Hamileliğin sonu ve yalnızlık

bana bunlar cok boş geliyor süslü terlikler sabahliklar sart degil herkes tutturmus bir gosteris meraki gidiyor bir annenin kucagi doluysa saglikli bir bebekle gerisi boş.
Süslüsüne gerek yok da tabii hastanede bir terlik bir sabahlık ihtiyacı oluyor. Kv tutturdu süsleyeceğim diye bana kalsa düz alır geçerdim ki şimdi öyle yapacağım.

Bu acele gorme ne ya? En yakinlari demiyirum.. abi kardesler anne baba vs. Ok ama tanidikmis komsuymus.. catlamadi ya eve gelelim hele bi.. arasin tebrik etsin niye bu zorlama?
Insanlarin bu kadar dusuncesiz olmasini anlamiyorum.

Aynen dedigin gibi gezmek icin yer ariyolar..yapacak bisey yok bunlar icin

Süslüsüne gerek yok da tabii hastanede bir terlik bir sabahlık ihtiyacı oluyor. Kv tutturdu süsleyeceğim diye bana kalsa düz alır geçerdim ki şimdi öyle yapacağım.
İnternetten sipariş verin.
Ben herşeyi öyle yaptım :) sabahlık, pijama, terlik falan almadım, bildiğiniz sandaletlerim vardı onları giydim, çok hafif diye :)
Bir de tavsiyem ilk 40 gün Bebek görmeye geleni kabul etmeyin.
Çok yıpranırsınız

Bnde mecburen yurtdşnda oldğm için tektim. Bende dip köşe temzlk yapamadm. Eşim anca süpürge yapıyo ki o da üstün körü. Ama yapablck bişey yok. Sen temzlk alışverş için kendini şmdiden üzme. Mutlu olman lazım bebeğn gelck. Bırak aksıne kmse yardm etmesin. Sonrada başına kakarlar. Eşinn müsait zamnnda bigün yapıverin geçin. Lütfen kendinizi üzmeyin

Eşim yardım ediyor her işe sağolsun. Tabii işinden arta kaldığı zamanda.

Protein çıkışı yok o yüzden 1 hafta daha bekleyecek. Yine tansiyon düşmezse 35+5 gibi doğuma alacak.

Valla ben doguma bile kimseyi istemiyorum yanimda kizimda daha dogmadan annem geldi bir ay kaldi hastane de onun evine yakindi anneme dedim anne sen dinlen bu gece ablam kalsin yanimda diye neden oyle demisim diye surat bes karis aldi cantasini gitti beni de aglatti ona mi yanayim sutum gelmiyo ona mi yanayim.Simdi mi kimseyi istemiyorum olmadi bi gorumcem gelir ablamda gelemez bu sefer oda dogum yapacak benden sonra

Para beklentisi falan yok onun. Ondan eminim. Hala e misafirler gelince halı bile yok evde alamamışlar mı der diyor. İşi gücü gösteriş.

Öncelikle sakin olun,asla stres yapmayın .
Sakın temizlik işine falan girişmeyin.
Kv ve görümceyi Allah'a havale edin.
Biraz bekleyedursun temizlik işi,bayram geçince birini tutar temizletirsiniz.

İlk başta kanamanız varmış ama sonra birşey yokmuş o arada alsaydınız eksikleri keşke ama alamadıysanız bile internet var siteleri var sipariş edin herşey gelir şu an için kullanacağı elzem şeyleri alın. Şirketlerde illa bir kadın bulunur herkes de hergün dolu olamaz ya da iş ilanlarına bakın iş arayanlar oluyor hiç.olmasa bile olmasın temizlik de ama yüksek tansiyon büyük risk nasıl haftaya alırız dedi sizin sürekli nst ye girmeniz lazım ayrıca 36 hafta artık küçük değil zaten sezeryana karar verilirse 38 bitince doktorlar alıyor sorun olmaz ki küvözde kalmaz haftaya doğarsa 37 olacak zaten

Sakin sikmayin canınızı kendinize ve bebeğinize iyi bakin benim evim de temiz degildi sizin gibi temizlikci alacaktkm dogum oldu bile. Yapacak bisey yok. Hangi sehirdesiniz? Burdan belki temizlikcisi olan hanimlar size yonlendirir temizlikciyi. Kimseye guven olmuyor iste muhtemelen bebeği de tek buyuteceksiniz ben de oyleydim aman herkes ne kadar duskundu bana bebege her isim yapilacakti sonra dimdizlak kaldim neyse her isimi cozdum güçlü ciktim allah guc kuvvet versin

İnşallah küvöze gerek kalmaz. Protein kaçağı yok, nst iyi öyle olunca bekleyebildiği kadar beklemeye çalışıyor doktor da. Stres görse hemen alacak zaten.

Bursa’dayım. Malesef bayram öncesi herkes hatta şirketler de dolu. Bayram sonrasına kalırsa herkes müsait.

Bos verin herseyi varsin temizliginizde olmasin bebek hazirliklarinzda eksik olsun siz hastane cantanizi hazir edin ve yatin dinlenin hamileligin son gunlerinin keyfini cikarin bebeginiz saglikla gelsin insallah gerisi hep halolur.

Doğumum stres kaynaklı 1 ay erken olmuştu. Kontrole gittiğimin gecesi sancıyla hastaneye gittim, daha önce hiç görmediğim acildeki kadın doğumcuyla Doğum yapmıştım.

Ki eve haciz gelmişti o zaman. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi hiçbir şey yok. Ütü desen dağ gibi, ev dandini çok karmaşık günlerdi :) ziyaretçi de ilk günden başlayıp her gün, yiyip içip giden.

Kendi annem de Doğumdan sonra hastaneye ziyarete geldi, eve dönerken onu da kendi evine bırakmamızı istedi, bırakıp evimize geldik oğluşumla.

Çok yalnızdık o zaman, hala öyleyiz ama artık ben bayağı tecrübeliyim. Hiçbir şeyden gözüm korkmuyor, organizasyonun alasını yapıyorum artık tek kala kala.

İş güç, hiçbiri sizden ve bebeğinizden önemli değil. Hiç sıkmayın canınızı ve dinlenin. Alınacak aciliyeti şeyleri eşinizle alın 1-2 günde. Doğum çantanız hazır olsun, eviniz toplu olsun yeter.

O derin temizlik bebekten sonra da olur. Şimdiden bir temizlikçi ayarlayın, 2-3 günlüğüne gelecek. Ya da iki kadın 2 gün gelsin. Halıları da yıkamaya gönderirsiniz 1 hafta önceden. Bebek 20-25 günlük olduktan sonra, o girer, siz başında durursunuz.

İyi bir tatlıcıdan güzel bir baklava alırsınız tepsiyle, bir de bir tepsi börek. Ya da burada ev işi ikramlıklar satan yerler var. Başakşehir de mesela, eğer İstanbul daysanız. Ev baklavasından, sarmasına, kurabiyesine her türlü ikramlık oluyor. Onlardan alırsınız biraz, ziyaretçi olacaksa. Yine butik pastanelerden 2-3 kg çikolata alabilirsiniz pembe, ya da mavi paketli, süslü.

Ve ilk 1 ay kimseyi kabul etmemeye çalışın. İnanın gelen giden yoksa, yalnız olmak büyük nimet bebeği büyütürken.

Hiç bir şey bebeğiniz ve sizden değerli değil şuan temizlik değil bebeğinizi sağlıcakla kucağına almanız daha önemli gerısıde inşaallah bir şekilde hallolur üzmeyin kendinizi eşiniz de yanınızdaysa size destekse hepsi düzelir olur

Biz hepimiz aynı sehirdeyiz, annem 1 gün hastanede, 1 gün evde kaldı benimle, sonra kv kalmak ister, çekinir ayıp olmasın dedi, gitti. Kayınvalidem de gelmedi. Daha doğrusu geldi bebeği sevdi ve gitti :))
Neyse 2 gün sonra annem geldi, arkadaşlarla tatile gidecektik, nasıl yapayım, gitmesem mi dedi.
Bilir ki ölsem kal demem :) git dedim.
Yani kimsenin çokta umurunda olmuyor Doğum yapmış olmamız :) olmasın da zaten.
2. Bebeğimde diğeri 2 yaşında olmasına rağmen en baştan beri tek başıma kaldım.
Şimdi 3. Hamileliğim, riskli gebelik geçiriyorum 3 ve 1 yaşında 2 velet de evde ve henüz ailelere haber vermedik :)
Eh madem bir işe yaramıyorlar, en azından 3 çocuğa nasıl bakacağıma dair beynimi yemesinler :))
haftada 1 gelen yardımcı 3 gelmeye başladı. Evin işlerini hallediyor, Çocuklarla da biraz ilgileniyor. Allah imkan versin diyorum bende :)

Para beklentisi falan yok onun. Ondan eminim. Hala e misafirler gelince halı bile yok evde alamamışlar mı der diyor. İşi gücü gösteriş.
E halınızın yokluğu kendısını rahatsız ettiyse evinize halı alsın. Belkı maddiyatınız uygun değil belki de kullanmayı sevmiyorsunuz. Bu dışarıdan gelen insanları bağlamaz. Ben de evlenınce bı yatak odası bır de köşe takımı alabildim. Perdelerim içime sinmedi ama maddi olarak uygun değildik diye en ucuzları aldım halılarımın bir çoğunu annem aldı. Almasa da sorun değildi. Sizin rahat etmeniz önemli. Herkes evi eksiksiz olsun ister. Siz mutluysanız bu önemli değil. Temizlik konusunda ben de takıntılıyım. Evim temiz olsun yeter bana. Ha bu arada misafirlerden bi çekincesi varsa gelenleri kendi evinde ağırlasın. Ya da dediğim gibi eksiklerinizi kendi tamamlasın. Siz sıkıntı yapıyor musunuz eksik eşyaları. Ha bu arada yengem doğum yapınca salon ve mutfak haricine halı sermedi doğumdan sonra. Havalar sıcaktı halı sermemek cazip gelmişti. Laf arasında halı yoklugundan bahsedilirse bu sıcakta halıya ne gerek var diyip geçiştirebilirsiniz. Tabi eksıkler sızı rahatsız edıyorsa. Etmemesı en guzelı. Yine de deneyin kendisine sorun tanıdığın var mı temizlettirecegım ya da temizleyecek birini bulursam parasını verecegım dıyebılırsınız. Eşiniz de sorabılır sız yuz goz olmak ıstemıyorsanız

Neler yaşamışsınız, geçmiş olsun. Valla gelene gidene ikrama falan da artık bakmam. Bu akşam ben 15 tansiyonla yemeğe gelmişim haftaya doğum olabilir derken e iyi bari herkes niyetli olur ikram olmaz diyor. Şimdi inadına ben de ikram yapmayacağım ramazan geçse dahi. Kendi ailemin nasılsa bir beklentisi yok. Gösterişe hiç gerek yok, sağlık yeter dediğiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…