• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlık mı ediyorum?

Erkek arkadaşımın evlendikten sonra kredi borcunu ödememesi için hiçbir sebep yok. Çok şükür çalışıyor. Ev için kredi çekmekte de bir abeslik göremiyorum. Sonuçta elimizde birikmiş para olmadığına göre peşinatı ödemek için başka yolumuz yok. Ev almak benim için önemli arkadaşlar. Fazla büyük veya pahalı bir şeyde zaten gözüm yok. Uygun ödeme planı olan evleri araştırıyorum uzun zamandır. Yalnız kendi aileme kredi çektirme konusunda benim de içim pek rahat değil. Sonuçta onun ailesinin de desteği olmalı.
Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum insan başına gelmeden anlamıyor ilerde pişman olursunuz. ben memurum eşimde memur ayda eve 6.000 tl maaş giriyor ama şuan ay sonunu zor getiriyoruz. Her şey ev kirasıyla ya da kredisiyle bitmiyor daha ne masraflarınız çıkacak.

Erkek arkadaşımın evlendikten sonra kredi borcunu ödememesi için hiçbir sebep yok. Çok şükür çalışıyor. Ev için kredi çekmekte de bir abeslik göremiyorum. Sonuçta elimizde birikmiş para olmadığına göre peşinatı ödemek için başka yolumuz yok. Ev almak benim için önemli arkadaşlar. Fazla büyük veya pahalı bir şeyde zaten gözüm yok. Uygun ödeme planı olan evleri araştırıyorum uzun zamandır. Yalnız kendi aileme kredi çektirme konusunda benim de içim pek rahat değil. Sonuçta onun ailesinin de desteği olmalı.

Elinizde hiç para yoksa zaten evin tamamının parasını kredi olarak vermezler. Bence siz bir araştırın. Kaç bin çekilince kaç bin ödeniyor bir bakın. Ben kira iyi birşey demiyorum ama herkes evlenir evlenmez ev sahibi olmuyor. Ki hiç birikmiş para yoksa onca faizi ödemek bana daha saçma geliyor. Hem erkek arkadaşınız pek sıcak bakmamış anladığım kadarıyla. Çalışıyor para biriktirebilecek konumda tabi ailesine vermediği sürece demişsiniz, öncelikle erkek arkadşınızda 'benim artık bir evim olacak, eşim olacak, onu düşünmem lazım para biriktirmem lazım' düşüncesi olacak. Ailesine vermeye devam ettiği sürece borç falan dinlemeyebilir. Bence bu durum ev alıp almamakla değil, kişilikle ilgili bir durum. Doğru kişiyle 5 kuruşsuz olup sonrada evi arabası olan birsürü insan var. İnşallah dediğiniz gibi olur, erkek arkadaşınız çekilen krediyi öder ev sahibi olursunuz. Ama el içine karışmadan onunda ailesinin desteği olmalı... meli malılarla iş yürümüyor ne yazıkki... umarım çok mutlu olursunuz çokkkk

Son düzenleme:
arkadaşlar aslına bakarsanız ev alıp alamamaktan daha önemli bir sorunumuz olduğunu fark ettim. dün sevgilimle konuşuyorduk, anneannem sağ olsun bana şimdiden çeyiz seti aldı. temel mutfak ihtiyaçlarını karşılayacak, çok güzel bir set. heyecanla sevgilime setin detaylarını, neyi nasıl seçtiğimi falan anlatırken konu bizim önümüzdeki nişan ve düğün planlarına geldi. malum sevgilimin şu anda hiçbir birikimi yok. ona her ay belli bir miktar kenara atmasını, birikim yapmasını, hatta paraya hiç dokunulmaması için ortak, benim adıma veya onun adına hiç fark etmez, hesap açmamızı, banka kartının da bende kalmasını teklif ettim. böylece paraya hiç dokunulmasın ama özellikle belli bir miktar biriktirmenin şart olduğunu söyledim. çünkü başka türlü birikeceği yok. bana ne cevap verse beğenirsiniz..bana her ay kenara ne kadar koyabileceğini bilmediğini, şu anda ailesinin zor durumda olduğnu ve onlara yardım etmesi gerektiğini, bazı aylar belki hiç koyamayacağını bazen fazla koyacağını falan söyledi. peki bu belirsizlikle nasıl birikim yapmayı planlıyorsun, sence ne zaman nişan yaparız, ne zaman evleniriz kafanda nasıl görüyorsun dediğimde bir sene içinde kendini düzene koyduğunda nişan yapmayı düşündüğünü söyledi..ki biz bu zamana kadar aylarca bu sonbaharda nişan yaparız diye konuşuyorduk. hatta kendisi bu sonbaharın bile geç olduğunu, bu ilkbaharda yapmak istediğini söylüyordu önceden...biliyorum nişanı kız tarafı yapar ama sonuçta erkek tarafının da kız tarafı kadar olmasa da bohça vs belli bir miktar asrafı olur..o kadarını bile yapma gücünü kendinde anca bir sene sonra göreceğini söylüyor şimdi..

asıl olaylar burdan sonra başladı..ben ailesine artık her istediklerinde para verdiği takdirde kendisi için hçbir birikim yapamayacağını söyleidm. bu gidişle bir senede kenarda hiçbir şeyin olmaz dedim. çünkü plan yapmaya dahi yanaşmıyor adam, misal ayda 500 tl atarım dese en kabasından 12 ayda 6bin tl para birikir, az mı...bana ailesi ne zaman istese para vermek zorunda olduğunu, çünkü onların bu yaşa onu zorlukla getirdiğini, onlara "ben birikim yapıcam evlenicem" diyerek para vermeyi reddedemeyeceğini veya az veremeyeceğini söyledi...bunları duyunca şok oldum. evlenmeyi planlayan ama cebind ebeş kuruşu olmayan adamın böyle bir dşünce tarzı nasıl olablr ya...ben de o noktada dayanamadım, ailen maddi olarak destek olmuyorlar evlenmemize bari köstek olmasınlar dedim. o lafıma çok bozuldu. o ne demekmiş, ben ailesinin ne durumda olduunu biliyor muymuşum, hem ben neden bu kadar para mevzularına takılıyormuşum bu kadarı beni ilgilendirmezmiş. zamanu geldiğinde herşey olurmuş. onun ailesi abisini nASIL evlendirdilerse onu da öyle evlendirirlermiş...abisini nsıl evlendirdikleir belli, borçla harçla.. 3 sene geçti hala o borçların altından kalkamadılar...

bu gidişle bizim işimizin gerçekten çok zor olduunu görüyorum...ailesine hayır diyemeyen bir adam, dahası ailesinin maddi hiçbir şeyini bana anlatmayan bir adam bu..ailesinin maddi zorluk çekmesinin en büyük sebebi büyük abisi.onun borçlarını ödemekten helak oldular. babası çift maaş almasına, sevgilimin kendisinden büyük çalışan iki abisi olmasına rağmen sevgilim bütün ailenin yükünü çekmeye kararlı, bizi ikinci plana atıyor, kendimi ne zaman düzlüğe çıkarırsam o zaman nişan düğün yaparız diyor...para mevzularında hemen ağzımı kapatıyor...o zaman bana hiçbir şey vaadetme, bu durumda ciddi bir şeyler yapmamız imkansız dediğimde ben zaten sana bir şey vadetmedim, en basitinden ev alamayacağımı söyledim diyor. artık zaten evi geçtim, ortaya düğün için para koysun istiyorum o da zor gzüküyor...dua edeyim de ailesi çok para istemesin de bizimki biriktirebilsin...hey allahım...çok moralim bozuk çok...

Merhaba canim bende dügün yapmadan önce nikahlandik ev aldik 7 ay sonra dügün yaptik esimin tarafi 3 bilezikten baska bisey yapmadi kendi ailem dügünümü yapti ev esyalarimi kendi ailemle esim yapti borc yapti kendi ailem ve esim sonradan ben ne kadar borcum varsa kendi aileme ödedim bitirdim cok sükür esya borcu falan kalmadi bir ev kredisi ödüyoruz 1cocugum var 2. Ye hamileyim ben calismiyorum esim güzel maas aliyor bu arada 2. Evi bile bakiyoruz biraz daha büyük bir ev olsun istiyorum bu evimde bir tane cocuk odasi var iki tane olsun istiyorum bulursak bunu kira vermeyi digerinde oturmayi planliyoruz hersey kismet tabi bu arada 7. Yilimizdan gidiyoruz evleneli rabbim kolaylik versin erkek tarafina da pek güvenmeyin derim nikah olana kadar herseye tamam dediler nikah oldu hep geri cekildiler imkaniniz varsa kendiniz yapacaksiniz . Yoksa zor olur sizin icinde

cnm sen gene eşinden yana şanslıymışsın..bizimki ailesine para vermekten bizi düşünemiyor...kaç aydır çalışıyor ama eline geçeni kenara koymuyor ki...değil ev almak nişan yapmak bile gözünde büyüyor şu anda.benim ailem de trilyoner değil, annemle babam ayrı ve babamdan hiç maddi destek görmüyorum.büyürken de görmedim şimdi hiç görmüyorum. çok şükür annemin ve anneannemin maaşı var ve kendi evimiz var. iki kadın da dul halleriyle ellerinden geldikçe çeyizimi vs yapıyorlar ama sevgilimden bir şey görmeden kendi ailemi hiçbir borcun altına sokamam.

aİlesinin maddi durumu kötü ise elbette yardım edecek ama evlenmek istiyorsa birikim yapması şart biraz,ev almak istediginizden söz etmişsiniz ama sadece kredi ile ev alınmıyor %25 peşinat vermeniz kredi kullanabilmeniz için ayrıca krediyi siz çekmeyecekmisiniz eğer krediyi siz yada nişanlınız çekmezse evin tapusu sizin üstüne yapılmaz krediyi çekecek olan kişinin üstüne yapılır.:34:

ya arkadasım bence tavrında sen hatalısın ;soylekı sız daha sevgılısınız ve bana gore tabırımı yanlıs anlamyın lutfen haddınızı asan mevzularda sevgılınıze yaptırım gucu uygulamaya kalkıyor,plan yapıyor hatta nasıl davranılması ne yapılması gerektıgıne karar verıyorsunuz.bu tavrınız karsınızkı ıncak ırıte eder cunkuuuuu
karsınızdakı ınsanın aıle ıcı durumlarını,baglarını sızın bıme ımkanınız yok,aıle demek zor zamanlarda bır arada olmak demek ama sız sevgılınızın ve aılesının buyuk abı ıcın odedıgı borcları gozunuzde buyutup bırde bunu ona soyleuyorsunuz.bakın evlendıkten sonra bu tur seylere tepkı verebılırsınız cunku o zaman yaptıgı her seyden sız bırıncı dereceden etkıleneceksınız ama su anda sadece sevgılınız.ve bence bu kadar planlı olmayın hayat ınsana ne getırır bılınmez ayrıca karsınızdakı ınsan bu kadar baskı uygulyan bır ınsanla evlenmeyı goze alabılmeyıde dusunebılır.cunku dıkkat ettım ne yapılacagı nasıl yapılacagı konusunda hep sız dusunup karar verıyorsunuz ama karsınzdakı ınsanın sankı aklı yetmıyormus gıbı yonlendırmek zorundaymıssınız gıbı gozukuyor dısardan.ha sunu sorgulayabılırsınız bu adam ve ben bır arada olabılcekmıyız,onun aıle bagları beı yorararmı yada evlenmek ıcın 2-3 yıl beklemek ıstemeyebılırsınız bunlar en tabıı haklarınız....

karşımdakinin aklı yetmiyormuş gibi onu yönlendirme çabası içinde değilim.lakin ortada bana göre bariz bir şekilde bizim geleceğimizi olumsuz yönde etkileyen bir durum varken, sevgilime tavsiyede bulunmak benim en doğal hakkım diye düşünüyorum. sonuçta 5 seneden fazladır birlikteyiz, ciddi bir ilişkimiz var ve allah kısmet ederse ben de ailesinin bir parçası olacağım. dolayısıyla bazı şeylere karışma ve fikrimi söyleme hakkım var. sen dur bakalım fazla karışma tarzı bir yaklaşımı kabullenmem mümkün değil, zira tüm bunlar bana bundan sonraki evlilik hayatımızda da aynı tavrı göreceğimi düşündürüyor.

Canim, bizde esimle konusurken, arada söz nisan vs yoktu. Bastan neyi diretebiliyorsan o oluyor ben bastan tavrimi koymustum. Aileme yardim edecegim, ailemle ayni evde duracagim vs seyler söylemisti ... bizim paramiz bir. Babamdan birlikten ayrilmam vs seyler söylemisti ... bende tavrimi koydum ben yapamam edemem kabul etmiyoruk vs seyler ailene yardim et tabiki sonucta ailen ama bizde bir yuva kuracagiz sonucta, bizimde ihtiyaclarimiz vs seyler olacak bastan ilk 3 sene zorluk cektik tabi ki ama elhamdülillah simdi cok iyiyiz. Babasina kredi cekti verdi hala daha yardim ediyor babasina.... babasina yardim ediyor ama 3 yil sonra akillandi cocuk olduktan sonra ;)simdi imkani ne elveriyorsa o kadar yardim ediyor . Ilk zamanlar istedigimi yaptirdim esime diye üzerine gidiyordu ailesi ama hamd olsun ezdirmedi beni bazi konularda , bazilarindada ezdirdi ama sabir ve dua herseyin ilaci imis. Cok sükür mutluyuz huzurluyuz kendi yagimizla kavruluyoruz. Rabbim yardimcin olsun diyecegim o ki tavrini ortaya koy taviz verdikce ezilirsin ....

Tatlım konuna şöyle bir baktim ama tüm yorumları okuyamadim. Sana şunu söylemek istiyorum. Hepimiz evimiz olsun az da olsa rahat edelim istiyoruz ancak bazen bazi seyler hic düşünülen gibi olmuyor. Bende hep evin olmadan evlenmm dddim. Çalışıyordum nişanlımda öyle. Isten çıkarıldım ve aciki peşimden nişanlımda... biz ikimiz çalışıyoruz o kreid çekeriz ev aliriz derken az kalsin düğünü erteleme konusuna geldik. Sonra nişanlım bir is buldu ama ancak genel masraflar olabildi. Simdi seninde is bulup bulamayacagin henuz bellidiil bulsanda hicbir isin garantisi yok,Sevgilin ailesine yardım etmek zorunda su anda kusura bakma ve sen ona bu yüzden tavir yapmamalisin. Bu onun gözündeki seni de degistirir. Bence biraz daha rahatla, bi yerden baslayin sonra hayat herseyi zamanı gelince onunr sürüyor zaten. Allah yardimcin olsun

telefondan yazıyorum yazım hataları affedile...

Tatlım konuna şöyle bir baktim ama tüm yorumları okuyamadim. Sana şunu söylemek istiyorum. Hepimiz evimiz olsun az da olsa rahat edelim istiyoruz ancak bazen bazi seyler hic düşünülen gibi olmuyor. Bende hep evin olmadan evlenmm dddim. Çalışıyordum nişanlımda öyle. Isten çıkarıldım ve aciki peşimden nişanlımda... biz ikimiz çalışıyoruz o kreid çekeriz ev aliriz derken az kalsin düğünü erteleme konusuna geldik. Sonra nişanlım bir is buldu ama ancak genel masraflar olabildi. Simdi seninde is bulup bulamayacagin henuz bellidiil bulsanda hicbir isin garantisi yok,Sevgilin ailesine yardım etmek zorunda su anda kusura bakma ve sen ona bu yüzden tavir yapmamalisin. Bu onun gözündeki seni de degistirir. Bence biraz daha rahatla, bi yerden baslayin sonra hayat herseyi zamanı gelince onunr sürüyor zaten. Allah yardimcin olsun

telefondan yazıyorum yazım hataları affedile...

ailesine yardım etmek zorunda olduğu için tavır yapmıyorum. olay şu ki, ailesi ondan istedikleri zaman, ihtiyaçları olmasa dahi para almaya alışmışlar. anladığım kadarıyla sevgilim askerdeyken kredi çekmişler ona para yollamak için. beni zorlukla okuttular, askere yolladılar, borca girdiler vs diye sevgilim de vicdan yapıyor ve elinde avucunda ne varsa onlara veriyor. şu anda ailesi ne kadar borçta, neden habire kredi çektiler eve 3 maaş, hatta annesi de bir ara terzide çalışıyordu 4 maaş girmesine rağmen neyn borcu neyin sıkıntısı bu bilmiyorum. Sevgilim detayları anlatmıyor nedense. Elbette belli bir miktar yardım etsin ailesine ama kendi geleceğini hiç düşünmüyor. Ne zaman biriktirebilirsem o zaman olur bazı şeyler havasında. Kenarda beş kuruşu yok. Ailesi de benden haberdar, üstelik beni de çok severler ama sanırım onlar da ciddi birşey düşünmüyr musunuz diye sormuyorlar. Zaten 5 senedir birlikteyiz. Bir 5 sene daha beklemek istemiyorum artık...

Canim, bizde esimle konusurken, arada söz nisan vs yoktu. Bastan neyi diretebiliyorsan o oluyor ben bastan tavrimi koymustum. Aileme yardim edecegim, ailemle ayni evde duracagim vs seyler söylemisti ... bizim paramiz bir. Babamdan birlikten ayrilmam vs seyler söylemisti ... bende tavrimi koydum ben yapamam edemem kabul etmiyoruk vs seyler ailene yardim et tabiki sonucta ailen ama bizde bir yuva kuracagiz sonucta, bizimde ihtiyaclarimiz vs seyler olacak bastan ilk 3 sene zorluk cektik tabi ki ama elhamdülillah simdi cok iyiyiz. Babasina kredi cekti verdi hala daha yardim ediyor babasina.... babasina yardim ediyor ama 3 yil sonra akillandi cocuk olduktan sonra ;)simdi imkani ne elveriyorsa o kadar yardim ediyor . Ilk zamanlar istedigimi yaptirdim esime diye üzerine gidiyordu ailesi ama hamd olsun ezdirmedi beni bazi konularda , bazilarindada ezdirdi ama sabir ve dua herseyin ilaci imis. Cok sükür mutluyuz huzurluyuz kendi yagimizla kavruluyoruz. Rabbim yardimcin olsun diyecegim o ki tavrini ortaya koy taviz verdikce ezilirsin ....

ben de herşeyin açık şekilde konuşuşmasından yanayım canım. en başından birbirmize açık olursak, bütçe hesabı yaparsak ondan sonra da o şekilde gider diye düşünüyorum. ama yok o benim ailevi mevzum, ben aileme istediğim kadar para yollarım, seni ilgilendirmez vs tavırlarına devam ederse evliliğimizde bu sorunlar çok daha büyüyecek.

biz evlenmeden almıştık evi ama eşimin babası bir miktar para vermişti o şekilde almıştık.bence acele etmeyin biraz uygun bir evde kiraya çıkın.zamanla herşeyiniz olur.ama düğününde eşyanda olsun.sonra içinde kalır şimdi olmaz yok dersin ama ilerde sorun olur.
gün gelir bir tartışma anında ben senin için nelerden vazgeçtim dersin o da vezgeçmeseydin zorladım mı der orda kopar film.hassas şeyler bunlar önemsiz gözüksede.

Bakın siz daha hiç çalışmamışsınız yüksek lisans filan diyerek ama yüksek lisans yapıp çalışan çok insan var tamam yoğun program çalışamadınız aynı şartlardasınız şu an o ailesine yardım edip para biriktirmediyse, siz de çalışmadınız sizin de paranı yok kenarınızda. Haa siz biriktirip o biriktirmeseydi sen herşeyi harcayacak olsaydın tamam. Sen nasıl çeyiz döşeyeceksin üzerine düşenleri yapacaksın ailen sayesinde. Emekli maaşları zaten düşük bir de kiradalarmış hem sadece aileye yardım ettiğini düşünmüyorum fazla açılmış ve sizde müdahale etmemişsiniz ihtiyaçları olmasa o da biriktirir hemen bize bakmak zorundasın gibi bir yargıya nasıl vardınız aileyle ilgili iki evladı evlenmiş o da evlenir yuvasını kurar ev almak neden hemen şimdi bence ailesinden elini eteğini çeksin yardım etmesin borcu olsun diye bunu istiyorsunuz ama sırf düğün değil ki mesele daha birikmişi yok ne senin ne onun ev kolay mı kuruluyor hani beyaz eşyası, mobilyası, halısı, perdesi vs. Bunların zaten taksidi olacak bir de ev için peşinat nasıl birikecekte kredi ödenecek. Kira öder gibi ev sahibi olma sözlerine inanmayın. Bankadan 160 alsanız 200 olarak geri ödeyeceksiniz çabuk bitmesini istiyorsanız taksit tutarı yüksek olacak. 1.000 tl den aşağı ödemezsiniz zaten kredi alınca o da uzun vade ödersiniz kısa sürede bitsin isterseniz 2.000 gözden çıkarmak lazım. Önce evlenin ev kurun da ev almak masraflarınızın taksidi bitinceye kalsın.

Ya biz bayanlara neler oluyor anlayamıyorum sahiden, erkek arkadaşınız ailesine yardım ediyor, ne var bunda??? Edecek tabi ki, evet maalesef hayat şartları bazen bunu gerektiriyor. 1 baba 9 evlada bakmış 9 evlat 1 babaya bakamamış, neden?? -evlenecekmiş, düğün için para biriktirmek gerekiyormuşta ondan.

Kusura bakmayın ama, siz aynı durumda olsanız, aileniz zor zamanlar geçiriyor olsa ve sizin yardımınıza ihtiyaçları olsa, ne diyeceksiniz "ben evleneceğim için para biriktirmem lazım" mı??? Bu ne kadar bencilce bir duygudur. Ailelerimizdir bizleri buralara getiren, sizin yüksek lisans yapmanızı sağlayan, erkek arkadaşınızın okulunu bitirip şu an elinin ekmek tutmasını sağlayan. İnsanların neler yaşadığını bilemeyebilirsiniz.

Ve ben de olsam şu an, erkek arkadaşınızın yaptığını yapar, evliliği 2. plana atar en azından ailemi belli bir rahatlığa kavuşturduktan sonra evliliği düşünürdüm. Onları arkamda yıkık bırakarak, düğün dernek yapamazdım. Ve beni anlamayacak, ailemi hiçe sayan bir insanla da hayatımı birleştirmeyi düşünmezdim.

ailesine yardım etmek zorunda olduğu için tavır yapmıyorum. olay şu ki, ailesi ondan istedikleri zaman, ihtiyaçları olmasa dahi para almaya alışmışlar. anladığım kadarıyla sevgilim askerdeyken kredi çekmişler ona para yollamak için. beni zorlukla okuttular, askere yolladılar, borca girdiler vs diye sevgilim de vicdan yapıyor ve elinde avucunda ne varsa onlara veriyor. şu anda ailesi ne kadar borçta, neden habire kredi çektiler eve 3 maaş, hatta annesi de bir ara terzide çalışıyordu 4 maaş girmesine rağmen neyn borcu neyin sıkıntısı bu bilmiyorum. Sevgilim detayları anlatmıyor nedense. Elbette belli bir miktar yardım etsin ailesine ama kendi geleceğini hiç düşünmüyor. Ne zaman biriktirebilirsem o zaman olur bazı şeyler havasında. Kenarda beş kuruşu yok. Ailesi de benden haberdar, üstelik beni de çok severler ama sanırım onlar da ciddi birşey düşünmüyr musunuz diye sormuyorlar. Zaten 5 senedir birlikteyiz. Bir 5 sene daha beklemek istemiyorum artık...

Çok değil 5-6 sene önce, annem aniden felç geçirdi. Bursa'da götürdüğümüz tüm doktorlar geçmeyeceğini söyledi. Ama biz inat ettik, İstanbul'a özel hastaneye götürdük, tedavi oldu düzeldi çok şükür. Tabi özel hastane masrafları belimizi oldukça büktü. Sadece babam çalışıyor ve annemin 3 aydan 3 aya amekli maaşı var. Kardeşim üniversite sınavlarına hazırlanıyor, ben üniversite son sınıfım. Biz annemin hastane masrafları için babamın çektiği krediyi öderken, birden kardeşim rahatsızlandı. Omuriliğinde sorun vardı (sıkolyoz) ameliyat şarttı. 2 tane ameliyat olacaktı, ve doktor bizim evimizin değeri kadar para istedi. Biz de ne yaptık, evimizi enişteme satıyor gibi yaptık ona ev kredi kullandırdık kredi taksitlerini biz ödemeye başladık. Yani bir nevi, kendi evimizi kredi ile tekrar satıl aldık. Borçlar yığıldı üstümüze, derken son bomba patladı ve babam kalp krizi geçirdi. Bir sabah uyandığımız da, tam 200 milyar (200.000TL) borcumuz vardı. Krediler, faizler, kredi kartları vs vs... Babam emekli, annem emekli, kardeşim hem üniversite okuyor hem çalışıyor ben çalışıyorum. Ve herkes aldığı parayı eve veriyor. Ve ben, eşimle tanıştım, o evlilik planları yaparken ben başımı önüme eğdim, halen daha ödenen krediler vardı çünkü. Anlatamadım, çünkü onun babası hiç zorluk yaşamamış, çalışmış her oğluna bir daire yapmış, dükkanlar almış. Beni anlayamaz dedim. Ben çeyiz yapmadım, aileme yardım ettim. Evet evlendim, ama benim çok anlayışlı bir eşim ve onun harika bir ailesi var. Benim ailemde yaptı tabi ki pek çok şey, ilk zamanlara göre çok daha hafif artık yükleri. Ama ben daha geçen gün, maaşımı aldığım da bir miktar parayı kardeşimle anneme yolladım.

Dışarıdan bakınca, babam emekli, annem emekli ee kardeşim de çalışıyor eve 3 maaş giriyor, hala evli kızlarından para alıyorlar dersiniz belki ama, 4 duvar bilir insanın neler yaşadığını. Ben gerekirse soğukta battaniye ile otururum, doğalgaz yakmam, onun parasını anneme veririm, eşimde tek ses çıkartmaz. Çünkü bilir ki, onun ailesinin başına gelse, ben yine böyle yaparım.

Çok değil 5-6 sene önce, annem aniden felç geçirdi. Bursa'da götürdüğümüz tüm doktorlar geçmeyeceğini söyledi. Ama biz inat ettik, İstanbul'a özel hastaneye götürdük, tedavi oldu düzeldi çok şükür. Tabi özel hastane masrafları belimizi oldukça büktü. Sadece babam çalışıyor ve annemin 3 aydan 3 aya amekli maaşı var. Kardeşim üniversite sınavlarına hazırlanıyor, ben üniversite son sınıfım. Biz annemin hastane masrafları için babamın çektiği krediyi öderken, birden kardeşim rahatsızlandı. Omuriliğinde sorun vardı (sıkolyoz) ameliyat şarttı. 2 tane ameliyat olacaktı, ve doktor bizim evimizin değeri kadar para istedi. Biz de ne yaptık, evimizi enişteme satıyor gibi yaptık ona ev kredi kullandırdık kredi taksitlerini biz ödemeye başladık. Yani bir nevi, kendi evimizi kredi ile tekrar satıl aldık. Borçlar yığıldı üstümüze, derken son bomba patladı ve babam kalp krizi geçirdi. Bir sabah uyandığımız da, tam 200 milyar (200.000TL) borcumuz vardı. Krediler, faizler, kredi kartları vs vs... Babam emekli, annem emekli, kardeşim hem üniversite okuyor hem çalışıyor ben çalışıyorum. Ve herkes aldığı parayı eve veriyor. Ve ben, eşimle tanıştım, o evlilik planları yaparken ben başımı önüme eğdim, halen daha ödenen krediler vardı çünkü. Anlatamadım, çünkü onun babası hiç zorluk yaşamamış, çalışmış her oğluna bir daire yapmış, dükkanlar almış. Beni anlayamaz dedim. Ben çeyiz yapmadım, aileme yardım ettim. Evet evlendim, ama benim çok anlayışlı bir eşim ve onun harika bir ailesi var. Benim ailemde yaptı tabi ki pek çok şey, ilk zamanlara göre çok daha hafif artık yükleri. Ama ben daha geçen gün, maaşımı aldığım da bir miktar parayı kardeşimle anneme yolladım.

Dışarıdan bakınca, babam emekli, annem emekli ee kardeşim de çalışıyor eve 3 maaş giriyor, hala evli kızlarından para alıyorlar dersiniz belki ama, 4 duvar bilir insanın neler yaşadığını. Ben gerekirse soğukta battaniye ile otururum, doğalgaz yakmam, onun parasını anneme veririm, eşimde tek ses çıkartmaz. Çünkü bilir ki, onun ailesinin başına gelse, ben yine böyle yaparım.

ahh canm dertler bitsin geçsin işallah evınızden ailenizden ama ne güzel anlatmışsın hayat bu neler oluyor.. kimse bilmez kimse göremez... maalesef hiçbirşey planlandıgı gıbı olmuyor...

canım çok zor zamanlar atlatmışsın, umarım hepsi geçmişte kalmıştır. lakin ben sevgilimin ailesine yardım etmesine karşı değilim. bunun altını çizerek söylüyorum çünkü ısrarla ne anlayışsızsın, tabii ki edecek falan diyenler var. etsin! etmesin diyen zaten yok. sorun varını yoğunu onlara harcaması ve kenarda beş kuruşu yokken bana bir sene içinde herşeyi hallederiz sen kafana takma vs diyor oluşu. nasıl hallolacaksa. ayrıca her ne kadar detaylara hakim olmasam da ailesinin sağlık, veya çok zaruri bir ihtiyaç durumunda olmadığnı biliyorum. kredi borçları ve bir mktar çok yakın komşularına borçları var. ve bu borçların çoğu da büyük abiye yapılan nişan ve düğün masrafları. dikkatinizi çekerim abi elini ceb,ne sokmuş değil ve aileye zerre katkısı yok. sevgilim zaten abisinin bu boşvermiş tavırlarını kızıp üzülüyor. o yüzden ailesine onun yaptıklarını yapmak istemiyor. yapsın diyen zaten yok, elbette yardım etsin. ama bu arada kendi geleceğini, bzim geleceğimizi de gözden çıkarmasın. derdim bu.

Back
X