Hamile Kalmak İçin Her Türlü Yolu Deneyenler..

Hamile kalmadan önce kesinlikle yapılması gereken 20 şey


Eşiniz ve siz, çocuk sahibi olmak konusunda kesin bir karar aldınız. Dünyaya yeni bir birey kazandırmak, heyecan verici, mucizevi ve beraberinde sanıldığından çok daha fazla sorumluluk getiren bir karardır. Şimdi bir an için durun, ya da bir-iki ay. Başarılı ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirip dünyaya sağlıklı bir bebek getirmeden önce kesinlikle yapmanız gereken çok önemli şeyler var.

Bol bol folik asit

Her ne kadar sağlıklı beslenseniz de gerekli olan tüm besinleri yediklerinizden karşılamanız mümkün değildir. Asla es geçmemeniz gereken besinlerden biri de folik asit. Hamile kalınmadan en az bir ay önce alınan ve ilk üç ay boyunca devam eden günlük 400 mikrogram folik asit tekviyesi ile spina bifida gibi nöral tüp hastalıklarının yaşanması riskini %70 oranında engelleyebilirsiniz.

Her eczaneden folik asit satın alabileceğiniz gibi hamilelik öncesi için özel tasarlanan multivitaminleri de tercih edebilirsiniz. Ancak, satın aldığınız multivitaminin günlük 770 mcg′den daha fazla Vitamin A içermemesine özellikle dikkat edin. Bu miktardan daha fazla tüketine Vitamin A bebeğe zarar verebilir.

Eğer hangisinden alacağınıza karar veremiyorsanız dopktorunuzdan tavsiye isteyebilirsiniz.

Gece hayatına ara verin

Eğer sigara ve/veya alkol kullanıyorsanız şimdi durma zamanı. Çünkü alkol sandığınızdan daha fazla vücudunuzda kalır. Bilindiği üzere sigara ve alkol düşük, erken doğum ve düşük kilolu bebelerin dünyaya getirilmesine sebep olur.

Ayrıca yapılan araştırmalar sigara kullanımının kadınlarda doğurganlığı azalttığını, erkelkerde ise sperm kalitesini ve sayısını kötü etkiledini göstermiştir. Aslında içmeniz de gerekmiyor, sigara içen kişilerin etrafında olmanız da yeterli.




Kafein tüketiminizi azaltın

Araştırmalar, fazla kafein tüketiminin, hamilelik süresince bolca ihtiyaç duyulan demir emilimini azalttığını ve bu sebeple ölü doğum riskini yükselttiğini göstermektedir.

İlk olarak daha az kafein içeren yumuşak kahveler içmeya başlayabilirsiniz. İçtiğiniz çay biraz daha açık olabilir veya poşet çay içiyorsanız poşeti bardağınızda biraz daha az bekletmeyi deneyebilirsiniz. Eğer yemek sırasında soft drink olarak tabir edilen kola türü gazlı içecekler veya icetea tercih ediyorsanız, meyve suyu veya sadece su içmeye başlayabilirsiniz. İlle de gazlı içecekler olsun istiyorsanız meyveli sodalar tam size göredir.

Kilonuzu kontrol altına alın

“Söylemesi kolay” dediğinizi duymak zor değil. Ancak önerilen oranların dışında vücut kitle indeksine sahip bayanların hamilelikleri süresince zor zamanlar geçirdikleri bilinmektedir. Önerilere göre, optimal vücut kitle inceksi 20 ila 30 arasında olmalıdır.

Eğer bu aralıkta değilseniz, kilo vererek veya alarak önerilen aralığa ulaşmaya çalışmalısınız. Uzman bir diyetisyen size bu konuda yardımcı olabilir.

Buzdolabınızı sağlıklı gıdalarla doldurun

Henüz iki kişilik yemiyorsunuz ancak şu andan itibaren hamileliğiniz boyunca size ve bebeğinize sağlıklı bir gelişim süreci sağlayacak olan besleyici gıdaları tüketmeye başlamalısınız. Bol bol meyve ve sebze tüketmeli, kalsiyum açısından zengin olan süt ürünleri tükretimizini artırmalısınız.

Değerli Anademi.com üyeleri, eğer balık yemeyi seviyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Köpek balığı, kılıç balığı, kral usmukru gibi balıklar yüksek miktarda metil civa içerirler ve doğacak bebeğinizin beyin gelişimini kötü etkileyebilirler. Diğer çoğu balık türü ise tatamen güvenli ve yararlıdır.

Bir egzersiz programı hazırlayın ve uygulayın

Hemen bir egzersiz programı hazırlayın ve uygulamaya başlayın. Bir süre sonra hamilelik için ideal bir vücuda kavuşacaksınız. Ayrıca egzersiz yapmak stresi azaltmek için de çok yararlıdır.

Sağlıklı bri egzersiz programı, 60 dakikalık yürüyüş, bisiklete binme ve kilo kontrol egzersizlerinden oluşur ve haftanın birçok günü uygulanabilir. Yoga gibi esnekliğinizi artırıcı programlar uygulayabilirsiniz. Hamile kaldıktan sonra da -tavsiye edilen şekilde- egzersiz prormanınıza devam edebilirsiniz.

Eğer egzersiz yapmak için vaktim yok diyorsanız; yürüyen merdiven yerine normal merdivenleri kullanabilir, kısa mesafelere yürüyerek gidebilir hatta aracınızı biraz daha uzak bir yere parkedip işinize yürüyerek gidebilirsiniz.

Dişçinizle görüşün

Hamilelik için hazırlanmaya başladığınız bu dönemde ağız sağlığınızı da unutmamanız gerekir. Hamileliğiniz süresince değişecek hormon dengeniz sebebiyle bazı diş problemleri yaşamanız olasıdır. Artan projesteron ve östrojen seviyeleri bakteri plağı, diş eti kanamaları, diş çürükleri ve hassaslık problemlerine yol açabilir.

İyi haber ise, dişçinize hamile kalmadan önce gider ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlarsanız kesinlikle daha rahat bir hamilelik süreci geçireceğinizdir.

Ailelerinizin tıbbi geçmişini inceleyin

Sizin ve eşinizin ailelerinin tıbbi tarihlerini incelemeniz, doğru şekilde davranmanız için gereklidir. Ebeveynlerinizi ve akrabalarınızı arayarak bilgi toplayabilirsiniz.

Sormanız gereken en önemli soru, ailenizde daha önce down sendromu, orak hücre anemisi, kistik firbozis ya da kan hastalıkları gibi genetik veya kromozomal bazı hastalıklar görülüp görülmediğidir. Ayrıca doğuştran akli bozukluğu olan herhangi bir akrabanız olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Doktorunuz, ilk görüşmenizde size ve eşinize bu konu hakkında bazı sorular soracaktır. Önceden araştırsanız daha rahat ve kesin cevaplar verebilir ve doktorunuzun sizi daha başarılı bir şekiilde yönlendirmesine olnak sağlamış olursunuz.

Doktorunuzdan bir randevu alın

Henüz bir kadın doğum uzmanı ile görüşmüyor olmanız normaldir ancak sürekli görüştüğünüz doktorunuzdan alınması gereken önlemleri tartışmak amacıyla bir randevu talep etmeniz gerekli. Doktorunuz sizin, eşinizin ve ailenizin tıbbi geçmişi hakkında sorular soracak, sürekli kullandığınız ilaçlar olup olmadığını öğrenecektir.

Ayrıca doktorunuz sizinle, beslenme, kilo kontrolü ve egzersiz programınız hakkında da görüşecektir. Kendi alanına giren konularda size bilgi verirken alanı dışındaki konularda ise uygun uzmanlara yönlendirecektir.

Yumurtlama döngünüzü hesaplayın

Bazı kadınlar doğum kontrol ilacı kullanımını hamile kalmaya karar verdiklerinde bırakmakta ve ne zaman hamile kalacaklarına kaderin karar vermesini beklemektdir. Diğerleri ise yumurtlama döngülerini hesaplayarak daha doğru tahminlerde bulunup işi şansa bırakmamaktadırlar.

Yumurtlama döngünüzü takip ederek hamile kalmak için en uygun aralığı belirleyebilirsiniz.

Sigortacınızla görüşün

Normalde standart uygulamada özel sağlık sişgortaları doğum masraflarını karşılamaz. Ancak günümüzde sigorta şirketleri çocuk sahibi olamayı planlayan çiftler için yeni sayılabilecek bir sigorta planını piyasaya sürdüler, doğum sigortası. Bu tür sigortalar sayesinde çiftler ağır doğum masraflarından kurtularak bütçelerini sarsmadan yüksek standartlarda hizmet alabiliyorlar.

Doğum sigortası için sigortacınıza hamile kalmadan 4-24 önce başvurmanız ve primlerinizi düzenli olarak ödemeniz gerekiyor. Size imzalatılan poliçeyi dikkatlice okuyup, hangi durumların kapsam dışı olduğunu öğrenin.

Gelecek için yatırım yapmaya başlayın

Çocuk yetiştirmek oldukça masraflı bir iştir. Özellikle ilk yıllarda bebeğiniz daha önceden aklınıza gelmeyecek birçok ihtiyacı olacaktır ve ilerleyen yıllarda da bu ihtiyaçları sürecektir.

Günümüzde bankalar çocuk sahibi olmayı düşünen çiftler için farklı yatırım planları geliştirerek müşterilerinin hizmetine sunmuşlardır. Bütçenizi sarsmadan yapacağınız aylık ödemelerle gelecek için para biriktirebilir, ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz. Sigorta gibi bu konu da ayrıntılarına önem verilmesi gereken bir konudur. Hangi durumda ne kadar kesinti yapılacağı, geri ödemelerin ne şekilde yapılacağı gibi konular en baştan görüşülüp karara bağlanması gereken konulardır.

Akıl sağlığınızı koruyun

Araştırmalara göre depresyondaki kadınlar, sağlıklı kadınlara göre iki kat daha fazla doğurganlık problemleri yaşarlar. Tıbbi olarak depresyonda kabul edilen kadınlar ne kendilerinin ne de dünyaya getiecekleri çocuklarının sağlığını umursayacak durumdadırlar.

Uzmanlara göre hamile kalma kararı verilmeden önce kesinlikle bir kontrol yapılmalı ve depresyon belirtileri araştırılmalıdır. Bazen depresyonda olduğunuzu farkedemezsiniz. Depresyonun en yaygın belirtileri, dikkat bozuklukları, sevilen şeylerden artık eskisi kadar haz alamama durumu, ağız tadı değişiklikleri, uyku bozuklukları, halsizlik ve umutsuzluk veya mutsuzluk duygusudur.

Eğer depresyon teşhisi konulursa, uzmanınız size bazı antidepresan ilaçlar kullanmanızı önerebilir. Ayrıca yoga ve meditasyon gibi diğer stres atma yöntemlerini de kullanmanız gerekir.

Enfeksiyonları engelleyin

Özellikle bu dönemde sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz çünkü bu dönemde yakalandığınız bazı hastalıklar sizin ve doğacak bebeğinizin sağlığını tehtid edebilir.

Pastörize edilmemiş içecek, yoğurt ve peynirlerden uzak durmalı, pişmemiş veya az pişmiş et yememelisiniz. Bu tür yiyecekler bazı çok zararlı bakteriler taşıyabilmektedirler.

Yemek yeparken sık sık ellerinizi yıkayın. Buz dolabınızın soğutucu bölümünün en fazla 2-4 derece, dondurucu bölümünün ise en fazla -18 dereceye ayarlanmış olduğundan emin olun. Aksi taktirde daha sonra kullanmak üzere sakladığınız gıdalar bozulup bakteri üretebilirler.

Çevresel tehlikeleri engelleyin

Bazı iler sizin ve doğacak çocuğunuzun sağlığını tehtid edebilirler. Özellikle, çalışırken kimyasal maddelerle veya radyasyonla ilişki içerisindeyseniz hamile kalmadan önce bazı değişiklikler yapmanız en iyisidir.

Ayrıca, bazı temizlik maddelerinin de zararlı kimyasallar içerdiğini aklınızdan çıkarmamalı, uzun süre bu temizlik maddelerini solumamalı, temizlik esnasında eldiven kullanmalısınız.

Kararınızı tekrar gözden geçirin

Çocuk sahibi olmak hayat boyu sorumluluk gerektirir. Hamile kalmaya karar vermden önce eşinizle birlikte iyice düşünmeli ve aşağıdaki soruları kendinize sormalısınız;

Çocuk sahibi olmaya birlikte mikarar verdiniz yoksa bir tarafın zorlaması ile mi diğer taraf çocuk sahibi olmayı kabul etti?
Eşiniz ile farklı dinlere mensupsanız bu durumun doğacak çocuğunuzu nasıl etkileyeceğini tartıştınız mı?
Çocuk sahibi olmanın getireceği maddi zorlukları karşılayabilecek bir geliriniz var mı?
Düşük bir olasılık da olsa engelli bir çocuk dünyaya getirmeye ve onun bakımını üstlenmeye hazır mısınız?
Huzurlu gece uykularınızdan vazgeçmeye hazır mısınız?
Bir arkadaşınıza kararınızdan bahsedin

Çocuk sahibi olma kararı heyecan verici olduğu kadar stres ve kaygıyı da beraberinde getirir. Yakın arkadaşlarınızdan birine kararınızı açıklamalısınız. Onunla birlikte doğacak çocuğunuzun hayalini kurmak oldukça eğlencelidir. Ayrıca sabah bulantıları veya hormon değişimleri başladığında sığınacak bir limanınızın daha olması çok iyidir.

Eğer aile dışından birine durmunuzu açıklamak konusunda çekingen iseniz forumlarımızdan yararlanarak diğer üyelerimizle durmunuzu paylaşabilir, görüşlerini, önerilerini ve desteklerini isteyebilirsiniz.

Seksi birşeyler satın alın

Bazı uzmanlar der ki, eğer bir kadın cinsel açıdan istekli ise spermler yumurtaya daha kolay ulaşır ve onu daha kolay dölleyebilirler.

Seksi bir gecelik, yatak odasına yerleştireceğiniz birkaç mum, ya da satın alacağınız hoş kokulu bir masaj yağı ile isteğinizi artırabilirsiniz. Hem bu sayede “sırf çocuk yapmak için cinsel ilişkiye giriyorum” düşüncesinden de kurtulabilirsiniz.

Doğum kontrol ilacınızı bırakın

Karar verdiniz ve doğum kontrol ilacı kullanıyorsunuz. Uzmanların önerisine göre, şu an kullandığınız paketi bitirmelisiniz. Aksi halde beklenmeyen düzensiz bazı kanamalar gerçekleşebilir. Yumurtlama döngünüzün normale dönmesi ise birkaç ay sürebilir ancak bazı kadınlar ilacı bıraktıkları ilk ayda da hamile kalabilmektedirler.

İlacı bıraktıktan sonra yumurtlama döngünüzü kontrol altında tutarak hamile kalma şansınızın en yüksek olduğu anları tespit edebilirsiniz.

Son kez gönlünüzce eğlenin

Hayatınız geri dönüşü olmayan bir şekilde değişmek üzere. Hamileliğiniz süresince daha önce sık sık yaptığınız bazı şeyleri yapamayacaksınız. Bebeğiniz doğduğunda ise zaman bulamayacaksınız.

Son kez ata binin, paten sürün, küvete sıcak su doldurup saatlerce içinde keyif yapın. Ama sakın üzülmeyin, eğer gerçekten istiyorsanız bir çocuk sahibi olduğunuzda bunların hiçbirinin sizin için önemi kalmayacak. Tüm hayatınızı bebeğinize adayacak, tüm zamanınızı onunla geçireceksiniz.

İyi şanslar...
 
bundan sonra buradan başka hiçbir hamilelik topiğine katılmıcamm...:KK14::KK14: ya kıskanmak değilll ama cidden hamile haberlerini aldıkça kendime üzülüyorum..
onlar adına sevinirken kalbim nasıl hançerleniyor..bu nasıl birşeyy yaaa:KK5::KK5:

canıımm neden üzüyosun kendini bizde o haberi birgün verecez inş.
halaylar çekcez kutlucaz burdaa...
biraz daha sabıırrrrrr........
 
canıımm neden üzüyosun kendini bizde o haberi birgün verecez inş.
halaylar çekcez kutlucaz burdaa...
biraz daha sabıırrrrrr........

ya hayır arkadaşım adına sevinirkennn nasıl bir yanım hançerleniyor..
kendimi suçluyorum kıskançlıkmı acaba diye şüpheye düşüyorumm ama kıskançlıkk değil kesinlikleeee :KK31::KK31::KK14::KK14:
 
ya hayır arkadaşım adına sevinirkennn nasıl bir yanım hançerleniyor..
kendimi suçluyorum kıskançlıkmı acaba diye şüpheye düşüyorumm ama kıskançlıkk değil kesinlikleeee :KK31::KK31::KK14::KK14:

Kıskançlık değil ama çok kafana takıyorsun onunla yatıp onunla kalkıyorsun :KK14::KK14::KK14:
 
ya hayır arkadaşım adına sevinirkennn nasıl bir yanım hançerleniyor..
kendimi suçluyorum kıskançlıkmı acaba diye şüpheye düşüyorumm ama kıskançlıkk değil kesinlikleeee :KK31::KK31::KK14::KK14:

kıskançlık değil cnm o bende de oluyor ama adı konulamaz değişik bir duygu.
bir yanın sevinirken bir yanın üzülüyor.nden benimde olmuyor diye...
benimde mesela benden sonra evlenen arkadaşlarımın çoğu doğurdu bile...:KK31:
ama bir gün bizde ahanda böyle olacaz :KK49::KK49::KK49::KK49:
 
kıskançlık değil cnm o bende de oluyor ama adı konulamaz değişik bir duygu.
bir yanın sevinirken bir yanın üzülüyor.nden benimde olmuyor diye...
benimde mesela benden sonra evlenen arkadaşlarımın çoğu doğurdu bile...:KK31:
ama bir gün bizde ahanda böyle olacaz :KK49::KK49::KK49::KK49:

doğru sölüosunnn canımm inşş olacakkk:KK16::KK16:

Kıskançlık değil ama çok kafana takıyorsun onunla yatıp onunla kalkıyorsun :KK14::KK14::KK14:

kızmaa banaaaa:26::26:
 
caydinn şekerimm benim yeni bat tarihini yazarmısınn 5 mart diye..
bu ay 3 gün gecikince bende orta tarihi vereyim bat diye..
sanırım bir kerelik bir gecikme oldu..okuduğum kadarı ile her kadında yılda 1-2 kez gecikme olması normalmiş kızlar..ve genelde de olurmuş..
 
İLAÇLI RAHİM-TÜP FİLMİ NE ZAMAN VE NASIL ÇEKİLİR?

HSG (rahim-tüp filmi) ne zaman çekilir?
Histerosalpingorafi (HSG) genellikle adet kanaması bittikten sonra birkaç gün içerisinde çekilir. Kanama varken çekilmesi bazı açılardan sakıncalı olabilir, adet kanı rahim içerisine verilen ilaçla beraber karın içerisine gidebilir. Adet kanaması bittikten sonraki günlerde çekilmesinin bir nedeni de filmin çekildiği gün hastanın hamile olmadığından emin olmaktır. Adet kanaması bittikten sonra 10-15 gün gibi uzun süre geçerse döllenme ve hamilelik oluşabilir ve farkında olmadan HSG çekerken bu hamileliğe zarar verilebilir. Bu nedenle adet kanaması bittikten sonra en fazla 3-5 gün içerisinde rahim filmi çekilir.

Rahim filmi (HSG) çekilmeden önce yapılması gerekenler:
- Hastanın film çekileceği gün aç karnına gelmesi gerekmez.
- Normalde anestezi uygulanmaz ancak nadiren bazı nedenlerle genel anestezi uygulanacağı kararlaştırılmışsa hastanın işlem öncesi en az 6 saat hiçbir yiyecek içecek almadan aç-susuz gelmesi gerekir.
- Rahim filmi çekimi öncesi hazırlık amacıyla bir ilaç kullanılması gerekmez. Ancak hasta doktorunun tavsiyesi ile işlemden yarım saat önce bir ağrı kesici alırsa, işlem sırasında daha rahat edebilir.

HSG (ilaçlı rahim filmi) nasıl çekilir?
- Rahim filmi röntgen odasında çekilir. Normal karın veya göğüs röntgenlerinin çekildiği odada hasta röntgen masasının üzerine sırt üstü yatar.
- Hasta röntgen masasına sırt üstü yattıktan sonra bacaklarını hafif açar.Jinekolojik muayene pozisyonuna benzer bu ancak burada bacakları koyacak kısımlar yoktur, hasta düz röntgen masası üzerine koyar ayaklarını.
- Röntgen odasında genellikle kadın doğum uzmanı, röntgen teknisyesi (veya radyoloji uzmanı) bulunur.
- Film çekimi için normalde genel veya lokal anestezi uygulanmaz çünkü fazla ağrı, rahatsızlık vermeyen bir işlemdir. Ancak normal vajinal muayene bile olamayacak kadar korkan ve çekinen hastalara nadiren anestezi verilir.
- Kadın doğum uzmanı tarafından hastaya aynı jinekolojik muayenede olduğu gibi muayene aleti (spekulum) takılır.
- Spekulum takıldıktan sonra hastanın rahim ağzı (serviks) antiseptik solüsyon ile temizlenir.
- Daha sonra rahim ağzına ince uzun bir tüp şeklinde kanül denilen alet yerleştirilir.
- Rahim ağzına yerleştirilen aletin içerisinden rahim içerisine doğru radyoopak sıvı (film çekimi için gereken ilaç) verilir. Bu sıvının özelliği metal gibi röntgen ışınlarını geçirmemesi ve röntgen filminde parlak şekilde görülebilmesidir. Benzer sıvılar böbrek filmleri, barsak filmleri gibi röntgen çekimi işlemlerinde de kullanılır.
- Verilen sıvı rahim içerisine ve oradan tüplere ve tüpler açıksa karın içerisine kadar ilerler. Bu esnada hasta çok hafif ağrı hissedebilir. Rahim içerisine ilaç verilirken birkaç defa karın bölgesine röntgen filmi çekimi yapılır.
- Bu röntgen çekimleri esnasında bazı merkezlerde skopi denilen alet sayesinde televizyon ekranında izler şekilde ilacın rahim ve tüp içerisinde ilerlediği görülebilir. Ancak bu şart değildir.
- Film çekimleri bittikten sonra rahim ağzına yerleştirilen alet alınır ve spekulum (muayene aleti) çıkartılır.
- Kısa bir süre sonra hasta kalkmadan bir karın filmi daha çekilir. Daha sonra hasta masadan kalkabilir.
- Rahim filmi çekimi toplamda ortalama 5-10 dakika süren bir işlemdir.

Rahim filmi (hsg) sonuçları ne zaman alınır?
Film sonuçları genellikle film çekimi bittikten 10-15 dakika sonra çıkar. Çekilen filmler aynı akciğer veya karın filimlerinde olduğu gibi siyah röntgen kağıtlarına basılır. Bu basım aşaması kısa sürer ancak filmlerin radyoloji uzman doktoru tarafından incelenerek rapor yazılması gerekir. (Kadın doğum uzmanları rapor yazmaz.) Bu aşama filmin çekildiği merkeze ve yoğunluğa göre değişmektedir ancak genellikle bir kaç saat içerisinde radyoloji uzmanı rahim filmi hakkında raporunu yazmış olur. Hastalar bu raporu alarak kadın doğum uzmanlarına gösterirler. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hem çekilen filmleri hem de yazılan raporu inceler.
[/B]​
 
Son düzenleme:
[h=3]RAHİM FİLMİ (HSG) SONRASI PROBLEMLER[/h]

İLAÇLI RAHİM-TÜP FİLMİ SONRASI KANAMA, AĞRI, CİNSEL İLİŞKİ, ADET GECİKMESİ...
Rahim filmi (HSG) sonrası cinsel ilişki yasak mı?
İlaçlı rahim-tüp filmi (histerosalpingografi) çekilmesi sonrasında cinsel ilişki yasak değildir ancak ilk gün hastanın hafif ağrıları olabileceği için zaten cinsel ilişki pek mümkün olamayacaktır.

Rahim filmi (HSG) sonrası kanama olur mu?
Çok az miktarda kanama, damla damla lekelenme olabilir, Kanamanın bir iki gün içerisinde kesilmesi gerekir, bu sürede kesilmezse doktorunuzla tekrar irtibata geçmeniz gerekir.

Rahim filmi (HSG) sonrası adet gecikmesi veya düzensizliği olur mu?
Rahim filmi çekilmesi ve rahim içerisine verilen ilaç adet gecikmesine veya adet düzensizliğine neden olmaz. Ancak rahim filminin çekildiği ay doktor tarafından tedavi amacıyla başka ilaçlar verilmişse onlardan bazıları adet gecikmesine neden olabilirler. Adet gecikmesi durumunda akla ilk gelmesi gereken nedenlerin başında gebelik gelir.

Rahim filmi (HSG) çekilmesi sonrası akıntı olur mu?
Fimin çekildiği gün rahim içerisine verilen ilaç vajinadan dışarıya sızıntı şeklinde akabilir bu nedenle film çekimi sonrasında hastaya ped verilir. Bu akıntı ilk günden sonrası genellikle kesilir. Kötü kokulu akıntı ve kaşıntı, ciddi ağrı, ateş gibi ek semptomlar varsa mutlaka doktorunuza iletmeniz gerekir, bir enfeksiyon belirtisi olabilirler.

Rahim filmi (HSG) sonrası ağrı olur mu?
Fİlmin çekildiği ilk gün hafif kasık ağrısı, hafif karın ağrısı olabilir. Ağrı şikayeti ilk günden sonra genellikle geçer. Hatta bazı hastalar film çekimi bittikten sonra hiç ağrı hissetmezler. Eğer şiddetli ağrı varsa veya ağrıya ek olarak ateş, baş dönmesi, bayılma, aşırı halsizlik, bulantı, kusma gibi şikayetler varsa mutlaka doktora başvurulması gerekir.

Rahim filmi (HSG) sonrası korunma gerekir mi?
Bebek istemi olan çiftlerin rahim filmi çekilmesi sonrasında korunmaları gerekmez. Yani filmin çekildiği ay gebelik (hamilelik) oluşmasında bir sakınca yoktur. İlaçlı rahim filminde kullanılan ilaç veya verilen röntgen ışınları o ay içerisinde oluşacak gebeliğe bir zarar vermez. Rahim filminin anestezi ile çekilmiş olması da daha sonra oluşacak gebelik üzerinde olumsuz bir etki yaratmaz. Rahim filminin çekildiği gün hastanın gebe olmaması gerekir.

Rahim filmi sonrası hamilelik (gebelik) şansı:
Rahim filmi çekilirken tüplerin içerisinden geçen ilacın etkisi ile hamile kalma şansında bir miktar artık izlenmektedir. Bu konu başka bir yazıda ayrıntılı olarak anlatılmıştır, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Rahim filmi (HSG) sonrası aşılama:
Rahim filmi çekilmesinden sonraki ay aşılama (IUI) işlemi gerekiyorsa uygulanabilir, bunun için bir kaç ay ara vermek şart değildir ancak bazı merkeler de bu şekilde uygulama yapıalbilmektedir. Her hastanın kendisini takip eden doktorunun önerisi doğrultusunda tedavisinin planlanması en uygun olanıdır.
 
slm bayanlarr.

sohbetinize bende katılmak istedim nasılsınız.bende bebek isteyenlerdenim soğan kürü faydasını çok duydum yapmak istiyorum aslında ben 1 kere dış gebelik sonucu ameliyat oldum sağ tüpüm alındı yumurtlamam da falan sıkıntı yok sadece soldan yumurtlamam gerekiyo ve buda zamanı uzatıo sanırım kist vs hiç bişi yok 5 aydan fazla oldu korunmuyoruz ve bekliyourz.
 
slm bayanlarr.

sohbetinize bende katılmak istedim nasılsınız.bende bebek isteyenlerdenim soğan kürü faydasını çok duydum yapmak istiyorum aslında ben 1 kere dış gebelik sonucu ameliyat oldum sağ tüpüm alındı yumurtlamam da falan sıkıntı yok sadece soldan yumurtlamam gerekiyo ve buda zamanı uzatıo sanırım kist vs hiç bişi yok 5 aydan fazla oldu korunmuyoruz ve bekliyourz.

h.g cnm sende tez zamanda kavuşursun bebikine inşallah .
 
slm bayanlarr.

sohbetinize bende katılmak istedim nasılsınız.bende bebek isteyenlerdenim soğan kürü faydasını çok duydum yapmak istiyorum aslında ben 1 kere dış gebelik sonucu ameliyat oldum sağ tüpüm alındı yumurtlamam da falan sıkıntı yok sadece soldan yumurtlamam gerekiyo ve buda zamanı uzatıo sanırım kist vs hiç bişi yok 5 aydan fazla oldu korunmuyoruz ve bekliyourz.

hoşgeldinn şekerim:...
bende yarın gideyim doktora bakalım ne dicek..
bende soğan kürüne başlıcam büyük ihtimalle..
 
bundan sonra buradan başka hiçbir hamilelik topiğine katılmıcamm...:KK14::KK14: ya kıskanmak değilll ama cidden hamile haberlerini aldıkça kendime üzülüyorum..
onlar adına sevinirken kalbim nasıl hançerleniyor..bu nasıl birşeyy yaaa:KK5::KK5:

haklısın cnm hepimiz çok iyi anlıyoruz seni.
ben çocuk bile sevemiyorum artık sanki bulaşıcı hastalık :KK14::KK14::KK14::KK14:
 
hoşgeldinn şekerim:...
bende yarın gideyim doktora bakalım ne dicek..
bende soğan kürüne başlıcam büyük ihtimalle..

hoşbuldum hayatım.hiç gitmedin dimi sen benim ya rahim filmi çeklip bakılacak diğer tüpte sıkıntı varmı yokmu başka bişi gerekmio bana soğan kürü zararlı değil bence dene diyen çok kişi var 2.ayında yararını gören çok kişi var düzenli kullanıcaz tabi bakalım inş.sebep olcak rabbim de kımset etcek.haberini ver bana doktor ne diyor
 
slm bayanlarr.

sohbetinize bende katılmak istedim nasılsınız.bende bebek isteyenlerdenim soğan kürü faydasını çok duydum yapmak istiyorum aslında ben 1 kere dış gebelik sonucu ameliyat oldum sağ tüpüm alındı yumurtlamam da falan sıkıntı yok sadece soldan yumurtlamam gerekiyo ve buda zamanı uzatıo sanırım kist vs hiç bişi yok 5 aydan fazla oldu korunmuyoruz ve bekliyourz.

Hoşgeldiinnn şekeriimm :KK16::KK16: inşallah tez zamanda bebişine kavuşursun canımm... Soğan kürünü dene bence de bitkisel sonuçta bir zararı yok :KK56::KK56:
 
hoşbuldum hayatım.hiç gitmedin dimi sen benim ya rahim filmi çeklip bakılacak diğer tüpte sıkıntı varmı yokmu başka bişi gerekmio bana soğan kürü zararlı değil bence dene diyen çok kişi var 2.ayında yararını gören çok kişi var düzenli kullanıcaz tabi bakalım inş.sebep olcak rabbim de kımset etcek.haberini ver bana doktor ne diyor

canım ben gittim daha önce
adetin 3. günü hormonlarına bakıldı..hormonlarım şükür çok iyi..ama yumrtalıklarımda pko görünümünde kistler varmış haşka şeklinde ama hamile kalmana engel değil çünkü hormonların düzgün dedi..
sonra 21. progesteron testi yapıldı yumurtalıp yumurtlamadığım bakıldı onda da değerim 10 un üstünde çıktı..
eşimden sperms testi istendi o da iyiçıktı..
şimdi sıra rahim filmde..
yarın doktor büyük ihtimalle rahim filmi dicekkk banada :18::18:

haklısın cnm hepimiz çok iyi anlıyoruz seni.
ben çocuk bile sevemiyorum artık sanki bulaşıcı hastalık :KK14::KK14::KK14::KK14:

aynenn canımmm ama inşş rabbim bizede nasipp edecekk inşşşşş:KK19::KK19::KK16::KK16:
 
günaydınn kızlarrrr :KK3::KK3:
bugün daha iyiyimm yaa..
dün annem çok üzülmüş ses tonuma..babama sölemiş..
babamda konyada bu konuda en uzman doktor ali acarın muayehanesini aramış..muayene ücreti 180 miş :KK53::KK53: neyse adamın 15 günü doluymuş ama pazartesiye boşalcak yeri varmış.. bu arada bu doktor benim çalıştığım üniv.nin profu..ama özel muayehanede muaynede ediyor..burada bazı kontrolleri yapıyor..kv dem daha önce demişti bana gel seni ona götüreyimm diye ama ben kabul etmemiştim çünkü Ali Acar baya uzman ve genelde infiltre ve riskli gebelikte uzman..ben ona gitmek için erken demiştim..
neyse babam böle söleyince eşim neden 180 tl vericez..adam düğüne bile geldi...babamın çok samimi arkadaşı annemi arayım yarın konuşsun ali acarla dedi..kv bgün görüşcek sanırım bugün muayene olurumm..
guya ben 1 ay ara vermiştim ama işin içine aileler girdii :KK31::KK31:

Cok guzel iste ya niye zaman kaybedeceksin ki canim , ne kadar erken olursa okadar iyi ..
Bak ben resmen saatleri sayacam gun gelsinde doktora gidiyim ya

bundan sonra buradan başka hiçbir hamilelik topiğine katılmıcamm...:KK14::KK14: ya kıskanmak değilll ama cidden hamile haberlerini aldıkça kendime üzülüyorum..
onlar adına sevinirken kalbim nasıl hançerleniyor..bu nasıl birşeyy yaaa:KK5::KK5:
Bnde katiliyorummm ya hele bole beklenmedik anda hamile goruyon ya insan ister istemez uzuluyor, kiskanclik ta degil zaten ole dsusnme her bayanin dusunudugu seydir
 
Kizlarr ne habersiniz ?? Hmm ben mart ayina kadar sizce sogan kurune basliyim mi hazirlik yapmis olurum:26:
 
X