• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileler,Hamile kalmak isteyenler Bilgilerimizi Paylaşmaya NE dersiniz?

tabi ki memnun oluruz hem de hoşgeldiiinn :)
ilk hamile kalan da bi sürü insan var kimbilir canım sen umudunu sakın yitirme pozitif olmak cok önemliiiii pozitif ol hamile kal :1:
var mı belirti falan nasıl gidiyor?

teşekkür ederim hoşbuldum :)
hızlı hareket ettiğimde kasıklarımda ağrı oluyor.bacaklarıma vuruyor bazen.birde akıntımın rengi değişti.bunlar belirtimi onu bile bilmiyorumki beklediğim için herşey belirti gibi geliyor sanırım :)

evet belkide önceden dikkat etmiyorduk hamile kalma ihitmali yokken..
çalışmalar başlayınca da herşey dikkatimizi ceker oluyor ama hayırlısı belirtiler arasında kasık batması da var olabilir kırmızı kartı görene kadar umut var bu ay için :34:
sonra yeni ay yeni umut derken yani UMUT HER ZAMAN VAR :34:

Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat!
Yıllardır bir şehir efsanesi gibi konuşulan, WİFİ( kablosuz bağlantı) kullanan dizüstü bilgisayarların erkek kısırlığı ile olan ilişkisi, yapılan araştırmalar sonucu kanıtlandı. İnternete kablosuz erişimin (Wi-Fi) yaydığı elektromanyetik dalgalar ve kucakta dizüstü bilgisayar kullanımından dolayı testislerde oluşan yüksek ısı, üreme fonksiyonlarını etkileyerek sperm hareketliliğini azaltıyor ve spermin genetik yapısına zarar veriyor.

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi dizüstü bilgisayarlar(laptop) ve bu cihazlarda kullanılan Wi-Fi adı verilen kablosuz internet, uzun süreli kullanımlarda erkeklerde kısırlığa dek varan olumsuz etkilere yol açıyor. Yıllardır bilinen bu gerçek kısa bir süre önce yapılan bazı klinik deneylerle de kanıtlandı.

Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Laboratuar Direktörü Dr. Elif Ergin, dizüstü bilgisayar kullanımı ve kablosuz internetin erkek kısırlığı ile ilişkisinin yıllardır hep konuşulduğunu, ancak bu konudaki klinik deneylerin sonucunun geçtiğimiz günlerde alındığını söyledi.
Üreme tıbbı konusunda önde gelen dergilerden “Fertility and Sterility” dergisinde yayınlanan bir deneysel çalışmanın sonucuna göre, dizüstü bilgisayar kullanımının sperm hareketliliğine ve genetik yapısına zarar verdiğinin gösterildiğini belirten Dr. Elif Ergin, şöyle konuştu:
“Genellikle kucak üzerinde kullanılan dizüstü bilgisayarlar erkeklerin genital bölgelerinde ısı artışına ve elektromanyetik(RF-EMW) dalgalarına maruz kalmalarına yol açıyor. Zira, çocuk sahibi olamayan çiftlerin yüzde 50’sinde erkek faktörü bulunuyor. Dolayısıyla özellikle çocuk sahibi olmak isteyen erkeklerin dizüstü bilgisayar kullanımına dikkat etmeleri gerekiyor”

Bu alandaki ilk deneysel çalışma
Daha önce yapılan çalışmalarda dizüstü bilgisayar kullanımının testislerde ısı artışına neden olduğunu ortaya koyduğunu, yapılan son çalışmada ise kablosuz internetin spermler üzerinde olan etkileri araştırıldığını kaydeden Dr. Ergin araştırmaya ilişkin şu bilgileri verdi:
“Bu çalışma dizüstü bilgisayar kullanımı esnasındaki elektromanyetik dalgaların insan spermi üzerine olan etkisinin incelendiği ilk çalışmadır. Sağlıklı 29 erkek hastadan alınan sperm örnekleri üzerinde yapılan çalışmada, her bir sperm örneği iki gruba ayrılarak farklı ortamlarda bekletilmiş. Örneklerin biri, oda ısısındaki kablosuz internete bağlı ve aktif olarak çalışan bir dizüstü bilgisayarın altına (3 cm uzağına) yerleştirilerek 4 saat bekletilirken, diğer örnek ise oda ısısında dizüstü bilgisayardan uzakta 4 saat bekletilmiş. 4 saatin sonunda bütün sperm örnekleri tekrar incelendiğinde; laptop altında bekletilen örneklerde ileri hareketli sperm oranının anlamlı olarak azaldığı ve DNA hasarının arttığı görülmüş. Elde edilen veriler, erkek üreme organlarının yakınında kullanılan bir dizüstü bilgisayar varlığının, erkek sperm kalitesini azaltabileceğini ortaya koyuyor. ‘’

Dr. Elif Ergin, yapılan deneysel araştırmadan kablosuz internet kullanılan dizüstü bilgisayarların erkekler açısından ne denli zararlı olabileceğinin anlaşıldığını ifade ederek, “Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dizüstü bilgisayar kullanımını mutlaka sınırlandırmalıdırlar. Ayrıca kablosuz internetin yaydığı elektromanyetik dalgalar kadar kucakta kullanılan dizüstü bilgisayarların alt kısımlarında oluşan aşırı sıcaklık da testislere ve dolayısıyla sperm kalitesine zarar verebilir.dedi

evet belkide önceden dikkat etmiyorduk hamile kalma ihitmali yokken..
çalışmalar başlayınca da herşey dikkatimizi ceker oluyor ama hayırlısı belirtiler arasında kasık batması da var olabilir kırmızı kartı görene kadar umut var bu ay için :34:
sonra yeni ay yeni umut derken yani UMUT HER ZAMAN VAR :34:

evet bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek :)

Selam Hanımlar
:49:Buyrun bu topikte birlikte hamile kalalım :49:
Hamile arkadaşlar da buyursun onların bilgilerinden yararlanalım.
Kürler yapalım,gezelim tozalım,kafaya takmadan tatlı sohbetlerle hamilelik yolunda birlikte yürüyelim :55:
Hamileler dogum tarihlerini yazsın,dogum yolculuklarında ki heyecanlarına eşlik edelim biz de birlikte hayallerimizi kuralım. :16:
Hamile kalmak isteyenler BAT (beklenen adet tarihi) yazsınlar Adet görmemeleri için dualar edelim ve batları heyecanla bekleyelim.
Üzüntülerimizde teselli olalım birlikte,sevinçleri paylaşarak çogaltalım. :32:
Kafamıza takılanları soralım,cevap bulmaya çalışalım. :44:
Haydi gelin pozitif olalım hamiş kalalım :16:

BEKLENEN ADET TARİHLERİMİZ (UĞUR GÖNDER RABBİM!!!)

tubilosh : 7 nisan
bur_mus : 15 nisan
snowflaken : 15 nisan
esrapo : 17 nisan
bidiko : 18 nisan
sekerkiz67 : 19 nisan
mood : 26 nisan
KUBSEN : 3 mayıs
beyazlım : 24-25-26 mayıs (Bebiş gönder hayırlısıyla Rabbim)

GÜZEL HAMİŞLERİMİİİZZZZ CİCİ ANNE ADAYLARIMIZ :)

adesSeda : Hamiş (Dikkat! Göbüşünde mucize var :) ! )

canım hamişler adet olmayı bekleyenlerin üstünde olsa daha iyi olmazmı sence de?
karışık gibigörünüyor böyle sankim....

huzurum dr adet söktürücü felan verdimi?
yoksa adet olmayı mıbeklicen?

yok vermedi bişey ilaca başlamıcam önümüzde ki ay aynısı olursa gelirsin bakarız dedi
ben gidecegimi sanmıyorum oraya tekrar
bi de ben kimyasal gebelik geçiriyorsam doktor anlamazmıydı ?
gerçi anlamışsa da söyler miydi orası tartışılır agzından kerpetenle alınıyodu laf :50:

Merhaba arkadaslar...dun yazmistim hatirlarmisiniz bilmem...hani renkli akintim gelmisti..adetim de 4 gun gecikmisti...Dun geceadet oldum...Neyse en azindan hamile degilim onu biliyorum...arada kalmak daha kotu!!! Umudum mayis diyorum artik..bu arada adet duzenlerim allak bullak oldu gecen ay 2 gun, bu ay 4 gun gecikmeli oldu...o yuzden bat vericem ama hic emin degilim obur ay kacinda gelir....bu sefer 30 gun mu hesaplayim yoksa 28 gun mu acaba cunku 28 di onceden...??????????
Ya ben bu adetten once 15 gun sogan kuru yapmistim o mu bozdu benim adet ve yumurtlama gunumu acaba?????:35:

:3::3::3::3:ben geldimmm ama kımsecıkler yok benım bat bur_mus arkadasımızla aynı gun musssss varmı belırtılerın fln?bırseyler hıssedıyormusunaz kaldı...

Merhaba arkadaslar...dun yazmistim hatirlarmisiniz bilmem...hani renkli akintim gelmisti..adetim de 4 gun gecikmisti...Dun geceadet oldum...Neyse en azindan hamile degilim onu biliyorum...arada kalmak daha kotu!!! Umudum mayis diyorum artik..bu arada adet duzenlerim allak bullak oldu gecen ay 2 gun, bu ay 4 gun gecikmeli oldu...o yuzden bat vericem ama hic emin degilim obur ay kacinda gelir....bu sefer 30 gun mu hesaplayim yoksa 28 gun mu acaba cunku 28 di onceden...??????????
Ya ben bu adetten once 15 gun sogan kuru yapmistim o mu bozdu benim adet ve yumurtlama gunumu acaba?????:35:

Batim(yaklasik)= 6-7 veya 8 mayis...

sogan kürü yapanlar böyle söylüyo genelde canım olabilir yani sogan küründen..
ben de bu ay bi tuhaf oldugu için çözemedim 6-7-8 yazdım kendime :)
ohh oohh battaş buldum yine kendime cok güzel oluyor yaa batı biriyle beklemek belirtileri paylaşmak falan :16:
ayy reglimiz bitse de :17::17::17::17::17: utandıımmmm :17::17: :1::1::1::1:

sogan kürü yapanlar böyle söylüyo genelde canım olabilir yani sogan küründen..
ben de bu ay bi tuhaf oldugu için çözemedim 6-7-8 yazdım kendime :)
ohh oohh battaş buldum yine kendime cok güzel oluyor yaa batı biriyle beklemek belirtileri paylaşmak falan :16:
ayy reglimiz bitse de :17::17::17::17::17: utandıımmmm :17::17: :1::1::1::1:

bende gecen ay yaptım sogan kurunu benımde 3 gun gecıktı reglım...ve adet olacak gıbı degıldım normalde 3-4 gun onceden kasık agrılarım gogus sısmesı agrıması falan olurdu gecen ay hıcbırı olmadı...kesın hamıleyım demıstım hatta:9::9:ama o kadar sancılıbı adet gecırdım kı bunuda sogana baglıyorum...

azcık eglenin dedim Kenan'ın resmini ekledim...
bakın bakalım sizce Kenan orada naapıyor :27:
tabiiki de kaka :1:

$düdüdü.JPG

soğan kürünün regl yaptırdığını ilk defa sizden duydum ben de 2 ay regl olamadım hamileym sandım ama değilmişim bir ilaç kullandımm hasta oldum. insallah bundan sonra hamile kalırım

soğan kürünün regl yaptırdığını ilk defa sizden duydum ben de 2 ay regl olamadım hamileym sandım ama değilmişim bir ilaç kullandımm hasta oldum. insallah bundan sonra hamile kalırım

hoşgeldin aramıza :16:
sogan kürü yaptın mı sen ? yapınca mı adet görmedin anlamadım?
bat kaç bu arada? birlikte bekleyelim listeye ekliyim seni de :34:

ay ne iyi ettin canım yaa güldürdün beni :1::1::1::1:
yiyim ben kenanı yiyimmm oy oy istanbulda getircen onu buluşmaya dimi :1::1::1::1:

getirmez olurmuyum canım :)
ben öyle çocugunu oraya buraya bırakan annelerden deilim:)
ben nereye o oraya.
çok kişi tanıyorum hep ya annelerine ya kayınvalidelerine bırakıyolar.
bence öyle olmaması lazım.
ben şahsen tadını alamam hiçbirşeyin o olmadan.
çocuklarını ayak bagı gibi görenler var...
çocugumun gidmeyecegi yere bende gitmem olur biter...
(sinema,konser,bazı lüks restorantlar falan...)

artık kakayı söylemesini istiyorum ama gizlenio biyerlere yapio :D
evin içinde onu arıyorum.:37:
kokuyu takip edince buluyorum :27:

getirmez olurmuyum canım :)
ben öyle çocugunu oraya buraya bırakan annelerden deilim:)
ben nereye o oraya.
çok kişi tanıyorum hep ya annelerine ya kayınvalidelerine bırakıyolar.
bence öyle olmaması lazım.
ben şahsen tadını alamam hiçbirşeyin o olmadan.
çocuklarını ayak bagı gibi görenler var...
çocugumun gidmeyecegi yere bende gitmem olur biter...
(sinema,konser,bazı lüks restorantlar falan...)

artık kakayı söylemesini istiyorum ama gizlenio biyerlere yapio :D
evin içinde onu arıyorum.:37:
kokuyu takip edince buluyorum :27:

:1::1::1: niye gizleniyo yaa utanyor mu? ayy cok tatlı Rabbiiiimm bizlere de nasip ettt..
eşin test almış mı sen ondan haber ver bakıyım..

ben de bırakamam sanırım cocugumu acil bişey olmadıkca gezmeye gitmek için bırakmam sanırsam tabi yaşamak lazım
aaahh yaşasak da görseekk :16:

:1::1::1: niye gizleniyo yaa utanyor mu? ayy cok tatlı Rabbiiiimm bizlere de nasip ettt..
eşin test almış mı sen ondan haber ver bakıyım..

ben de bırakamam sanırım cocugumu acil bişey olmadıkca gezmeye gitmek için bırakmam sanırsam tabi yaşamak lazım
aaahh yaşasak da görseekk :16:

amin bızede yasat rabbım o gunlerı hayırlısıyla

Back