Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak için öneriler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mrcap11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2021
301
416
Merhaba kızlar. Hamile kalmak için neler yaptınız? Birbirimize destek olalım ve öneriler verelim. 1 senedir deniyoruz olmuyor. 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim. Doktor sıkıntı yok ama kanamalı kistin var onu adetle atabilirsin demişti. Eşimde de sıkıntı yok. Birbirimize yardımcı olalım, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Hamile degilim, çocuğum da yok. Tek onerim stresini bir kenara bırakmaniz olacak. Bunun icin de kafanizi mesgul edin devamli. Çalışıyorsaniz zaten mesgul olursunuz. Çalışmıyorsaniz hobi edinin, okuyun, yazın, çizin, boyayın. Bebek fikri kafada olmadigi zaman her sey cok kolay oluyor.

Bende troid cıktı troid değerim de 5.65 cıktı canım bana da yardımcı olun lütfen

Değil mi ya. Öncelikle insanın kafası rahat olmalı.

Değil mi ya. Öncelikle insanın kafası rahat olmalı.
Stres altindayken vücut kendini korumaya alarak bebege engel oluyor herhalde. Mukemmel bir makine gibi işliyor vücudumuz. Stres sadece bebek konusunda degil, her durumda zararli. Ama ne yazik ki hayatimizin tam ortasinda. Dilerim herkes cok mutlu olur da stres olacaksa da en düşük düzeyde stresli hayatlari olur.

O kadar haklısınız ki... Stres hayatımızın en ufak anında bile var. Burda çok okudum rahatsızlığı olduğu halde stresi atarak doğal yollarla gebe kalanları. Umarım her konuda streslerimizi atarız. Çok sağolun.

Bizimde 6 ay denememize rağmen olmamıştı fsh yüksek amh çok düşük çıktı. tüp bebek dedi doktorumuz diğer türlü çok zor hamile kalman dedi ben yine de bir kaç ay daha denemek istedim. Doktorumun verdiği ilaçlara ek olarak kendim kürler de yaptımm o ay gebe kaldım mucize gibi birşeydi benim için ama oldu şükürler olsun :) Arı sütü bal polen karışımını tükettim her gün. Beslenmeme dikkat ettim incir ve havuç kürünü de yaptım. aylardır yumurtlamam olmamasına rağmen o ay yumurtladım. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Kist için soğan kürü yapabilirsin kimi hamile kalmak için de kullanıyor soğan kürünü internetten bakabilirsin ben de 1.5 yoldur deniyorum 2 aydır çatlıyor ama döllenmiyor malesef

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Arı sütü karışımını duymuştum. Nereden aldınız acaba?

Kist için soğan kürü yapabilirsin kimi hamile kalmak için de kullanıyor soğan kürünü internetten bakabilirsin ben de 1.5 yoldur deniyorum 2 aydır çatlıyor ama döllenmiyor malesef
Evet duydum soğan kürünü. Adet bittikten sonra yapılıyormuş galiba bugün adet günüm, biter bitmez başlayacağım. Allah hepimize nasip etsin inşallah insan olması için vesile arıyor.

Sitres yapma yunurtlama dönemlerini iyi değerlendirin

Değerlendiriyorum telefonumda uygulama var ama o yeterli oluyor galiba. Ovulasyon testi deneyeceğim. Onda en net çıkar galiba yumurtlama zamanları. Teşekkür ederim.
Bende ovulasyon test takibi yapmadım hep telefondan takvim indirdim onu yakip ettim 8. Ayda hamile kaldim

Merhabalar
Bende 1.5 sene sonra hamile kalmıştım. Doktora gittik , pko çıktı. Yumurtalıklarım tembelmis catlatma iğnesi, klomen kullandım. Ama fayda etmedi doktorda asilamadan bahsetti. Tabi süreç insanı çok yıpratıyor adet gününü heyecanla bekleme bide adet olduğun zaman o üzüntü çok fena :// sonra ben tedaviyi bırakmak istedim çünkü çok yıpranmıştm. Kuzenim hafiz kursta bir kaç arkadaşlarına ve akrabamız var ona yapmışlardı sanada yapalım dedi. Yapacakları şey kursta arkadaşları ile 40 Meryem suresi okudular benim adıma. Sonra işte 11 tane hurmaya birine annem birine halam diğerlerine kuzenlerim, büyüklerim Meryem süresi okudular. Biz eşimle her gün bir tanesini bölüşerek yedik. Ve o ayın sonunda hamile olduğumu öğrendim. Yani yer gök dua ile. Rabbim ol derse olur. Ve o ay gerçekten stres yapmayi tamamen bırakmıştım sadece dua edip hayırlısını istiyordum. Stres çok olumsuz etkiliyor evet çok zor beklemek ama yapmamak lazım. Hamileyken bı tane uygulama kullanıyordum aynı o uygulamada sizin gibi yazan bı kaç arkadaş olmuştu bende aynılarını yazmıştım bı kaç ay sonra iki kişi bana özelden yazmıştı hamile olduklarını. Yani zararı yok sonuçta isterseniz sizde deneyebilirsiniz. Rabbim tez zamanda sizede isteyen herkese de nasip etsin inşallah.

Evet duydum soğan kürünü. Adet bittikten sonra yapılıyormuş galiba bugün adet günüm, biter bitmez başlayacağım. Allah hepimize nasip etsin inşallah insan olması için vesile arıyor.
Aynen öyle döllenmesine fayda edecek şeyler arıyorum ben de bi keçi boynuzu özü de denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…