işe diye gidiyorum o evde kalıyor. Biz gelene kadar sigara sigara ev duman içinde havasız. Pis bir insan. Banyo lavabo leş. Eve Bi geliyorum oda ne her yer her yerde. Baktım olmuyor bende surat astık eşimde açık açık dedim. Gene düzeleceği yoktuda eşimle kavga etti tartıştı çıktı gitti ayağınkesildi. Ama görümcem durmadı psikolojimi bozdu. İşe delirdi ya iş çıkışına ordan bize geçeridikçebde yemek yok. Havasız. Allahım çıldıracak gibi olurdum. Ben eve gelip yatmak dinlenmek isterdim. O gelince mevbur onunla yemek yapardık çay vs 12den önce gitmez di. Kabus gibi olmuştu benim için. Neyse oda sonra iş buldu da kurtuldum. Şimdide ne aealwr ne sorarlar. Sıfır ilgi alaka. Böle değişik tuhaf insanlar. Konu sahibi salla gitsin ya umursama. Hele böle kadir kıymet bilmeyen insanları hiç tınlama

Ah hepimiz de aynı demek ki...
Benim de benzer bir durumum var ne yazık ki.
Biz kayınpederle küsüz. Ondan pek gelmezler. Senede iki üç biz gideriz. Onda da kayınvalidemle iyiyizdir de kayınpederle köşe kapmaca oynamak yoruyor. Gitmesem torun göremeyecekler, içime sinmiyor. Gitsem gururum inciniyor. Affetsem içime sinmiyor. Yapamıyorum. İçten içe kemiriyor, beni öldürüyor bu kötücül duygular ama içime söz geçmiyor. Mantıklı olanı bilip de yapamıyorum. Sizi öyle iyi anlıyorum ki...
Çözümü ben bulamadım. İçime söz geçmiyor. Dilerim siz bir çıkış bulursunuz. İç huzuru, kalp ferahlığı en büyük lüks. Kavuşuruz inşallah bir gün

8 yıllık evliyiz, bir çocuğumuz var, eşimle iyi anlaşıyoruz hiç bir sorunumuz yok.

Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Çok da sık görüşmeyiz aslında. Ama 8 yıldır birikmiş küçük şeyler var içimde. Üzerine her birini koyduklarinda, sıfırdan 8 seneyi yeniden yaşıyorum. Çarpıntım oluyor, boğazımı biri sıkıyor gibi, ağlıyorum vs.

Hayatim her anlamda yolunda, bu kadar küçük şeyleri mesele haline getirmemem lazım. Ama yapamıyorum, içime söz geçiremiyorum.

Ne karşı tarafla konuşabiliyorum, ne görüşmeyi kesmek içime siniyor, ne de beni bu kadar uzen insanları evime davet etmek içimden geliyor.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Illa ki bir tercih yapıp, bunun eksi ve artı başıma getireceklerini yani sonuçlarını kabul edip, bu sorumluluğu almam lazım. Ama yapamıyorum. Nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.

Karantinada devamli sokaga cikma yasaklarinda size gelip kalalım diyorlar. Kabul etmiyoruz. Obur hafta tekrar.. Bekar gorumcem var benimle yasit, kv ve kp de yaşlı degiller ve masallah saglik problemleri yok. Arabalari var ve ayni sehirdeyiz, evde 3 yatak yorgan açmak sinirimi bozuyor

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir

Koronadan dolayi ayni hafta icinde 2 cenazemiz oldu, bir arayip basiniz sagolsun demediler. Sağlık problemim var ve korona sebebiyle ameliyat olamıyorum, bir kere gecmis olsun neyin var demediler. 8 senedir teşekkür ederim veya eline sağlık gibi cümleler hic duymadım. Biz eşimle tatile giderken surat asarlar. Bi pazar pikniğe ne bileyim bi muzeye gitsek, bizi neden götürmediniz diye söylenirler. Onlara gittigimizde asla doymazlar, gece 12de de dönsek biraz daha oturun öf pöf.. Bir kere de duymadim, evladim ayağınıza sağlık yine gelin gibi şeyler. Annem ameliyat olur ziyaret etmezler. Yeğenim doğar bebek gormeye gelmezler. Sorun diye bahsettiğim şeyler bunlar

Kısacası beni ve ailemi saymadiklarini düşünüyorum.

Bu arada kayinvalidem istanbulda doğup büyümüş, cok kültürlü, hanımefendi bir kadın. Aklina gelmiyor, cahil, bilemiyor gibi bir alternatif yok. Çevresine çok özenli bir insandır; ben ve ailem hariç..

Beklentini bitir artık 8 senede öğrenemedin mi huylarını diyorum, kendime söz geçiremiyorum.
Görüşme bırak torun hasreti görsünler de, benimle iyi geçinmeyi öğrensinler diyorum, içime sinmiyor.
Aman bu kadarcık şeylere takılma unut gitsin diyorum, bugun unutsam yarın yumruk gibi boğazıma oturuyor.

Ben nasıl kurtulacağım bu girdaptan?
benim mantigim almiyor bu ayni sehirde yasayip da yatili kalma muhabbetini. cidden ne anliyorlar? neden kalmak bu kadar cazip? madem oyle eve gelmek istiyorlar. yuz vermeyin o zaman. insanlik etmeyene karsiligini vereceksiniz. bak ben eltimden ornek vereyim; misafirden nefret eden bi insan, esimin teyzesini bebek gormeye geldiginde evinden kovmus bi insan dusunun. herkes cekinir ondan.gorumcemlerin gelmesini istemez mesela, ustelik kalmazlar gorumcemler, cok medeni insanlar ve cok nazik davranirlar hep. ama onlar geldiginde eltim ben bi cocuga bakayim altini degistireyim" deyip yatak odasindan cikmaz. boyle yapin siz de. cikmayin hizmet etmeyin. saygi karsiliklidir

Back