Doğumum stres kaynaklı 1 ay erken olmuştu. Kontrole gittiğimin gecesi sancıyla hastaneye gittim, daha önce hiç görmediğim acildeki kadın doğumcuyla Doğum yapmıştım.
Ki eve haciz gelmişti o zaman. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi hiçbir şey yok. Ütü desen dağ gibi, ev dandini
çok karmaşık günlerdi :) ziyaretçi de ilk günden başlayıp her gün, yiyip içip giden.
Kendi annem de Doğumdan sonra hastaneye ziyarete geldi, eve dönerken onu da kendi evine bırakmamızı istedi, bırakıp evimize geldik oğluşumla.
Çok yalnızdık o zaman, hala öyleyiz ama artık ben bayağı tecrübeliyim. Hiçbir şeyden gözüm korkmuyor, organizasyonun alasını yapıyorum artık tek kala kala.
İş güç, hiçbiri sizden ve bebeğinizden önemli değil. Hiç sıkmayın canınızı ve dinlenin. Alınacak aciliyeti şeyleri eşinizle alın 1-2 günde. Doğum çantanız hazır olsun, eviniz toplu olsun yeter.
O derin temizlik bebekten sonra da olur. Şimdiden bir temizlikçi ayarlayın, 2-3 günlüğüne gelecek. Ya da iki kadın 2 gün gelsin. Halıları da yıkamaya gönderirsiniz 1 hafta önceden. Bebek 20-25 günlük olduktan sonra, o girer, siz başında durursunuz.
İyi bir tatlıcıdan güzel bir baklava alırsınız tepsiyle, bir de bir tepsi börek. Ya da burada ev işi ikramlıklar satan yerler var. Başakşehir de mesela, eğer İstanbul daysanız. Ev baklavasından, sarmasına, kurabiyesine her türlü ikramlık oluyor. Onlardan alırsınız biraz, ziyaretçi olacaksa. Yine butik pastanelerden 2-3 kg çikolata alabilirsiniz pembe, ya da mavi paketli, süslü.
Ve ilk 1 ay kimseyi kabul etmemeye çalışın. İnanın gelen giden yoksa, yalnız olmak büyük nimet bebeği büyütürken.