Bence çok doğru değil saklamak yani düşünsenize kardeşiniz size diyor ki ben üç aylık hamileyim nasıl hissedersiniz? Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Merhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.
Bugün annem aradı biliyordu gittiğimi ne oldu diye söylemedim bu yüzden üzülüyorum çünkü annemle aram çok iyidir. Hiç sır saklamadım. Ve o da biliyor istediğimi. 6-7 gün önce dertleştik aramaktan korkuyorum anne dedim. Her zaman bana destek oldu. Arkadaş gibiyiz. Her zaman arkamda olduğunu hissederim. Ona haksızlık mı bilmiyorum. Nazar vs korkum yok sadece yine kaybedersem diye söylemek istemiyorum. Daha önce saklayanlar için aman bi o hamile sanki dediklerini de duydum. Şimdi anneme 12 haftada söylesem kırılacak biliyorum biraz kırılgan birisi. Söylesem ağzında tutamaz. Eşimin annesiyle de aram kötü o da bunu fırsat bulup yakın olmak isteyecek. İş yerine söylesem terfi aldım bir sürü sorun olacak. 2 gün rapor aldım. Anksiyetem var her şeyi düşünüyorum
Evet bu da kötü ama 10 haftalıktı hiçbir şey yoktu testleri yapıldı. Hatta fetal dna sonucu düşükten sonra geldi. Ve ben gebelik olarak ihtimal vermedim kasımda eşim yine iş seyahetindeydi reglim düzensizleşti doktor pcos dedi. Hamileyken içtim yüzmeye gittim. Bu yüzden çekiniyorumBence çok doğru değil saklamak yani düşünsenize kardeşiniz size diyor ki ben üç aylık hamileyim nasıl hissedersiniz?
İlk trimester sonrasındaYani peki şimdi söylemeseniz annenize en erken ne zaman söylemeyi düşündünüz? Kaç haftalıkken mesela
Evet ama annemi tanıyorum. Şimdi söylesem bile aradığında söylemedim diye alınabilirAnnemden ve kardeşimden saklamazdım. Ama başka kimseye de söylemem
Ben uc aylikken soyledim herkese. Daha once dusugum oldugu icin esimde cok korkmustu saklamaya karar verdik oda bende. Ailelere dahi soylemedim.uc aylik oldu ilk ben ailelere soyledim. Bir hafta sonra kanama basladiMerhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.
Bugün annem aradı biliyordu gittiğimi ne oldu diye söylemedim bu yüzden üzülüyorum çünkü annemle aram çok iyidir. Hiç sır saklamadım. Ve o da biliyor istediğimi. 6-7 gün önce dertleştik aramaktan korkuyorum anne dedim. Her zaman bana destek oldu. Arkadaş gibiyiz. Her zaman arkamda olduğunu hissederim. Ona haksızlık mı bilmiyorum. Nazar vs korkum yok sadece yine kaybedersem diye söylemek istemiyorum. Daha önce saklayanlar için aman bi o hamile sanki dediklerini de duydum. Şimdi anneme 12 haftada söylesem kırılacak biliyorum biraz kırılgan birisi. Söylesem ağzında tutamaz. Eşimin annesiyle de aram kötü o da bunu fırsat bulup yakın olmak isteyecek. İş yerine söylesem terfi aldım bir sürü sorun olacak. 2 gün rapor aldım. Anksiyetem var her şeyi düşünüyorum
Anneniz üzülmedi mi tepki almadınız mıBen uc aylikken soyledim herkese. Daha once dusugum oldugu icin esimde cok korkmustu saklamaya karar verdik oda bende. Ailelere dahi soylemedim.uc aylik oldu ilk ben ailelere soyledim. Bir hafta sonra kanama basladiAllahtan doktor hemen ilac verdi yatis verdi cok sukur suan saglikli bugunleri gorebildim anneniz dahi olsa uc aylik olanada kadar saklayin. Sadece esiniz bilsin. Bende kaybedersem uzulurum doye soylememistim.o yuzden gizli kalsin derim.rabbim saglikla kicaginiza almayi nasip etsin
Evet ama annemin acayip takacağını biliyorum. Ben de iş yerine 9 aylık gibi söylesem suç mu acabaHamileliğimi eşimle beraber çikolata kistim için gittiğimizde öğrendik.
3 aylık olana kadar anne & babama, 4.5 aylık olana kadar başka kimseye söylemedim. Karnım çıkmadığı içinde sıkıntısız ilerledi sürecim.
Şahsen 3 aya kadar saklamak bana abes gelmedi, bebeğin tutunup tutunmayacagi belli olmuyor çünkü.
Annene söylemek söylememek konusunda bişey diyemiyorum cnm ama iş yeri bir süre sonra karnından anlarEvet ama annemin acayip takacağını biliyorum. Ben de iş yerine 9 aylık gibi söylesem suç mu acaba
Evden çalışıyorum ya ama yeni terfi aldım. Biraz daha tecrübem olsun diye 1-2 sene istemiyorum dedim. İş yerine de söyledim bunu. Yarı yolda bırakmam diye. Ama pcos diyince doktor saldım sanırımAnnene söylemek söylememek konusunda bişey diyemiyorum cnm ama iş yeri bir süre sonra karnından anlarayrıca etik olarak geç olmadan söylemen gerekiyor.
Benim çevredekilere geç söyleme nedenlerimden biri sakat doğum ihtimaliydi. Kürtaj önerilmişti. Ne yapacağıma karar verdikten sonra iş yerine ve çevreye söyledik.
Bişey olmazEvden çalışıyorum ya ama yeni terfi aldım. Biraz daha tecrübem olsun diye 1-2 sene istemiyorum dedim. İş yerine de söyledim bunu. Yarı yolda bırakmam diye. Ama pcos diyince doktor saldım sanırım
Benimki de yeni senin betin benzin solmuş hasta gibisin doktora git vitaminlerin kötü herhalde dedi. Laf arasında pcos için doktora gidicem yine gecikti kilo mu alıcam dedim. Biraz da ağladım bebeğim olmayacak diyeBenim annemin ağzı sıkı değildir. Hamile olsam 3 aya kadar saklayabilirim. Kendisi anlar, orası ayrıDüşük riski varsa ve sizi üzeceklerse saklayın eşinizle. Millete ne sizin hamileliğinizden?
Evet de istifa edip 2 sene bakarım diyorum. 6 senedir aktif çalışıyorum ve kurumum zor alım yapıyor şartları maaşı çok iyi. Nasip artıkBişey olmaz  bende işe başladıktan 2 ay sonra hamile kaldım... istediğim bir durum değildi ama oldu. Önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı
Dediki neden soylemedin salakmisin ben bilsem kime soylerdim dedi herkese soylerdin sevincten dedimAnneniz üzülmedi mi tepki almadınız mı
Benim annem kafaya çoook takar çünkü boşanmış bir anne uzun süre tek uğraştı. Ve çok iyi aramız. Soğukluk girer mi bilmiyorumDediki neden soylemedin salakmisin ben bilsem kime soylerdim dedi herkese soylerdin sevincten dedimsimdi herkese bu salak uc aylikken soyledi nerdeyse cocuk dogacak oyle ogrendik diyor
Öncelikle hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah .Benim annem kafaya çoook takar çünkü boşanmış bir anne uzun süre tek uğraştı. Ve çok iyi aramız. Soğukluk girer mi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?