- 28 Ekim 2016
- 3.382
- 3.425
-
- Konu Sahibi Hebehubele
Ohoo daha ne çıkması. Kocan öğretmendi dimi? Dedikoduların bini bin paradır şimdi. Gelin bana gelmiyo elalem laf ediyo diye kocanı dolduran kv simdi düşünsün esas elalemi. Etme bulma dünyası işte. Kız evlenmişse hele bu daha başlangıç. Kaçan kızın kıymeti olmaz.Kiz gitti koca sahibi oldu ben nurtopu gibi bi dert sahivi daha. Cektirdikleri çıkıyo zaten ama yine ucu bana dokundu
Zorla degil isteyerek gitmis daha onceden plaanmis mesajlasmalar varBeyefendi ibadetini tam yapıyo ama karisinin ailesine esit davranmasi gerektiginin idrakinda degil degil bir erkek asla esinin ailesiyle gorusmesine karisamaz asla ama asla bende kalmam ailemde esim izin vermez lakin yakin uzakda olsalar kesinlikle kalirdim bide kiz 18 yasindan kucuk müs acaba zorla mi mi kaçırıldı bi tv programlarina ne basvursaniz siz kolay kolay bulamazsiniz
Cok sukur atlatlattilar iyilestiler annem de babamda hamdolsunAnnem ya da babam ciddi bir hastalik gecirirken yanlarinda olmama izin vermeyecek kisi gercekten eş olamamis demek ki..
esinizde merhamet diye bir duygu yok, ama siz herseye ragmen onun ailesine destek cikmissiniz. Sabriniza ve iyi niyetinize şaşırdım.. ama size zarar veren bir iyi niyet bu..vazgecin ve ne olursa olsun sonu boyle onemli bir hastalikta ailenizin yaninda olun ne olacaksa olsun esinizle.
Esinizin ve ailesinin uzulecek bir tarafi yok uzulemedim maalesef.. siz de kendi ailenizi dusunun birakin onlara uzulmeyi
Atlattilar allaHa şükür .Sonuna kadar haklısın. Assın dursun o nemrut suratını. Boyle bi adam sana iki gülse nolur. Ailen hastalıkları atlattı mı?
Onlarla defalarca konuştum ogullarinin sirtini sivazladilar oglum kiz hakli onlar onun anasıbabasi demediler hic bi zaman . Onlar sivazladikca bende anlatmadm skntilari onlara hep idisinda tuttum cunku bisey farketmiyo onlara bisey anlatmak.Okudukça eşinize çok sinirlendim , ailenize neden bu kadar karşı , neden sizi anlamaya çalışmıyor , acaba terkedilme korkusu mu yaşıyor içinde ....???
Kayınvalidenize kayınpederinize konuyu açın onlara danışın vicdansız değillerdir herhalde....!!
İnsallah çözersiniz sorununuzu Allahım yardım eylesin ....
Yok anacim bu kadinin baska kizida kaçmış tepesinde tasiyo kizi damadi damadinin ailesi her dakka onlarla ic iceler . O rezil etmez kendini bi yolunu bulmus o konuda da zaten . Şu ana kadar herkesten sakladilar su saatten sonra olay ortaya cikcakOhoo daha ne çıkması. Kocan öğretmendi dimi? Dedikoduların bini bin paradır şimdi. Gelin bana gelmiyo elalem laf ediyo diye kocanı dolduran kv simdi düşünsün esas elalemi. Etme bulma dünyası işte. Kız evlenmişse hele bu daha başlangıç. Kaçan kızın kıymeti olmaz.
Eşinin ailenle derdi ne bir sorun mu yaşadı ki yaşasada ciddi hastalık başka birşeydir eşiniz ne merhametli ne iyi biri merhametli olan herkese olur kişi ayırmaz yazık günah yaaa...Konularımı az çok bilen hatırlayanlarınız vardir.
Kisaca özet geçiyorum . 3 yillik evliyim . Evliliğim boyunca kv ve eş kişisenden çok çektim.
Olumlu yönleri var olumlu yönlerini yazıyım
sorumluluk sahibidir
Evinin bütün ihtiyaclarini karsilar.
Kötü bir alışkanlığı yok
Ibadetini yapar.
Canımbisey istesin ikiletmez.
Evine bağlı zaman zaman sinir edip surekli disarida olsada cogu zaman ki su sira uzun zamandir evde çıkmaz bi yere.
Güler eglenir tlf tv bagimliligi yok .
Konuştuğumuz zaman hayet iyi vakit geciririz .
Hasta olunca üstüme titrer vs.
Olumsuz yönleri ise
Herseye küser aylarca küs kalir
Kin tutar
Sürekli kendi ailesi vardir inun icin benim ailem yoktur hicbirsekilde.
Annesi ne derse cajini feda eder.
Cinsellik cok az .
Asıl konuya gelecek olursam benim geçen yil annem ve babam kanser hastalığı geçirdi. Ve eşim onca kavga etmeme rağmen izin vermezdi zar zorkendi kavgalarim sayesinde gunu birlik görüp gelirdim . Annem de babamda yanlizdi destege ihtiyaclari vardi ama göndermezdi. Ben kavga edip gidiyorum diye benimle 8 ay konuşmadi.
Hep kendi ailesinin isteklerini yerine getirmeye annesiyle iyi olmayaa zorladi beni . Babam günlercehastanede yatti bi kere gittik birlikte 1 saaat durduk döndük ne bir kere aradi ne de benim kalmama izin verdi.
Simdi ise eşimin kız kardeşi kayip. Biriyle kaçmış yani öyle söyleyeyim 18 ine varmış daha.ben 18 yasinda saniyordum . Kv perisan kaybolduğu gunden bu yana Uzun bi süre oldu hep geceli gunduzlu herkes benm evimdeydi ilk bi hafta özellikle. Esimin ablasi cocuklari esi , dayisi gelinleri kocalari ogullari amcalari karilari kv kp hic sesimi cikarmadim zor zamanlari dedm . Hizmetimi hurmetimi ettjm . Oda yetmezmis telefon etti bi kere annesine taa telefonu nerde ettigini buldum gidip sordular elimden gelen herşeyi yaptim nerdeyse kizin yerini ben buluyodum .
Ama bulamadim . Bu süreç içinde sürekli 2 gunde 1 kv kp bana geliyolar . Yine bisey demiyorum haftanin 4 gunu kursa gidiyorum yorgun geliyorum eve. Neyse diyorum geçecek. Kv bayılıyo agliyorum esime sarılıp agliyorum üzülüyorum. Ama napiyim aileme yaptıkalrini unutamiyorum. Esim geliyo her gun annemi ara yanliz hissetmesinler. Cagir buraya gelsinler hep böyle . Geçen gun esimin dublex dairelere baktığını gördüm hicbisey demedim . En son ipler perşembe gecesi koptu.
Esim: yarin bizimkilrre gidelim haftasonu orda kalalim da kendilerini yanliz hissetmesinler.
Ben: dedim ne bu ya hastalik yok bisey yok ne tutturdun kendini yanliz hissetmesinler demeye 2 gunde bir geliyolar zaten . Evleri bize10 dakika mesafede. Dedim bisey olcak diye korkuyosan gözünü acsan ordasin zaten . Ne bu israr bi tek senin mi ailenin yanliz kalmamaya ihtiyaci var gecn sene ailem ölümden döndü insan yerine koydun mu beni gonderdin mi ?
Bana demesin mi bide. Ne bicim insansin gelsinler diyorum surat asiyosun gidelim diyorum surat asiyosn .
Bende dedim ki ben ne bicim insanim oyle mi yerim de kim olsa benim yaptigim hizmeti hürmeti yapmazdi yaziklar olsun dedim .
Ne diyosun birlikte mi oturalim ne istiyosun benden habersiz davet etmissin gelin bi sure gozumun onunde durun diye dedim . Gerekirse oda olur dedi . Oyle birsey soz konusu olamaz dedim.
Gece hafta ailem 3 ay sonra evime geldi . 1 gece kaldilar benmde kursa gitmem gerekti sabah onlar uyurken gittim 1 saat sonra geri döndüm. Eşim demesin mi niye yanliz birakiyosun onlari evde ! Dedim heralde dicek ayip olur oysa tam tersi onun ailesi misafir gibi gelip gidiyomusta bana ben esit davranmiyomusum . Bana bunlari yaptı bn ailem gelir 2 kelime konusmaz benim le sene 2 3 kere anca gelir aileme beni gondermez binbir turlu kavga ederim .
Şimdi de benim gidip ailesinde kalmami istiyo ki mesafe bu kadar yakinken!
Kabul etmedim ben zaten elimden geleni yaptim onlar icin daha fazlasina gerek yok bence. Bana diyoki naptin bu surecte dedim tamam sus ben bisey yapmamisimdir.
Az önce de ailesinin oraya gitti 2 gundur konusmuyoruz yine . Ailesinin orda pazar var sebze al dedim sen otur evde bundan sonra annemlere gidicem dersin dedi senin Allah belani versin dedi defolup gitti . Hayir ben mi hataliyim bana bi yol gösterin kafami açın arkadaslar.
Ben zor zamanlar geçiriyo diye üstüne gitmiyim diyorum o bana bela okuyor ya.
Koca derdine düşüp kocayami kacmisim pardon ? Ben gidiyodum annem babam gonderiyodu huzursuz olma kizim diye . Ben mi koca derdine düşmüşüm bu ne saygisizlik ya?Sizin anne babanız çok mübarek insanlar galiba.
Ben kanserken koca derdine düşen çocuğuma karşı başka türlü hissederdim.
Gittim her seferinde ama kalmadimYa şu erkekler ve erkek aileleri anlasalar artık kızlar ağaç kovuğundan mı çıkıyo acaba. Elinizin ailesi kıymetliyse sizinde aileniz kıymetli. Bnde siZe kabahat buldum. Anneniz babanız hasta ve göndermiyo ve siZde egoist eşinizi dinleyip gitmemişsiniz bile.
Siz insan evladi bir kocayla evlenmissiniz ne mutlu ki . Malesef herkes sizin kadar sansli olamiyor. Bende ozellikle arayip bulmadim bu tipi bilmem anlatabiliyor muyum . Cok buyuk konuşuyosunuz evlatlariniz var mi bilmiyorum ama bi kadar net ve kesin konusmayin hayatin ne getirecegi ne yasatacagi belli olmaz . Bende evlenmeden önce duydugum zaman sizim verdiginiz tepkinin daha beterini verirdim . İnsanin basina gelince oyle uzaktan konuştugu gibi rahat hareket edemiyor hanimefendi . Kendinden cok aileni dusunmek zorunda kaldigin zamanlar oluyor . Saglikli düşünemediğin hatta ve hatta hic dusunemedigin ruhunun can cekistigi donemler oluyor. Merak ediyorum hic mi yikilmadiniz ? Hic mi cabalamadiniz yada herseyiniz 4 4 luk mukemmel bir hayat mi yasiyorsunuz?
Onu siz bilemezsiniz . Ne icin ne fedakarlik yaptığımı bilemezsiniz.
KesinlikleSizin anne babanız çok mübarek insanlar galiba.
Ben kanserken koca derdine düşen çocuğuma karşı başka türlü hissederdim.
Mutsuzum diyecektin, dönmeyecektin.Koca derdine düşüp kocayami kacmisim pardon ? Ben gidiyodum annem babam gonderiyodu huzursuz olma kizim diye . Ben mi koca derdine düşmüşüm bu ne saygisizlik ya?
Benm sizden beklediğim yorum yok bn elim ayagim titreyerek yaziyorum buraya konuyu açıyorum. Bende cok guclu kendini ezdirmeywn bir insandım bu hale nasil geldim en cok ona ağlıyorum. Insallah gönlünüzce olur ama ne ben ne ailem istemezdik böyle seyler yasamayi . Olmadi basiret mi baglandi o an yasadigim seyleri suan da ben bile tarif edemiyorum kendime size nasil edebilirm.Kim için hayat kolay ki?
Hepimiz benzer sıkıntılar yaşıyoruz.
Eşim ve ailesi bana "artık ailen biziz. Kendi aileni yok sayacaksın" diye baskı yaptılar ilk günden itibaren. Ve bu baskıdan dolayı boşanmaya karar verdiğimde bir aylık evliydim.
Eşimle aram iyiyken de kötüyken de aileme gitmek için izin almadım. Çünkü her insan gibi aşılmasına izin vermediğim kırmızı çizgilerim var.
Ben senin istediğin yorumu yazmam; çünkü davranışlarını hatalı buluyorum.
Boşanmak veya katlanmak sana fayda veya zarar verir. Beni etkilemez.
Allah uzun ömür versin, babacığın aylarca hastanede kaldığında ve sen sadece 1 kez gördüğünde, ya vefat etseydi, kendini nasıl affedecektin merak ediyorum.
Hadi basiretin bağlandı, sesin çıkmadı.
Sana 8 ay küsen o koca müsveddesine nasıl katlandın ya? 8 gün değil 8 ay.
Ayrılsan ailen de sen de er geç alışacaktınız bu duruma.
Hadi onu da geçelim. Hala umudun vardı diyelim.
O kadar fedakarlığın karşılığı, beddua oldu.
Sen bu insanları 40 yıl sırtında taşısan, 1 gün indirsen yine sen kötüsün yine sen.
Empati yapmaya çalışıyorum. İnan deniyorum ama olmuyor. Aklım almıyor bu kadarını.
3 kızım var. İnşallah çok güçlü karakterli ve kendilerini ezdirmeyen insan olurlar.