mesele büyütülecek bi şey değil. siz çocuk sahibi olamadınız diye eşiniz zor günlerde yanınızda olmuş. şimdi biraz rahatlamıştır. anlam veremedim bebeğinize yaşatacağınız sıkıntıdan çok mu önemli eşinizin kardeşini gezmeye götürmesi. ya sorun çıkaracağınızı bildiğinden söylememiş ya da sizin gelemeyeceğinizi bildiğinden üzmek istememiştir. hem kardeşi, yeğeni tabii götürecek. bunu dert eden birinin oturup konuşalım dediğinde konuyu nerelere vardıracağını bilen her insan evladı gibi eşinizde tartışmaktan kaçınmış. 6 aylık çocuğu doğurmaya korkmak felan abartılı tepkiler bence. bir silkinin kendinize gelin. haliyle bu topikte tedavi derdinde olan onca insan varken bana neden kimse yanıt vermedi diye düşünmüşsünüzdür. başarılı tüp bebek tedavisinden sonra kıl tüy işleri için burda topik açan biri vardı burda pek bi fark göremedim
Bu yorumları okuduktan sonra tekrar tekrar cevabıma baktım gecenin bi yarısı yazmışım mümkündür ifadem sert olabilir diye ama ben bi şey göremedim. Benim sinirlendiğim nokta yıllarca bebek için uğraştıktan sonra eften püften sebeplerle ben çocuğumu doğurmaya korkuyorum lafı. Bu topikte defalarca deneyen kişiler var. Böyle bir ifade kullanmak bence bu topikteki arkadaşlara haksızlık. Gebe olmasaydım yazmazdım bile. Arkadaş gebe ben psikolojisinden anlayamam diye.
Yıllarca salya sümük milletin çocuğuna imrenerek baktıktan sonra kendi çocuğundan konuşmak tanımlanamaz bi şey. Elbette artık eşimde ben de dış dünyaya açıldık. İkimizde kendi hayatımızı yaşamaya başladık. Bu süreçte eşimin ilgisizliği umurumda bile değil. Gebelik kaybım olduğu için eşim korkusundan tekmelerini dahi hissetmek istemiyor. Şimdiden bağlanmak istememesi kadar normal bi şey yok. Küçük sorunları dünyanın sonu olarak görmek, yıllarca emek verilen bebeği bu meseleler yüzünden üzmek bence manasız tepkiler.
merhaba arkadaşlar.... kusura bakmayın.. bu tobiği başlattım ama site kabul etmedi sandım kaç kez baktım açtığım konulara yoktu.. o kadar yazdım boşa gitti burda bile anlatamıyorum kimseye diye bide öyle üzülmüştüm..nurcan arkadaşımız söyledi açıldığını saolsun..
esimte arkadaşım gördüğüm kadarıyla sende ufacık şeylere sinirleniyorsun... iyiki yorumunu o gün okumamışım ben birilerinden destek bekleyerek yazdım. burda içimi dökecek kimsem yok... sorunda zaten kardeşini gezmeye götürmesi değil şimdiye kadar hiçmi götürmedi.. benim ihtiyacım varsa birilerinin değil benim gönlümü etmeli bu benm ailemde biri bile olsa gitmemeli.. bide üstüne defalarca aradığımda cevap vermemesi gördüğü halde(gördüğünüde söyledi zaten).bide dünyayı kendi kurtacak zannediyor. terliği kaybolsa gidiyor para bozduracak bizimkini çağırıyor.. başı ağrıyor orda hergün hergün nereye kadar siz söyleyin. neyse allah sanada sabır versin saol yinede...bebeğimi elbette düşünüyorum.. harekete etmediğini hissedince ne işim olursa olsun uzanıyorum konuşuyorum hareketlerini duyunca içim rahatlıyor..sonra işime bakıyorum..
yaa başında olmaan anlayamazki.. bebeğe bişi olacak diye çok kortum.. dedim ona bişi olacağına bana olsun bana olunca zaten onada olur tek başına bişi olmasın cidi ciddi düşündüm... moralim o kadar bozuktukiii beni psikolojimde olan biri anlar ancak...allah herkese sabır versin... gerçekten zor işmiş bende zannediyorum hamile kal çocuk pıttatanak çıksın değilmiş.. tecrübe oldu bu. çoğu gitti azı kaldı dua edin sağsalim doğsunda hem bebeğimize hemde huzurumuza kavuşalım....
iyiki varmış burası birilerinin sizi dinleyim cevap vermsi çok güzel.. tekrar tşk
arkadaşlar sizlerin yorumunuda keşke o gün okusaymışım gerçekten allah razı olsun..
merhaba arkadaşlar.... kusura bakmayın.. bu tobiği başlattım ama site kabul etmedi sandım kaç kez baktım açtığım konulara yoktu.. o kadar yazdım boşa gitti burda bile anlatamıyorum kimseye diye bide öyle üzülmüştüm..nurcan arkadaşımız söyledi açıldığını saolsun..
esimte arkadaşım gördüğüm kadarıyla sende ufacık şeylere sinirleniyorsun... iyiki yorumunu o gün okumamışım ben birilerinden destek bekleyerek yazdım. burda içimi dökecek kimsem yok... sorunda zaten kardeşini gezmeye götürmesi değil şimdiye kadar hiçmi götürmedi.. benim ihtiyacım varsa birilerinin değil benim gönlümü etmeli bu benm ailemde biri bile olsa gitmemeli.. bide üstüne defalarca aradığımda cevap vermemesi gördüğü halde(gördüğünüde söyledi zaten).bide dünyayı kendi kurtacak zannediyor. terliği kaybolsa gidiyor para bozduracak bizimkini çağırıyor.. başı ağrıyor orda hergün hergün nereye kadar siz söyleyin. neyse allah sanada sabır versin saol yinede...bebeğimi elbette düşünüyorum.. harekete etmediğini hissedince ne işim olursa olsun uzanıyorum konuşuyorum hareketlerini duyunca içim rahatlıyor..sonra işime bakıyorum..
yaa başında olmaan anlayamazki.. bebeğe bişi olacak diye çok kortum.. dedim ona bişi olacağına bana olsun bana olunca zaten onada olur tek başına bişi olmasın cidi ciddi düşündüm... moralim o kadar bozuktukiii beni psikolojimde olan biri anlar ancak...allah herkese sabır versin... gerçekten zor işmiş bende zannediyorum hamile kal çocuk pıttatanak çıksın değilmiş.. tecrübe oldu bu. çoğu gitti azı kaldı dua edin sağsalim doğsunda hem bebeğimize hemde huzurumuza kavuşalım....
iyiki varmış burası birilerinin sizi dinleyim cevap vermsi çok güzel.. tekrar tşk
arkadaşlar sizlerin yorumunuda keşke o gün okusaymışım gerçekten allah razı olsun..
ah kalbim sakın üzme kendini canım.hep anneler anlaşılınsın istiyor ama babalarında duyguları hormonları değişiyor emin ol buna.bazı erkekler eşleri hamileyken miğdesi bulanıyor halsizlik oluyor.hep biz anlaşılmak alttan alınmak istiyoruz.bebeğim 3 aylık şöyle bi uzaktan kendime bakıyorumda hamileyken ve çocuğum doğduktan sonra ne kadar farklı bir insan olmuşum.bebeğim birbuçuk aylık olana kadar bu duygu yoğunluğu böyle devam etti.aslında değişen insanlar değil sen ve bakış açın oluyor.ama senin eşin biraz farklı bir durum.bebek için uğraşlar,problemler,sonra tedavi süreci ve ardından çok beklenen bir bebek.o kadar yoğun bir duygularki.senin kadar güçlü değilmiş demekki.sen kendini yıpratma sağlıklı bir şekilde doğumunu zamanında gerçekleştir.bol bol dinlen ve moral depola.inan bana doğumdan sonra bunlara çok ihtiyacın olacak.kendinizi şimdiden bebeğe alıştırın.çünkü hayatınız 360 derece değişecek.ama şunu unutmayın bunların hepsi geçecek.bitmez sandığın hamilelik bitecek bir bakmışsınki doğomdasın.sonra ağlamalar,emzirmeler,gazlar,uykusuzluklar..bi bakmışsın bunlarada geçmiş.herşey çok çabuk geçiyor birbirinizi yemeyin ve her anın tadını çıkartın.ne emekler verdik bu evlatlara kavuşabilmek için.taktik değiştir canım üzerine gitme ve sen biraz alttan al.belki onun buna senden daha fazla ihtiyacı vardır.erkek ama nihayetinde oda bir insan dimi canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?