Hamile birine bu yapılır mı

Hamileliği öne sürerek şımarıklık yapıyorsunuz başka bir şey değil. Eşinize yardım et deseydiniz olay buralara gelmezdi. Bunun için oturup ağlayacak ne var. Eşiniz çok sabırlıymış. Adam bi de depremzedelerle ilgileniyor, akrabaları da depremden etkilenmiş, zaten psikolojiler çökmüş, insanların evi barkı yıkılmış ya da sevdikleri ölmüş ya da türlü şeye şahit olmuşlar deprem bölgesinde. Eşiniz sizle mi uğraşsın travma yaşamış depremzedelerin otel işini mi çözsün? Üstelik fiziksel olarak iyi değilsiniz nasıl gidip yardım edeceksiniz?Bence eşinizden özür dilemelisiniz.

Herkese merhaba, ben 10 haftalık hamileyim. Depremin yaşandığı ilk gün çok kötü oldum, eşimin akrabaları vardı deprem bölgesinde, haber alamadık o anki panikle kasıklarıma ağrılar saplandı. Bebeğe bir şey oluyor sandım hastaneye gittik. Bebek iyiydi çok şükür. Ama doktor düşük önleyici ilaç yazdı. O günden sonra bebeğim için iyi olmaya gayret gösteriyorum elimden geldiğince tabi.

Son iki gündür de çok kötü bel ağrım var, belim tutuldu. Nedenini bilmiyorum ama çok ağrıyor, eğilip kalkarken çok zorlanıyorum. Bugün ev işi yapacaktım, kahvaltı yaptık eşimle, ardından masayı toplamaya başladım ama eşim telefonunu eline alıp kanepeye uzandı. Bende eşime dedim ki insan bir el atar. Eşim de "canım bırak biraz oturalım sonra yaparız, belin de ağrıyor otur uzan biraz" dedi. Ama mutfağı öyle dağınık görmek içime sinmedi. Başladım mutfağı temizlemeye, zor eğilip kalktım belimin acısından, üstelik hamileyim de. Eşim ise karşımda koltukta telefonuyla ilgileniyor. O kadar sinirlerim bozuldu ki, ağlamaya başladım. Mutfak temizliğini bitirmeme yakın eşim ağladığımı gördü ve "ne oldu canım çok mu ağrın var" dedi. Bende bağırmaya başladım nasıl bu kadar duyarsız olabiliyorsun sana inanamıyorum yazıklar olsun dedim. Ben böyle çıkışınca birkaç kez özür diledi sarılmaya çalıştı bebeğimizi düşün kendini üzme dedi ama ittim kendisini. Şu an konuşmak istemiyorum bana dokunma falan dedim. Aradan yarım saat geçti tekrar koşarak yanıma geldi sarıldı. Bırak dedim şu an seninle iletişime geçmek istemiyorum diye üsteledim. Bu sefer de "ben sana sonra beraber yaparız demedim mi, illa benim dediğimin aksini yapacaksın dimi, bu mutfak kaç gündür dağınık illa şu an mı toplaman gerekiyordu" diye çıkıştı.

Ardından hazırlandı ve kapıyı çarptı gitti. Daha da moralim bozuldu, kasıklarıma yine ağrı girdi :KK43: elimde olmadan çok üzüldüm. Normalde kahvaltıdan sonra eşimin memleketinden gelen depremzedelerin yanına gidecektik ziyarete, ama tek başına gitti. Annesini aradım, beraber gelecektik ama eşim bir şey demeden evden çıktı gitti dedim. Annesi de "kızım acil telefon geldi deprem bölgesinden insanlar gelmiş onları otellere yerleştireceklermiş o yüzden acele edip haber vermeden çıkmıştır" dedi. Sen benim yanıma gelmek ister misin dedi hayır dedim. Aradan bir saat geçti, tekrar kayınvalidemi aradım bir haber var mı diye. Kayınvalidem de "kızım bende otele geldim, eşin burada gelenlerle ilgileniyor. Müdürü ve iş arkadaşları da burada. Bizde alışveriş yapacağız birazdan gelenler için" dedi. O kadar üzüldüm ki, kv araba sürmeyi bilmiyor muhtemelen eşim almaya gitmiştir. Bende orada olmak ve gelen kişilere yardımcı olmak isterdim. Herkes orada yardım ediyor ben ise evde tek başıma oturuyorum. Her şeyi geçtim eşim annesine karıma da haber ver isterse gelsin diyemez miydi? Kafam allak bullak oldu. Kim haklı kim haksız bilemiyorum. Sizce hamile olduğum için ben mi olayları fazla abartıyorum yoksa haklı mıyım?
Islerin hallolmasini istiyorduysaniz hayatım belim ağrıyor ben uzanayım surda sen bir işin yoksa toparlar misin mutfaği biraz? Sonra da beraber çıkarız deseydiniz.

İlla trip atılacak, laf sokulacak. Sonra da bunu iletişim kurmak mı sanıyorsunuz? Lafım iletişim kurmayı bilmeyen herkese. Okurken ben gerildim mesajınıza.

Agriniz var, hamilesiniz, bu şekilde agresif davranarak mi ilgi çekeceğinizi sanıyorsunuz insan gibi konuşmak varken. Esiniz size göre inanılmaz kibar biri söylemlerinden belli. Durduk yere toplamaya kalkıyorsunuz sonra yine trip atıyorsunuz.

Azcık oturup biraz kitap okuyun lütfen. Hem iletişim hem bebek üzerine. Bu kafayla gerçekten çok zor. Bebeğe de yazık olur.

Siz diyince fark ettim haklısınız gerçekten. Beynim şu an hiçbir şeyi tam algılamıyor gibi hissediyorum :KK43: çok mu naz yapmışım gerçekten? O an o kadar öfkelendim ki aklıma gelmeyen daha bir sürü şey dedim eşime. Acaba telefonda arasam mı bilmiyorum. Ama her şeyi geçtim keşke bir arayıp sorsaydı hamileyim ya, zaten düşük tehlikem var. Benim için değil bebeği için arasaydı keşke
Hala daha bi arasaydı keşke diyorsunuz ya sabır.. Adam sanki okey oynamaya gitmiş ya sizden bin beter haldeki insanlara yardıma gitmiş.

Bir şeyiniz de yok ayrıca. O mutfağı toparlamaya kalkıp bunca trip kavga yapabiliyorsanız turp gibisiniz demektir. Sizinki sadece ilgi çekmek. İyi ki hamilesiniz sonuna kadar kullanın sakın tüm fırsatları kaçırmayın, deprem olmuşken bile dünya sizin etrafınızda dönüyormuş gibi davranmaya devam edin.

Bebeği karnında insanlar öldü be, bir de hamile hadina bu yapılır mı diye başlık atmışsınız. Size yapılan hiçbir şey yok üstelik.

bunu annem de yıllarca yaptı , en nefret ettiğim davranış
hamilesiniz vs diye hep sizin istediğiniz olacak diye bir kural yok
evde dağılan yer aynı an temizlenmek zorunda değil.
adam size demiş biraz sonra yapalim ama yok illa kendi isteginiz olacak , madem hamilesiniz ağrınız var yapmasaydiniz yok mutfak öyle kalmasın vs olayına gidecekseniz kendi kendinize temizleyin

9 ay ve doğum sonrasında nerdeyse 2 sene elime iş sürmedim ek gıda hazirlama dışında oğluma. Tehlike var ilaç.kullnyrsnz ama illa temizlik yapacksnz anlamıyorum ki canınız hiç mi tatlı değil hadi sizin değil anladm ama bebeğinizi düşünün. Şuan hormonlardan sanırım bu şekilde alınganlık olmuş ama eşiniz haklı üzmeyin kendinizi.
eşinize de ben bu durumdaykn bu günden sonra başkası ilgilensin depremden gelenlerle deyin..yerleştirmiş artık yapacağıni yapmış evde biri varken acil bir şey olursa gitsin evde sizi tek bırakmasın.

9 ay ve doğum sonrasında nerdeyse 2 sene elime iş sürmedim ek gıda hazirlama dışında oğluma. Tehlike var ilaç.kullnyrsnz ama illa temizlik yapacksnz anlamıyorum ki canınız hiç mi tatlı değil hadi sizin değil anladm ama bebeğinizi düşünün. Şuan hormonlardan sanırım bu şekilde alınganlık olmuş ama eşiniz haklı üzmeyin kendinizi.
eşinize de ben bu durumdaykn bu günden sonra başkası ilgilensin depremden gelenlerle deyin..yerleştirmiş artık yapacağıni yapmış evde biri varken acil bir şey olursa gitsin evde sizi tek bırakmasın.
Bilmiyorum belki hormonlardan belki de kaç gündür o kadar kötü hissediyorum ki kendimi. Doktorun uyarısına rağmen üzülmemek elde değil :KK43: gözyaşlarımı zor tutuyorum belki de kafamı dağıtmak istedim temizlik yaparak. Olsun eşim elinden geldiğince destek olsun, ben ilaç kullanıyorum bir şey olmaz Allahın izniyle

Yüzyılın felaketini yaşamışız, adamın akrabaları canını kurtarmış gelmiş. Tabi ki ilgilenecek, bir de o arada sizle mi uğraşacaktı?
Dünyanın merkezine kendinizi koymaktan vazgeçin. Niye aramamışmış? Adamla durduk yere dövüş attığınızdan, ağrım var dediğinizden olabilir mi?
Haliniz yoksa yapmayın iş, adam illa yapacaksın dememiş ki, beraber yaparız sonra demiş. Şu günlerde biraz salın adamı bir de, devamlı dır dır etmeyin. Olmadık yerde yapılan tripler ilişkiyi bitirir, benden demesi.

Hala daha bi arasaydı keşke diyorsunuz ya sabır.. Adam sanki okey oynamaya gitmiş ya sizden bin beter haldeki insanlara yardıma gitmiş.

Bir şeyiniz de yok ayrıca. O mutfağı toparlamaya kalkıp bunca trip kavga yapabiliyorsanız turp gibisiniz demektir. Sizinki sadece ilgi çekmek. İyi ki hamilesiniz sonuna kadar kullanın sakın tüm fırsatları kaçırmayın, deprem olmuşken bile dünya sizin etrafınızda dönüyormuş gibi davranmaya devam edin.

Bebeği karnında insanlar öldü be, bir de hamile hadina bu yapılır mı diye başlık atmışsınız. Size yapılan hiçbir şey yok üstelik.
Bunları nasıl söyleyebiliyorsunuz? Siz nerden biliyorsunuz bir şeyim olup olmadığını? Nasıl turp gibisiniz diyip üstüme gelebiliyorsunuz? Okey oynamaya gitmediğinin bende farkındayım ama annesi arayıp sorabiliyorsa o da arayabilir. Normal şartlarda aramasın, ama şu anda düşük tehlikem var ilaç kullanıyorum sırf bunun için arayabilirdi diyorum. Hepsi bu. Başka yerlere çekmeyin konuuu

İlgi çekmek için ne yapacaginizi sasirmissiniz iyice.
Mutfagi öylece birakip otursaydiniz, onun yerine inatla toplayip sonra agliyorsunuz. Mutfak toplarken aglayan siz şimdi de neden evde oturuyorum depremzedelere yardim edecektim diyorsunuz. Zaten ortalik karişik orda da mi sizinle ugrasacak insanlar başlardiniz yine agrim girdi bilmem ne.

Siz diyince fark ettim haklısınız gerçekten. Beynim şu an hiçbir şeyi tam algılamıyor gibi hissediyorum :KK43: çok mu naz yapmışım gerçekten? O an o kadar öfkelendim ki aklıma gelmeyen daha bir sürü şey dedim eşime. Acaba telefonda arasam mı bilmiyorum. Ama her şeyi geçtim keşke bir arayıp sorsaydı hamileyim ya, zaten düşük tehlikem var. Benim için değil bebeği için arasaydı keşke
simarikliga devam ediyorsunuz bence
bu olayı 9 ay sürdürecek misiniz

Şımardıkça şımarmışsınız, hamileyim diye insanların tepesine mi çıkacaksınız anlayamadım :KK51: Dünyadaki tek hamile değilsiniz, çocuğunuz da İngiltere veliaht prensi falan değil, biraz makul davranıp insanların başına bela olmasanız daha iyi sanki farkında mısınız insanlar canlarının derdinde:KK51:

Yapmanız gerekeni yapmayıp yapmamanız gerekeni yapmak istiyorsunuz. Mutfağı sonra toplarız demiş. Gidin oturun uğraşmayın. Zaten doğumdan sonra istediğiniz her şeyi istediğiniz zamanlarda gerçekleştirme şansınız olmayacak. Buna alışın. Rahatsız halinizle depremzedelerle ilgilenmek size düşmez. Eşiniz annesiyle hallediyormuş işte size ihtiyaç yok

Bunları nasıl söyleyebiliyorsunuz? Siz nerden biliyorsunuz bir şeyim olup olmadığını? Nasıl turp gibisiniz diyip üstüme gelebiliyorsunuz? Okey oynamaya gitmediğinin bende farkındayım ama annesi arayıp sorabiliyorsa o da arayabilir. Normal şartlarda aramasın, ama şu anda düşük tehlikem var ilaç kullanıyorum sırf bunun için arayabilirdi diyorum. Hepsi bu. Başka yerlere çekmeyin konuuu
Sadece risk altindaymışsınız, ilaç almışsınız ve bitmiş.

Bir şeyi olan insan mutfak da mutfak diye cingar mi çıkarır? Varsa agriniz oturur dinlenirsiniz, geçmesini beklersiniz. Düşük tehlikeniz varken iş yapmayın o zaman.

Düşük tehlikeniz var diye her dakika aranmaniz mi gerekiyor yani? Bir sorun olursa siz ararsınız zaten, eşiniz de sanki seyahate çıktı.

Eşiniz de bizim gibiyse sizden uzaklaşır yıllar içinde benden söylemesi aklınızı başınıza alın. Bu saçma hareketler insanda dur ona iyi davranayım hissini değil dünya senin etrafında dönmüyor kendine gel hissini veriyor.

Hamilelikte duygulari uç noktalarda yasayabiliyoruz zaman zaman. Sizde abartmissiniz. Esinizden ozur dilemelisiniz
Abarttığımı bile buraya konu açınca fark ettim. Gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum :KK43: mutfağı toplamamın sırası değildi gerçekten, ama o an düşünemedim. Kaç gündür ne yemek yaptım nede mutfağı topladım. Biraz kafam dağılır diye düşündüm ama zamanlamam yanlış oldu maalesef. Eşimden özür dileyeceğim, çok teşekkür ederim

Mutfagi toplayamayacak kadar agrin varsa gelenlerle nasi ilgilenecektin? Eşin oncacik seyde soylendigini görünce seni oralara götürüp sonradan kafasini sisirmeni istememis belli ki. Sen de uzaktan yardim et sosyal medyadan fln paylasim yap. Her iste bi hayir vardir kendini stres yapip durma.
uzaktan edebildiğimce yardım etmeye çalışıyorum elbette. Bel ağrımdan orada da pek bir faydam olamayacağını gerçekten düşünemedim siz buraya yazana kadar. Haklısınız gitmem doğru olmazdı

Abarttığımı bile buraya konu açınca fark ettim. Gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum :KK43: mutfağı toplamamın sırası değildi gerçekten, ama o an düşünemedim. Kaç gündür ne yemek yaptım nede mutfağı topladım. Biraz kafam dağılır diye düşündüm ama zamanlamam yanlış oldu maalesef. Eşimden özür dileyeceğim, çok teşekkür ederim

sinir bozuklugunuzu anliyorum buna benzer bisey bende yasamistim. Hamileligimde sadece bir meyve aseriyordum. Dolapta hep olurdu. Esim bittikce alirdi. O gun almadigi icin triplere girdim, 7 aylik hamile kocaman göbeğimle, 8 kiloluk meyve almaya kalkmistim. Manav amca goturemezsin deyip eve kadar taşımıştı. Bastan sona kadar mantiksiz, hangi akla hizmet yaptim bunu bilmiyorum. Zaman zaman oluyor yani boyle seyler. Onemli olan surekli yapmamaniz ve kendinizi frenlemeniz

Herkese merhaba, ben 10 haftalık hamileyim. Depremin yaşandığı ilk gün çok kötü oldum, eşimin akrabaları vardı deprem bölgesinde, haber alamadık o anki panikle kasıklarıma ağrılar saplandı. Bebeğe bir şey oluyor sandım hastaneye gittik. Bebek iyiydi çok şükür. Ama doktor düşük önleyici ilaç yazdı. O günden sonra bebeğim için iyi olmaya gayret gösteriyorum elimden geldiğince tabi.

Son iki gündür de çok kötü bel ağrım var, belim tutuldu. Nedenini bilmiyorum ama çok ağrıyor, eğilip kalkarken çok zorlanıyorum. Bugün ev işi yapacaktım, kahvaltı yaptık eşimle, ardından masayı toplamaya başladım ama eşim telefonunu eline alıp kanepeye uzandı. Bende eşime dedim ki insan bir el atar. Eşim de "canım bırak biraz oturalım sonra yaparız, belin de ağrıyor otur uzan biraz" dedi. Ama mutfağı öyle dağınık görmek içime sinmedi. Başladım mutfağı temizlemeye, zor eğilip kalktım belimin acısından, üstelik hamileyim de. Eşim ise karşımda koltukta telefonuyla ilgileniyor. O kadar sinirlerim bozuldu ki, ağlamaya başladım. Mutfak temizliğini bitirmeme yakın eşim ağladığımı gördü ve "ne oldu canım çok mu ağrın var" dedi. Bende bağırmaya başladım nasıl bu kadar duyarsız olabiliyorsun sana inanamıyorum yazıklar olsun dedim. Ben böyle çıkışınca birkaç kez özür diledi sarılmaya çalıştı bebeğimizi düşün kendini üzme dedi ama ittim kendisini. Şu an konuşmak istemiyorum bana dokunma falan dedim. Aradan yarım saat geçti tekrar koşarak yanıma geldi sarıldı. Bırak dedim şu an seninle iletişime geçmek istemiyorum diye üsteledim. Bu sefer de "ben sana sonra beraber yaparız demedim mi, illa benim dediğimin aksini yapacaksın dimi, bu mutfak kaç gündür dağınık illa şu an mı toplaman gerekiyordu" diye çıkıştı.

Ardından hazırlandı ve kapıyı çarptı gitti. Daha da moralim bozuldu, kasıklarıma yine ağrı girdi :KK43: elimde olmadan çok üzüldüm. Normalde kahvaltıdan sonra eşimin memleketinden gelen depremzedelerin yanına gidecektik ziyarete, ama tek başına gitti. Annesini aradım, beraber gelecektik ama eşim bir şey demeden evden çıktı gitti dedim. Annesi de "kızım acil telefon geldi deprem bölgesinden insanlar gelmiş onları otellere yerleştireceklermiş o yüzden acele edip haber vermeden çıkmıştır" dedi. Sen benim yanıma gelmek ister misin dedi hayır dedim. Aradan bir saat geçti, tekrar kayınvalidemi aradım bir haber var mı diye. Kayınvalidem de "kızım bende otele geldim, eşin burada gelenlerle ilgileniyor. Müdürü ve iş arkadaşları da burada. Bizde alışveriş yapacağız birazdan gelenler için" dedi. O kadar üzüldüm ki, kv araba sürmeyi bilmiyor muhtemelen eşim almaya gitmiştir. Bende orada olmak ve gelen kişilere yardımcı olmak isterdim. Herkes orada yardım ediyor ben ise evde tek başıma oturuyorum. Her şeyi geçtim eşim annesine karıma da haber ver isterse gelsin diyemez miydi? Kafam allak bullak oldu. Kim haklı kim haksız bilemiyorum. Sizce hamile olduğum için ben mi olayları fazla abartıyorum yoksa haklı mıyım?
Eşiniz olabildiğince anlayışlı davranmış aslında. Diğer yandan evdeki işleri yapmakta zorlanıyorsunuz, dinlenmeniz lazım. Siz orada da yardım etmek isterdim diyorsunuz.
Bana daha çok hep dediği olsun isteyen biri olduğunuzu düşündüm yazdıklarınızdan.
Eşinizden özür dilemelisiniz. Gösterdiğiniz tepkiler büyük ve anlamlı değil.
İlgi dediğimiz şey böyle çekiştirerek kavgayla görebildiğimiz bir şey değildir

X