Hamile kalmak için yapılanlar ve inofolic

İnofolic kullandınız mı veya kullanıyor musunuz ?

• Evet kullandım, olumlu sonuç aldım.

OY: 6 20,0%
  • Kullanıyorum.

OY: 24 80,0%

• Ankete Katılan
    30
Eee kızlar başka neler yapıyorsunuz :)

Cnm inat olsun eşime diye 1 tane dogum kontrol hapı ictm istemiyorum diye.

Evet bende takmiyorum suan hatta o kadar bosladimki 1 haftadir iliski olmuyo o moddayim yani.
Hayit tohumu iciyorum hormon baktiriyorum arada tsh gecen ay skntili cikti.
Esimede cocuk yapicaz diye israr etmiyrm yani pek umrumda olmuyo gercekten.
Benim gitgellerim var suan git modundayim :) istemedigime kendimi alistiriyorum yavas yavas korunmuyoruzda. Bu 2 senede nasil olmadi da o gece oldu inan bilmiyorum her yolu denedim. Arrik son care sanirim hergun dogum kontrol hapi kullanip 1-2 ay yumurtaliklarimi dinlendirmek. Cok yordm onlari ve hala israrla doktorlar yumurtlama ilaclari veriyolar. Benim zaten yumurtlamammda sknti yooktu. Yumurta ilaclari vere vere bu hale geldim

Bızde uc yıllık evlıyız bslardaa odmz kpuyrdu hamıle kalcam dıye ıkı yıldr hamıle kalmaya cabalıyruz olmyo sebebsız

Hahah işte bende ogunlere donmek istiyorum nasil bir korkuydu ama :))
Biz once korunmayi birakip sonra cocuk yapicaktik aslinda olmadi yani

Olabilir canım sen ara ver biraz istersen ama bence hap kullanma. Korunma da ilaçta içme isteme de oluruna bırak yani belki o zaman gelecek sana meleğin belli mi olur :)

Canm sen ymurtlama için hangi ilaçları kullandn?

Aah gelmez o gunler

Yok valla ben hamilelikte geziyorum ama kendime belirti aramak icin falan degil. Sadece benim yasadiklarimi yasasinlar istemiyorum yorumlar falan yapiyrm yoksa artik dusundugumden degil. Yasim cokk genç. Ve kendimi eskiden neden cocuk sevmedigim nedenlere adapte ediyor ve ister istemez soguyorum..

Olabilir canım sen ara ver biraz istersen ama bence hap kullanma. Korunma da ilaçta içme isteme de oluruna bırak yani belki o zaman gelecek sana meleğin belli mi olur :)

Hap kullanmamin sebepleri var asiri agri cekiyorum adette cekilmez derecede. Klomenle 3 yumurtam oluyor hamilelik olmuyo 3 ay yumurtlamiyorum vucudum artik tepki veriyo ondan kaynakli 1 ay hapla hormonlarimi duzene sokmam istiyorum hayirlisi

Ben kendımı pek analız edemem mıllet akıntısından yumurtladını anlar falan ben bılemem fakat buralardakı bayanların belırtılerınbendede olyo mu dıye bu aralar kendımı dınlıyrum ıyı senın yasın gencmış acelen yok bellı ama kendınıde sgutma ılerde mutsuz bı gebes olabılırsn benım yas 27 artık bekleyecek vaktım yok anlıycan

Evet zamanin pek yok
Yaşım 23..
Bende bekarken yumurtladigimi bilmiyordum yani agri oluyordu ama kendimi dinlemedigim icin acaba diye üşüttm saniyordum..
Cocuk istedigimizden bu yana hep dinliyorum 10.gunde ki o agri hep oluyo..
Eger yumurtladiysam agri ertesi gune kalmiyor.
Ama yumurtlayamadiysam o agri devam ediyor. Mesela bu ay 1 haftadir o agri var dun dayanamadim ayagimin altina sicak su torbasi koydm cok sukur bugun yok..
Ama hesap yapmiyorum iste bugun bitti bugun yumurtlama vs diye. Bunda gecen ay idrar testi silik cizgi cikti ve regl oldum. O sondu 2 senede ay ilk defa oluyo diye heveslendigim ne varsa dersimi aldim..
Cok zor bir surec. Stresten hormonlarim yerle bir oldu diyebilirim.
Simdi duzene koyup cocuktan sogumam lazim.
Sogumassam fena oluyorum.
Tam unutuyorum bitiyo bir hamile haberi aliyorum. Tekrar unutuyorum o hamile aldigim kisi doguruyo. Diyorumki 9 ayyyy ne demekk zaman geciyo deyip tekrar tedaviye basliyorum

Canım bende kendımı dınledgmde ay duramda agrı var ay buramda batma var acaba hamıkelık mı olısuyo yok yumurtammı catlıyo dıye kendmı umutlamdırıyrum snra regl olnca buyuk yıkım yasıyrum bu yuzden dınlememek en ıyısı ay bırde ben asılama tedavısı gruyrum ama bu ay hıc kafama takmıyrum oldumu olyo mu olcak mı dıye kendımı yıyıp bıtrmıyrum sakınım yanı dıger dedıgıne geleceksek tedavını bırakma bu uzun bır surec yasım genc dıye dıye zamanını bsa harcama tedavını basla devam et

Cnm zaten işe başlamam lazm 6 ay kadar calisicam belki 1 sene. Hem oluruna birakmiş olurum hemde kendimi dinlememiş omur boyunca olmayacak diye birsey yok. Calisicagim icin ilk aylarimi calisarak harcamak istemiyrm acikcasi. Ondan sogudum bu fikirden hem kafami dagitirm hemde oluruna birakip birikim yaparm bebegm icin kendim icin 2 senedir calismadigima o kadar pismanim ki!

Eh mantıklı dusunmussun p zaman dıyecek ğek bısı yok hakkında hayırlısı olsun canım

Huhuu maşallah en aceleci benim heraldee :) yaşım 20 ben ilk denemeye başladığımız ay hemen tutacak sanmıştım. Ama öyle değilmiş tabi. İlk ay olmadı. İkinci ay hamile kaldım. Onuda kabullenemedim, ilk ay hüsrana uğrayınca ikincii açıkçası hiç takmayarak umursamayarak oldu. O derece umursamamışm ki hamile olduğuma hiç inanamıyodum. Belirtiler olmasa hamile değildim derdim yani. Karnımda büyümemişti zaten ki sonra düştü. Allahtan gelen bi his herhalde ki çok bağlanmama rağmen çok fazla üzülmüştüm. Uykumdan uyanıp ağlıyodum. Gelmesini kabullenemediğim gbi gitmesini de kabullenemedim. Tabi o düşükte çektiğim ağrı ve sancıların derecesinin haddi hesabı yok. Ama şikayetçi değilm inşallah günahlarıma kefaret olur. Sonrada büyük bi heves geldi düşükten sonra hemen olsun istedim tabi yinede öyle olmuyo rahimin toparlanma süresi, iyileşmesi, yumurtlama günlerinin şaşması iyide gerdi beni. Üç ay bi sonç yok. Bu ay artık uğraş lazım galiba dedm en azndan yumrtlama dönemini öğrenebilmek için ovulasyon testi aldım. Eşime de baya uğraş veriyorum incir, kabak çekirdeği,, muz, bal çörekotu tarçın karışımı falan yediriyorm :) ben inofolic, d vitamini, karanfil hergün kocaman bi su bardağı süt, incir kabakçekirdeği yiyorm. Bakalım daha yumurtlamadım. İnşallah bunlar işe yarar da bu ay gelir meleğimiz :)

Ya valla canim bende istemiyordm kalktm yikadim falan esime cok kizdm hatta 1 hafta sonra regl gunumdu. 1 hafta sonra regl olmassam kafani patlatirim dedim.
Adetim gecikiyordu konduramiyordum bile yok cnm diyordum cnku cok fena agrilar cekiyordum bide idrar testi var tabi yapiyorum cikmiyor oh diyorum yarin olurm ertesi gun yine olmuyorum. Gecikmenin 19.gununde pozitifi gordum esime diyorumki bosanalim yapamam hayir falan...
Ogrendigimde 6 haftalikti artik rahmin buyumesinden mi bebisimn buyumesindenmi agri oldu gece allahm dedim bu bir mucize ne guzelde agriyordu. O minik sey yapiyordu bunu.
Sonrasi husran hala aglarim ona. Hemen basladik cocuk calismalarina. Diyormki acaba cokmu buyuk konustum da olmadi. Allah duysun bizlerin sesini en kisa surede hayirlisini versin.
Kv dede diyorki kizim hayirlisini hayirli zamanda iste..
Hamile kalayim allahim deme.
Olur hamile kalirsin allah korusun duser zamansiz olur yiyecek ekmegi yoktur bu dunya da dogmaz daha cok uzulursun. 2 senedir cabaliyosunuz dusunsene hamile kaliyosun dusuruyosun gelismiyo.
Ya da kalp atisi yok. Bunlar seni.daha cok uzmez mi hamile kalamamaktan. Allah senin icin en uygun zamani biliyordur bol bol dua et ve kendini uzme demisti.
Gercekten olacagi varsa korunurken bile oluyor.

Çok doğru söylemiş dede.. Gerçekten de hayırlısını hayırlı zamanda istemek çok önemli. Belki bizim bilmediğimiz bi neden var bize gelmemesinin.. Allah herşeyi kuldan daha iyi bilir şüphesiz. Ve bu dünyada gerçekleşmeyen duaların elbet ahirette karşılığı olacak. Hiç bişey için Allahtan ümit kesilmez.. Bu dünyada olmasa bile her zaman bi karşılık vardır dualara. Bol bol tevekkül ve dua..

Merhaba Kızlar

Bende 2 yıllık evliyim, birinci yılın sonuna doğru safra kesesi ameliyatı olup, sonrasında dr giderek bebek için ön kontrollerimi oldum,son bir yıl içinde hep dr kontründeydim, ama iki kez over kisti oluştu ve 7 ay eritmek için doğum kontrol hapı kullandım. Son bir yıl içinde sadece 2 kez klomen kullanabildim.

Kist gittikten sonra 1 geç ovülayon olmasına rağmen hamile kaldım ama 16 Martta rüptürü dış gebelik olduğu tespit edildi ve laparoskopik ektopik gebelik ameliyatı oldum. Sağ tüpümde kalmıştı, tüpüm alınmadı ve sol tüpümle birlikte iç kanamada temizlendi.

Ameliyattan 44 gün sonra ilk adetimi oldum. Ve doktorum spontane 3 ay dene, herhangi bir hamilelik olmaz ise, 3 ay sonra görüşelim dedi. Ve ino folic combi verdi bu sürede onu kullanacağım. Sabah akşam 1 tane içiyorum ayrıca Qenzin Q10 ve Solgar Zinc Picolinate 1 tane alıyorum günde.

Ino Folic Combi,umarım gebe kalmakta etkilidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…