Bende evime 1yıl önce taşındım benim evimde de gördüm, hemen eczaneden hap var onlardan aldım kesildiler yazın tekrar çıkarlar muhtamelen. Bende çok tedirgin oluyorum sizin gibi yeni taşındığım için taşınamıyorumda.Benim adını bile duymaya tahammül edemediğim şeyi buraya yazarak sizleri de rahatsız ettiğim için özür dilerim . Ama inanın çıldırmak üzereyim . Yaklaşık 2 ay önce yeni bir eve taşındık , taşınmadan önce bir tane gördüm malum canlıyı hemen khotrine diye bi ilaç alıp onunla resmen evi yıkadım. Taşındığımız akşam ilaç etkisinden mi bilmiyorum ters dönmüş bir tane daha böcek bulduk . Hemen ilaçlama şirketini aradım , evin altında herhangi bir işletme olup olmadığını sordular karşı dairenin altında ne yazıkkı gıda işi yapan bir işletme var . Söylediğimde sizin değil asıl ilaçlamayı onların yapması lazım yoksa siz ayda bir karşılaşırsınız dediler. İşletmenin sahiplerine ulaşamadık bende bu arada evde hiç böcekle karşılanmayınca benim ilaçlamam işe yaramıştır diye çok üzerine düşmedim . Birde evde açıklıklar çok fazlaydı oraları falanda kapattığım için içim rahattı … Taki bir hafta öncesine kadar , bir hafta önce mutfak tezgahımda yine ters dönmüş yavru bir tane böcek buldum attım yine ilaçlama şirketini aradım tabi bu kez işletme sahiplerine ulaştım binadaki diğer daire sahipleriyle görüştüm benden başka bu durumu yaşayan yok. ( nedense inanmadım ) İşletme sahipleri de bir kaç tane gördüklerini ilaçlamayı kabul ettiklerini söyledi . Ama ilçede yaşadığımız için şirket 2 haftadan önce gelemeyecekmiş sırayla gidiyorlarmış . Bugün sabah yine ters dönmüş kocaman bir böcekle karşılaştım ölmüyor ama ters duruyorlar öylece ,ilaçlamadan sonra hep bu şekilde gördüm . Kullandığım khotrine etkisi devam ediyor mudur daha önce başına gelip kullanan oldu mu acaba ? Ben O ilaçtan sonra böcek görmeye devam ediyor muyuz yyani bu şekilde gördüklerimiz ölü mü olacak yoksa evimde yaşayan var mıdır bunları düşünmekten kafayı yicem 2 aydır bu gördüğüm 4. Ölü Böcek ama az olduklarını düşünemiyorum yeni taşındım evimi taşımam söz konusu değil .başına gelen bu durumu ilaçlamayla çözen oldu mu? İnternette okuduklarım tamamen içimi karartıyor böcek varsa gitmez gelmeye devam eder yazıyor kaç yaşında kadınım ilk defa bu evimde görüyorum bu canlıları . Ne olur daha önce yaşayan bilgisi olan yardımcı olsun . Alt kattan geliyor olsa benim evim direk dükkan üzeri değil benim altımda başka bir dükkan var karşı dairem böcek olmadığını hiç görmediğini söylüyor benim evim dublex üst katta bişey yok benim üstümdeki daire de hiç olmadığını söyledi . Gerçekten moralim çok bozuk yemek yiyemiyorum ,evde sürekli çamaşır suyuyla geziyorum herşeyi böcek görüyorum . Yardım edin ne olur
Yorumunuz rahatlattı beni çünkü nerede okusam diğer dairelerde varsa asla bitmez gitmez yazıyor.. Cam vs zaten kediden dolayı açamıyoruz , giderlerime sürekli çamaşır suyu döküyorum tuvaleti kullanmıyorum orayı tamamen kapatmayı düşünüyorum ekstra ilaç öneriniz var mı
Bende aynı durumdayım çok tiksiniyorum ama taşınmam şuan mümkün değil zaten küçük bi yerde yaşıyorum ev bulmak çok sıkıntılı keşke hiç taşınmasaydım burayaBen taşındım.kurtuldum hayatta en korktuğum şey böcek daha ötesi yok her gördüğümde çığlık kıyamet tiyreyerek ağlıyordum koca koca hamam böceği bitmediler bir türlü aayyyyy . Allah yardımcıniz olsun açık aralardan giriyorlar banyo gibi
Evi taşınmadan önce resmen bu ilaçla yıkadım ben , taşındığım gün bir tane gördüm sonra bir daha hiç görmedim ama hava soğuktu belki o yüzdendir ilacı bugün tekrar sıkacak eşim 10 gün sonra da gelip ilaçlama yapacaklar inşallah tekrar karşılaşmayızümitsiz olmayin o bahsettiginiz ilac acik alanda bile etkili diye biliyorum bizde tarlasi olan bi komsunun vasitasi ilr ailece kullanmaya basladik
ilk sıktıgın zaman sinek bile girmiyor eve :)
onemli olan kapi esiklerine ,pencere kenarlarina,gozle gozukmeyen dolap arkalarina
mesela mutfak dolaplarinin duvarla arasindaki bosluklar boceklerin yuvalandigi yerler ,bacalar ,tum giderlere sıkın ...
banyoda yikadiginiz yerlere tekrar sıkıp tazeleyin ilaci
Düşünmek bile istemiyorum yaşadığınız durumu nasıl bir illet hiç bişeyden etkilenmiyorBiz hamam böceği yüzünden evi taşımıştık.
Bornoz cebi, terlik …. Daha fazla devam etmek istemiyorum ama her yerdelerdi. İlaç fayda etmiyordu. Banyoya giriyordum tavanda, elimi yıkıyorum, giderin içinde..
İlaçlama yaptılar ama hamam böceği için tüm apartmanın ilaçlanması gerekiyor, diğer komşuların görmemesi mümkün değil.
Biz direkt taşındık, uzun süre psikolojim bozuktu.
Geçen yıl benim 5 kat üstümdeki komşum evinde gördüğünü söylemişti, ertesi gün ben gördüm, sonraki gün apartmanın içinde gördük. Tüm daireler ilaçlandı, ilaçlandığı gün kesildi daha.
5 yıl önce yine aynı şekilde olmuştu, giderlerde bulundukları için “sende var, bende yok” olayı çoook zor yani.
Bir de normal böcek ilacı onları kuvvetlendiriyormuş, hamam böceklerinin ilacı ayrıymış ondan almalısınız
iste gormeniz demek ilacin tesiri ile kendinden gecmesi demekEvi taşınmadan önce resmen bu ilaçla yıkadım ben , taşındığım gün bir tane gördüm sonra bir daha hiç görmedim ama hava soğuktu belki o yüzdendir ilacı bugün tekrar sıkacak eşim 10 gün sonra da gelip ilaçlama yapacaklar inşallah tekrar karşılaşmayız
Taşınmadan önce gördüm maalesef evde o yüzden taşınmadan önce kendim ilaçlama yaptım . Akşam hemen soğan ve karbonatta deneyelim işe yarıyorsaSoğan ve karbonat öneririm, soğanı ince ince kıyıp bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın ve çıkabilecekleri yere sürün
En rahat yuva yaptıkları yerler süpürgeliklerdir, her odada bir tanesini ucundan sökün ve bu karışımdan koyun
Evde sıva çatlağı, su giderlerinin çevresinde boşluk falan varsa alçıyla kapatın
Hamam böcekleri ahşap ve kartonu çok severler, evde koli varsa kontrol edin, ahşap eşyaları kontrol edin, bu böcekler evinize gıda imalathanesinden gelmiyor olabilir, belki taşınma sırasında kolilerle geldiler. İmalathaneden gelseler çok olurdu sayıları, diğer komşularınızda olmamasına da bakarsak muhtemel olarak taşınma sırasında sizinle birlikte geldiler. Allh kolaylık versin, benim de kedim var o yüzden hiç bir ilacı sokmam eve her şey için doğal çözümler kullanmaya çalışıyorum, defne yaprağı da size yardımcı olabilir kokusunu sevmezler
Yaaa düşünemiyorumiste gormeniz demek ilacin tesiri ile kendinden gecmesi demek
annem tasindigi evde kurekle temizlemisti apartman boceklerinisenelerdir ayni evde hala yok masallah
tek tuk gelsede sagdan soldan geliyor
ara sira 2-3yilda bir ilacla gecer insallaj
Benim eşimde önce bana inanmadı sonra özellikle fotoğraf çektim şimdide varsa var seni yemez korkma ilaçlarsın gelmez diye rahat davranıyor . Zaten alçı silikon ne varsa aldım tekrar evde açıklık kontrol edip kökünü kurutmayı planlıyorumÇamaşır suyuna bagısıklıkları var diye biliyorum. Bütün delikleri kapatmak çok mantıklı. Bizim prizlerden kapı kenarlarından lavoba deliklerinden heryerden çıkıyordu. İşin saçma kısmıda eşim ilaçlamaya ikna olmuyordu. İlaçlatıp bütün giderleri tıkadın mı bak bakalım gelebiliyor mu bidaha
Karıncaya temiz derler ama eve girerken ayağını silip içeri girmiyor ki.Onlarin nesli tükenmez. Yem almistim, o kadar sismanlar ki icine bile giremiyorlar.
Evi ilaclattirip, camlara sineklik takin konu sahibi. Istersen 15.katta ol, bu hayvanlar oraya duvardan tirmanip yine geliyor. Bir iyi birde kotu haberim var:
Iyi olan: hamambocekleri insanlari isirmaz
Kotu olan: leşlerle beslendikleri icin pisler
Karincaya neden temiz derler onu bilmiyorum. Onlarda ölü böcekleri imece usuluyle yuvalarina goturuyorlar sonucta. Toprakla temas ettiği icin mi temiz diyorlar acaba?Karıncaya temiz derler ama eve girerken ayağını silip içeri girmiyor ki.
Konu sahibi kolay gelsin.Umarım tek ilaçlamayla kurtulursunuz ama yumurtalardan çıkanlar için ikinci bir ilaçlama daha yaptırmanız gerekir.Üstelik tüm apartmanın ilaçlanması gerek.
Ben kendi ölülerini bile taşıyarak götürüp yediklerini gördüm.Niye temiz dediklerini bilemiyorum.Çalışkanlar tamam ama arılarda çalışkan.Karincaya neden temiz derler onu bilmiyorum. Onlarda ölü böcekleri imece usuluyle yuvalarina goturuyorlar sonucta. Toprakla temas ettiği icin mi temiz diyorlar acaba?
Bende tasindim, diğer evimde hamam böcekleri vardi ve ordan eşyalarla bu evimede gelmis. Yeni ev tadilat olmustu hiç böcek falan yokmuş. Demekki eski evden eşyalarla geldi . Bende çok korkuyorum .ilaçlama şirketi nekadara geliyor acaba ? Çok ürkütücüBenim adını bile duymaya tahammül edemediğim şeyi buraya yazarak sizleri de rahatsız ettiğim için özür dilerim . Ama inanın çıldırmak üzereyim . Yaklaşık 2 ay önce yeni bir eve taşındık , taşınmadan önce bir tane gördüm malum canlıyı hemen khotrine diye bi ilaç alıp onunla resmen evi yıkadım. Taşındığımız akşam ilaç etkisinden mi bilmiyorum ters dönmüş bir tane daha böcek bulduk . Hemen ilaçlama şirketini aradım , evin altında herhangi bir işletme olup olmadığını sordular karşı dairenin altında ne yazıkkı gıda işi yapan bir işletme var . Söylediğimde sizin değil asıl ilaçlamayı onların yapması lazım yoksa siz ayda bir karşılaşırsınız dediler. İşletmenin sahiplerine ulaşamadık bende bu arada evde hiç böcekle karşılanmayınca benim ilaçlamam işe yaramıştır diye çok üzerine düşmedim . Birde evde açıklıklar çok fazlaydı oraları falanda kapattığım için içim rahattı … Taki bir hafta öncesine kadar , bir hafta önce mutfak tezgahımda yine ters dönmüş yavru bir tane böcek buldum attım yine ilaçlama şirketini aradım tabi bu kez işletme sahiplerine ulaştım binadaki diğer daire sahipleriyle görüştüm benden başka bu durumu yaşayan yok. ( nedense inanmadım ) İşletme sahipleri de bir kaç tane gördüklerini ilaçlamayı kabul ettiklerini söyledi . Ama ilçede yaşadığımız için şirket 2 haftadan önce gelemeyecekmiş sırayla gidiyorlarmış . Bugün sabah yine ters dönmüş kocaman bir böcekle karşılaştım ölmüyor ama ters duruyorlar öylece ,ilaçlamadan sonra hep bu şekilde gördüm . Kullandığım khotrine etkisi devam ediyor mudur daha önce başına gelip kullanan oldu mu acaba ? Ben O ilaçtan sonra böcek görmeye devam ediyor muyuz yyani bu şekilde gördüklerimiz ölü mü olacak yoksa evimde yaşayan var mıdır bunları düşünmekten kafayı yicem 2 aydır bu gördüğüm 4. Ölü Böcek ama az olduklarını düşünemiyorum yeni taşındım evimi taşımam söz konusu değil .başına gelen bu durumu ilaçlamayla çözen oldu mu? İnternette okuduklarım tamamen içimi karartıyor böcek varsa gitmez gelmeye devam eder yazıyor kaç yaşında kadınım ilk defa bu evimde görüyorum bu canlıları . Ne olur daha önce yaşayan bilgisi olan yardımcı olsun . Alt kattan geliyor olsa benim evim direk dükkan üzeri değil benim altımda başka bir dükkan var karşı dairem böcek olmadığını hiç görmediğini söylüyor benim evim dublex üst katta bişey yok benim üstümdeki daire de hiç olmadığını söyledi . Gerçekten moralim çok bozuk yemek yiyemiyorum ,evde sürekli çamaşır suyuyla geziyorum herşeyi böcek görüyorum . Yardım edin ne olur
Ev eski değil yeni bina ama bizden önceki oturan kiracı evi çok kötü kullanmış ondan kaynaklı mı çözemedim , öyle çok çok görmüyorum da geceleri bilerek karanlıkta inip bakıyorum birden Işık açıyorum yok ama böyle arada gelip olmadık bir yere ölüyo çok kötü etkilendim evime kimseyi davet edemiyorumAy benim eski evimde de bu sorun vardı alt karşıda fırın vardı . Sürekli böcek çıkıyordu ,ilaçlama yapıyordum fırında yapıyordu ama yine de bitmiyordu .hatta fırınının oralarda fareler de çıkmaya başlamıştı . Yani bu böcekler bitmiyor hele de ev eskiyse ordan burdan fırlarlar